Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз, както вече навярно сте разбрали, съм противник на принудителните и привърженик на доброволните ограничителни мерки - всеки да се пази, доколкото смята за необходимо. Това не ми пречи, да потвърдя, че децата в училище са едни от най-сериозните преносители на респираторни вирусни инфекции, включително и ковид. В началото на ноември една от учителките в класа на дъщеря ми била дала положителен тест един ден след като им е преподавала. Никой не ни уведоми и децата ходиха на училище още два дни след това. Две деца са се заразили и предадоха вируса и на родителите си, които прекараха болеста не особено леко, било то и в домашни условия. Аз в момента, в който разбрах, спрях дъщеря ми от училище и пуснах молба за онлайн обучение (още не бяха въведени масовите мерки).

Та дали децата пренасят вируса - да, пренасят го и то много. Дали трябва принудително да стоят на онлайн обучение - смятам, че трябва да имат избор между присъствено и дистанционно такова и родителите индивидуално да си вземат решения, като съответно си търпят и последствията от тези решения. Аз лично предпочитам дъщеря ми да е на дистанционно обучение поне до пролетната ваканция, но не бих искал да налагам мнението си на другите.

• Харесвам 14
Публикувано:
преди 8 часа, boogy83 каза:

Относно ходенето на училище и събирането в градинките...не мисля, че може и трябва да се сравнява. В училище щеш не щеш се събираш и с лоши и добри съученици, това те учи за нещата, които да очакваш в живота. В градинката се събират децата с еднакво мислене и които са си приятелчета...това не е истинския живот. В училище се учиш да работиш в екип със всички, с лоши и добри, другото те учи на разделение между хората...нещо като събирането на агитки на левски и цска....те като се срещнат няма да работят заедно, а ще се ступат едни други.

Никой не е казал, че сегашното положение е по-хубаво. И @logist13не казва така. Просто, за момента, това е решението и се приспособяваме към него. Защото е ВРЕМЕННО, не може , а и не бива, да остава така. Аз съм сигурна, че това ще свърши. Пет ваксини, лекарства, съвестните се научиха  да си мият ръцете, да се пазят, ще бъде , като с грипа. Вместо една, ще си слагаме две ваксини през-септември/октомври.

Колкото повече драматизираме, толкова по-страшно изглежда.

Каквото и да си говорим, това е положението. И е по-добре, да го приемем, да се адаптираме, да живеем с мисълта, че е временно , че скоро ще свърши и да не се депресираме.

Автосугестирането в обратната посока е страшно:(

• Харесвам 20
Публикувано:
преди 33 минути , AlexandraKo каза:

Никой не е казал, че сегашното положение е по-хубаво. И @logist13не казва така. Просто, за момента, това е решението и се приспособяваме към него. Защото е ВРЕМЕННО, не може , а и не бива, да остава така. Аз съм сигурна, че това ще свърши. Пет ваксини, лекарства, съвестните се научиха  да си мият ръцете, да се пазят, ще бъде , като с грипа. Вместо една, ще си слагаме две ваксини през-септември/октомври.

Колкото повече драматизираме, толкова по-страшно изглежда.

Каквото и да си говорим, това е положението. И е по-добре, да го приемем, да се адаптираме, да живеем с мисълта, че е временно , че скоро ще свърши и да не се депресираме.

Автосугестирането в обратната посока е страшно:(

Временно,  дали? Дано никой в този форум не мисли като мен,  радвам се, че има оптимисти, но аз не вярвам.  На ученици и учители им харесва онлайн обучението,  можеби не на всички,  но на голяма част.  За пътуване без тест и карантина не мисля, че ще се случи някога повече. Аз не спирам да планирам,  постоянно правя разни опити да отидем някъде,  някои се провалят,  други успяват,  плащам, връщам си парите,  докато накрая изгоря с някоя сума и се откажа на цяло. За сега само нерви хабя.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 19 минути , slujitel каза:

Временно,  дали? Дано никой в този форум не мисли като мен,  радвам се, че има оптимисти, но аз не вярвам.  На ученици и учители им харесва онлайн обучението,  можеби не на всички,  но на голяма част.  За пътуване без тест и карантина не мисля, че ще се случи някога повече. Аз не спирам да планирам,  постоянно правя разни опити да отидем някъде,  някои се провалят,  други успяват,  плащам, връщам си парите,  докато накрая изгоря с някоя сума и се откажа на цяло. За сега само нерви хабя.

