Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз не разбрах колко декларации за мъж, жена и 3 деца (техни), всичките с 1 кола. Една за 1 родител, и децата и другата за другия родител ли ?

Публикувано:

Получих кодовете. Според мен е свързано с датата на пътуване. Пътувам на 2 юли и сега вечерта получавам кодовете. Попълних в неделя формуляра.

• Харесвам 6
Публикувано:

@bibi, и аз се чудих. Попълних 2 - една за мен и една за мъж ми, децата писах и в двете за всеки случай. Не намерих вариант 1 семейство да се запише в 1 декларация. 

• Благодаря 1
Публикувано:

За всички, които ще пътуват утре към Гърция, преди малко излезе съобщение на официалната фейсбук страница на Министерството на вътрешните работи :

Посолството на Гърция в София ни информира, че от 1 юли 2020 г. влизането на всички граждани през сухопътните граници от България в Гърция ще бъде възможно само през граничния пункт ,,Кулата-Промахон‘‘.

По данни на гръцкото посолство засега няма да е възможно влизането в Гърция през други сухопътни гранични пунктове, освен само при съществени причини. Предстои да бъде уточнено какви са те.

Според развитието на епидемиологичната обстановка, свързана с коронавируса, компетентните гръцки власти ще разгледат възможността да се отворят и други гранични пунктове в бъдеще.

• Харесвам 3
  • Шок 1
  • Замислям се 3
Публикувано:

😞Или искат да откажат пътуващите, или до десет дни ще кандисат и ще отварят и други... Като гледам новините с бройки заразени, скоро ще вкарат нова стратегия за влизане с предварително направен и преведен тест за всички пътници. 

• Харесвам 3
Публикувано:
9 hours ago, Coo said:

😞Или искат да откажат пътуващите, или до десет дни ще кандисат и ще отварят и други... Като гледам новините с бройки заразени, скоро ще вкарат нова стратегия за влизане с предварително направен и преведен тест за всички пътници. 

Стискам палци. Ако не - за нас това ще означава, че пътуването от 226 km става на 678 km, според гугъл. И дори не искам да си представям чакането. 

Публикувано:

Започвам да се чудя, толкова ли не им липсват туристи, та се опитват всячески да ограничат достъпа?

Защото това е решение на Гърция, а наше, нали?

Публикувано:

Според мен не се опитват да ограничат достъпа на туристи, а да го контролират, колкото и както могат. Никоя държава няма опит как да се държи в подобна ситуация, пробва се по метода на пробите и грешките. Аз лично съм окей с протокола на Гърция и мисля, че трябва да свикваме с всякакви протоколи и нови правила при пътуване в чужбина. Предполагам, че до 10-15 дни ще отворят отново и другите КПП.

И аз чакам отзиви от пътуващи днес и ще споделя каквото разбера.

• Харесвам 8
Публикувано:
Преди 1 час, Lyubina каза:

Започвам да се чудя, толкова ли не им липсват туристи, та се опитват всячески да ограничат достъпа?

Защото това е решение на Гърция, а наше, нали?

ние бяхме уикенда в Кавала, беше пълно - масово румънци и българи. Не изглеждаше като да няма туристи.

Публикувано:
Преди 1 час, Rositsa88 каза:

ние бяхме уикенда в Кавала, беше пълно - масово румънци и българи. Не изглеждаше като да няма туристи

т.е. не им липсват 🙂 

преди 2 часа, Jenbel каза:

Според мен не се опитват да ограничат достъпа на туристи, а да го контролират, колкото и както могат

Вероятно е така, но въпреки всичко - ние например няма да отидем за уикенд (както имахме намерение и каквото правим по традиция всяко лято по няколко пъти) до там, при условие че трябва да изкарам на границата няколко часа.

Сигурна съм, че и други хора ще го направят.

• Харесвам 4
Публикувано:

Една позната днес сутринта са минали през Илинден в 11 часа, единствена кола, без QR кодове и т.н.

• Харесвам 3
  • Замислям се 2
Публикувано:

Здравейте, плануваме Санторини септември месец с чартър директно от София. Дилемата ми е следната: Не искаме да губим ценни дни отпуска като се прехвърляме сами София- Атина, Атина- Санторини, а чартъра на Бохемия е супер като дани , ноо хотелите не ми харесват. Буквално всичко е в Периса, а аз искам да сме в Ойа или Фира ... като всички екскурзии сами ги организираме вече съм се разглезила 😄 Та, има ли начин да се плати само за чартър? Ако се свържа с България Еър те сигурно ще откажат да продадат билети? Има ли някой опит с агенция, която се съгласява да не е в един от предложените хотели? Благодаря 

Публикувано:

Както е започнало, в този ред на мерки няма да се учудя, ако решат да преместят Гърция напр. някъде до Австралия. Е, поне за малко! 😄

• Смея се 3
Публикувано:
преди 16 минути , PizzaVegetariana каза:

Здравейте, плануваме Санторини септември месец с чартър директно от София. Дилемата ми е следната: Не искаме да губим ценни дни отпуска като се прехвърляме сами София- Атина, Атина- Санторини, а чартъра на Бохемия е супер като дани , ноо хотелите не ми харесват. Буквално всичко е в Периса, а аз искам да сме в Ойа или Фира ... като всички екскурзии сами ги организираме вече съм се разглезила 😄 Та, има ли начин да се плати само за чартър? Ако се свържа с България Еър те сигурно ще откажат да продадат билети? Има ли някой опит с агенция, която се съгласява да не е в един от предложените хотели? Благодаря 

С България Въздух (и без въздух) не можеш да се свържеш, но туроператорът, на който е чартърът, както и турагенциите, които пласират "пакетите" ще ти продадат само билети без никакъв проблем стига да има свободни места в самолета. 

Публикувано:
преди 19 минути , Zaro каза:

Една позната днес сутринта са минали през Илинден в 11 часа, единствена кола, без QR кодове и т.н.

Ами ето това не го разбирам. Днес е 1ви - сега може ли или не може през Илинден последно? На късмет ли е или просто ще си пускат тихомълком без всякакви декларации и QR кодове. Ако някой друг успее да мине от там, ще съм благодарна да сподели. Аз с удоволствие бих си удължила пътя стига да не чакам на Кулата. 

• Харесвам 2
Публикувано:
57 minutes ago, PizzaVegetariana said:

Да, може, но излиза доста скъпо. Свържете се с туроператора.

Публикувано:

@VesseloVesse Едва ли може да отговори някой как ще бъде и след 1 час. 

Сега чета, че властите в Комотини са поискали от Атина да преразгледат решението. 

Какво ще е след цели 2 дни, когато пътуваме... 

• Замислям се 2
Публикувано:
преди 2 часа, VesseloVesse каза:

Ами ето това не го разбирам. Днес е 1ви - сега може ли или не може през Илинден последно? На късмет ли е или просто ще си пускат тихомълком без всякакви декларации и QR кодове. Ако някой друг успее да мине от там, ще съм благодарна да сподели. Аз с удоволствие бих си удължила пътя стига да не чакам на Кулата. 

Аз също не го разбирам, според нашата гранична полиция Илинден не работи на изход от България. А тук се твърди друго.

• Харесвам 1
Публикувано:

Пишеше, че през другите пунктове само по неотложни причини, но какви са те,  тепърва ще се изясняват, но на теория не за туризъм. 

• Харесвам 1
Публикувано:
1 hour ago, анамари said:

Аз също не го разбирам, според нашата гранична полиция Илинден не работи на изход от България. А тук се твърди друго.

Няма нищо за разбиране.

Администрация. Лоша комуникация. Счупен телефон. Ежедневни промени, допринасящи за това. И говоря за гръцката страна. Не ги виня де, донякъде е разбираемо в текущата ситуация...

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз изкарах локдауна в Гърци - 3 месеца - минах през всичките им ограничения, мерки, после разпускане на режима и т.н. Това което мога да кажа е че се отнесоха доста сериозно и с мисъл към ситуацията и за това говорят и данните как се развива разпространението на Covid при тях и при нас. Трябват им туристи - северна Гърция доста разчита на туризма ... но определено не им трябва избухване на страшна вълна на зараза. 

След няколко часа трябва да мина границата и ще споделя как е било.

• Харесвам 10

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.