stebal Публикувано: 19 април, 2020 Сподели Публикувано: 19 април, 2020 Щастието било здраве и къса памет, та в този ред на мисли : Христос Воскресе , скъпи Магеланци, да сте много щастливи. 12 Връзка към коментар
ZORI Публикувано: 19 април, 2020 Сподели Публикувано: 19 април, 2020 преди 17 часа, Kalina Ivanova каза: И при нас приготовленията приключиха с успешно ( без нито едно спукано, счупено, подхвърлено, изтървано) най-традиционно боядисани яйца ...и доброто забравено старо. Опит за BIO багрене, доволно се получи, догодина повече От репетиции и поправителни с козунаци прекалихме тази година, та бях решила да ги пропуснем. Е, друг път. Куличи. Пак си мирише на козунак, ще дегустираме утре. Светъл Великден на всички! ох, тези кузуначета ли са последните..много хубаво изглеждат. Давай рецепка! 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 19 април, 2020 Автор Сподели Публикувано: 19 април, 2020 Днеска - поправителен с козунака Този път,с прясна мая,стафиди,локум и бадеми,както в клипчето Стана си чудесен,с конци,втаса си,както трябва,успокоих се:))) Сега,дорде изядем всичко,що наготвихме и измесихмеее:)))) Преаранжирах яйцата,че нали пораздадохме. 11 4 Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 19 април, 2020 Сподели Публикувано: 19 април, 2020 преди 3 часа, elenitta каза: Честито Възкресение Христово! Здраве и благоденствие за всички! Еленита - каква е тази торта? 2 Връзка към коментар
Kalina Ivanova Публикувано: 19 април, 2020 Сподели Публикувано: 19 април, 2020 преди 2 часа, ZORI каза: тези кузуначета ли са последните..много хубаво изглеждат. Давай рецепка! Давам, давам. Първо да кажа, че ги приготвям за първи път и съм мнооого приятно изненадана от вкуса. Все пак различност от козунака има, но това при мен беше търсен ефект, така че съм изключително доволна от резултата. Отдавна им се каня на тия куличи, ей сега им било времето. Всичко си е като при козунака, яйца, мляко и захар, мая, технология. Различното тук е добавката на алкохол в тестото и формата при печене. Избрах ето тази рецепта. Извадих кухненската везна най после от шкафа и следвах дословно, без импровизации, че първа реколта, да не сгафя нещо и да се самообвинявам. След като вече ги хапнахме, за следващите бих намалила захарта /доста са сладки за моя вкус/ и не бих сложила и куркумата. Получиха се 3бр. Формите за печене са друг филм, имах само една такава, та се наложи да импровизирам. Ама то ще има да го помним с какво ли не тоя Великден, едни форми в повече голяма работа. 2 Връзка към коментар
elenitta Публикувано: 19 април, 2020 Сподели Публикувано: 19 април, 2020 преди 2 часа, Травеолани каза: Еленита - каква е тази торта? Тортата е спаначена и много лесна. Имах за употребяване разни плодове и се получи това. Направих половин доза, че имаме и други сладки неща за дояждане. Ползвай тази рецепта за основа: https://m.rozali.com/recepti/torti/sladka-spanachena-torta.html и за крема ползвах маскарпоне, сладкарска сметана и крема сирене (това ми се мотаеше из хладилника) и банани, боровинки и ягоди за украса. 4 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 19 април, 2020 Автор Сподели Публикувано: 19 април, 2020 преди 20 минути , elenitta каза: Тортата е спаначена и много лесна. Имах за употребяване разни плодове и се получи това. Направих половин доза, че имаме и други сладки неща за дояждане. Ползвай тази рецепта за основа: https://m.rozali.com/recepti/torti/sladka-spanachena-torta.html и за крема ползвах маскарпоне, сладкарска сметана и крема сирене (това ми се мотаеше из хладилника) и банани, боровинки и ягоди за украса. @elenitta Ти само четеш Розали или пишеш и във форума. Гледам, че рецептата е оттам. Връзка към коментар
elenitta Публикувано: 19 април, 2020 Сподели Публикувано: 19 април, 2020 преди 22 минути , AlexandraKo каза: @elenitta Ти само четеш Розали или пишеш и във форума. Гледам, че рецептата е оттам. Честно казано търсех в Гугъл торта със спанак, защото исках нещо свежо и пролетно и тази рецепта ми хареса. Не съм коментирала нищо там, понякога чета разни статии. 1 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 19 април, 2020 Сподели Публикувано: 19 април, 2020 Искам да споделя с вас нещо, което ми направи изключително приятно впечатление Страшно мило ми стана от тоя поздрав. 7 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 20 април, 2020 Автор Сподели Публикувано: 20 април, 2020 преди 11 часа, elenitta каза: Честно казано търсех в Гугъл торта със спанак, защото исках нещо свежо и пролетно и тази рецепта ми хареса. Не съм коментирала нищо там, понякога чета разни статии. Питах,защото ние,с още един магеланец,имаме много хубаво минало в РозалитУ:)))) 1 Връзка към коментар
