Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

След като присъствах на разговор между няколко мои съседки след едно от събранията на нашият вход, рязко спрях да се притеснявам какво знаят за мен Гугъл, Епъл и т.н. Тези знаеха, кой с кого и как прави секс по етажи и по години. Въобще не се шегувам. Наричаха една от двойките "шумните е*льовци", за друга знаеха, че обичат секс в банята, на трета - как им скърца леглото. За времето в което бяхме живели в една кооперация със сравнително просторни апартаменти с добра шумоизолация, те бяха складирали в паметта си досиета за всеки живущ, заради които Държавна сигурност би се засрамила, докато аз тънех в тотално неведение за интимният живот на съседите си. Така че, който с каквито конспиративни теории да ви плаши, знайте, че някои ваши съседи може да знаят за вас в пъти повече и са склонни по-детайлно и бързо да анализират информацията от всяка система за проследяване 😉

С уговорката, че не се подигравам и не иронизирам горните постове, само споделям опит от живия живот 🙂

• Харесвам 5
  • Шок 1
  • Браво 2
  • Смея се 18
Публикувано:
преди 32 минути , ivailo_radev каза:

Не съм ваксиниран, ама мога да ти покажа как изглежда немския (той имунизационния паспорт си го има отдавна).

Viele Menschen haben keinen Impfpass

Ето така изглежда и ти лепят лепенката на съответната ваксина с дата, подпис и печат на лекаря. За корона ще изглежда ето така:

Bislang rund 124.000 Corona-Impfungen in Bayern | BR24

Много обнадеждаващо изглежда това, елементарен син печат с някакъв подпис и лепенка с надпис, с 2 думи пак ще се пътува 😂

• Харесвам 3
  • Смея се 7
Публикувано:

Гугъл, Епъл и подобни, са съвременните имена на копривщенските свахи . С тази подробност, че както правилно отбелязва @Мари Николова, доста ъпдейти ще трябва да претърпят преди да съзрат нашите свахи зад ъгъла. Лично аз, завиждам на всички дето си мислят, че никой нищо не знае за тях и чак сега започнаха да се притесняват, че ще станат видими. 

Аз имах надежда, че скоро ще ме ваксинират, ама сега май първо ще ме проверят дали случайно не съм изкарала вируса на крак, че да не хабят за мен дозата ваксина. 

Щом се случи ще докладвам със сигурност.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 2 минути , patilana каза:

Лично аз, завиждам на всички дето си мислят, че никой нищо не знае за тях и чак сега започнаха да се притесняват, че ще станат видими. 

Лично аз такива илюзии нямам 🙂 И нямам намерение да се крия. Имам намерение да си живея максимално живота според обстоятелствата. Просто ми стана интересно официалното им признание... 

Публикувано:

@patilanaтеб в България или другаде ще те ваксинират? Питам защото моя близка кара короната преди няколко месеца, живее във Великобритания и заради работата си е в рискова група. Другата седмица ще я ваксинират с Пфайзерската. Тя не бързала много с това, дори има антитела (има лаб.тест след боледуването), но ѝ казали нещо от сорта, че антитела нищо не гарантира и трябва да се ваксинира без значение. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Не мисля, че след заболяването нямаш имунитет. Доколкото знам, ако се откажеш, когато ти е реда, отиваш най-отзад в списъка и не е ясно кога ще има пак за теб. Но може да не е така навсякъде 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 52 минути , patilana каза:

Гугъл, Епъл и подобни, са съвременните имена на копривщенските свахи . С тази подробност, че както правилно отбелязва @Мари Николова, доста ъпдейти ще трябва да претърпят преди да съзрат нашите свахи зад ъгъла. Лично аз, завиждам на всички дето си мислят, че никой нищо не знае за тях и чак сега започнаха да се притесняват, че ще станат видими. 

Аз имах надежда, че скоро ще ме ваксинират, ама сега май първо ще ме проверят дали случайно не съм изкарала вируса на крак, че да не хабят за мен дозата ваксина. 

Щом се случи ще докладвам със сигурност.

Ооооо, книга мога да напиша, за клюкарите - нали, все в къща сме живяли и кабинетът ми е в къща, различно е, от това, да си в  блок . В  махалата, дето ми е кабинета, от другата страна на дувара ,  има една комшийка, кръстила съм я “ денонощен новинар”. Районът ни, от “ Гладстон”, до Четвъртък пазара е отцепен, пиле не може да преФръкне, без нейно знание. Всичко знае, за всички и толко живо се интересува, сякаш и е жизнено   важно. Ма то, май на тази порода хора, наистина им е животоподдържащо, да са пълни с клюки.  Преди две години,че да не е повече, ми каза на ухо, че има съмнения, един друг комшия, че върши нередни  работи.

