Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 23 минути , ivailo_radev каза:

А, аз нищо лошо не съм казал. Аз за мен си паля, ама не обиждам никого 🙂 То са вътрешни експлозии 😄

Аз пък не си задържам вътрешно. Псувам си на глас ... и така пестя пари от психилог. :wink:

• Харесвам 2
  • Смея се 8
Публикувано:

То, разбира се, няма лошо да се споделят всякакви мнения, но някакси на всяко трето мнение да се повтаря как едва ли не е дошъл краят на света, с някаква хипертревожност :girl_cray2:, с внушения за страх и паника , със заклинания как "те" ще ни направят това и "те" ще ни направят онова :ph34r: (все не мога да разбера кои са тия "те" :grin: ) малко започва да натежава, според мен. :wink:    
Все пак този форум нали трябваше да е (и много се надявам да продължи да бъде) с основна насоченост пътувания?  А за всякакви конспиративни теории си има достатъчно сайтове, т.нар. "социални мрежи" също вече са пълни с конспиралщини, та не е като да няма достатъчно място и поле за изява и разпространение на подобни неща, за онези, които са запалени по такива занимания.  :wink:
Най-хубавото е, че, както се видя, има доста магеланци, които вместо да се занимават с писания за ковид-конспирации , си пътуват и се обаждат от Малдивите, от Канарските острови, от Занзибар, Швейцария, Португалия, Мексико и други интересни места. :sun_bespectacled::dance4:
Та, хайде малко по-бодро :smile3:, я какво хубаво слънце грее навън! ☀️

• Харесвам 25
Публикувано:

През 1966 год.  се провежда научен експеримент добил популярност като "Ефекта на Пигмалион" или "Ефекта на Розентал". 

Експериметът се извършва в училище в Сан Франциско, под наблюдението на двама учени от Харвардския университет - Роналд Розентал и Ленард Джейкъбсън.

Експериментът се състоял в това, че трима учители били извикани от директора на училището и им било казано, че са обявени за най-добрите учители и са определени да преподават на по 30 ученика всеки. Самите ученици също били определени с най-висок IQ тест. Единственото условие било учителите да продължат да преподават както до сега и да не казват нито дума за това на учениците и техните родители.

Учителите обучавали учениците една година и накрая на семестъра резултатите били с 20/30 процента по високи от обикновено. Учителите заявили, че това е естествено след като преподават на най-добрите ученици. Тогава тайната била разкрита. Учениците и учителите били избрани на лотариен принцип, без да има значение умствения им капацитет. Учителите били избрани с теглене на жребии от шапка, а учениците измежду всички ученици отново с теглене на жребии. Изобщо не бил изследван IQ на учениците или учителите. Единствената разлика от предишни години била, че учителите имали повишени ОЧАКВАНИЯ към учениците.

Розентал и Джейкъбсън налагат извода, че това което очакваме с голяма увереност се сбъдва. 

В последствие са проведени редица подобни проучвания и експерименти, но в историята остава Ефекта на Пигмалион.

Въобще квантовата физика и квантовите разбирания за света също потвърждават горната теза. Накрая и двете страни ще се окажат прави. На главата на негативно мислещите ще се струпат всичко онези неща, върху които са се фокусирали. Ще имат пречки от всякакъв характер.

За другите нещата ще бъдат лесни и безпроблемни, просто защо са били настроени на такава вълна.

То и сега е така. Гледам Яничка миналата година има 8 нови страни. Че тя нямаше по толкова страни преди това Ковид. Явно за нея нещата не са негативни.  Мия и Уилико също не се спряха. Матеев пък въобще не го слагам в сметката, защото той наистина е от друга планета. 

Миналата година се сертифицирах в едно от направленията на енергийната психология. Тази пък психология май въобще не е призната в България, въпреки че за направлението, за което аз се обучавах във Франция има специалност в медицински университет, а в Англия се дават 6 сеанса по здравна каса за ветерани от войните /Ирак, Афганистат и др./ и жертви на насилие. В частност методите могат да се прилагат и всеки път като станеш с д***то нагоре или света ти изглежда крив. При самото обучение се правят нагледни сеанси върху обучаващите се и повечето неща се случват пред очите на останалите. Разбира се всичко се става по желание на участника, никой не е принуждаван на сила. Част от препоръките са след завършването и при практикуването на терапията с клиенти, терапевтите да продължат със сесиите върху себе си. На мен ми се отрази супер положително иначе по принцип и аз съм мранкало и леко черногледа. Сега съм спокойна и сякаш доста по уверена, че всичко се случва за добро. То само да се върнеш назад в спомените си за нещата, които не са ти се случили пък си искал да се случат, можеш да установиш куп примери за това.

Та има огромна разлика между това да си зачислен на отчет при психиатър и да минеш терапевтична сесия при психолог или някакъв друг тип психотерапевт.  Никой не е луд, защото се е консултирал със съответния специалист и е крайно време да се отхвърли това разбиране.  

Освен това, когато седиш от страни и не участваш в спора, ясно виждаш, когато някой се опитва да настройва хората един срещу друг и после явно се наслаждава на станалото, докато му се отвори нова възможност. Толкова пъти станаха разгорещени спорове и хората стигнаха на крачка от обидите само защото някой им запали фитила, след което се отдръпна. Ами, не е добре това, колеги магеланци.

• Харесвам 9
Публикувано:

Тази тема си се нарича Ковид обща дискусия, до колкото помня. Има си тема за пътувания и проблемите с тях по повод Ковид, друга. Та, самата тема предлага априори човек да си помрънка и да се оплаче. Аз лично хубаво и положително от ковид не видях, та да има какво човек да каже ейй, ама поне това е за добро. Да си ходи който иска на психолог, модерно е, не случайно всеки втори в Северна Америка го прави, па било то и профилактично. Все пак тези психолози и те хляб ядят. Част от хората не могат да пътуват, защото доходите са им намалели драстично заради ковида. Или изчезнали. Че и на психолог не могат да идат, пак по тази причина. Други не пътуват, защото имат деца и са си изхабили отпуската през първия локдаун. Или сега трябва да ги обучават по време на прекрасното и незаменимо дистанционно обучение. Но, то така, с големи деца или без, с течащи парични потоци, голяма отпуска и никакви проблеми, освен хоум офис, който си е плюс за някой, животът сигурно е прекрасен в момента. 

Иво, сестра ти е точно от хората, за които говорех - всички други са много лоши, защото пътуват /пазаруват/ходят на ресторант и т.н. , а те самите правят същото, ама искат да са си само те. Ама адски типично. 

Фил, ТЕ са политиците. Не Бил Гейтс. 

А, ето и това, за което говорех аз по повод ваксинирането на твърде възрастни и/или болни пациенти. https://btvnovinite.bg/svetut/sled-vaksinacija-s-pfajzer-29-vazrastni-s-izkljuchitelno-krehko-zdrave-sa-pochinali-v-norvegija.html

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 25 минути , mililia каза:

Розентал и Джейкъбсън налагат извода, че това което очакваме с голяма увереност се сбъдва. 

Даааа. Имам и любим стих:

"Ангел наши мысли

пишет на листочек.

Так что, избегайте

негативных строчек..."

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:

Ако сте тръгнали към заключване на темата, преди това да се включа и аз 🙂 Искам да благодаря на всички, които пишат. На песимистите, че (скоро) няма да се оправим: ако не бяхте вие, до сега да съм се набълбукала в много налети пари за пътувания, които не се знае дали и кога някой ще ми върне. На оптимистите, че (все някога) ще се оправят работите: ако не бяхте вие, с тези карантини до сега да съм си теглила ножа от седене вкъщи. 😉 Не планирам за след няколко месеца, тъгувам за евтинджос кръстосванията през няколко държави в шеста за едно пътуване... Не взех яките ски пакети, но мърдаме тук там да караме. Уикенда на Рилски беше -13, усещаше се като минус безбожност, но три годишното се учи да кара ски и мрън не каза от кеф, ако не сме го разболели, другия уикенд пак някъде и така, докато има сняг, после ще го мислим. ❤️

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 21 минути , marycap каза:

Даааа. Имам и любим стих:

"Ангел наши мысли

пишет на листочек.

Так что, избегайте

негативных строчек..."

То го имаше това и под формата на виц :wink:

Пътува някакъв човек в автобуса и си мисли:

- Жената – досадница, приятелите - подлеци, началникът – кретен, работата – скапана, животът – пълен боклук.

А отзад неговият ангел-хранител:

- Странно какви желания имат хората и при това всеки ден едни и същи. К’во да се прави - ще трябва да ги изпълня ...
:grin:

преди 38 минути , luba_rizova каза:

Фил, ТЕ са политиците

Добре, че са ТЕ, че да имаме обяснение и оправдание за всичко. :wink:

• Харесвам 4
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 1 час, Фил каза:

...със заклинания как "те" ще ни направят това и "те" ще ни направят онова :ph34r: (все не мога да разбера кои са тия "те" :grin: ) малко започва да натежава, според мен. :wink:   

Значи, ще те замоля, ако откриеш отговора на тоз' въпрос, да ми го подшушнеш! От доста време се чудя, питам и разпитвам, фантазията ми работи на пълни обороти, но тъц - греда! 😂

преди 1 час, Фил каза:

Та, хайде малко по-бодро :smile3:, я какво хубаво слънце грее навън! ☀️

А, не! Току-що тИлифонът ми рече, въпреки 🌞, навън е feels like -22. 😂

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 минути , DaBo каза:

Току-що тИлифонът ми рече, въпреки 🌞, навън е feels like -22. 😂

И тук сме под нулата - минус 4-5, обаче като пече слънце и не духа вятър, на мен ми харесва да са отрицателни температурите :yes:, че иначе киша и калища ...:huh:

• Харесвам 5
Публикувано:

Ние тук сме един разрез на Обществото, всеки със своята сила и слабост, със страхове и очаквания, реакциите си под стрес и в сложни ситуации.

Когато един професионален психолог прочете цялата тема, ще може да ни класифицира в съответните групи. Сигурна съм, че темата ще провокира професионален интерес! Даже би ми било любопитно да прочета такъв анализ от професионалист, доколко съвпада или се разминава с моите наблюдения.

Ние всички станахме любители-психолози, защото често ни се налага да разговаряме и успокояваме стресираните си приятели. Всеки има в своята среда от колеги и познати и от мрънкащите, и от спокойните, и от рискуващите и много др., хора които познава в зоната им на комфорт, както и извън нея.  Знае как са реагирали през годините, как се е развил живота им, от кого какво може да се очаква в бъдеще. Това се проектира и тук в постовете.

Да можеш да изслушваш различни мнения е ценно, да даваш конта аргументи - също! 

Досадно е, когато се повтарят от едни и същи хора едни и същи тези, като счупен грамофон, без да има развитие в тезата им, без доказателства за правотата и. Като че ли с повтарянето на едно и също ще убедиш хората с противополжоно мнение. Или ще си осигуриш спокойствие на душата, като изхвърляш негативното от себе си в пространството/ форума. Има и позитивно мислещи хора, които се натоварват, като четат такива постове. 

Хубаво би било като напишем нещо първо да преброим до 10, да го прочетем отново и да си отговорим на въпроса - Какво ново казах?

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:
преди 53 минути , luba_rizova каза:

Тази тема си се нарича Ковид обща дискусия, до колкото помня. Има си тема за пътувания и проблемите с тях по повод Ковид, друга. Та, самата тема предлага априори човек да си помрънка и да се оплаче. Аз лично хубаво и положително от ковид не видях, та да има какво човек да каже ейй, ама поне това е за добро. Да си ходи който иска на психолог, модерно е, не случайно всеки втори в Северна Америка го прави, па било то и профилактично. Все пак тези психолози и те хляб ядят. Част от хората не могат да пътуват, защото доходите са им намалели драстично заради ковида. Или изчезнали. Че и на психолог не могат да идат, пак по тази причина. Други не пътуват, защото имат деца и са си изхабили отпуската през първия локдаун. Или сега трябва да ги обучават по време на прекрасното и незаменимо дистанционно обучение. Но, то така, с големи деца или без, с течащи парични потоци, голяма отпуска и никакви проблеми, освен хоум офис, който си е плюс за някой, животът сигурно е прекрасен в момента. 

Иво, сестра ти е точно от хората, за които говорех - всички други са много лоши, защото пътуват /пазаруват/ходят на ресторант и т.н. , а те самите правят същото, ама искат да са си само те. Ама адски типично. 

Фил, ТЕ са политиците. Не Бил Гейтс. 

А, ето и това, за което говорех аз по повод ваксинирането на твърде възрастни и/или болни пациенти. https://btvnovinite.bg/svetut/sled-vaksinacija-s-pfajzer-29-vazrastni-s-izkljuchitelno-krehko-zdrave-sa-pochinali-v-norvegija.html

Не ме линчувайте, ама аз се радвам, че имахме тази година. Беше страшно различна и поляризираща, но ни научи на нови номера, даде ни нови цели, промени ни възприятията, заниманията, ежедневието, мечтите. И ни даде време с прекрасни хора, които въщност ни помогнаха да мислим положително. Не успяхме да разрушим нито едни важни за нас взаимоотношения, но започнахме и изградихме много нови.

Последните 2-3 месеца ми идват в повече, но но като цяло нямам тотално никакво право да се оплаквам. Всъщност ние се виждахме с няколко магеланци, които са силно засегнати финансово от кризата и те определено не се държат толкова печално и измъчено, колкото тези, които по цял ден ги оплакват и съжаляват.  

• Харесвам 11
Публикувано:

Не знам дали тук е темата, но да се похваля : направих си днес PCR заради пътуване и пуснах един тест за антитела. Резултат -  5064,1 ! Доволна съм много, защото това си е постижение като се има впредвид,че боледувах през ноември и колегите ми са с жалки резултати като 40-50. В къщи - най-доброто постижение досега беше 140. Е, аз най-късно се тествах, но пък какви резултати. Знам че има и по-добри, но съм доволна.

• Харесвам 10
  • Шок 1
  • Браво 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 минути , Роми каза:

Не знам дали тук е темата, но да се похваля : направих си днес PCR заради пътуване и пуснах един тест за антитела. Резултат -  5064,1 ! Доволна съм много, защото това си е постижение като се има впредвид,че боледувах през ноември и колегите ми са с жалки резултати като 40-50. В къщи - най-доброто постижение досега беше 140. Е, аз най-късно се тествах, но пък какви резултати. Знам че има и по-добри, но съм доволна.

Предполагам, че зависи от теста.

Моят е на Abbott и резултатите са ми 6.04 при референтна стойност 1.4.

Но е успокояващо, особено когато си имал отрицателен PCR и е останала капчица съмнение дали си карал точно този вирус.

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 11 минути , Роми каза:

Би ли казала къде и кой точно тест си направи

• Харесвам 1
Публикувано:

В Рамус. Стандартен PCR  и тест за антитела - кръв от вената, цена 29 лв. Не съм се задълбочавала, но като референтни стойности се казва, че над 50 е силно доказателство за имунитет. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Линдче, права си бе, но всъщност и темата помага човек да не си мрънка в ежедневието.  Ето, аз подпаля, избухна, па ми мине. А, пък като съм с приятели никога не би ми хрумнало изобшо да обсъждам такива гадни теми, само да си разваляме настроението, а и не можем да променим нищо, все пак. Засегнатия и да реве и да не реве, прецакан е, ама поне като е с хубави хора, се старае да си прекара приятно.

