Прескочи до съдържание

Връщане на пари за отменен полет на Wizzair и Ryanair

Препоръчани мнения

Ирина Иванова
Публикувано:

Имам два въпроса :

1.  Имах закупени билети от Ryanair  Бургас-  Краков и обратно за 5 май. Полетите са отменени. В първото изявление на изпълнителния директор на авиокомпанията се казваше, че една от опциите е да върнат парите или кредит в профила ти. Днес получавам писмо в което ми предлагат     "Вече можете да промените полета си безплатно до дата по всяко време в бъдеще.
· Таксата за смяна на полета ще бъде изцяло премахната.
· Ще трябва да платите само разликата в цената на билета и т.н....."

Аз си искам парите, не искам смяна на полет.  Връзка с тях е трудно да се осъществи.

2. На 19 март имам отменен полет за Айдховен и обратно на WIZZ. Получих писмо в което ме уведомиха, че има две възможности: да ми изплатят по банков път сумата 100 % или 120 % WIZZ кредит. Поисках кредит, защото пътуването ще се осъществи по-късно. Казаха, че в рамките на 72 часа ще бъдат възстановена сумата, но вече минаха 16 дена и нищо.

Въпроса ми е:  Може ли някой , който също има отменен полет да сподели какво се случва и какво трябва да се направи??? 

Връзка с тях е невъзможна

Публикувано:

- Ryanair връщат пари или поне казват, че ще върнат. Можеш да се свържеш по тях през чат, може да отнеме време, но се случва. 

- Кредитът при уиз май при повечето резервации даже автоматично се появяваше, независимо дали искаш кеш или не

Прегледай последните няколко страници на двете теми за Wizz и Ryanair, на практика в последно време почти само това се коментира:

Публикувано:
Преди 1 час, Ирина Иванова каза:

Аз си искам парите, не искам смяна на полет.  Връзка с тях е трудно да се осъществи.

Днес се свързах с чата на Раян доста бързо, максимум 10 мин да съм чакал.

Щом полетът ви е отменен, ще ви изпратят мейл, в който са описани опциите ви - там има линк към формата им за искане на рифънд. Днес в чата потвърдиха, че рифъндите отнемат доста време в момента - на мен ми казаха, че моя мога да очаквам около 28.04, при положение, че съм го заявил на 20.03.

До полета ви има почти месец, така че има време да ви изпратят този мейл. Ако не искате да чакате, предполагам, че и в чата ще ви помогнат.

Преди 1 час, Ирина Иванова каза:

Казаха, че в рамките на 72 часа ще бъдат възстановена сумата, но вече минаха 16 дена и нищо.

Обадете се на Уиз по телефона (на малтийския номер от темата, към която Георги е дал линк). Имах подобен случай, в който чаках кредит за отменен полет и, след като доста време не се появи, звъннах. Вече бях решил, че не искам кредит, а пълно възстановяване по картата, та по телефона веднага ми помогнаха с това.

• Харесвам 1
Ирина Иванова
Публикувано:
преди 19 минути , yordanov каза:

Днес се свързах с чата на Раян доста бързо, максимум 10 мин да съм чакал.

Щом полетът ви е отменен, ще ви изпратят мейл, в който са описани опциите ви - там има линк към формата им за искане на рифънд. Днес в чата потвърдиха, че рифъндите отнемат доста време в момента - на мен ми казаха, че моя мога да очаквам около 28.04, при положение, че съм го заявил на 20.03.

До полета ви има почти месец, така че има време да ви изпратят този мейл. Ако не искате да чакате, предполагам, че и в чата ще ви помогнат.

Обадете се на Уиз по телефона (на малтийския номер от темата, към която Георги е дал линк). Имах подобен случай, в който чаках кредит за отменен полет и, след като доста време не се появи, звъннах. Вече бях решил, че не искам кредит, а пълно възстановяване по картата, та по телефона веднага ми помогнаха с това.

Благодаря много, аз се притесних от факта, че предлагат само опция "Смяна на полет" иначе знам, че има време.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
преди 20 часа, Dioni каза:

Успяхте ли да си получите парите от Раянеър?

Изпратиха ми формуляр да попълня за заявка за връщане на парите. Ще чакам да я одобрят и тогава ще искат сметките по които да преведат парите. Ще чакам. Като има някакво развитие ще пиша.

Публикувано:

Аз изпратих формуляр, две седмици след това получих писмо, че мога да сменя датите - нищо не направих. След още две седмици получих писмо с ваучер и то на името не на титуляра на акаунта, а на един от пътниците. В писмото с ваучера има опция да го приема или да си поискам парите - при опит отново да си поискам парите ме прехвърля на чат с бот. Два дни чаках да се появи някой за лайфчат и нямах успех.

Публикувано:
преди 13 часа, Dioni каза:

Аз изпратих формуляр, две седмици след това получих писмо, че мога да сменя датите - нищо не направих. След още две седмици получих писмо с ваучер и то на името не на титуляра на акаунта, а на един от пътниците. В писмото с ваучера има опция да го приема или да си поискам парите - при опит отново да си поискам парите ме прехвърля на чат с бот. Два дни чаках да се появи някой за лайфчат и нямах успех.

Нямам вече надежда, че ще върнат парите. На WIZZ вчера им се обадих по телефона и казаха, че не са получила  заявка за ваучер а аз им изпратих два пъти заявката. Изобщо мотане голямо. сега казаха , че до 72 часа ще получа ваучера, ще видим. Днес ще се опитам и Rwaner да се свържа, но чата е на английски а аз не се оправям добре.

Публикувано:
12 minutes ago, Ирина Иванова said:

но чата е на английски а аз не се оправям добре.

Чат май има и на други езици- само сменяте версията на страницата- мисля, че някой беше писал в темата за Ryanair. Не това е проблема обаче. Свързването е невъзможно. Не знам- кой-ден-поред се опитвам да се свържа...

Публикувано:

На мен все още ми е рано -имам полет до Бари за 04.06., но знаете ли как стои въпроса, ако полета не е отменен, но има забрана за влизане в страната за туристи.

Публикувано:
1 minute ago, dikrasteva said:

На мен все още ми е рано -имам полет до Бари за 04.06., но знаете ли как стои въпроса, ако полета не е отменен, но има забрана за влизане в страната за туристи.

С Ryanair или wizz? Че ако е с wizz- никак. Ако си летят, въпреки забраната да се влиза в дадена страна, просто изгаряте с парите или си отменяте вие полета срещу такса... 

Публикувано:

Последните страници на темите за Уиз и Раянеър (връзки към тях в първия отговор на темата) активно дискутират проблемите с връщането на пари/ваучери за полети. За да не се разводнява дискусията и полезна информация да се разхвърля в повече теми от колкото е нужно, тази я затварям. 

• Харесвам 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.