Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Георги Матеев
Публикувано:
преди 5 минути , Роми каза:

Ако не пристигнат, си отпечатай мейла им, че са получили искането ти + днешния ти мейл, че издирваш кой отговаря за тези кодове. Винаги ще те пуснат. Още повече, че в самолета до Атина попълвахме много подробни подобни декларации. 

Bulgaria Air преди час ми потвърдиха в прав текст, че пътници без код няма да бъдат допускани на борда. Не, че няма да отида да поспоря на летището де, но предпочитам все пак кода да дойде 🙂

• Замислям се 2
Мирослав Василев
Публикувано:

https://news.gtp.gr/2020/07/07/changes-plf-form-travelers-greece/

Попаднах на тази статия. Вместо 48 часа, вече ще трябва да се попълва 24 часа преди пътуването. И по този начин, щели да дадат възможност за резервации в последния момент.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 6 минути , Мирослав Василев каза:

И по този начин, щели да дадат възможност за резервации в последния момент.

По този начин ще помогнат хората да не умрат от корона, а от инфаркт :girl_sigh:

• Харесвам 4
  • Смея се 11
Публикувано:

Някой знае ли дали наистина Гърция съвсем скоро ще затвори границата си за българи. Прочетох преди малко, че имало такава информация в гръцките медии.

Публикувано:
Преди 1 час, VesseloVesse каза:

Аз мернах във въпросната група, че на някои кодовете са пристигнали вечерта преди пътуването.

Малко по-напред в темата, някой беше споменал , че идвали в и след 19ч - дайте им още малко шанс.

• Харесвам 1
Публикувано:

В ФБ групите пише ,че днес масово ги тествали.

Може би от резултатите ще зависи дали да затворят границата за нас .

Публикувано:

Аз лично съм зачеркнал Гърция за това лято.Изтървах момента края на Юни и още като въведоха кодовете зачеркнах с дебелия флумастер.Не си представям така почивката.Успех на всички и късмет,но не бих си причинил всичко това. 

• Харесвам 6
Георги Матеев
Публикувано:

Рядко спекулирам без да имам точна информация, но за момента вътрешният ми глас шепне следното.

Най-логичното предположение е, че няма никаква грешка в системата, а че по-скоро от днешните резултати от тестовете на Промахон ще зависи дали ще решат да затворят границата за българи от утре. И подозирам точно поради тази причина бавят кодовете до последно.

Напомням, че когато отрязаха достъпа на сърбите го съобщиха едва 12 часа преди забраната. Обявиха я в 18 часа в неделя, влизаща в сила от 6 сутринта в понеделник.

Е, поне не може да се оплачем, че живеем в интересни времена и определено не липсва екшън 🙂

преди 9 минути , ivan69 каза:

Не си представям така почивката.

Аз също, но нещата само преди 10 дни изглеждаха по коренно различен начин. Просто всичко е прекалено динамично и се променя с часове, което изключва планиране за повече от 3-5 дни напред. Като гледам това лято накрая май ще си почивам пред блока.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 16 минути , Георги Матеев каза:

Като гледам това лято накрая май ще си почивам пред блока.

айде айде, утре ще ни пишеш пак от някоя екзотика гръцка, и не смей да я маскираш като градинката пред блока ;] по чуждите форуми не се ли говори нещо, други националности да не би да си ги получават безпроблемно утрешните кодове?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 40 минути , Георги Матеев каза:

Рядко спекулирам без да имам точна информация, но за момента вътрешният ми глас шепне следното.

Това не е вътрешният ти глас, а паниката, че пътуването може да се провали.😀

Гърция няма да си затвори границата за българи, по скоро ще поискат всички да носят резултати от тест или да им правят тест. 

За съжаление в тези времена пътуванията остават доста несигурни. 

Успех! 

• Харесвам 4
Публикувано:

От Фейсбук групата преди малко.

Звъннахме на 00302155605151 и след 5 минутно чакане благоволиха да вдигнат. Споделиха, че нямат информация какво се случва, и че знаят, че много хора нямат QR Кодове макар и да са попълнили декларации с дни по-рано. Нищо не им било казано от Министерството и овъртаха в тази насока.

При въпроса можем ли да влезем без QR код, а само с първоначалния мейл, че сме подали молбата за влизане в страната казаха, че глобата е 500 евро на човек.

• Харесвам 2
  • Шок 4
  • Смея се 1
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 7 минути , mililia каза:

Гърция няма да си затвори границата за българи, по скоро ще поискат всички да носят резултати от тест или да им правят тест. 

Крайният резултат от двете действия ще е (почти) един и същ.

• Харесвам 4
Георги Матеев
Публикувано:
преди 26 минути , mililia каза:

Това не е вътрешният ти глас, а паниката, че пътуването може да се провали.😀

Паника е силно казано. След 6-7 отменени пътувания (повечето доста екзотични) за последните няколко месеца вече определено претръпнах, та една Гърция сега трудно ще ме трогне. В случая е по-скоро раздразнение от тъпотата на ситуацията, както и от това как (не) се случват нещата в последната секунда.

Нямам нищо против да ми правят тест на място или да си нося собствен, но просто да го кажат предварително и да е ясно. А не 14 часа преди полета да нямам идея дали ще летя или не.

преди 19 минути , bad kid каза:

От Фейсбук групата преди малко.

Звъннахме на 00302155605151 и след 5 минутно чакане благоволиха да вдигнат. Споделиха, че нямат информация какво се случва, и че знаят, че много хора нямат QR Кодове макар и да са попълнили декларации с дни по-рано. Нищо не им било казано от Министерството и овъртаха в тази насока.

При въпроса можем ли да влезем без QR код, а само с първоначалния мейл, че сме подали молбата за влизане в страната казаха, че глобата е 500 евро на човек.

Някаква идея този номер на кои служби е?

• Харесвам 8
Публикувано:

Много рядко пиша тук, но за тези които се интересуват ще драсна 2-3 реда. Минахме Кулата като на парад на 01.07 към 8 сутринта. Никой никакъв код не ни поиска, въпреки че имахме. До Солун имаше някакъв трафик, предимно местни, но по-пътя към Лариса и Волос трафикът съвсем се разреди. Отседнали сме в едно селце / Велика/ което се води , че е на Лариса паралия/ правим го за 4та поредна година/.  Празно е, туристи няма. Единствена кола с чуждестранен номер сме!! Само днес към Кокино Неро видях едни словаци и един френски кемпер. 9 км плаж е абсолютно празен, 50-60% от заведенията не работят. Няма туристи. Само за събота и неделя бяха дошли доста гърци от Лариса. В събота бяхме във Волос, същата история. Заведенията покрай пристанището са призрачно празни!! Радват се като седнеш да пиеш сок и кафе. В една таверна с около 30 маси , бяхме ние и 2 двойки местни. Говорим все пак за събота обедно време. В понеделник бяхме в Лариса. Имаше доста хора( явно не работят и седят по кафетата)))), но пак не видях туристи. Предстои ни да се приберем на 12. 07, ще видим дали ще сме под карантина, дали - НЕ:-)).

П.С. Хазяйката ни посрещна с думите , че в област Тесалия по време на карантината имало само 12 отбелязани случаи на заразени с Ковид и на всички им било писнало и немало повече да се съобразяват с разни мерки. То тук, ако си сложиш маска в магазин или ресторант по-скоро ще те гледат странно. Но в малко по-лъскавите магазини на Волос и Лариса( доколкото ги има) продавачите са с маски и забърсват щандовете. На който му се ходим , препоръчвам горещо да се качи на планината над Волос (Пелион) , за да се наслади на гледки. Ние обикаляхме с кола, защото май от съображения за сигурност, атракционното влакче е с редуцирано работно време (само през уикенда) и се продават билети "през место".

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 16 минути , Георги Матеев каза:

Паника е силно казано. След 6-7 отменени пътувания (повечето доста екзотични) за последните няколко месеца вече определено претръпнах, та една Гърция сега трудно ще ме трогне. В случая е по-скоро раздразнение от тъпотата на ситуацията, както и от това как (не) се случват нещата в последната секунда.

Нямам нищо против да ми правят тест на място или да си нося собствен, но просто да го кажат предварително и да е ясно. А не 14 часа преди полета да нямам идея дали ще летя или не.

Някаква идея този номер на кои служби е?

На travel.gov.gr

• Харесвам 2
Публикувано:

Тотален провал е сезона. Ако затворят и БГ туристите, не знам как ще я карат маляките. Сърбите почти изчезнаха, останаха само румънците. Малкото туристи ни гледат като писани - глезотийки на плажа / бисквитки, плодчета/, в ресторантите все има нещо допълнително от готвача, освен десерта. Повече от три заети маси не съм видял, улиците са празни. Оня ден през нощта е имало буря и в съседния хотел падна една врата - още си седи така, няма кой да я оправи. Иначе доматите са по 0.99Е, "Мини"-то си е 10Е в магазина.

Две снимки от 11.30-12.00  на плаж в Гърция.

20200707_102155.jpg

20200708_113442.jpg

• Харесвам 7
  • Шок 4
Георги Матеев
Публикувано:

По-миналото лято любезните домакини от нашия гестхаус на Крит ни подариха на изпроводяк малка бутилчица Узо. Сега разбирам защо цели 2 години е седяла в хладилника ми - за ето точно ТОЗИ момент. Вдигам наздравица за гърците с тайната надежда утре следобед вече да сме на Карпатос 🙂

20200708_180228.jpg

• Харесвам 24
  • Браво 1
  • Смея се 7
Публикувано:

И аз вече сериозно се замислям за почивката в Кефалония след 2 седмици. Кодове, тестване, една камара неясноти и въпроси, на които няма кой да отговори. То ти се убива желанието за почивка.

Чудя се каква резервни варианти да мисля. Ако Турция махне карантината, дали да не се пуснем към Бозджаада и Чешме... Или пък най-сигурно към Родопите 🙂 

Публикувано:
преди 19 минути , ivelina666 каза:

Чудя се каква резервни варианти да мисля. Ако Турция махне карантината, дали да не се пуснем към Бозджаада и Чешме... Или пък най-сигурно към Родопите 🙂 

Извън ЕС не бих пътувал, така че ако гърците затворят границите най-добре Родопите.

• Харесвам 6
Публикувано:

Аз бях за уикенда в Кавала и беше пълно, също и околните селца, плажовете - и те. Предимно балканци имаше в региона.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 30 минути , kakadu каза:

Ако затворят и БГ туристите, не знам как ще я карат маляките

Ще живеят от пенсии си и ще си припомнят времето от преди 2007 г, когато живееха само от маслините. Никой грък, никога, не е смятал земите над Атина за курорт. 

Работното време на министерства и общини изтече. Дано не е свършило работното време на програмистите, че да оправят все пак въпросния бъг.

Стискам палци на всички, които трябва да пътуват утре.🙂

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 17 минути , patilana каза:

Ще живеят от пенсии си и ще си припомнят времето от преди 2007 г, когато живееха само от маслините. Никой грък, никога, не е смятал земите над Атина за курорт. 

🙂

Напоследък доста започнаха да ги смятат - покрай нас, а в после и покрай румънците и сърбите туризма в северна Гърция доста започна да дърпа. И то си личи по базата за настаняване - след като започнаха да слагат климатици в стаите - преди 10на години това беше невиждан лукс за повечето места за настаняване (даже и хотели) по Халкидики напримиер.

• Харесвам 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.