Ами, това ти е грешката. Така , наистина, само нерви хабиш и си докарваш камара отрицателни емоции. Пак си прави планчета, но не купувай билети и хотели. И щом се отпуши нанякъде, хоп, готова си:)))

Имам планчета за всички пътувания през годината. Но съм се кротнала и чакам. Както виждаш, и билети има, и хотели има. Е билетите от днес за утре, ще са по-скъпи, ама, нервите, дето ги хабиш, да не са по-евтини,а?

Подходът ти е неправилен, за това си песимист. 

Ще свърши всичко, то е ясно. Всяко нещо, има начало и край. Само надеждата е безкрайна. Дай, да заложим на нея.:)))

преди 2 минути , stanimir каза:

Още ли намилате за ковид-а.

Неделя сутрин е, направете едни мекици, другото ще се оправи. 

Охооооо, ние и по глътка шампанско дръннахме на закуска:))))

Кви мекици, кви пет лева:))))

• Харесвам 12
  • Шок 2
  • Благодаря 1
  • Браво 4
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 33 минути , AlexandraKo каза:

Ами, това ти е грешката. Така , наистина, само нерви хабиш и си докарваш камара отрицателни емоции. Пак си прави планчета, но не купувай билети и хотели. И щом се отпуши нанякъде, хоп, готова си:)))

Имам планчета за всички пътувания през годината. Но съм се кротнала и чакам. Както виждаш, и билети има, и хотели има. Е билетите от днес за утре, ще са по-скъпи, ама, нервите, дето ги хабиш, да не са по-евтини,а?

Ще свърши всичко, то е ясно. Всяко нещо, има начало и край. Само надеждата е безкрайна. Дай, да заложим на нея.:)))

Ами не вярвам в светлото бъдеще на политическите решения и не искам да чакам нещо,  което според мен няма да дойде. Времето ще покаже. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 50 минути , AlexandraKo каза:

И аз съм така донякъде 😄 Правя си едни разширени планове в google docs и там са се сгушили всички от миналата година, които не станаха - Намибия, Шри Ланка, Русия, Япония, Сейшели и т.н. То миналата година беше - отменят ми едно и си взема парите и аз като пълен оптимист ги избухам за други билети. Та сега имам много файлове в google docs. Има и положителна страна - отвори ли ми се възможност за някоя от държавите в списъка, директно паля, без да правя планове. То всичко е описано подробно 😄

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 6 минути , ivailo_radev каза:

И аз съм така донякъде 😄 Правя си едни разширени планове в google docs и там са се сгушили всички от миналата година, които не станаха - Намибия, Шри Ланка, Русия, Япония, Сейшели и т.н. То миналата година беше - отменят ми едно и си взема парите и аз като пълен оптимист ги избухам за други билети. Та сега имам много файлове в google docs. Има и положителна страна - отвори ли ми се възможност за някоя от държавите в списъка, директно паля, без да правя планове. То всичко е описано подробно 😄

Плановете не са ми проблем,  мога да тръгна и без планове,  ще гледам в движение. Дори дестинациите вече нямат приоритет,  единственото условие е, да не съм ходила. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, slujitel каза:

За пътуване без тест и карантина не мисля, че ще се случи някога повече.

Е стига де, чак пък никога ... Това просто ще съсипе туризма.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, slujitel каза:

Плановете не са ми проблем,  мога да тръгна и без планове,  ще гледам в движение. Дори дестинациите вече нямат приоритет,  единственото условие е, да не съм ходила. 

Аз съм съгласна да ходя и на места дето вече съм посещавала стига да няма изисквания за маски, рестрикции за заведения, движение ден/нощ... абе да е нормална почивка а не ковид версия

• Харесвам 7
Публикувано:

Абе като се ваксинирате ще ви програмират чиповете да ви пречи,че сте с маски,че има ограниченоя и пр.Пъкможе и да ви програмират да не ви се пътува,знаеш ли.

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 2 минути , Emil Chakalov каза:

Абе като се ваксинирате ще ви програмират чиповете да ви пречи,че сте с маски,че има ограниченоя и пр.Пъкможе и да ви програмират да не ви се пътува,знаеш ли.

Ааа като гледам че и сега успяват да "убедят" доста хора колко добре ни е така, нищо фатално и различно не се е случило, как това е с грижа за нас и така ще станем "по-силни и единни", как всъщност даже покрай пандемията сме открили колко всъщност е "хубаво" новото обучение,  "лошо" събирането на хората по ресторанти и дискотеки, молове и т.н ...... даже не е нужно да ни чипират. И така успешно се справят :wacko:

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 2 часа, slujitel каза:

Ами не вярвам в светлото бъдеще на политическите решения и не искам да чакам нещо,  което според мен няма да дойде. Времето ще покаже. 

Добре, какво предлагаш?

Защото се получава едно безкрайно мрънкане.

На повечето тук сигурно не са им много приятни нито мерките, нито, че не пътуват свободно, но също така виждаме, че който много иска да пътува, го прави и сега. Че страната вече била посетена, това вече са претенции.

Цялото това повтаране, че няма да има пътувания без ваксина и пр. само дава идеи и създава нагласи.

На фона на хората, чиито близки са починали или пък те са изгубили работата или бизнеса и се чудят как да свържат двата края, е малко грозно и неетично, да се оплакваш, че не можеш да практикуваш някакво хоби, каквото е пътуването.

Цитирах slujitel, но не е насочено само/точно към нея.

Може ли тази тема да се върне към информативната и дискусионна форма.

• Харесвам 11
  • Браво 5
Публикувано:
преди 15 минути , Childish каза:

Нали ние точно дискутираме различните гледни точки и мнения по повод Ковид ?

Или аз бъркам каква е идеята на темата "Covid-19 обща дискусия " ?

В крайна сметка в една дискусия не се очаква да има еднакви мнения

Айде и за информативната част нещо :

Китайски град съобщи за коронавирус, открит в сладолед 😆 

https://dariknews.bg/novini/sviat/kitajski-grad-syobshti-za-koronavirus-otkrit-v-sladoled-2256520?fbclid=IwAR3Rhww7Ra34OmzwMQeR1zFXoBhddvgAkr5dVDMF45J72B0-hgf0PeV9mOM

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 39 минути , Childish каза:

Добре, какво предлагаш?

На повечето тук сигурно не са им много приятни нито мерките, нито, че не пътуват свободно, но също така виждаме, че който много иска да пътува, го прави и сега. Че страната вече била посетена, това вече са претенции.

Цялото това повтаране, че няма да има пътувания без ваксина и пр. само дава идеи и създава нагласи.

На фона на хората, чиито близки са починали или пък те са изгубили работата или бизнеса и се чудят как да свържат двата края, е малко грозно и неетично, да се оплакваш, че не можеш да практикуваш някакво хоби, каквото е пътуването.

Нищо не предлагам, каквото смятам за нужно го правя. Това беше отговора на мннието на @AleksandraKo и не ангажирам с него никой от хората, които нямат ученици, нито тези, които не са си загубили работата,  нито тези, на които отдавна не им се пътува и нямат такава нужда. На който не му е проблем да не чете, както аз не чета темата за гладенето, например.  В тази тема всички мрънкаме, независимо от коя страна на барикада сме, а тези, които не мрънкат, изобщо не пишат тук.

И ние си имаме своите проблеми от ковида, но аз нямам навик да ги споделям публично, нито тук, нито във фейса. Това е форум за пътуване и си позволявам да се изказвам само на тази тема. 

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, Childish каза:

Добре, какво предлагаш?

Подкрепям.

Да,това е форум за хора,влюбени в пътешествията.

Обаче,аз не смятам,че ако не се пътува ще настъпи края на света.Или пък,че пътуването е животоспасяващо действие.То е хоби.И все си мисля,че човек може да намери 1001 такива.Стига да се отърси от маниакалното мрънкане и недоволство.Щом не можете да свикнете със ситуацията,всяко пътешествие няма да е удоволствие,а неудобство и неудовлетворение.И всичко се обезсмисля.

Аз ще съм безкрайно благодарна,ако тази година имам благоприятни условия да пътувам в България.За излишни проблеми,свързани с организацията и несигурността при пътуване в чужбина,не си и помислям.

Имайте търпение,ясно е,че светът се промени и няма да е същия.Но не може да има само лошотия.Ще дойдат и по-добри времена.Вярвам в това!

Пазете се и бъдете здрави!

• Харесвам 7
Публикувано:

Понеже ставаше дума по-горе за фалшифициране на имунизационен паспорт, та една "новина". Преди 2 дни в Дюселдорф са хванали на летището двойка, като жената е била позитивна, но е представила фалшив тест. Освен това е имала и симптоми.

Аз ще преразкажа набързо историята, за тези, които не знаят немски.

Преди да си летят с Търкиш от Бейрут, отиват да си направят задължителен тест. Той излиза за жената позитивен (тя и болна си е била де) и на следващия ден решават да пратят друг човек с нейния паспорт, за да изкара негативен тест. Така, обаче лекаря, при който са направили позитивния се усъмнява нещо и се обажда на немското посолство в Бейрут. И на летището в Дюселдорф ги чакат с отворени обятия. Гредата за тези, които са седяли до тях в самолета, е че са контакти с нея и ще трябва поне по още един тест да си направят сега и те.

https://rp-online.de/nrw/staedte/duesseldorf/blaulicht/flughafen-duesseldorf-reisende-mit-gefaelschtem-corona-test-erwischt_aid-55695885

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 19 минути , ivailo_radev каза:

Понеже ставаше дума по-горе за фалшифициране на имунизационен паспорт, та една "новина". Преди 2 дни в Дюселдорф са хванали на летището двойка, като жената е била позитивна, но е представила фалшив тест. Освен това е имала и симптоми.

Аз ще преразкажа набързо историята, за тези, които не знаят немски.

Преди да си летят с Търкиш от Бейрут, отиват да си направят задължителен тест. Той излиза за жената позитивен (тя и болна си е била де) и на следващия ден решават да пратят друг човек с нейния паспорт, за да изкара негативен тест. Така, обаче лекаря, при който са направили позитивния се усъмнява нещо и се обажда на немското посолство в Бейрут. И на летището в Дюселдорф ги чакат с отворени обятия. Гредата за тези, които са седяли до тях в самолета, е че са контакти с нея и ще трябва поне по още един тест да си направят сега и те.

https://rp-online.de/nrw/staedte/duesseldorf/blaulicht/flughafen-duesseldorf-reisende-mit-gefaelschtem-corona-test-erwischt_aid-55695885

Германка ли е била?

Публикувано:

Еее, ми нека си мрънкоти, на когото му е криво:))) Няма лошо, нали, тука си хортуваме , за разни работи, кат сме се приземили и не летим, тия дни:)))) Освен, летецът @Георги Матеев, ма ние с него не можем се мери, хииич. Пък ниЙЙ, ще го успокояваме /не Матейко, ами жалеца/. Може да ви се види смешно, ама си е тъй. Кат си каже човек болката, еле пък, и като я види написана, някак си, му олеква.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 6 минути , ivailo_radev каза:

Е не казват - защита на личните данни

Защото,  ако е германка и е трябвало да се прибере, а се е оказала с положителен тест, болна в Ливан... какво ли не прави паниката. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , slujitel каза:

Защото,  ако е германка и е трябвало да се прибере, а се е оказала с положителен тест, болна в Ливан... какво ли не прави паниката. 

Сега намерих на друго място, че е немска гражданка, което значи точно нищо де. Най-вероятно ливанка с немски паспорт на гости при роднини в Бейрут.

• Харесвам 3
Публикувано:

Почти всичко е въпрос на желание и приоритети... Аз лично се уморих да си чеша пръстите по темата Ковид, и без това повечето неща не зависят от нас, а предпочитам да пътувам - доколкото и където може.

Поздрави от Канарската ни групичка, настроението е на макс и да, маските са долу ☀️

20210117_111056.jpg

• Харесвам 40
  • Браво 9
Публикувано:
преди 8 минути , Георги Матеев каза:

Почти всичко е въпрос на желание и приоритети... Аз лично се уморих да си чеша пръстите по темата Ковид, и без това повечето неща не зависят от нас, а предпочитам да пътувам - доколкото и където може.

Поздрави от Канарската ни групичка, настроението е на макс и да, маските са долу ☀️

20210117_111056.jpg

Щастливец. Завиждам благородно. Весело да ви е.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 минути , Георги Матеев каза:

20210117_111056.jpg

Поздравления за пътешественическия дух,позитивното мислене и радостта от пътуването.Браво!

Весело да ви е!

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.