DaBo Публикувано: 17 април, 2020 Сподели Публикувано: 17 април, 2020 Утрепах един карантинен ден с боядисване на яйца с натурални бои, направени от червено цвекло, червено зеле, обелки от лук, куркума и чай от каркаде. Доволна съм от резултата, но ми се спукаха много яйца. Още като им махах печатите я заподозрях аз тази работа, защото черупките им бяха като пеперудени. Много нежни се оказаха тез яйца. 11 1 8 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 17 април, 2020 Сподели Публикувано: 17 април, 2020 Преди Великден-първите цъфнали лаленца🥀 12 Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 17 април, 2020 Сподели Публикувано: 17 април, 2020 преди 12 часа, DaBo каза: Утрепах един карантинен ден с боядисване на яйца с натурални бои, направени от червено цвекло, червено зеле, обелки от лук, куркума и чай от каркаде. Доволна съм от резултата, но ми се спукаха много яйца. Още като им махах печатите я заподозрях аз тази работа, защото черупките им бяха като пеперудени. Много нежни се оказаха тез яйца. Зеленото с какво го направи? Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 17 април, 2020 Сподели Публикувано: 17 април, 2020 8 minutes ago, Травеолани said: Зеленото с какво го направи? Първо боядисах яйцата жълти с куркума и после ги пуснах в чая от каркаде (хибискус) за 1-2 минутки. 6 1 Връзка към коментар
Kalina Ivanova Публикувано: 17 април, 2020 Сподели Публикувано: 17 април, 2020 Как ме беше яд, когато чуех някой да казва ...Оффф и този ден мина, е как така офф...сега ме е яд, че си го мисля понякога, ама дума да не става, на глас не го казвам. И днес малък принос за великденското настроение, стараем се всеки ден да има по нещо, за да ни държи в шарената гама 9 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 18 април, 2020 Автор Сподели Публикувано: 18 април, 2020 Рипнах днеска по тъмно и боядисах яйцата.Тази година,боядисах и пъдпъдъчи яйчица,станаха много сладки Главното,червено яйце в средата,винаги е специално и то е за Съра. Стана той,сервирах закуската,закусихме,кафенце-тортичка и всеки се зае с нещо си. По едно време си поглеждам чинията с яйцата,главното яйце го няма:(На негово място,се мъдри друго. Изненадааа! Не зная,дали другите ще запомнят този Великден,но аз ще си имам за спомен,бижу с корона. Както каза Сър Антъни - взел идеята,от корона вируса:)))))))) 14 21 Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 18 април, 2020 Сподели Публикувано: 18 април, 2020 Много ти е хубав подаръкът! Сега ще подскажа идеята на моя мъж! 😉 2 1 2 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 18 април, 2020 Сподели Публикувано: 18 април, 2020 Много хубава изненада 🙂 Браво на съра! За непросветените, ще кажеш ли какъв е камъка? 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 18 април, 2020 Автор Сподели Публикувано: 18 април, 2020 Син топаз, този цвят се води “ Лондонско синьо” Подобен е на този на снимката и на клипчето, но моят е с малко по- друга шлифовка - централната фасета е по- голяма и е повече карати от този. Купили сме го от Камбоджа. Ето,за сравнение на цвета и син топаз,пак,купен от Камбоджа: И двата са естествени и струваха на 1/10 от истинската цена. 7 6 Връзка към коментар
jul Публикувано: 18 април, 2020 Сподели Публикувано: 18 април, 2020 И аз днес сколасах с козунаци и яйца. Тазгодишната реколта, рисувани с восък от дъщеря ми и мен - 12 4 Връзка към коментар
Mistela Публикувано: 18 април, 2020 Сподели Публикувано: 18 април, 2020 Ето и нашите яйчица 12 1 Връзка към коментар
Аmélie Публикувано: 18 април, 2020 Сподели Публикувано: 18 април, 2020 И ние опекохме козунаците, боядисахме яйцата и сега се чудя, ако подкарам първия с течния шоколад, много ли е лошо, че не съм го чакала до неделя.... 9 2 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 18 април, 2020 Сподели Публикувано: 18 април, 2020 Малките борци голямо настроение създават🙂 9 3 Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 18 април, 2020 Сподели Публикувано: 18 април, 2020 35 minutes ago, Аmélie said: И ние опекохме козунаците, боядисахме яйцата и сега се чудя, ако подкарам първия с течния шоколад, много ли е лошо, че не съм го чакала до неделя.... Тц! Ние вече ометохме първия. Не че сме критерий за праведност, ама те и времената са едни... 