Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ожас 😬

Аз точно на 14ти се бях засилил.

Представям си какво мазало ще е в понеделник и деня и вечерта от искащи да хванат последния влак

• Харесвам 2
Публикувано:

От една страна: Така май е по-добре. Четох коментари за лоша хигиена и никаква дистанция като се вземат пробите на границата.

От друга страна: §@№$%€!

Пише ли някъде:

- Резултатът от теста трябва ли да е с мокър печат от лабораторията? Често лабовете дават само код за достъп, сваляш си резултата, но напр. за прием в болница тези резултати ги искат с мокър печат от дадената лаб. Причината: всеки може да си напише и разпечата на принтер каквото си иска. Мокър печат е още едно ходене и редене на опашка с разнообразни заразни пред лабораторията.

- Трябва ли да е преведен на гръцки или английски резултата от теста? Може ли да си го преведа сама или е нужно да е официален превод? За Кипър бях чела, че искат превод на теста. Пет думи да са, занимавка е.

• Харесвам 5
Публикувано:

И аз трябваше да пътувам  за къмпинг Ставрос на 16.07 за 10 дни, но вече си промених резервацията. Тръгваме на 13.07 и ще останем 14 дни, защото ми се струва, че май няма да се пътува скоро до Гърция. Дано не измислят нещо ново до понеделник.

• Харесвам 2
Публикувано:
21 minutes ago, Coo said:

Пише ли някъде:

Напълно съм съгласна и аз това си мислех преди малко. Дано тези неща да са уточнени в официалната информация, която пуснат. 

Лошото е, че част от моята група се отказва... 😞

• Замислям се 2
Публикувано:

Здравейте! Ние кацнахме на 4.07. в Солун от Германия. Точно след 5 мин. излезнахме от летището без никакви проверки на паспорти и кодове. 

На нас ни анулираха закуската - бюфет. Носят в стаите, но ние избрахме да я откажем и да я приспаднат. Също искаха да махнат и почистването без на намалят цената, но не им се получи.Това се случва месец и повече преди да пристигнем. Ние сме в Сарти до 18.07.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, Eva eva каза:

Напълно съм съгласна и аз това си мислех преди малко. Дано тези неща да са уточнени в официалната информация, която пуснат. 

Лошото е, че част от моята група се отказва... 😞

Винаги има хора, които сякаш само си търсят поводи, за да се откажат от едно пътуване. За това аз не правя планове с други хора, колкото и това да е привлекателно. Целият този шум и суета - тестове, граници, вируси, глупости, .... следя го, но не ме притеснява. Аз съм настроен така, че, ако е необходимо, с раница през планината ще мина, но ще отида на почивка в Гърция. 🙂

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 4 часа, MARTiNSHO каза:

Някой знае ли какво е положението на Кулата? Чака ли се? Също така все още ли до 15ти юли е забраната за сърбите? Питам, защото ще ми се наложи да скокна до Солун и определено не ми се чака мега гига много по границите.

Ние се прибрахме от Солун, днес по обяд минахме границата. Почти празно беше, никой не чакаше за Гърция, а за влизане в България имаше мъничка опашка от десетина коли със сърби и румънци предимно. Тази сутрин в Солун чухме по телевизията, че въвеждат представяне на отрицателен PCR за всички влизащи през Промахон.

• Харесвам 2
Публикувано:
26 minutes ago, Jenbel said:

Тази сутрин в Солун чухме по телевизията, че въвеждат представяне на отрицателен PCR за всички влизащи през Промахон.

За съжаление май е вярно: https://www.monitor.bg/bg/a/view/ot-14-uli-vlizaneto-v-gyrcija-ot-bylgarija-samo-s-aktualen-otricatelen-test-za-covid-19-213375

@Георги Матеев, това беше остров в топ 3 за тазгодишната почивка. Така или иначе за нас нещата стават все по-тегави, но няма да е все така, нали? Ще те помоля за тези координати, когато ти е удобно! Без никаква спешност! И се възползвайте на макс! Малко плаж и някое друго узо за моя сметка! 🤗

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
42 minutes ago, Pantelej Putnik said:

Винаги има хора, които сякаш само си търсят поводи, за да се откажат от едно пътуване. За това аз не правя планове с други хора, колкото и това да е привлекателно. Целият този шум и суета - тестове, граници, вируси, глупости, .... следя го, но не ме притеснява. Аз съм настроен така, че, ако е необходимо, с раница през планината ще мина, но ще отида на почивка в Гърция. 🙂

Хаха, викаш да зарежа мъжо и да вървя с неговите приятели 😄 Ама това е положението, не е истински магеланец той...гледа да му е удобно, да не се занимава с глупости...  Ако се съгласи, все пак, сега пък се ядосах за парите - ускорен тест ПСР в Цибалаб е 180 лв, плюс преводач, стават 200 лв, по трима...600 лв. ей така за нищо си. А и дребния нещо покашля...

Не знам вече. Но ти си прав, в крайна сметка всеки си преценява и си решава....

