Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ако някой преди 10-15 години ми беше казал, че в условията на Световна пандемия, когато в България се регистрират рекорден брой случаи, гърците ще ги е страх да затворят напълно границата си с нас, за да не им умре сезона в северните части на страната, че гръцки хотелиери ще протестират да отворят всички КПП та с БГ, защото българите масово отменяли резервации, щях да си помисля, че това е фантастичен сюжет, роден от обичайно комплексираното ни съзнание.

Притеснителен е не само начина на взимане на пробите, ами това, че гърците са в пъти по-разхайтени от нас в неспазване на мерките.Други магеланци вече споменаха, че тук там някой носи маска, предимно около врата.Като влезе някой с правилно поставена такава се стряскат, все едно изведнъж се сещат за пандемията.Вчера един дядо замалко да получи инфаркт, като го попитах, с плътно поставена маска, къде е най-близката аптека.Ходи обяснявай, че ми трябва спешно...конец за зъби, не живото- спасяващо лекарство.Сега са летните намаления, скупчват се пред магазините без каквато и да е дистанция.Много се надявам специфичният морски климат да ги предпази от това да се превърнат в следващата бомба със закъснител.Но и експертите се съмняват:

https://greekcitytimes.com/2020/07/08/infectious-diseases-expert-warns-greece-is-playing-with-fire/

Айде стига с този вирус. Ето малко изгреви и красота от Ханя:

IMG_20200710_063534511.jpg

IMG_20200710_061503560_HDR.jpg

IMG_20200708_102828204_HDR.jpg

IMG_20200708_102755542_HDR~2.jpg

IMG_20200708_104908754~2.jpg

IMG_20200708_110111648_HDR~2.jpg

• Харесвам 46
  • Браво 3
Публикувано:

@Мари Николова, можеш ли да споделиш впечатления от Крит? Забелязах, че почти не кацат полети в Ханя (по 7-8 на ден, изключая вътрешните), има ли някакви туристи в момента? Решихме да рискуваме и резервирахме полети идния вторник, дано да успеем да стигнем до там.

Моят закъснял ъпдейт от съботното чакане на Кулата - общо 4 часа и 45 минути изкарахме на опашката. Равносметката: София - Афитос - 10 часа и 5 минути. 🙂

Никога не съм виждал градчето толкова празно през седмицата, местните казаха, че в общи линии разчитат само на уикендите. Противно на по-масовите впечатления тук, на мен ми се стори, че поне в малките магазини и ресторантите почти целият обслужващ персонал е с маски. Навсякъде гледаха да ни угодят - носенето на бонус кана вино, допълнителни мезета бързо се превърна в норма. Много хотели изглеждаха затворени - по думи на местните половината Sani Resort няма да отвори това лято - също както и друг 5-звезден ризорт, който генерално е отписал сезон'20. 

Собственичката на хотела, в който отседнахме, ми се извини поне 3 пъти затова, че ми поиска депозит по банков път (в размер на една нощувка). Обясни, че е имала много last minute cancellations.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 минута , super_sunshine каза:

Мари Николова, можеш ли да споделиш впечатления от Крит? Забелязах, че почти не кацат полети в Ханя (по 7-8 на ден, изключая вътрешните), има ли някакви туристи в момента? Решихме да рискуваме и резервирахме полети идния вторник, дано да успеем да стигнем до там.

Не съм посещавала острова преди за да направя адекватно сравнение, но ми се вижда доста

празно за началото на юли.На плажа е спокойно, заведенията в най добрият случай са пълни на 1/3, сравнително рядко се чува чужда реч.Отношението към чужденците е страшно любезно.Пример - морето е бурно, тръгвам да влизам колкото да се намокря, чувам до мен спасителя да грещи брутално на гръцки на някаква жена влязла до кръста, тръгвам стреснато да излизам, а той с най-мазната византийска усмивка и най-любящ глас на английски ми казва, че мога да стоя на плиткото, но не и да плувам, заради вълните.

А само как експлоатират вируса с цел икономия.Много любезеният собственик на хотела ни обясни, че заради пандемията правителството забранявало почистване на стаите всеки ден, да сме кажели кога искаме да почистят.Както и да сме ограничавали ползването на климатици, защото се разпространявала болестта по-лесно.Попитах,ама  нали всяка стая е с отделен климатик, не с централна клим. система - имало риск от предишни гости, евентуално. Както и да е, хората са приятни 🙂

• Харесвам 9
  • Замислям се 3
Публикувано:
преди 27 минути , Мари Николова каза:

че заради пандемията правителството забранявало почистване на стаите всеки ден, да сме кажели кога искаме да почистят.

@harta вярно ли е това ? 

Да махнем и ние дезинфектантите от хотелите, че да са доволни гостите. Не го бива Ганьо в икономиите и това си е . Много ми хареса това предположение 

имало риск от предишни гости, евентуално.

Както и да е, хората са приятни 🙂

Ти сериозно ли ? 

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:

Някой знае ли какво е положението на Кулата? Чака ли се? Също така все още ли до 15ти юли е забраната за сърбите? Питам, защото ще ми се наложи да скокна до Солун и определено не ми се чака мега гига много по границите.

Публикувано:

До момента, днес, има 29 положителни резултата с Ковид от тествани българи и румънци. Казват, че днес ще вземат решение за нови мерки на Промахона. 

Не съм срещала някъде да пише за по-рядко чистене, защото е опасно. Явно ги е страх хората. Препоръките които си спомням са, че трябва да има дистанционното обвивка за еднократна употреба. Толкова често сменят препоръките, че вече нищо не знам.

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 4 часа, Zaro каза:

Къса ми се сърцето....

Ами, наздраве пак тогава. В момента обядваме в една таверна в Kyra Panagia. Днес обикаляме острова, а Карпатос е изключително красив. После ще пусна още снимки.

20200710_143215-01.jpeg

• Харесвам 42
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

Ако е достоверен сайта

Those entering for non-essential reasons, from 6.00 am on Tuesday, July 14, 2020, from the border checkpoint of Promachonas, are required to display a negative molecular test (PCR) result for the coronary artery, which has been performed up to 72 hours before entering Hellas.

Πηγή: https://skai.gr/petsas-koronoios-mono-me-arnitiko-test-i-eisodos-sti-xora-ta-nea-metra
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 9 минути , Георги Матеев каза:

а Карпатос е изключително красив

Разкош!Синьо море,фин пясък,цвете и вкусна храна.Весело да ви е.

Матеев,може ли в снимките,които ще публикуваш да има нещо синьо-столчета,масички,делвички или пък саксийка?Любими са ми гръцките сини вълшебства и ми липсват.

Наздраве!

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 6 минути , jungfraujoch каза:

Разкош!Синьо море,фин пясък,цвете и вкусна храна.Весело да ви е.

Матеев,може ли в снимките,които ще публикуваш да има нещо синьо-столчета,масички,делвички или пък саксийка?Любими са ми гръцките сини вълшебства и ми липсват.

Наздраве!

Специално за теб!

20200710_134918.jpg

20200710_134847.jpg

20200710_134627.jpg

• Харесвам 24
  • Благодаря 2
  • Браво 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 2 минути , Мари Николова каза:

Време е  гръцката държава да спонсорира форума заради тази тема! 🙂

Ти кой си мислиш, че плаща пътуването ни до Карпатос 😉

• Харесвам 2
  • Смея се 15
Публикувано:
21 minutes ago, bad kid said:

Ако е достоверен сайта

Those entering for non-essential reasons, from 6.00 am on Tuesday, July 14, 2020, from the border checkpoint of Promachonas, are required to display a negative molecular test (PCR) result for the coronary artery, which has been performed up to 72 hours before entering Hellas.

Πηγή: https://skai.gr/petsas-koronoios-mono-me-arnitiko-test-i-eisodos-sti-xora-ta-nea-metra
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

😞 Това сега как се тълкува? Отпадат QR кодовете и тестването на границата за сметка на предварителен тест? Или изобщо дърпат кепенците на КППто за туризъм?

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 минути , Coo каза:

😞 Това сега как се тълкува? Отпадат QR кодовете и тестването на границата за сметка на предварителен тест? Или изобщо дърпат кепенците на КППто за туризъм?

Аз го разбирам като че не искат повече да плащат и правят тестове на КПП-то, а всеки си носи резултати

• Харесвам 8
Публикувано:
В момента, neuromancer каза:

Аз го разбирам като че не искат повече да плащат и правят тестове на КПП-то, а всеки си носи резултати

И аз точно така го разбирам. И предвиждам нова масова вълна на анулации.

• Шок 2
Публикувано:
преди 3 минути , Георги Матеев каза:

Ти кой си мислиш, че плаща пътуването ни до Карпатос 😉

Ахааа......и се опитаха да ти саботират пътуването с кодовете, щото са искали да те пратят на Паралия Катерини, с надеждата да успееш да направиш някоя привлекателна снимка там и да напишеш някое друго хвалебствие, но ти борейки се за истината и магеланската чест си отказал? Да, това е логично 🤣

• Харесвам 2
  • Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.