Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

По въпроса за фалшивите имунизационни паспорти и тестове. Пари, дипломи и др. също могат да се фалшифицират и ползват, но не го правим, поне повечето от нас тук 🙂. Е, аз си признах тук за една фалшива мед. бележка, която си написах в 8-ми клас, но тя беше грешка на възрастта🙂

Това са официални документи и за подправянето им се носи наказателна отговорност. После може да ни излезе солена сметката.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 32 минути , ДиянаВ каза:

По въпроса за фалшивите имунизационни паспорти и тестове. Пари, дипломи и др. също могат да се фалшифицират и ползват, но не го правим, поне повечето от нас тук 🙂. Е, аз си признах тук за една фалшива мед. бележка, която си написах в 8-ми клас, но тя беше грешка на възрастта🙂

Това са официални документи и за подправянето им се носи наказателна отговорност. После може да ни излезе солена сметката.

Те ще могат да се фалшифицират, предполагам, ако са на хартия. Може да са електронни, т.е. да са в някаква система, а с приложение/приложения да може да се проверява дали си ваксиниран или не.

• Харесвам 4
Публикувано:

Ако заболеваемостта от коронавирус в България продължи да спада, властите обмислят да върнат към присъствена форма на обучение част от класовете. Това стана ясно в неделя от думите на здравния министър Костадин Ангелов, който посети заедно с премиера Бойко Борисов град Раковски.

Обмисля се от 4 февруари три класа, от 5-ти до 12-и, да се завърнат присъствено в училище, ако показателите разрешават това, обясни той.

Според обясненията на министъра засега се обмисля това да са паралелки от 5 до 12 клас. Към присъствено обучение може би ще мине 7 клас, който е най-важен, заради кандидат-гимназиалните изпити след него. Другият клас е 12-и, заради предстоящите изпити за висши учебни заведения. Властите ще изберат и кой друг от випуските да се върне към присъствие в училище – това ще бъдат или настоящите осмокласници или петокласниците."

ПП. Не че схващам логиката но, който го вълнува - да има в предвид.

• Харесвам 3
Георги Василев
Публикувано:
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

+ че, ако по някаква причина излъжеш и решат една бърза кръв да ти вземат, става "весело", а това ще го правят, убеден съм. 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , Георги Василев каза:

+ че, ако по някаква причина излъжеш и решат една бърза кръв да ти вземат, става "весело", а това ще го правят, убеден съм. 🙂

Е, добре де, а къде се вписват изкаралите вируса? Тестове, ваксини,  а никой не споменава изкаралите, които имат антитела.  

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз си спомням за поне две места, където се искаше документ за изкаран ковид за достъп, едното го мернах тук във форума и не мога да се сетя конкретно, другото е о-в Фернандо де Нороня.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 14 минути , neuromancer каза:

Аз си спомням за поне две места, където се искаше документ за изкаран ковид за достъп, едното го мернах тук във форума и не мога да се сетя конкретно, другото е о-в Фернандо де Нороня.

Исландия https://www.covid.is/sub-categories/visiting-iceland

• Харесвам 1
Публикувано:
На 17.01.2021 г. в 20:11, Травеолани каза:

И аз не разбирам какво се цели от някои хора като се повтаря като развалена плоча...

Лесно ти е,че не живееш в БГ.Тук е срамно и недопустимо да се ходи на психолог.Мисля,че племеника ми се нуждае,но не мога да убедя брат ми.В същото време знае,че и сина ми,и жена ми и аз ходим.Не заради Ковид,а за други проблеми.И да-помагат.

Къде-къде по-лесно е да се мрънка и да се чертаят апокалиптични прогнози.

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 26 минути , Травеолани каза:

Разбирам, че ви е тежко, на всички ни е тежко. От мрънкането ползва няма, но си мисля, че  точно тези, които мрънкат най-много имат нужда от помощ. Ако ви е депресирано, отчаяно и не виждате светлина в тунела, може би е най-добре да се отиде на психолог. Там ще ви изслушат, ще ви кажат защо мозъка ви разсъждава така и ще ви предложат техники и начини за справяне и ще се почувствате по-добре. Казвам това с най-добронамерени чувства и просто като съвет. 

