Прескочи до съдържание

Чек-ин и полет без да е заплатен самолет билет


Препоръчани мнения

   Преди 8 дни купих самолет билет на ЛАТАМ  до Сантяго (318$) с кредитна карта ( Чейс Виза) през техният апп , имам PNR и е-билет. Плащането стоя като авторизация пет дни , а след това не се осчетоводи, тоест изчезна - няма плащане. Разрових се из мрежата, намерих няколко десетки мнения като моето, половината от които свързани с ЛАТАМ (ЛАН) , но и с други а/к или OTA, плащания с дебитни и кредитни карти. Но никой не е споделил, дали се е случило нещо на чекина , дали са летяли , плащали или доплащали. Някои са звъняли на а/к за проверка, казали са им, че е платен билета. 

 

Притеснението ми е , да не мога да направя чекин, и да трябва да купя нов билет на място !
 

Още по-любопитно е , че вече съм летял два пъти с ЛАТАМ  + още един закупен билет, който не използвах , без изобщо да са осчетоводени транзакциите. Проверих всяка транзакция за последните 14 месеца , и Лима-Куско 2бр (130$)  и Арекипа-Куско 2бр (80$)  с ЛАТАМ , летени през ноември , никога не са били платени. При друг техен полет обаче , Картахена - Меделин (през февруари) , е имало плащане. За съжаление , за никоя от тези  покупка нямам спомени, дали са направени през аппа или през уебсайта. 
 

Някой с подобен опит? 

Връзка към коментар

На мен ми се е случвало да изчезне и после да се появи плащане след няколко дена...

Веднъж преди повече от 10 години така изчезна плащането с КЛМ, аз чаках, чаках, пък няколко дена преди полета им се обадих и те казаха, че няма плащане, дадох си данните от картата, платих и летях...

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
Георги Матеев

И сайта и апп-а на Латам по принцип са брутално бъгави и имам всякакви странни случаи с тях, макар и не точно такъв. Но какво те спира да им звъннеш и под някакъв невинен предлог (примерно можеш ли да добавиш едикоя си услуга) да провериш дали всичко е ок с резервацията?

 

Иначе единственият ми що-годе подобен опит е с посредник - Edreams. Бях купил чрез тях билет и по същия начин след 4-5 дни авторизацията изчезна без осчетоводяване и пари не бяха взети. Билетът обаче беше издаден веднага - имах си етикет номер, PNR, резервацията излизаше потвърдена на сайта на авиокомпанията и въобще до последно всичко точно. Edreams даже ми пращаше промени в графика, подканяне за чек-ин и тн. Ден преди полета опитах да се чекирам онлайн и не стана. Звъннах на авиокомпанията и ми казаха, че в тяхната система нямало плащане и билета не бил потвърден. Купих наново ласт минит и летях.

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.