Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Георги Матеев
Публикувано:
преди 3 минути , Фичо каза:

Аааа, няма да се отказвате току-така, 1941- 43-та дедите ви как не са се отказали!  :grin:   

Дедите ни обаче са били на коне... А не с Bulgaria Air... там прошка няма 🙂

• Харесвам 4
  • Смея се 18
Публикувано:

Аз попитах на нашата рецепция в хотела дали знаят нещо за забавянето на кодовете. Прегледаха техните сайтове, но още явно няма за БГ нищо. Пишат повече, че в Румъния са над 500 случая днес.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

Аз току що пуснах тестово за 10ти и QR кодът дойде веднагически, от което следва, че днес просто си е бъг и сме изтеглили къса клечка просто. Аз съм се подготвила да се разправям на границата.😃 Късмет и на останалите, които пък ще летят. 

• Харесвам 9
Публикувано:

ако в тези кодове не е вградена някакси датата не виждам причина да не може да се ползва утре код за следваща дата, успех 🙂

задължителното тестването на Кулата да го погледнем като бонус, безплатен отрицателен PCR си е екстра.... въпреки че хигиенните условия за такива процедури са ми малко съмнителни там

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 часа, Eva eva каза:

Тази новина са съобщили тази вечер в новините на БНТ. От днес всички влизащи в Гърция през Кулата-Промахон са тествани с PCR.

преди 7 минути , antea каза:задължителното тестването на Кулата да го погледнем като бонус, безплатен отрицателен PCR си е екстра.... въпреки че хигиенните условия за такива процедури са ми малко съмнителни там

Бонус за какво? Не виждам за какво може да ми послужи отрицателен резултат на PCR, той показва моментно състояние, не мога да го ползвам повторно.

• Харесвам 3
Публикувано:

Наши приятели ще идват утре, пуснали са декларациите във вторник. Два от кодовете са дошли веднага, а третия е дошъл преди 5 мин. Така че кодове идват и днес.

• Харесвам 3
Публикувано:

В фб групата на Промахон хора пишат че са разговаряли със граничните власти на Промахон, които знаят за проблема със забавянето на кодове и са уверили, че ще пускат с разпечатано потвърждение за подадена декларация

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 39 минути , VesseloVesse каза:

Аз току що пуснах тестово за 10ти и QR кодът дойде веднагически, от което следва, че днес просто си е бъг и сме изтеглили къса клечка просто. Аз съм се подготвила да се разправям на границата.😃 Късмет и на останалите, които пък ще летят. 

@Георги Матеев, какво стана с твоите? Получи ли?

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:

Преди малко получих код, макар и за 10-и.

Системата го генерира за точно 1 секунда. Явно цял ден е била счупена. Утре ще е забавно на чекина с Bulgaria Air, но ще ги борим и тях 🙃

Явно узо-то ми помогна! 🙂

П.С. Ех тея гръцки програмисти, колко ли инфаркта докараха днес...

• Харесвам 12
  • Браво 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 8 часа, Георги Матеев каза:

На Кулата дори не ги мисля, там поне не зависят от транспорта и могат да се разправят на място на границата.

Ако си със самолет и нямаш код авиокомпанията директно ти отказва бординг и не летиш, което е доста по-дразнещо защото директно ти се проваля цялото пътуване. Bulgaria Air утре хич няма да ги интересува, че гърците са имали технически проблеми. Имаш код - летиш, нямаш код - не летиш.

Иначе попълних и пуснах още една формичка за петък, нищо че полета е утре - ако вземе да дойде ще ползваме това, дори да се наложи известно повишаване на тона на летището. Благодаря на @antea за идеята.

Ако има масов проблем с кодовете, се предполага, че всички пътници утре с този полет  няма да имат кодове.

Дано се оправиш по-скоро.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 12 минути , Георги Матеев каза:

Преди малко получих код, макар и за 10-и.

Системата го генерира за точно 1 секунда. Явно цял ден е била счупена. Утре ще е забавно на чекина с Bulgaria Air, но ще ги борим и тях 🙃

Явно узо-то ми помогна! 🙂

П.С. Ех тея гръцки програмисти, колко ли инфаркта докараха днес...

Важното е, че имаш код. Всичко ще е ОК утре. Приятен път и весело. 

Узото винаги помага 😉

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Смея се 1
Публикувано:

На границите сканират ли ги кодовете или само показваш какъв да е код? Мързи ме да тествам. 🙂Като се разчете кода с някой апп какво пише, това което си попълнил или нещо друго/нищо? 

Публикувано:
преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Утре ще е забавно на чекина с Bulgaria Air, но ще ги борим и тях 

Успех на чекина 😉 и надвиеш Bulgaria Air да летиш :girl_witch:

преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Явно узо-то ми помогна!

Като отидеш при съседите, пак да си вземеш узо. 😊  

Лек път и приятно по островите. :smile:

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Смея се 1
Георги Матеев
Публикувано:

Уви, утре сутрин се очертава скука на чекина и няма да има за какво да споря.

Преди малко гръцкото програмист се смили и взе, че прати оригиналния ми код, за който бях попълнил формата още преди 10 дни. Явно са на принципа "по-добре късно, отколкото никога!" 🙂

• Харесвам 12
  • Браво 6
  • Смея се 4
Публикувано:

Да се отчета сега: от вълнение заради получените кодове тръгнахме към 2 нощес, тъкмо минахме границата сега, имаше 30тина коли в 2 опашки, много от тях-румънски. Нас ни тестваха, както и доста други на видима възраст между 25-40. Два бяха пунктовете за изследване, пъргавко работят, но малко в полеви условия. Все още тестват избирателно, не е масово (аз откровено казано не виждам да имат ресурс за масово тестване  на абсолютно всички). Стори ми се, че цифрата в QR кода е определяща - нашите започваха с 13. Никой нищо не каза за самоизолация. Сега се надявам да не ме потърсят в следващите дни. 

P. S. Така се зарадвах на SMS-a за добре дошли в Гърция. Вече никога няма да приемам пътуването за даденост. 🙂

• Харесвам 24
  • Браво 5
Публикувано:
преди 20 минути , VesseloVesse каза:

Да се отчета сега: от вълнение заради получените кодове тръгнахме към 2 нощес, тъкмо минахме границата сега, имаше 30тина коли в 2 опашки, много от тях-румънски. Нас ни тестваха, както и доста други на видима възраст между 25-40. Два бяха пунктовете за изследване, пъргавко работят, но малко в полеви условия. Все още тестват избирателно, не е масово (аз откровено казано не виждам да имат ресурс за масово тестване  на абсолютно всички). Стори ми се, че цифрата в QR кода е определяща - нашите започваха с 13. Никой нищо не каза за самоизолация. Сега се надявам да не ме потърсят в следващите дни. 

P. S. Така се зарадвах на SMS-a за добре дошли в Гърция. Вече никога няма да приемам пътуването за даденост. 🙂

Хайде, не го мисли! Пожелавам ти приятна и спокойна почивка!

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

@VesseloVesse, нали, и аз това си помислих - разглезили сме се. Палим колата, тръгваме, резервация по път... Самолетни билети купени за 2-3 дестинации в следващите месеци и дебнем за други...

Ох, беше ми се стегнала душицата за всички ви, дето чакахте кодове и се радвам, че всичко е ок. Както някой беше казал, корона не знам, но инфаркт ще получи човек покрай кодове и притеснения. 

Тъй като не се знае въобще как ще вървят нещата през август, ние взехме да се чудим дали да не удължим леко престоя. Тъй и тъй сме "пробили", както каза мъж ми 🙂

И малко инфо от "полесражението" - имаме късмет да сме в Сивота без народ. Около 20% по мое виждане. Като на село сме - кокошки, петли, цикади, абсолютно спокойствие. По плажа повечето са местни, чужденци чат-пат някоя румънска, сръбска и българска кола. Едва няколко кемпера видяхме - френски. Снощи бяхме в Парга - празна била, ама друг път. За свястна таверна до морето трябваше да чакаме (другите бяха празни, де). Персоналът с шлемове, лъска, трие с препарати. Да си призная нямах търпение да се върнем у наше село и да избягаме още малко от реалността. 

П. С. Няма как да ви "кача" малко звук от цикади, за който му действа "дзен", като на мен. 

• Харесвам 10
  • Браво 2
Публикувано:
преди 8 часа, Георги Матеев каза:

Преди малко гръцкото програмист се смили и взе, че прати оригиналния ми код, за който бях попълнил формата още преди 10 дни. Явно са на принципа "по-добре късно, отколкото никога!" 🙂

Сега трябва да предявиш иск срещу гръцката държава за изгубените нервни клетки през изминалия ден. Обезщетението ще бъде ваучер за безплатно узо по таверни и ресторанти 😉 

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 28 минути , Pantelej Putnik каза:

Сега трябва да предявиш иск срещу гръцката държава за изгубените нервни клетки през изминалия ден. Обезщетението ще бъде ваучер за безплатно узо по таверни и ресторанти 😉 

Днес съм ларж. Прощавам им! 😊 (макар че още съм леко сърдит на Bulgaria Air за липсващото шоколадче, ама пък Преслав свръхкомпенсира с Lindt)

Аа и поздрави от Атина! 🌞

• Харесвам 28
  • Браво 5
Публикувано:
преди 15 минути , Георги Матеев каза:

макар че още съм леко сърдит на Bulgaria Air за липсващото шоколадче

За какво ти е това шоколадче?! Само разваля зъбите! Ей сега като се качиш на егейците чаровна гъркиня ще ти се усмихне на входа, ще те поздрави със "Калимерасас" и ще ти изсипе 4-5 маслини в шепата. 🤣 Та да се почувстваш в Гърция.

• Харесвам 5
  • Смея се 7
Георги Матеев
Публикувано:
Преди 1 час, tch каза:

Вече всички на влизане в Гърция се тестват.

Това между другото не е нищо страшно или притеснително, не знам защо толкова се шашкате. Сега на кацане в Атина тестваха всички пътници. Тестът се прави за буквално десет секунди, като бъркат само в гърлото, записват на епруветката номера от qr кода и това е всичко. Не виждам никакъв проблем, по-скоро даже ми допада идеята за безплатен pcr тест.

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 19 минути , Георги Матеев каза:

Това между другото не е нищо страшно или притеснително, не знам защо толкова се шашкате. Сега на кацане в Атина тестваха всички пътници. Тестът се прави за буквално десет секунди, като бъркат само в гърлото, записват на епруветката номера от qr кода и това е всичко. Не виждам никакъв проблем, по-скоро даже ми допада идеята за безплатен pcr тест.

Не е притеснителен самият тест, а че сме вече само на една стъпка от.... знаеш какво. Как да е, не е целта да раздухвам спекулации 🙂 

Приятно изкарване!

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.