t_petkov Публикувано: 20 април, 2020 Сподели Публикувано: 20 април, 2020 Аз правя за втори път козунаци, но пък за първи път напълно самостоятелно. Под вещото ръководство по месинджър от майка ми се получиха страхотни. 15 7 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 20 април, 2020 Автор Сподели Публикувано: 20 април, 2020 А пък,ниййй,със Съра,след малко отиваме на Великденски круиз:)))) 8 1 Връзка към коментар
DenitsaS Публикувано: 20 април, 2020 Сподели Публикувано: 20 април, 2020 Честито Възкресение Христово! Здраве и късмет за всички 🌷 🐣 🍀 Въпреки, че нямах намерение да правя козунак се престраших (след като успяхме да купим заветното брашно) и се получи страхотен - основно следвах рецептата от видеото на @AlexandraKo. Яйцата боядисахме с куркума и останала от миналата година червена боя; нямахме късмет да намерим агнешко за печене - ще остане за Гергьовден. Подробен кулинарен отчет ще давам в другата тема, че не са ми много традиционни ястията за Великден 🙂 10 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 20 април, 2020 Автор Сподели Публикувано: 20 април, 2020 @DenitsaS Деничка, няма по магазините ли. че казваш “заветното брашно”? Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 21 април, 2020 Автор Сподели Публикувано: 21 април, 2020 Малееее, хората, какви яйца избродиралииии, пък ние тука, се мъчим , с разни бои:)))))) 2 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 21 април, 2020 Сподели Публикувано: 21 април, 2020 преди 23 часа, AlexandraKo каза: А пък,ниййй,със Съра,след малко отиваме на Великденски круиз:)))) @AlexandraKo,каква е плънката на платноходките за круиза? Аз добавям към жълтъците майонеза или сирене крема,червен пипер и каквото имам. 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 21 април, 2020 Автор Сподели Публикувано: 21 април, 2020 преди 42 минути , jungfraujoch каза: @AlexandraKo,каква е плънката на платноходките за круиза? Аз добавям към жълтъците майонеза или сирене крема,червен пипер и каквото имам. Класика в жанра:))))) Понеже плаваме за Русия:))))) Руска салатка. А пък ние, яйцата основно си ги ядем, настъргани на марулевата салата. Със зехтинец и сос от нар, става супер! 1 Връзка към коментар
Asterisk Публикувано: 21 април, 2020 Сподели Публикувано: 21 април, 2020 Една лодчица, единственото ми кулинарно вдъхновение от ок НГ, настъпило по време на ядене: скир и грах уасаби на Ройс, търпи импровизации Яйца няма да качвам, ама станаха с цената на цветна локва в кухнята и 1 потрошено 🙂 Честит Великден! 🥰 🤫 5 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 21 април, 2020 Сподели Публикувано: 21 април, 2020 27 minutes ago, Asterisk said: Една лодчица, единственото ми кулинарно вдъхновение от ок НГ, настъпило по време на ядене: скир и грах уасаби на Ройс, търпи импровизации Яйца няма да качвам, ама станаха с цената на цветна локва в кухнята и 1 потрошено 🙂 Честит Великден! 🥰 🤫 Много е хубава лодчицата. Не ми идва да й гризна носа, а да се кача на нея🙂🥰. Сигурно е заради въздействието на цветовете. Я кажете разбиращите какво прави зеленото? 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 април, 2020 Автор Сподели Публикувано: 23 април, 2020 Изядохме агнешкото, дроб сармата, козунаците, тортите и всичко. що наготвихме и намесихме по време на празника. Днес, беше и финалният мач, между синьото яйце, абсолютен победител до сега и Главното червено. Хехе, за наша радост, Червеното се оказа наистина първенец, не случайно съм го избрала, да бъде хем, боядисано първо,хем да е червено:)))) Синьото е счупено, вече е изядено, а червеното, ще бъде запазено , до следващия Великден. Така че, е време да завършим темата за Великден 2020, с една смешна картинка, пак по този повод: Да сме живи и здрави, да имаме още много Великденски теми, но пълни с пътувания, както сме свикнали:)))) Амин! 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега