Ivaylo A. Публикувано: 28 март, 2020 Публикувано: 28 март, 2020 Привет Трябваше да канселирам полетите ни до Техеран с Пегасус заради пандемията и затворените граници. Още на следващия ден Пегасус ни преведоха парите за билетите, но си удържаха такса 53 Евро на билет заради канселирането..... въпреки че полетите така или иначе вече бяха отменени, заради затворените граници. Оспорих тази такса и Пегасус се съгласиха да я възстановят. Превели са по сметка сумата на 11 Март, но все още я няма при мен. Пратиха ми Refund Receipt от която се вижда, че JP Morgan са пратили към Пощенска банка 123 долара, но така и не са пристигнали. Проверих с Пощенска, потвърдиха че такъв превод при тях не е пристигал. Помолих Пегасус да проверят с JP Morgan какво се случва с превода --> няма реакция за момента. Въпроса ми е: Чие задължение е да се проследи такъв банков трансфер и имам ли основание да заведа иск срещу Пегасус (въпреки че въобще не ми се занимава) ? Поздрави 1
krasen_denev Публикувано: 28 март, 2020 Публикувано: 28 март, 2020 Преди 1 час, Ivaylo A. каза: Оспорих тази такса и Пегасус се съгласиха да я възстановят. Превели са по сметка сумата на 11 Март, но все още я няма при мен. Пратиха ми Refund Receipt от която се вижда, че JP Morgan са пратили към Пощенска банка 123 долара, но така и не са пристигнали. Проверих с Пощенска, потвърдиха че такъв превод при тях не е пристигал. Има един времеви период в който парите могат да ти пристигнат по сметката.Мисля,че беше 40 дена.Реално парите може да са ти пратени но още да не са пристигнали по сметката ти към Пощенска банка.Затова трябва да изчакаш,преди да предприемеш по нататъшни действия.
Ivaylo A. Публикувано: 28 март, 2020 Автор Публикувано: 28 март, 2020 Странно, понеже Пегасус казаха че: "Please be informed that refund process is taking 7-10 labor days." Тоест до 10 работни дни, а вече са минали 13. Ще трябва да потърся и общите им условия , със сигурност го пише някъде. Странното в случая, е че първия превод който направиха дойде на втория ден, а този го няма вече 13 дни.
Marisha Публикувано: 28 март, 2020 Публикувано: 28 март, 2020 И аз чакам превод от Пегасус вече повече от 10 дни, но засега няма да предприемам нищо. Ще изчакам още поне 2 седмици. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега