Прескочи до съдържание

Нулев толеранс към спамери


Препоръчани мнения

В момента си имаме случай, където една афектирана потребителка пуска постоянно тема против trip.bg. Нямам против подобни теми, стига да са пуснати културно и на едно място, и където потребителката да е готова за диалог. 

 

В случая обаче набърза ръка един и същ текст беше пуснат на няколко места в отворени теми и още няколко нови отворени теми. Потребителката беше помолена да спре да пуска нови теми и да паркира на една, това беше игнорирано, съответно се наложиха по-крути мерки. 

 

Искам да отблежа, че нямям нищо против обсъждането, на която и да е онлайн услуга за резервиране на билети, дори го поощрявам, но нека се прави културно и възпитано. 

 

Подозирам, че и за напред ще има подобни случаи, ще бъдат третирани по абсолютно същия начин. Ако някой наистина иска да се оплаче от trip.bg или който и да било друг, да го направи на едно място и ще му обърнем необходимото внимание. 

 

 

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Още малко информация, че имам малко свободно време. Не че дължа обяснение на потребителката, но може би го дължа на вас. Ето текста, който беше пуснат на 4 места, един и същ в разстояние на секунди. След като беше помолена да спре да пуска постоянно едно и също в лично съобщение и след като молбата беше игнорирана, на потребителката и бяха отнети правата да пише, а темите и бяха скрити. 

 

Последваха два нови регистрирани профила с опит да пусне същата тема, също бяха елиминирани своевременно. Ето конкретния текст:

 

 

Внимавайте много с този сайт - http://www.trip.bg/! - ИЗМАМНИЦИ


Моя колежка беше таксувана два пъти за самолетен билет, закупен чрез техния сайт.
Оказа се, че и друг човек е имал същия проблем. 
Парите й бяха върнати, но след като поне десет пъти тя ги търси, за да настоява да бъде разрешен проблема. Накрая се оказа, че банка Еуробанк в Гърция имала проблем с картите Виза.
Фирмата е с български домейн, но не се помещава в България. 
Фирмата е базирана в Гърция и операторката Палазова твърди, че фирмата няма офис в България. 
По моя проверка на тел. Справки и в сайта http://www.biznes-katalog.com/, установих, че такава фирма е имала офис в БГ през 2010 г. 
 
Фирмата няма лиценз нито застраховка за туроператор, след разговор с адвокат се оказва че ако фалира нито можем да претендираме за сума нито да я искаме от застраховател защото няма такъв.

http://www.biznes-ka...m/ Трипбг-фирма

Ако някой друг има сведения за въпросните, моля пишете!
Пък, ако сте се парили и от други подобни, пак пишете, та да не се набиват между шамарите и други хора!  

 

Към самия текст, нямам нищо против, потретвам го. Не всеки е запознат как оперират онлайн резервациите, какво са онлайн туристическите агенти и е нормално да има някакъв афект. Ако беше зададен въпроса в нормален тон, на едно място, без да има капс лок в заглавието щяхме да обърнем внимание, че такова двойно таксуване обикновено се разрешава много лесно с обаждане в банката. И не е по вина на трип.бг, а няма онлайн услуга, която да е застрахована от подобни ефекти. За това и преди да натиснем бутона за плащане на много места има предупреждение да се натиска само веднъж, точно за да се избегне двойно таксуване. 

 

Конкретния опит за проучване е доста повърхностен, нито тел Справки, нито някъв бизнес каталог могат да са рентабилни източници на информация. Пак с един въпрос тук всеки щеше да каже, че трип.бг е просто български фронтенд на гръцкия сайт airtickets24.com. Това, че е гръцки сайт популярен в България не е някаква тайна, и в самия trip.bg си го пише като се натисне бутона "За Нас":

 

trip.bg е собственост на E-Travel SA, он-лайн туристическа агенция базирана в Атина, Гърция. E-Travel SA е регистрирана в Гърция на адрес:


E-Travel SA 
Evelpidon 61-63, 
11362 GR 
Tax ID: EL998645900 
IATA Accreditation: 2721308-2

 

Колкото до липсата на регистрация и застраховка, г-жата вероятно бърка какво е туроператор и онлайн тур. агенция. На вторите лиценз и застраховка не са им необходими, а мисля и като цяло не може да се изисква от expedia, orbitz и подобни, които също продават билети на българи, макар и да нямат превод на български на сайтовете си да са регистрирани като туроператор/агенция тук. В интерес на истината имаше някакви промени в закона, който задължи ваучерните сайтове, които продават почивки да са регистриран туроператор, но не знам до къде стигна спора там. Като нищо клаузата вече може да обхваща и продавачите на билети, макар че предполагам обхваща само регистрираните в България такива, а трип.бг макар и с български домейн си е гръцка фирма. Това едва ли има значение, хващам се на бас, че въпросния адвокат с който се е консултирала госпожата едва ли е по-компетентен от ядрото потребители тук.

 

Електронния билет обикновено се издава в рамките на минути след заплащане, така че ако сайта не фалира точно в тоя промеждутък, дори да допуснем че това е възможно, е малко преекспониран риск. 

 

До тук добре, не всеки е длъжен да знае какви са механизмите и е нормално ако има някаъв проблем първо да обвиниш продавача, с който си имаш вземане-даване. Нямаше да навлизам в теория на конспирациите, ако единственото мнение на потребителката преди да нафлуди форума днес не беше ей това в една от темите за търсене на самолетен билет:

 

Е не точно, Aeroflot използват Sabre като резервационна система не Амадуес, https://www.virtuallythere.com

 

От електронния билет взимаш резервационния код на Аерофлот и го проверяваш, ако билета е издаден ще го видиш ако не пиши на лично да ти кажа как да го видиш

 

Това мнение макар и не по темата, показва че потребителката като цяло е доста по-навътре в нещата. Знае какво са Sabre, Amadeus, даже си предлага услугите, ако и се пише лично съобщение. Рязък контраст с новобрански звучащото афектирано мнение. 

 

Дали е представител на агенция? Дали трип.бг са и конкуренция, която е решила да атакува по форумите? Дали е решила да атакува форума, перфектно знаейки че трип.бг са един от препоръчваните сайтове тук и предполагайки, че пускането на този текст на 5-6 места от от нейна страна няма да остане ненаказано, откъдето автоматично да се направи на жертва и да ме обвини в пристрастност?

 

Нямам никаква идея. Това, което знам, е че подобно неадекватно поведение няма да търпим. Пък, че някой ще се направи на изстрадал форумен дисидент ми е ясно. Няма да е последния такъв случай със сигурност. 

 

Ако искате да критикувате препоръчаните от нас сайтове, давайте смело. Ако имате проблем с тях, пишете за да се опитаме да помогнем. Но го правете, културно, възпитано и адекватно. 

  • Харесвам 21
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.