@Травеолани Да те попитам - ти някога ползвала ли си такива професионални съвети? Колко години не си била в България и знаеш ли хората как приемат такива препоръки? Имаш ли на идея, че в UK ако ползваш веднъж помощ за Mental Health, си дамгосан и повече може да не видиш застраховка за туризъм и каквито и да е облаги, присъщи и полагащи се на "нормални" хора? Да не говорим, че и сериозна работа може да не видиш... 

Не знам. Удивена съм от полязизацията между хората... Харесвам хора с мнения и от двете страни. Но съм шокирана. 

Ама хора, нали тази тема е направена за споделяне на всеки или е само за споделяне, което е позитивно, с панделки и сърчица?

Ами не, не харесвам прогнозите на @slujitel - и не смятам, че това ни е бъдещето. Категоричен оптимист съм. И аз се чувствам недобре от такива прогнози. И да, по-скоро мисля като @Childish. Склонна съм да стъпя в чуждите обувки - особено ако иде реч за болест или изгубена работа. Не че преди пандемията не съм се сблъсквала с обвинения как може да обикаляте света, докато има хора гладни и без работа. Емоционалното изнудване е много гадна история.

Обаче - ако ограничаваме тази тема за правилни и неправилни хора, и правилни и неправилни мнения, и хора, заслужаващи психиатрична помощ, и хора, които са най-правите и психиатрично здрави, наистина я затворете. Или поставете правила за темата. Щото иначе е много грозно... 

Публикувано:

Леле, това да си реалист психично болна ли ме направи? Ами, когато видя другото, ще повярвам в него, за сега е това. Това виждам, в това вярвам.  Не ми харесва,  но е това. Чудя се, на кого му пречи, че не искам да повтарям? Ами не искам и никой няма право да ми казва къде да ходя. Явно в тази тема трябва да пишат единствено мрънкащите, че не се спазват мерките, не се носят маските, че трябва да си стоим в къщи затворени и да чакаме, както и да правим тестове до полуда. Е, добре, аз като една луда няма да пиша повече тук.

• Харесвам 5
Публикувано:

@slujitel Посещението на психиатър, психолог, и психотерапевт не те прави луд. Това мнение на Травеолани не е лична атака, а мисля съвсем доброжелателна друга гледна точка. Не е насочено и конкретно към теб. Защо трябва да скачаме като ужилени?

преди 37 минути , Rainy каза:

Имаш ли на идея, че в UK ако ползваш веднъж помощ за Mental Health, си дамгосан и повече може да не видиш застраховка за туризъм и каквито и да е облаги, присъщи и полагащи се на "нормални" хора? Да не говорим, че и сериозна работа може да не видиш... 

Повечето хора в този форум живеят в България и въпреки, че е гадно това, което казваш за UK, тук това не важи и хората имат свободата да се погрижат за прихичното си здраве. Съвсем друг е въпросът колко го правят и колко имат нужда да го направят. Защо трябва да плашим хората и да скачаме на нечие предложение за посещение на такъв специалист. Не е срамно, а лично в моите очи хората в БГ, които посещават такива специалисти печелят симпатии, защото въпреки обществената нагласа и предразсъдъци имат смелостта да се погрижат за себе си.

Аз също смятам, че тази тема трябва да се заключи. Не носи нищо полезно нито като информация, нито като емоции. Има тема за ограниченията за пътуване заради Covid, а и това е форум за пътувания все още...

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 1 минута , Carrie каза:

Не е срамно, а лично в моите очи хората в БГ, които посещават такива специалисти печелят симпатии, защото въпреки обществената нагласа имат смелостта да се погрижат за себе си.

Аз мисля по същия начин. Просто коя съм аз, че да им го препоръчвам и от каква позиция... 

Публикувано:
В момента, Rainy каза:

Аз мисля по същия начин. Просто коя съм аз, че да им го препоръчвам и от каква позиция... 

Ами нали си споделяме мнения уж... Или едни може, а други не? Наистина темата е безсмислена.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , Carrie каза:

@slujitel Посещението на психиатър, психолог, и психотерапевт не те прави луд. Това мнение на Травеолани не е лична атака, а мисля съвсем доброжелателна друга гледна точка. Не е насочено и конкретно към теб. Защо трябва да скачаме като ужилени?

Повечето хора в този форум живеят в България и въпреки, че е гадно това, което казваш за UK, тук това не важи и хората имат свободата да се погрижат за прихичното си здраве. Съвсем друг е въпросът колко го правят и колко имат нужда да го направят. Защо трябва да плашим хората и да скачаме на нечие предложение за посещение на такъв специалист. Не е срамно, а лично в моите очи хората в БГ, които посещават такива специалисти печелят симпатии, защото въпреки обществената нагласа и предразсъдъци имат смелостта да се погрижат за себе си.

Аз също смятам, че тази тема трябва да се заключи. Не носи нищо полезно нито като информация, нито като емоции. Има тема за ограниченията за пътуване заради Covid, а и това е форум за пътувания все още...

Това не вярно. На всеки 4 години попълвам въпроснлк за разрешение за класифицирана информация,  където един от въпросите е дали съм имала психични проблеми.  Какво според теб да напиша, ако съм посещавала психолог/психиатър? А какво ще се случи, ако имам такива,  ще ми откажат достъп и ще ме уволнят. И защо,  защото съм си написала мнението в някакъв форум и то не съвпада с мнението на този или онзи. Ами прекалявате, не може да си изказвате вашите мнения,  които за мен са на промити мозъци (съжалявам,  че го казвам), а тези, които не са на същото мнение да ги пращате на психиатър. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Хората сме много различни и съответно имаме различни мнения. И аз не съм фен на черногледи изказвания от рода никога по-вече няма да пътуваме или тази пандемия никога няма да свърши и децата са ще са осакатени психически, но има хора които са фенове на тези теории- въпрос на личен избор и гледна точка.  
Но с светът е отцелял, защото се е смял и според мен, защото е пиивал високо процентни напитки. Затова най- добре, който може да си сипе едно питие и да си каже Омммммм 😂😂😂

• Харесвам 15
Публикувано:

Ми , да ви кажа, можете да ми се обаждате, спокойно:) Поне, от 30 години съм и психотерапевт, покрай другото. Наложи се, да изчета една камара книги, учебници по психология и психиатрия, езотерична литература и пр. И категорично мога да кажа, че много хора у нас, имат нужда от такава помощ. Много хора са се “ загубили” в мислите и възприятията си, в страховете си и това ги мъчи, и им пречи на нормалния живот. Тези, които го осъзнават, търсят помощ. Доста голяма част от пациентите ми / дългогогодишните, с които се познаваме от много години/ , ми се обаждат  ,  по най- разни проблеми, споделят си ги с мен и искат съвет. Понякога е  достатъчно, човекът да разкаже за проблема си, да свали товара от съзнанието си и да получи подкрепа,  да му покажеш друг поглед или, просто само, някой да го изслуша.Понякога пък, е достатъчно, само да изрече всичко на глас и чувайки го, сам осъзнава, че проблемът не е толкова велик.

Това- преди Ковид. Сега, стана още по- сложно:(

преди 11 минути , Velyana каза:

Хората сме много различни и съответно имаме различни мнения. И аз не съм фен на черногледи изказвания от рода никога по-вече няма да пътуваме или тази пандемия никога няма да свърши и децата са ще са осакатени психически, но има хора които са фенове на тези теории- въпрос на личен избор и гледна точка.  
Но с светът е отцелял, защото се е смял и според мен, защото е пиивал високо процентни напитки. Затова най- добре, който може да си сипе едно питие и да си каже Омммммм 😂😂😂

Казвамеее, с винце!

3E5EE549-5214-4453-9B84-0EB6948BF0DD.jpeg

• Харесвам 14
  • Браво 1
Публикувано:

Аз пък мисля, че е добре хората да споделят различни мнения, някои се пооплакват да си кажат болката -няма лошо, не е задължително чивек да чете, като го дразни. Не мисля, че трябва са се заключва темата. На мен различните мнения (не по тази тема конкретно) ме провокират да потърся други източници, може да не си променя мнението, но винаги научавам различни нови неща. Ако нещо не ми е интересно, не го чета. 

