домосед Публикувано: 25 април, 2020 Публикувано: 25 април, 2020 преди 11 минути , Topfly каза: За 90% от туристите Балканският полуостров е хубави и евтини плажове и храна, интересна и екзотична култура и весели и гостоприемни хора. Около тези неща можеше можеше да се изгради добър бранд. 90% от туристите асоциират тия неща с конкретна държава, която са си избрали, като най-често става дума за Гърция и Хърватия, от които и двете се стараят всячески да не се асоциират с тоя бранд. Българският национален превозвач, и тогава, и сега, даже не лети до балканските съседи, че да има претенции за лице на географската зона. Думата балкан не значи море, а планина, ама не такава, в която се ходи на ски, ами в която дебнат хайдути да те насилят в друга вяра. Пълна безсмислица е да се гради някакъв брандов имидж около тая дума. Даже с табсо може да се получи по-добре, защото никой не знае/помни какво значи. Като цска. 1 1
cck Публикувано: 26 април, 2020 Автор Публикувано: 26 април, 2020 преди 12 часа, FlyTraveler каза: Аз пък си мисля, че гражданската авиация, освен, че е бизнес, също е въпрос на чест и гордост за една нация. Със сигурност. За това е и флага - да се асоциира със съответната държава. Специално Olympic Airlines са запазени като национален превозвач, пък макар и само в рамките на Гърция. Някои привърженици на свободния пазар, като Антонис Симигдалас, който основава Aegean Airlines в Гърция преди десетилетия (дефакто изземва на пазара националния превозвач Olympic) казва, че в идеята за национален превозвач това няма особен смисъл. Въпреки това след като напуска Aegean - като част от Olympic работи за възраждането на бранда. „Ако изборът беше дали искам да имам национална авиокомпания и да платя малко пари от данъкоплатците, само за да поддържам знамето на самолети, в сравнение с това, че някой друг идва и попълва празнотата, аз бих избрал някой друг“, казва той. „Ако нациите искат да се носят знамената им, те могат да го направят по много други начини.“ * 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега