Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Може би гърците се надяват на повече ваксинирани хора лятото, все пак в Европа плановете са огромна част от населението да бъде ваксинирана до тогава. А това, че при нас нещата са други, какво им пука. Аз лично им се радвам на гърците, наистина показват желание за излизане от кризата. Защото сега чета мнение на испански имунолог... Огън и жупел и смърт во веки веков. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 минути , slujitel каза:

Знам, че си голям оптимист, ама чак пък толкова.

Аааа, той и @Брани рече, че по другите галактики тъй смятат:))))):girl_cray2:😁

• Смея се 3
Публикувано:
преди 8 минути , ivailo_radev каза:

Ще се чукнем с яйца и ще хапнем козунак 😄

И ако още се противим да правим това което се иска от нас - ще продължат да ни облъчват , докато не "клекнем" 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 минути , funny каза:

И ако още се противим да правим това което се иска от нас - ще продължат да ни облъчват , докато не "клекнем" 

Хехе, до тогава ще сме клекнали и всичко ще е наред:))))

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 часа, Брани каза:

"Гърция няма да изисква сертификат за ваксинация като задължително условие за влизане на туристи", заяви пред медиите министърът на туризма Харис Теохарис, цитиран от БНР. "Желаещите да влязат в Гърция, които не са ваксинирани, ще се тестват на границата с бързи тестове. А тези, които са ваксинирани ще влизат свободно", уточни министър Теохарис.

🙂

Малко ми се струва, че се спекулира с това изказване. Гръцкият МП е пратил писмо на президента на ЕК, където настоява за единен ваксинационен паспорт   в ЕС и това предложение да се разгледа на 21 януари, като начин за ускоряване на свободното придвижване. Като паспорта да не е задължителен, но ако го има да осигурява свободно преминаване, ако не - пак може да се влиза с ПСР тестове. Нито е прието, нито е факт, не съм чела и ако няма паспорт, да  тестовете да са безплатни. Ще е интересно БНР да публикува официалното изказване

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 44 минути , AlexandraKo каза:

Аааа, той и @Брани рече, че по другите галактики тъй смятат:))))):girl_cray2:😁

Да, на Великден правим България Велика отново! А вие знаете, че величието е нещо, което разбирам в детайли!

• Харесвам 3
  • Смея се 3
Публикувано:

За Гърция, ако се сещате, миналата година - май, юни, колко варианти се изписаха, промениха и измениха. Пак така искаха от ЕС единни правила за туризма, но не се получи. Защо сега си мислят, че държавната политика в областта на здравеопазването ще стане проблем на общността, не знам.

Имам отменени полети на Егейците от миналата година, които мога да обърна във ваучери до 11 месеца от датата на полета. Мисля да изчакам до последно какво ще бъде положението, за да имат валидност по-напред във времето. Още едно лято без гръцко море не ме бърка. И без това си правим едно българско и едно гръцко. Сега като пропуснем гръцкото, друга държава ще намаже 🙂

Публикувано:

Ще ме уморите - какво сте го запремисляли лятото, дето е след половин година:))))

До тогаааааава, колко вода ще изтече, колко заповеди и наредби ще се сменят, не забравяйте, че идат избори - ще се обещае на народа всичко, що поиска...

Па, току виж, предизборно, се окаже, че сме го ликвидирали у нас, този ми ти вирус:)))))

И ще плеснем с ръце и ще се прегърнем...летейки нанейде, свободно:)))

• Харесвам 13
  • Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 27 минути , Velyana каза:

За тези които се притесняват от ваксинирането-чипирането 🤣🤣🤣

9A714D05-6D9E-476D-93DA-024DA39FF019.jpeg

Силно се надявам това да е шега и да няма такива хора. За доброто на всички ни!🥺🤯

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 24 минути , Мари Николова каза:

Силно се надявам това да е шега и да няма такива хора. За доброто на всички ни!🥺🤯

Аааа, има, има:)))

• Харесвам 4
Публикувано:

Моите страхове в какво се превръщаме от пандемията облечени в думите на професионалист - психиатър академик професор Д. Стоянов. Тъй като мастъра ме поправи, не бил професионалист и истински академик професор човека, но така и така това е, което аз мисля също, па нека не е академичен академик "Има неизмерими последици, за които почти не се говори, най-вече свързани с децата. Смъртта на един или хиляда души, съжалявам, че ще го кажа, е несъизмерима с превръщането на и без друго дигитализираните деца в изцяло дехуманизирани субекти. Защото те няма да са 1000, а милиони. Човешката духовност е базирана на живия контакт. И ако от рано си индоктриниран в това да го възприемаш като опасност, това вече наистина прилича на антиутопия. Който и да е въвел коронавируса, е гений – толкова злобен гений, колкото не може да се роди дори през 1984-та на Оруел. И тук държа да подчертая, че не пропагандирам конспиративизъм. Говоря за самата социално-политическа интерпретация на тази заплаха. Заплахата я има: интерпретацията обаче е от световете на Оруел.Накратко, променяме се така: редуцираме се до биологични същества, които елиминират собствената си духовност. От друга страна за малките хора сякаш няма съществена промяна. Изглежда те така и не напускат своята зона на комфорт. Как да смалиш малкия човек?!" 

Статията https://chetilishte.com/най-страшният-наркотик-в-обществото-е/

• Харесвам 7
  • Браво 2
Публикувано:

Честно казано аман от такива преувеличения и драми свързани с децата. Все пак децата не са чак толкова глупави и са наясно, че ситуацията е временна. Реално са ограничени и не ходят в тесните, задушливи и непроветриви стаи в училище (даже малките вече тръгнаха) или не се събират по моловете, ама никой не ги е спрял да се виждат и играят на чист въздух в махалата или пък да си ходят на гости. С "испанския" грип преди век положението не е било по-добро, пък човечеството все пак е оцеляло.

• Харесвам 14
Публикувано:
преди 3 минути , logist13 каза:

Честно казано аман от такива преувеличения и драми свързани с децата. Все пак децата не са чак толкова глупави и са наясно, че ситуацията е временна. Реално са ограничени и не ходят в тесните, задушливи и непроветриви стаи в училище (даже малките вече тръгнаха) или не се събират по моловете, ама никой не ги е спрял да се виждат и играят на чист въздух в махалата или пък да си ходят на гости. С "испанския" грип преди век положението не е било по-добро, пък човечеството все пак е оцеляло.

И сега ще оцелее, но дали ситуацията е временна? И аз по едно време мислих така, но вече си мисля,  че маските,  тестовете и ваксините ще останат завинаги. Както и края на свободното пътуване.  За децата не знам,  но съм сигурна,  че растат в ненормална среда и нямам предвид само училището.  Не съм сигурна,  че ще се целуват като пораснат.

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 7 минути , slujitel каза:

И сега ще оцелее, но дали ситуацията е временна? И аз по едно време мислих така, но вече си мисля,  че маските,  тестовете и ваксините ще останат завинаги. Както и края на свободното пътуване.  За децата не знам,  но съм сигурна,  че растат в ненормална среда и нямам предвид само училището.  Не съм сигурна,  че ще се целуват като пораснат.

Все си мисля, че по-скоро вървим към още едни ваксини в допълнение към грипните, пък може да измислят и нещо комбинирано. Разбира се по-добре ще е да има ефективно лекарство, ще видим. Не знам дали не съм сляп, ама като гледам децата и сега си се държат както преди, а по-големите си се целуват без проблем. И както и преди короната, когато отидат навън да играят обикновено сядат едно до друго и си цъкат на телефоните. Сега като е студено им е по-трудно, та се движат повечко 🙂

• Харесвам 8
Публикувано:

Еее чак да не се целуват 😄. Хормоните като заговорят ..., направо по същество ли ще минават😉

Ето от снощи и от днес опашка за хамбургери предимно от тийнейджъри, но имаше и няколко възрастни наредени, баш случаи за психиатъра на Люба Ризова 😂

На моето дете също му има нещо - записало се е на олимпиада по математика, когато и ако бъде присъствена 😆. На принципа отидох, видях, без победих 🙂

262BB2E2-70A5-4B5A-AFFC-5E1EC9D9FA52.jpeg

B99EE328-98F6-44FA-BF71-4BECEF5BB370.jpeg

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 20 минути , slujitel каза:

Може би няма и да си бъркат в носа.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 23 минути , logist13 каза:

И аз така мисля.

На нашите внуци си им харесва ученето онлайн. Събират си се с приятели, ходят си на гости.

До късна есен, дворът на едната ни къща, беше като двор на училище. Синът,  беше им опънал една шатра, столчета, масички , чай, сандвичи - кеф. Портата отворена - влизат - излизат, местят се в някой друг двор в махалата - навсякъде ги черпят с по нещо. Ама сме в улица, само с къщи, всички се познават, затворена откъм булеварда, няма движение. Децата си живейкат свободно. Не смятам, че им се отразява, като на възрастните.

• Харесвам 10
Публикувано:
В момента, AlexandraKo каза:

И аз така мисля.

На нашите внуци си им харесва ученето онлайн. Събират си се с приятели, ходят си на гости.

До късна есен, дворът на едната ни къща, беше като двор на училище. Синът,  беше им опънал една шатра, столчета, масички , чай, сандвичи - кеф. Портата отворена - влизат - излизат, местят се в някой друг двор в махалата - навсякъде ги черпят с по нещо. Ама сме в улица, само с къщи, всички се познават, затворена откъм булеварда, няма движение. Децата си живейкат свободно. Не смятам, че им се отразява, като на възрастните.

Явно виждате светлобъдеще.Аз пък не.Като бях малък-преди 40-на години все в мола си седях.Не мога да си представя как бих си изкарал детството без карибски круиз,сафари в Африка и няколко морета в Гърция.Пък да не мога и на фитнес да отида.Добре,че театър в Троян имаше веднъж месечно и то на местните самодейци,та не ми е липсвал много.Пък сега всичките свободи им отнеха.

• Харесвам 8
  • Браво 4
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 21 минути , logist13 каза:

Все си мисля, че по-скоро вървим към още едни ваксини в допълнение към грипните, пък може да измислят и нещо комбинирано. Разбира се по-добре ще е да има ефективно лекарство, ще видим. Не знам дали не съм сляп, ама като гледам децата и сега си се държат както преди, а по-големите си се целуват без проблем. И както и преди короната, когато отидат навън да играят обикновено сядат едно до друго и си цъкат на телефоните. Сега като е студено им е по-трудно, та се движат повечко 🙂

Точно!

преди 35 минути , slujitel каза:

Малеее, не бъди толкова черногледа, деее! Швейцарското сирене, освен дупки, има и плътни места:))))

Като в оня виц - песимист  и оптимист, които гледат едно швейцарско сирене. Ипесимистът вижда само дупките, оптимистът - само пълните места:)))

преди 9 минути , Emil Chakalov каза:

Явно виждате светлобъдеще.Аз пък не.Като бях малък-преди 40-на години все в мола си седях.Не мога да си представя как бих си изкарал детството без карибски круиз,сафари в Африка и няколко морета в Гърция.Пък да не мога и на фитнес да отида.Добре,че театър в Троян имаше веднъж месечно и то на местните самодейци,та не ми е липсвал много.Пък сега всичките свободи им отнеха.

Ще ме умориш - баш така си е!

И нещо друго забелязвам - децата в махалата, дето се движат свободно, тичат цяло лято от двор в двор, карат колела, играят на разни игри от едно време - даже на ластик скачат, не са така пристрастени към телефоните и нета.

Където ми е кабинетът - същата работа - и там са само къщи и децата се събират и си играят. Може би, в големите комплекси, където хората не се познават, е трудно за децата - те също не се познават.

Със срам ще призная, че в това жилище, сме от 10 години и не си познаваме съседите...

Но където имаме къщи, се познаваме с всички.

• Харесвам 8
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.