• Харесвам 5
Публикувано:

От 14.07 влизането от България в Гърция САМО през ГКПП Кулата - Промахон само с отрицателен ПСР тест за Ковид. Теста трябва да е направен до 72 часа преди пътуването. Не се съобщава за нови мерски спрямо гражданите пристигащи в Гърция през ГКПП на летищата. Към момента изискванията са българите, пристигащи със самолет или на отворените за влизане две пристанища Игуменица и Патра, да имат попълнен електронен формуляр, генериращ QR код. На избирателен принцип по преценка на гръцките власти пристигащите подлежат на тестване за коронавирус.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 6 минути , Eva eva каза:

Хаха, викаш да зарежа мъжо и да вървя с неговите приятели 😄 Ама това е положението, не е истински магеланец той...гледа да му е удобно, да не се занимава с глупости...  Ако се съгласи, все пак, сега пък се ядосах за парите - ускорен тест ПСР в Цибалаб е 180 лв, плюс преводач, стават 200 лв, по трима...600 лв. ей така за нищо си. А и дребния нещо покашля...

Не знам вече. Но ти си прав, в крайна сметка всеки си преценява и си решава....

Хахаха.... аз разбрах, че ваши приятели са се отказали. "Част от групата" всъщност била част от семейството. Е, без мъжа за къде???? То е ясно - семейството заедно 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:

На всички, които са в Гърция сега, весело изкарване. Голямо Завид, и да си кажа честно, не е абсолютно благородно 😇. За реванш, пийте, моля ви по едно узо и за нас.

Нашата Гърция е чак в края на август и дотогава, сигурно един куп прединфарктни ни чакат. Ако и Кефалония-та ни се провали, тази година вече много ще ми дойде. Освен да взема да купя тия дни и билетите за ферито, ако ще гърмим, поне да е тотал щета. 🤨

• Харесвам 5
Публикувано:

@MadelinОткъде ще хващате ферибот за Кефалония? Ако е от Нидри, само правите резервацията онлайн. Билетите се получават и заплащат на място, в офиса в Нидри. Компанията е West Ferries.

Публикувано:
преди 30 минути , Георги Матеев каза:

След днешната пълна обиколка на Карпатос мога да кажа, че съм потресен от красотата на острова. Определено неочаквана и особено приятна изненада и то толкова близо до България. На моменти го сравнявах с Френска Полинезия и въобще не се шегувам...

20200710_125656-01.jpeg

20200710_124538-01.jpeg

Супер избор на дестинация. Енджой! 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, vino4erpec каза:

@MadelinОткъде ще хващате ферибот за Кефалония? Ако е от Нидри, само правите резервацията онлайн. Билетите се получават и заплащат на място, в офиса в Нидри. Компанията е West Ferries.

От Патра, ще спим там. На връщане с west ferries, ако имат удобно разписание. Писах им на мейла и ми казаха, че графика за септември ще го публикуват през август, да " стоя на линия". А за Леванте се купуват онлайн.

Публикувано:

Днес е било спокойно на границата "Кулата - Промахон", силно се надявам това да е и утре така. 

На „Промахон“ вече има няколко медицински екипа, които правят PCR тестове на влизащите туристи, като заявката е за поне 3000 проби на ден. Тестуването става бързо, както и записът на данните от формулярите за локализиране на пътници с персоналните QR кодове. Резултатите излизат в рамките на един ден и се получават като съобщения на телефона. При положителен резултат вариантите са два - хората или се връщат у дома, или се поставят под карантина за 14 дни в специализирани карантинни хотели.

Ако имам информация и разбера за задръствания, ще пиша веднага. 

• Харесвам 8
Публикувано:

Това на Иос ли е? Глеееедам, гледам снимките и не мога да повярвам. Нито един човек с маска. 
Шезлонгите след употреба трябва да се дезинфекцират.

• Харесвам 4
Публикувано:

Да, на Иос, табелката за шезлонгите е на едно малко плажче с таверна. Снимах с телефона от един клип качен преди 18 часа.  Еми да никой не носи маски, явно няма КОРОНА, то по принцип на островите нямаше и преди, поради естествената изолация. 

Публикувано:

Само да покажа каква "маска" носят в аптеките и тук там в магазините:

https://images.app.goo.gl/LS1nNUP98HJS6jXK6

Това е една пластмасова преграда, едва стигаща до носа, която не прилепва плътно, а е на няколко сантиметра от лицето.Реално  предпазва само ако си 2 метра и няма кой да те наплюе от долу нагоре, както и ти да не наплюеш някой по-нисък. Абсурдно е да се носи в затворени и климатизирани помещения. Иначе и Ханя започна да се пълни с туристи, но като гледам снимки на магеланци от други години, все още е доста празно. Ама пък красиво....:)

IMG_20200710_194011699_HDR.jpg.158c50467383009a8e48eb0b5e93a87a.jpg

376591562_IMG_20200710_193213178_HDR2.jpg.e14e0264a6565606d53867b8b240be28.jpg

IMG_20200710_192644141_HDR.jpg.8e1fb26afa9608f9c9157132759040a9.jpg

539000415_IMG_20200710_192429719_HDR2.jpg.beccc92834020abaaf2db2d2d337fab7.jpg

• Харесвам 18
  • Браво 1
Публикувано:

За пристигащите ми прави впечатление, че не носят маска. Все пак все още вътре в корабите е задължителна маската. 
Обсъжда се и за пристигащите с полети (от чужбина) да се изисква PCR тест. Явно се подготвят за англичаните и шведите. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Тестове се правят и в момента  на летищата-поне в Атина, справка виден магеланец, който кацна преди 2 дни в Атина. Вероятно и на другаде, ако полета не е вътрешен.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.