Нищо срамно не виждам да се търси помощ от психолог, аз съм водила дъщеря ми заради емоционален натиск в училище, до степен, че не искаше да ходи и си измисляше разни болести и болежки. Ходихме 3-4 пъти на индивидуални консултации, нямаше нужда от повече, също в правят и групови тренинги за деца на различни възрасти с различни теми напр. "Приятели, как създаваме приятелства", "Как да се борим със страховете си", "Емоционална  интелигентност" и т.н. 

• Харесвам 5
Публикувано:

@slujitel Според мен много емоционално реагираш на нещата. И ти, и хората с другото мнение имат право да се изкажат. Мисля всеки ще се съгласи, че за хора с достъп до конфиденциална информация и едни определени професии има по-специални изисквания. Но какъв процент от населението са те? Който иска, нека си направи труда да попрочете за разликата между психиатър, психолог, и психотерапевт. Посещение на специалист не означава задължително, че имаш някакво болестно психично състояние. Понякога посещение при терапевт може да се извади от черупката на собственото ти съзнание, и да ти даде една друга перспектива и някакви механизми на поведение, с които да се справяш с проблемите си. Това не е равно на психиатрични проблеми. Темата е много деликатна и не е за тук. Както ти си изказваш мнението, така го прави и всеки друг. И всеки се възмущава от другия...

#daqzatvarqmetaqtemaveche

• Харесвам 6
Публикувано:

Моля да дискутирате, без слагате определения на останалите пишещи! 

Всеки има различно мнение и всеки може да го изкаже, но има много начини как да го кажете, затова преди да публикувате си помислете дали няма да засегнете някой с написаното.

Бъдете по-толерантни към различното мнение!

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 36 минути , Carrie каза:

Повечето хора в този форум живеят в България и въпреки, че е гадно това, което казваш за UK, тук това не важи и хората имат свободата да се погрижат за прихичното си здраве. Съвсем друг е въпросът колко го правят и колко имат нужда да го направят. Защо трябва да плашим хората и да скачаме на нечие предложение за посещение на такъв специалист.

И аз смятам, че няма нищо лошо в това човек да отиде на психолог. У нас за съжаление това все още се свързва с предразсъдъци от миналото.

Ама айде да не заключваме темата - прехвръкнаха малко искри, но все още си спазваме добрия тон 🙂 А и самата тема има ценност като психологично средство - за изпускане на парата в тия напрегнати времена.

• Харесвам 9
Публикувано:

Не знам какво се случва тук, но чини ми се духа на магеланци се е позагубил леко в последно време. Разбира се, че всички ни вълнува този вирус, но някакси сами прекръстваме "Магеланци" в "Ковидианци". Толкова много оплаквания и то разбира се свързани с вируса, мнения, нападки, психолози. Абе хора, малко по ведро, разбира се, че всеки знае себе си, но наистина не е края на света. Кой казва, че неможете да пътувате...вижте Георги Матеев...не го познавам лично, но той не се е спирал. Да е жив и здрав. Аз не съм от тези които много пътуват, но подобно като на едно друго място може да си направим темичка с интересни и забавни случки по време на минали пътувания (освен ако вече няма такава тема) в които сме били участници🙂 Този форум има нужда да се разведри малко...Пътували сме и пак ще пътуваме (имам билети за Мексико за май, божа работа, но каквото стане). Както бяха написали по горе, сипете си едно, кажете "обичам те" на човека до себе си и се радвайте на живота...

• Харесвам 20
  • Благодаря 1
Публикувано:

Хора, измествате темата от Ковид-19 към психиатрия.

И аз да се изкажа по темата, така съм му набрал на вируса, че още отсега съм направил резервации за лятото.

Като дойде лятото, нещата отново ще се подобрят, вярвам го!

И миналата година го вярвах, и се класирахме на почивка на о. Корсика. Вярно че с маски на все пак почивка. В първия удобен случай се ваксинирам и на Терминала.

П.П. Миналата година не само ние бяхме с маски.

IMG_1092.JPG.76e7a150774be52ad1d0c8c726be61c8.JPG

• Харесвам 6
  • Смея се 2
Публикувано:

В тази връзка, в България като стигнат до ваксиниране на обикновени хора, не здравни работници, на средна възраст, пишете едно съобщение да ходя на ваксинационен туризъм.

Че тука от много скандали още не е ясно кога ще почнат даже

• Харесвам 6
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.