Иначе, много от магеланците откриха България сега и това е плюс, пусто обаче аз я обикалям от години таз наша държава и си я знам и си я харесвам и това например не ми е нещо различно и положително. От цялата работа специално мен най-ме убива дистанционното на учениците. Просто не мога да го преживея и това си е. И наистина полудявам някой като каже "какво пък толкоз, като не ходят на мол". Иначе, другото ще си мине, с паспорти, без паспорти, с ваксини, без ваксини, скъпо, евтино, ще си тръгне. 

Фил, радвам се, че си от извисените хора, които не гласуват и на които политическите решения не влияят на живота. 

Публикувано:
Преди 1 час, Дани Магелани каза:

Когато един професионален психолог прочете цялата тема, ще може да ни класифицира в съответните групи. Сигурна съм, че темата ще провокира професионален интерес! 

Всички социални групи са подвластни на такъв интерес. Помня, в зората на Интернет форумите, Мадлен Алгафари си подготвяше така докторантурата (или книгата беше, забравила съм). Влизаше в дир.бг и провокираше различни участници или просто следеше диалозите. Лично говорих тогава с нея... 

Досадно е, когато се повтарят от едни и същи хора едни и същи тези, като счупен грамофон, без да има развитие в тезата им, без доказателства за правотата и. Като че ли с повтарянето на едно и също ще убедиш хората с противополжоно мнение. Или ще си осигуриш спокойствие на душата, като изхвърляш негативното от себе си в пространството/ форума. Има и позитивно мислещи хора, които се натоварват, като четат такива постове. 

Всички се повтаряме. Няма едни хора повече или едни по-малко. Повече от съгласна за негативните реплики. Натоварват.

Само че не се ли замисляш, че изкуственият позитивизъм - изкуствен в очите на определени хора - също натоварва? Трябва да се има предвид националните особености. Чела съм за негативното влияние на изкуствения позитивизъм в Щатите. Самата аз съм била подвластна на такова корпоративно поведение - всичко ни е в калта, но ние скачаме и викаме чик-чирик. Ами писваше ми! А аз съм рядко позитивен човек. 

Затова си мисля, че ако няма правила, те трябва да са за всички. Ако има правила, трябва да са описани. Иначе започва едно осъждане, чиято база е силно неясна...

И няма нищо лошо в психологическата помощ, но не е ли малко непоискано добро? От каква позиция предлагаме нещо на непознати хора? Това мен лично безкрайно много ме удивлява. 

Хубаво би било като напишем нещо първо да преброим до 10, да го прочетем отново и да си отговорим на въпроса - Какво ново казах?

С ръка на сърце - колко сме толкова идеални и колко хора го правят, дори в ежедневното си общуване с близки хора? 🙂 

преди 1 час, Coo каза:

Ако сте тръгнали към заключване на темата, преди това да се включа и аз 🙂 Искам да благодаря на всички, които пишат. На песимистите, че (скоро) няма да се оправим: ако не бяхте вие, до сега да съм се набълбукала в много налети пари за пътувания, които не се знае дали и кога някой ще ми върне. На оптимистите, че (все някога) ще се оправят работите: ако не бяхте вие, с тези карантини до сега да съм си теглила ножа от седене вкъщи. 😉 

Точно! 🙂 Дори когато не съм била съгласна с нечие мнение, то въпреки всичко преминава през мен и вероятно променя моите светоусещания. Единствено съм искала да е с приемлив тон, но не можем да променим света спрямо нашите претенции... 

Публикувано:
преди 42 минути , Роми каза:

И аз реших вчера да си пусна едни антитела, че през ноември изкарах нещо с някои от симптомите. И резултатът беше само 3.2 😞 Надявах се, че съм го изкарал, но явно не ...

• Харесвам 2
Публикувано:

аз с друго в темата не мога да помогна, но съм енциклопедия на тема тестове 🙂 на Роми тестът е от най-новите модели - за вирус-неутрализиращи антитела, които атакували S протеина на вируса, референтната е над 50, максималната над 50000, в Иван Рилски /лабораторията/ най-високият резултат засечен засега е 22000, виждала съм споделяни резултати от 3 до 11000, моят лично е 110 /доста нисък излиза на фона на повечето/, на Роми звучи чудесно; тестът е на Abbott - SARS-CoV-2 IgG II Quant

на Childish също е на Abbott - предишния вариант - SARS-Cov-2 IGG, с референтна стойност над 1,4, максималната измерена е около 9,6, така че нейният резултат също е от високите /при мен по този метод антителата бяха между 1,8-2,8 в различни седмици, на мъжа ми - 7,7/

https://www.corelaboratory.abbott/int/en/offerings/segments/infectious-disease/sars-cov-2

скоро ще има и тест за оценка на Т-клетъчния имунитет /от Т-лимфоцитите/, горните тестове измерват хуморалния имунитет - антителата, образувани от B-лимфоцитите, но не всички преболедували хора образуват такива

• Харесвам 9
  • Благодаря 3
Публикувано:
преди 1 минута , antea каза:

аз с друго в темата не мога да помогна, но съм енциклопедия на тема тестове 🙂 на Роми тестът е от най-новите модели - за вирус-неутрализиращи антитела, които атакували S протеина на вируса, референтната е над 50, максималната над 50000, в Иван Рилски /лабораторията/ най-високият резултат засечен засега е 22000, виждала съм споделяни резултати от 3 до 11000, моят лично е 110 /доста нисък излиза на фона на повечето/, на Роми звучи чудесно; тестът е на Abbott - SARS-CoV-2 IgG II Quant

Е, аз сега буквално се чувствам като тройкаджия 🙂 Айде три плюс, ако трябва да отчетем тия 0.20 🙂

Публикувано:
преди 20 минути , luba_rizova каза:

Линдче, права си бе, но всъщност и темата помага човек да не си мрънка в ежедневието.  Ето, аз подпаля, избухна, па ми мине. А, пък като съм с приятели никога не би ми хрумнало изобшо да обсъждам такива гадни теми, само да си разваляме настроението, а и не можем да променим нищо, все пак. Засегнатия и да реве и да не реве, прецакан е, ама поне като е с хубави хора, се старае да си прекара приятно.

Иначе, много от магеланците откриха България сега и това е плюс, пусто обаче аз я обикалям от години таз наша държава и си я знам и си я харесвам и това например не ми е нещо различно и положително. От цялата работа специално мен най-ме убива дистанционното на учениците. Просто не мога да го преживея и това си е. И наистина полудявам някой като каже "какво пък толкоз, като не ходят на мол". Иначе, другото ще си мине, с паспорти, без паспорти, с ваксини, без ваксини, скъпо, евтино, ще си тръгне. 

Фил, радвам се, че си от извисените хора, които не гласуват и на които политическите решения не влияят на живота. 

@luba_rizova, aз това май не успявам да ви припомня - форумът ни не е кофа за боклук и лоши емоции. Влизаме тук за положителни емоции, взаимопомощ и споделено удоволствие/ знание/ опит. 

Това тук са хората, които аз наричам приятели. Близки, далечни, бъдещи приятели, но това си е моето общество, за което ми пука и искам да съм част от него. Не ми вълнува, че е частично виртуално, цензурирано или авторитарно управлявано. Моето място си е.

И сега едни си разтоварват негативната енергия, слагайки етикети на групи хора и професии, други спират да пишат и влизат въобще, трети си тренират красноречието, четвърти гледат и подклаждат сеир, пети подхранват дистопичните си представи за бъдещето, следващите пък призовават за фалшификации и нарушаване на международни закони и така до безкрай. Всички тези думи са за неща, които никой не харесва. Не им е мястото тук, в магеланци, на тези купища излишни думи. 

П.П. Сега вече аз се вбесих и забравих да броя до 10 😉

• Харесвам 11
Публикувано:

Това не се отнася за мен и за величието ми - всичко което казвам аз е толкова ново и уникално, че буквално го виждам как се запечатва със златни букви във времето! 🙂

Шегата (барабар с идиотския ми хумор) настрана, но това е един от простичките принципи в живота, който сериозно намалява шумовото ниво в света. И за който рядко хората се замислят.

преди 8 минути , Lindt каза:

@luba_rizova, aз това май не успявам да ви припомня - форумът ни не е кофа за боклук и лоши емоции. Влизаме тук за положителни емоции, взаимопомощ и споделено удоволствие/ знание/ опит. 

Това тук са хората, които аз наричам приятели. Близки, далечни, бъдещи приятели, но това си е моето общество, за което ми пука и искам да съм част от него. Не ми вълнува, че е частично виртуално, цензурирано или авторитарно управлявано. Моето място си е.

И сега едни си разтоварват негативната енергия, слагайки етикети на групи хора и професии, други спират да пишат и влизат въобще, трети си тренират красноречието, четвърти гледат и подклаждат сеир, пети подхранват дистопичните си представи за бъдещето, следващите пък призовават за фалшификации и нарушаване на международни закони и така до безкрай. Всички тези думи са за неща, които никой не харесва. Не им е мястото тук, в магеланци, на тези купища излишни думи. 

П.П. Сега вече аз се вбесих и забравих да броя до 10 😉

Не можах да се позная нито в една група 😞

• Смея се 3
Публикувано:
преди 1 минута , Брани каза:

Това не се отнася за мен и за величието ми - всичко което казвам аз е толкова ново и уникално, че буквално го виждам как се запечатва със златни букви във времето! 🙂

Шегата (барабар с идиотския ми хумор) настрана, но това е един от простичките принципи в живота, който сериозно намалява шумовото ниво в света. И за който рядко хората се замислят.

Твоето Величие е извън всякакви категории и казаното от теб не подлежи на обсъждане.😀

• Благодаря 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 17 минути , Lindt каза:

Не им е мястото тук, в магеланци, на тези купища излишни думи. 

Съгласен съм, че понякога се залита прекалено много в странични теми, но част от описаните от теб - обсъждането на (дистопичните) представи за бъдещето - влизат в графа "изказване на мнение", и не съм много съгласен, че са излишни думи. Да речем 60/40 съм съгласен/несъгласен с твоето мнение, ако трябва да вкарам математика, но съотношението нашумя в публичното пространство и не искам да го копирам, затова го коригирам на 70/30 🙂

• Смея се 2
Публикувано:
преди 2 минути , Брани каза:

Съгласен съм, че понякога се залита прекалено много в странични теми, но част от описаните от теб - обсъждането на (дистопичните) представи за бъдещето - влизат в графа "изказване на мнение", и не съм много съгласен, че са излишни думи. Да речем 60/40 съм съгласен/несъгласен с твоето мнение, ако трябва да вкарам математика, но съотношението нашумя в публичното пространство и не искам да го копирам, затова го коригирам на 70/30 🙂

Най-голям интерес и внимание към изказаното мнение проявява изказващият го. На другите рядко им пука особено дали е видяло бял свят, освен ако не е ехо на тяхното, но казано с други думи или пък точно обратното 🙂  Прощавай за абсолютното ми неразбиране с какво размислите ни за пандемията са полезни. 

Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.