Чаааак, след две години полицията го арестува, че бил педофил. 

И всичките клюки се разнасят надлъж и нашир, с една такава загриженост, ще речеш, че си е развалила съня, щот Пешо , през три къщи, ходи с Ганка от следващата пресечка, пък и двамата женени:(

Ще има много здраве, чичко Гугъл, дорде я стигне:)))))

А че всичко се знае за всеки, това е факт неоспорим. Който смята обратното е наивник и то - велик.

• Харесвам 2
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 1 час, spear каза:

Много обнадеждаващо изглежда това, елементарен син печат с някакъв подпис и лепенка с надпис, с 2 думи пак ще се пътува 😂

Би било особено неморално да се фалшифицира точно този документ.

• Харесвам 11
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

Ооооо, книга мога да напиша, за клюкарите - нали, все в къща сме живяли и кабинетът ми е в къща, различно е, от това, да си в  блок . В  махалата, дето ми е кабинета, от другата страна на дувара ,  има една комшийка, кръстила съм я “ денонощен новинар”. Районът ни, от “ Гладстон”, до Четвъртък пазара е отцепен, пиле не може да преФръкне, без нейно знание. Всичко знае, за всички и толко живо се интересува, сякаш и е жизнено   важно. Ма то, май на тази порода хора, наистина им е животоподдържащо, да са пълни с клюки.  Преди две години,че да не е повече, ми каза на ухо, че има съмнения, един друг комшия, че върши нередни  работи.

Чаааак, след две години полицията го арестува, че бил педофил. 

И всичките клюки се разнасят надлъж и нашир, с една такава загриженост, ще речеш, че си е развалила съня, щот Пешо , през три къщи, ходи с Ганка от следващата пресечка, пък и двамата женени:(

Ще има много здраве, чичко Гугъл, дорде я стигне:)))))

А че всичко се знае за всеки, това е факт неоспорим. Който смята обратното е наивник и то - велик.

Ние през къща си имаме Бабати БиТиВи.

• Харесвам 1
  • Смея се 8
Публикувано:
2 hours ago, Брани said:

Личи си, че не си от нашата Галактика. 

• Харесвам 2
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 3 часа, Брани каза:

Зависи как дефинираш морално. 😀

А, иначе, спокойно, магеланци! Ваксината за коронавирус ще ви направи свободни!

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 5 часа, Rainy каза:

Лично аз такива илюзии нямам 🙂 И нямам намерение да се крия. Имам намерение да си живея максимално живота според обстоятелствата. Просто ми стана интересно официалното им признание... 

Ами не мисля, че е нещо шокиращо или нередно. При нас така направиха "карантина" през пролетта.

Вместо да затварят всички по къщите беше на доброволен принцип. казаха на хората - вижте сега, за да смъкнем рязко случаите трябва да намалим контактите с 80%, давайте да даваме. И почнаха фирми да работят от къщи, уроци да са онлайн, да пазаруват бабите поне на 3 дена а не на ден по два пъти както обичат тук...и всеки ден съобщаваха според "big data" от смартфоните на всеки с колко сме намалили контактите си. До намаление с 80% така и не стигнахме, но до 75% някъде го докарахме и стана работата. И нямаше големи драми - ако на някой му е важно си излиза, друг пък му е по-лесно да си стои в къщи - стои в къщи. Сам доброволно си включваш локацията на телефона в крайна сметка.

Ама на всеки му е ясно, че ако някой държи да знае къде си и какво правиш - ще го научи. Не му е нужна пандемия, ваксина и чипиране, ама никак. Само главоболие и излишни разходи. А и гледай сега как ги раконспирираха набързо! Най ми е мъчно за горките конспиратори, да ви кажа. Значи толкова планиране, толкова милиарди, толкова тайни сзъклятия и за няма и 15 минути ги разнищват в бг-мамата между второто кърмене и новата рецепта за тиквеник...Язък.

• Харесвам 6
  • Браво 7
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 18 минути , samuraika каза:

Най ми е мъчно за горките конспиратори, да ви кажа. Значи толкова планиране, толкова милиарди, толкова тайни сзъклятия и за няма и 15 минути ги разнищват в бг-мамата между второто кърмене и новата рецепта за тиквеник...Язък.

Там им е грешката 🤪Трябвало е първо да се консултират в  бг-мама, със сигурност има тема “ Как да планираме световна конспирация” или “ Как да контролираме световното население”  😂😂😂

• Харесвам 1
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 49 минути , samuraika каза:

Ами не мисля, че е нещо шокиращо или нередно. При нас така направиха "карантина" през пролетта.

Вместо да затварят всички по къщите беше на доброволен принцип. казаха на хората - вижте сега, за да смъкнем рязко случаите трябва да намалим контактите с 80%, давайте да даваме...

Ти пък - шокиращо... Отдавна не се шокирам от нищо, освен при първия прочит за чипиране с ваксина. Как им хрумна, признавам акъл ми не стига :grin:

Иначе моля те, недей да сравняваш която и да е европейска държава с Япония. Ние имаме съвсем друго светоусещане от вашето (и теб те броя японка). При вас семейното отношение е навсякъде (имам достатъчно опит с ваши фирми). Никога няма да забравя репликите на Акио Морита (светла му памет) в книгата си, когато се сблъсква с американския начин на бизнес. Ние сме просто мега различни като нации и подхода към проблемите ни е различен. 

Просто ми стана интересно официалното анонсиране за проследяване на телефоните ни. Защото официално само за едно приложение давахме съгласие да ни проследяват в UK и то работеше толкова смешно, че не е истина. Никъде не е оповестявано следене чрез  Google, Apple, etc. Сега просто си го казаха в прав текст. Иначе аз имам google  поща от зората на тази медия и тя вероятно знае повече за мен, отколкото аз самата 🙂 Изобщо не се впрягам. 

Иначе признавам, в UK медийната политика ме шокира. Винаги съм им харесвала стила на поведение и политическото отразяване специално при BBC. От началото на пандемията те умишлено мачкаха психически хората.  И продължават да го правят (имам английски телевизии и тук). Вероятно са решили, че е начин за справяне, но... Никак не е добре. Мога само да се радвам, че не съм там в момента. 

Публикувано:
преди 8 часа, Emil Chakalov каза:

Ние през къща си имаме Бабати БиТиВи.

Викаш, при вас ,6G антените са нагъсто и имате плътно покритие:))):girl_cray2:

• Харесвам 2
  • Смея се 4
Публикувано:

Ей тук някъде май трябва да се простим с надеждата за масова имунизация :grin:

Ако вземе да се окаже и че между първата и втората доза на Пфайзер не може да се пие гроздова - съвсем ойде коня у ряката....

Screenshot_20210115-064128_Chrome.jpg.fb465ce0ac6e98c33b8c5f9ac2ae3c49.jpg

• Харесвам 2
  • Смея се 12
Публикувано:
преди 2 минути , Zaro каза:

Не си поплюва тази.

Ааааа, да не и паднеш в устата, лошо, та лошо:((((

Ти си наясно с големината на района.

Публикувано:
преди 6 часа, Rainy каза:

Отдавна не се шокирам от нищо, освен при първия прочит за чипиране с ваксина.

Между другото, чип-конспираторите спрягат тая мантра от 15 години. Ще ни чипиратвсички, от 2006 щяха да чипират всички новородени.

Като им прочетеш информацията на сайтовете, които публикуват, става ясно откъде идва.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 9 часа, Crazy Horse каза:

Зависи как дефинираш морално. 😀

А, иначе, спокойно, магеланци! Ваксината за коронавирус ще ви направи свободни!

С фалшифицирани медицински данни в случая ще се рискува здравето не само на един, а на много хора.

Да не говорим, че аз съм човек, който много държи на реда и правилата (не само в онази Галактика, ами и в тази) и ми е трудно да си представя как някой ще тръгне да ги нарушава. :)

преди 25 минути , DaBo каза:

Относно проследяването - препоръчвам The Social Dilemma на Netflix. 

Много е добър. Направо може да ти се изправи косата от това, което са сътворили айтитата :) И най-фрапиращото е, че тези инструменти са малко като атомната енергия - може да ги използваш и за голямо добро и за големи бели.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 14 часа, Брани каза:

Ех, Брани, ти си някакъъв изчезващ вид идеалист, малко останахте такива ...:to_take_umbrage:

• Харесвам 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.