😉 3 1 5 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 18 април, 2020 Сподели Публикувано: 18 април, 2020 Аз от 4 дни закуско-обядвам с козунаци и прясно мляко. После с детето скачаме на въже, играем федербал и накрая за отмора пия бира😁 Това да са ни прегрешенията🙂 1 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 18 април, 2020 Автор Сподели Публикувано: 18 април, 2020 Преди 1 час, Аmélie каза: И ние опекохме козунаците, боядисахме яйцата и сега се чудя, ако подкарам първия с течния шоколад, много ли е лошо, че не съм го чакала до неделя.... Ами, направи,като в оня виц,дето евреинът на Шабад,гледа на земята кесия с жълтици. На празника не се работи,а как да се наведе,като е работа. Помолил се той и какво да види: Господ направил така,че отпред Шабад,отзад Шабад,а по средата- четвъртък.Грабнал той кесията с жълтици и продължил да си празнува Шабад:))))) 7 Връзка към коментар
Аmélie Публикувано: 18 април, 2020 Сподели Публикувано: 18 април, 2020 1 hour ago, DaBo said: Тц! Ние вече ометохме първия. Не че сме критерий за праведност, ама те и времената са едни... 😉 Хапнах! Изиграх и бременната карта, то сега ако не си угоди човек, кога 😀 1 hour ago, AlexandraKo said: Ами, направи,като в оня виц,дето евреинът на Шабад,гледа на земята кесия с жълтици. На празника не се работи,а как да се наведе,като е работа. Помолил се той и какво да види: Господ направил така,че отпред Шабад,отзад Шабад,а по средата- четвъртък.Грабнал той кесията с жълтици и продължил да си празнува Шабад:))))) Тъй, тъй 😀 ДиянаВ, хапнах, открадна малко от бирата на мъжа и сега съм нов човек. И за да не е съвсем спам, пускам ви и втората реколта. Този е микс от три подкозунака - един чист, един с шоколад и един със сладко от сливи: 13 3 Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 18 април, 2020 Сподели Публикувано: 18 април, 2020 преди 4 минути , Аmélie каза: И за да не е съвсем спам, пускам ви и втората реколта. Този е микс от три подкозунака - един чист, един с шоколад и един със сладко от сливи: Ти в това стъкло пече козунака, нали? Би ли ми казала що за стъкло е, че снощи и аз бях в същата дилема и като поразрових в мрежата, се натъкнах на интересни неща специално за Pyrex. В крайна сметка реших да не рискувам. Връзка към коментар
tonica Публикувано: 18 април, 2020 Сподели Публикувано: 18 април, 2020 И аз си го пекох в стъклена тавичка. Както и всичко друго си пека в такива тави. Какво ти е притеснението ? 9 Връзка към коментар
bay_kolio Публикувано: 18 април, 2020 Сподели Публикувано: 18 април, 2020 Труд и творчество! Момичета месят козунаци, внучките се замерят с тесто, аз варя шкембе от кладница съпроводено от бруталните парчета на Рок 1 радио. Баси Великдена Дали ще дочакаме свободата, 8 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 18 април, 2020 Автор Сподели Публикувано: 18 април, 2020 преди 11 минути , bay_kolio каза: Труд и творчество! Момичета месят козунаци, внучките се замерят с тесто, аз варя шкембе от кладница съпроводено от бруталните парчета на Рок 1 радио. Баси Великдена Дали ще дочакаме свободата, Еее, от какво се оплакваш? Виж, колко ви е веселко:))))) 1 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 18 април, 2020 Сподели Публикувано: 18 април, 2020 От боядисаните днес яйца си избрах едно, което да снимам и да ви го покажа. За фон използвах хладилника с магнитчета 12 Връзка към коментар
bay_kolio Публикувано: 18 април, 2020 Сподели Публикувано: 18 април, 2020 преди 13 минути , AlexandraKo каза: Еее, от какво се оплакваш? Виж, колко ви е веселко:))))) Като оплакване ли прозвуча? 1 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 18 април, 2020 Сподели Публикувано: 18 април, 2020 Днешната реколта 😉 Леко ме изнерви, че втаса по бързо от предвиденото. Дооълнително направих руло от същото тесто, но с макова плънка. Едва спасих едно ъгълче за утре, за закуска. 11 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 18 април, 2020 Сподели Публикувано: 18 април, 2020 Да се включа най-после и аз в тази тема с домашен козунак: 9 5 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега