Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 30 минути , Георги Матеев каза:

Не виждам никакъв проблем, по-скоро даже ми допада идеята за безплатен pcr тест.

Мъжа ми го блазни същото нещо, но мен ме притеснява бъркането в носа с тези 20-сантиметрови клечки... :cray:Моля миналите през Кулата-Промахон, на които е правен тест, да разяснят вземането на материал от лигавицата на носа ли е или от гърлото? 

Публикувано:
преди 21 минути , chandni каза:

Мъжа ми го блазни същото нещо, но мен ме притеснява бъркането в носа с тези 20-сантиметрови клечки... :cray:Моля миналите през Кулата-Промахон, на които е правен тест, да разяснят вземането на материал от лигавицата на носа ли е или от гърлото? 

Клечките вярно са толкова дълги, но не е страшно - 1:20

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 16 минути , chandni каза:

От гърлото според мненията във фейсбук.

• Харесвам 2
Публикувано:

Вземат проби на абсолютно всички полети. Не само от БГ. Стига с тази психоза

преди 1 минута , bad kid каза:

От гърлото според мненията във фейсбук.

Да теста е от гърлото.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 5 минути , Роми каза:

Вземат проби на абсолютно всички полети. Не само от БГ. Стига с тази психоза

Ставаше въпрос за нововъведените задължителни тестове на сухоземната граница 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Според мен , гърците си спазват и стриктно следват зададената им политика от правителството, още когато отвориха границите. Тогава заявиха, че не биха се справили с огромния наплив от туристи през летния сезон и вероятно "ще изпуснат положението със заразените", каквито и мерки да се вземат. Точно поради тази причина си зададоха цел между 30-50% от туриистите посетили страната през предходната година - това за тях би било "спасяване на сезона". Именно това е причината за въввеждане на тези QR кодове - за да може да се следи внимателно какъв брой туристи преминават границата им, разбира се и за да могат да имат информация в случай на позиитивни тестове. Това е причината и за масовото тестване и всички останали мерки, които поетапно въвеждат - целят ограничаване и следене на туристопотока и максимален контрол над положението.В тази връзка, вероятно се стремят и да ограничат еднодневните екскурзии и уикенд пътуванията - риска там е необосновано висок, защото пристигат голям брой хора, печалбата от които не е значителна. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, chandni каза:

Потвърждавам от първо лице и аз, че е от гърлото. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Абе, стресово си е да ви кажа.Голяма част от полета до Крит беше тестван.Попитах какво следва, казаха ми до 48часа излиза резултата, да чакаме СМС.На страницата на тяхното външно пише, че резултатите излизат до 24 часа и само в случай на положителен резултат се свързват с теб.Два часа след пристигане, получаваме стандартен СМС с препоръчителен характер, че е добре да се изолираме за 24 часа. По медиите разнасят румънска туристка с положителен тест, която 72 часа обикаля острова преди да я потърсят, не била в посоченият хотел.В един момент се чудиш 24ч ли да чакаш, 48 ли или и след 72 часа пак може да те потърсят. При масово тестване резултатите вероятно ще се забавят, а при това положение се губи смисъла от прилагането им.Политиката на Кипър вече ми се вижда далеч по-разумна.Показваш отрицателен тест и си почиваш спокойно.

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:

Оф, то така много тъпо - да не знаеш до кога да се притесняваш. Идеята ми беше да спим до Керкини, да минат 24 ч. от влизането в Гърция и теста, и ако не ни потърсят да си продължим спокойно към Парга. Но, ако е 48 ч. то се обезсмисля. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Малко инфо - на о. Крит съм. При кацането на летището избирателно отклоняват хора за тестване, като ако сте семейство тестват едит от вас. Горе долу отклониха 1/3 от хората които бяхме в самолета. Съпругата ми изтегли късата клечка. Тестват те чрез секрет от гърлото. Позволяват ти да продължиш до дестинацията, която си попълнил в декларацията (този документ се гледа на всички), но в следващите 24ч трябва да се самоизолираш там. Ако в този период не ти се обадят, значи пробата е отрицателна и прави каквото искаш.

• Харесвам 4
Публикувано:
6 minutes ago, Георги Матеев said:

Отбор "Маслинка" докладва от о-в Карпатос. Времето е прекрасно, настанихме се в чудесен гестхаус в селцето Аркаса и сега отиваме на плаж 🙂 А узо-то се изстудява за вечерта.20200709_164638.jpg

Супер яко! Весело изкарване! Бих искала да попитам - как се придвижихте от Атина до този остров?

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

така като гледам, никой няма намерение да се самоизолира в хотел за 24 48 часа, всички директно си отиват най-малкото на плаж... та малко ще е след дъжд качулка, ако открият положителни и ги търсят след ден, два, три

• Харесвам 3
Георги Матеев
Публикувано:
преди 33 минути , Eva eva каза:

Супер яко! Весело изкарване! Бих искала да попитам - как се придвижихте от Атина до този остров?

Вътрешен полет, 1 час.

преди 19 минути , antea каза:

така като гледам, никой няма намерение да се самоизолира в хотел за 24 48 часа, всички директно си отиват най-малкото на плаж... та малко ще е след дъжд качулка, ако открият положителни и ги търсят след ден, два, три.

Принципно си права. В нашия случай обаче има общо 8 човека на плажа, всеки през 10 метра - идеалното място за самоизолация 🙂

• Харесвам 7
Публикувано:

Днес дойде и спасител. То кой ще спасява, не знам. Ама пак няма за каре белот. Мисля обаче, че цените са лееееко надолу. Гироса е 2-2.50Е, парче пица има за 0.99Е

20200709_104706.jpg

20200709_104801.jpg

• Харесвам 14
Публикувано:

В Карпатос предполагам не са правили тестове, предвид, че полета е вътрешен?

Апропо полета с малкия даш ли беше, или с по-големия?

преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Вътрешен полет, 1 час.

Принципно си права. В нашия случай обаче има общо 8 човека на плажа, всеки през 10 метра - идеалното място за самоизолация 🙂

Публикувано:

гърците май взимат проби за тест само от гърлото, по стандарт не трябва ли И от носа? точно както си и мислех, има постове на хора вече, които са озадачени от хигиенните условия, при които това се прави на Кулата - с едни и същи ръкавици бъркат в гърлата на поредица от хора, което ми се вижда доста рисково да прихванеш каквото и да било от "колегите" по опашка

• Харесвам 7
  • Шок 1
Публикувано:
преди 13 часа, Георги Матеев каза:

Между другото - наздраве на всички. Почнахме се

Къса ми се сърцето....

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 23 минути , antea каза:

гърците май взимат проби за тест само от гърлото, по стандарт не трябва ли И от носа? точно както си и мислех, има постове на хора вече, които са озадачени от хигиенните условия, при които това се прави на Кулата - с едни и същи ръкавици бъркат в гърлата на поредица от хора, което ми се вижда доста рисково да прихванеш каквото и да било от "колегите" по опашка

http://skai.gr/videos/oures-aytokiniton-me-touristes-sta-synora

Аз гледах този репортаж как вземат пробите. И ме отказаха да пътуваме. Едно на ръка, че хората са скупчени. Ама няма никакво разстояние между сестрата която взема секрета и опашката. А като ти ровят в гърлото кашляш! Може да си здрав, но на тая опашка да се заразиш.

• Харесвам 2
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.