Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 17 минути , KolevKolev каза:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/novo-iziskvane-za-vlizane-v-garcija-kasov-bon-za-pcr-testa.html

Властите не приемат пул тестове..

Не знам кой не приема, но хората си минават с пулове. Всеки от участниците в пула си има отделен сертификат с име и номер на личен документ. 

А пък това за касовите бележки/фактури е някаква лудост. Досега никой не е споделил, че му е искана. Пък не пречи да се носи, който иска. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 24 минути , KolevKolev каза:

Властите не приемат пул тестове..

Е това в бТВ са го интерпретирали.

Официалният източник за Гърция и какво изискват е този:

https://travel.gov.gr/#/

Актуализира се ежедневно.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 42 минути , tch каза:

Какво му е специалното на този номер?

Кодовете, започващи с 13, се подлагат на тест на границата, тези с 23 - не.

• Харесвам 2
Публикувано:
43 minutes ago, tch said:

Бях останал с впечатлението, че на резултатите не личи, че е правен pool-test

Какво му е специалното на този номер?

Да ,ама като искат и касов бон,и на тримата общо ни е 150лв и разбират,че е пул тест..

Публикувано:
43 minutes ago, cck said:

Е това в бТВ са го интерпретирали.

Официалният източник за Гърция и какво изискват е този:

https://travel.gov.gr/#/

Актуализира се ежедневно.

Да ,тук не пише ,че може да не е пул тест.. Хора обърках се тотално 😀

Публикувано:
преди 42 минути , chandni каза:

Кодовете, започващи с 13, се подлагат на тест на границата, тези с 23 - не.

Това ми е нещо съмнително.Моя код беше с 11,не ме тестваха.На мъжа ми кода започваше пак с 11 и го тестваха.

• Харесвам 3
Публикувано:

Моля някой запознат да внесе светлина каква е разликата между "пул тест" и "PCR тест". Поне в сайта, който се цитира тук (@cck) става ясно, че гърците си държат на PCR тест. Понеже не съм специалист и не съм чел относно тестовете, ще бъда благодарен на този, който обясни нещата.

Публикувано:
преди 3 минути , Pantelej Putnik каза:

Моля някой запознат да внесе светлина каква е разликата между "пул тест" и "PCR тест". Поне в сайта, който се цитира тук (@cck) става ясно, че гърците си държат на PCR тест. Понеже не съм специалист и не съм чел относно тестовете, ще бъда благодарен на този, който обясни нещата.

Пул е общ PCR тест за семейство. Ако е отрицателен, значи всички тествани са отрицателни, ако е положителен, значи поне един е положителен, ама не е ясно кой. Пула струва колкото един индивидуален или малко повече.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:
3 minutes ago, Pantelej Putnik said:

Пул тестът е  PCR тест, но за повече от един човек. 

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 21 минути , neuromancer каза:

Пул е общ за семейство. Ако е отрицателен, значи всички тествани са отрицателни, ако е положителен, значи поне един е положителен, ама не е ясно кой. Пула струва колкото един индивидуален или малко повече.

Благодаря много! Ако обаче условно това са два вида тестове, то значи, че пул тестът не се приема от гърците, защото на този сайт е подчертано, че трябва да се представи PCR тест. Тоест - пул тест не приемат. Правилно ли разбирам?

П.П. Този коментар го писах преди да видя този на @Eva eva

• Харесвам 3
Публикувано:

Аха, постовете на @Eva eva и @neuromancer внасят яснота. Въпросът е сега коя лаборатория в Пловдив прави пул тест и дали изобщо се правят такива тестове. А тези тестове как се правят - гърло, нос, отзад, отпред.... 🤣

@AlexandraKo, знаеш ли дали в Писанец правят такива тестове?

• Харесвам 1
Публикувано:

Какво представлява пул тестът - попитахме имунолога доц. Велизар Шиваров.

"При пул тестването с PCR се взема материал от носоглътката на няколко души, изолира се и се разрежда, смесват се пробите и се пуска едно изследване. Възможни са различни комбинации - по двама, трима или петима души наведнъж. Ако се окаже, че пул тестът е позитивен, хората, от които е взет материал, трябва да се тестват индивидуално, за да се установи кой и колко точно от тях са позитивни."

https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Gratckoto-more-rodi-kuriozi-s-PCR-testovete-obnovena_732821.html

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
2 minutes ago, Pantelej Putnik said:

So weit, so gut! - както казват немскоговорящите. Да видим сега къде правят такива тестове???

Еми оказва се,че са ги спрели от самите лаборатории,някой запознат може ли да коментира истина ли е,че лабораториите вече не правят ?

Публикувано:
В момента, KolevKolev каза:

Еми оказва се,че са ги спрели от самите лаборатории,някой запознат може ли да коментира истина ли е,че лабораториите вече не правят ?

Както се посочваше по-нагоре в темата, този тест майче са го спрели по чисто ПЕЧЕЛБАРСКИ подбуди. Никой не знае докога гърците ще искат тест за вируса. Тоест - "Ся сме ги фанали натясно. Бръсни до дъно! В Гърция ще ходят, а!?!"😆

• Харесвам 1
Публикувано:

Ден година храни..

Еми пък няма да им ходя на бетонните Слънчев бряг или Златни пясъци.. Ако се наложи,то както виждам ще се наложи,плащам си теста и към Ханя..

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 часа, Pantelej Putnik каза:

🤣

@AlexandraKo, знаеш ли дали в Писанец правят такива тестове?

1CB44796-3D90-4DE7-9415-6246974D14EF.thumb.png.a630ef387bfd8f5b0c83c5b9d0ee6026.pngC024C10E-BC70-4EF0-BA7D-ECE23BE01858.jpeg.6f9ac12b807ac3ef7f2b28c610cf8d59.jpeg

https://pisanec.com/blog_single/21

Това е от сайта на лабораторията. Днес пише, че работят 8-14 и може да се пита по телефона.

Когато резултатът е отрицателен, на всеки се издава индивидуален  сертификат.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Георги Матеев
Публикувано:

Чета официалното инфо на https://travel.gov.gr/#/:

As of Tuesday July 28th, 2020, passengers of flights from Bulgaria and Romania to Greece will be required to have a negative molecular test result (PCR) for COVID-19, performed up to 72 hours before their entry to Greece*.

Никъде не се споменава конкретна националност на пътниците, както и няма изрично условие да не си бил в България или Румъния 14 дни преди посещението на Гърция. Изглежда се изисква тест само при директни полети от България и Румъния.

Което на практика значи, че ако българин лети България-Гърция с транзит (примерно) в Италия, то на бординга на полета Италия-Гърция никой няма да му иска PCR тест, а само QR код.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 3 минути , Георги Матеев каза:

Което на практика значи, че ако българин лети София-Гърция с транзит (примерно) в Милано, то на бординга на полета Милано-Гърция никой няма да му иска PCR тест, а само QR код.

А па ако има и аржентински паспорт пък съвсем неуловим става 😉

• Харесвам 2
  • Смея се 11
Георги Матеев
Публикувано:
преди 12 минути , neuromancer каза:

А па ако има и аржентински паспорт пък съвсем неуловим става 😉

Точно в момента най-вероятно бих предизвикал международен скандал, ако извадя аржентинския си паспорт в Италия и се опитам с него да се кача на полет за Гърция :grin:

Майтапът настрана - на когото не му се занимава предварително с PCR тестове (като на мен) това е реална вратичка, при това абсолютно легална без никакво шмекеруване.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 2 минути , Георги Матеев каза:

Точно в момента най-вероятно бих предизвикал международен скандал, ако извадя аржентинския си паспорт в Италия и се опитам с него да се кача на полет за Гърция 🙂

Майтапът настрана - на когото не му се занимава с PCR тестове това е реална вратичка, при това абсолютно официална без никакво шмекеруване.

В това, което се попълва за кода не се ли посочва от къде се лети? Милано ли ще посочиш?

Публикувано:
преди 13 минути , Георги Матеев каза:

Чета официалното инфо на https://travel.gov.gr/#/:

As of Tuesday July 28th, 2020, passengers of flights from Bulgaria and Romania to Greece will be required to have a negative molecular test result (PCR) for COVID-19, performed up to 72 hours before their entry to Greece*.

Никъде не се споменава конкретна националност на пътниците, както и няма изрично условие да не си бил в България или Румъния 14 дни преди посещението на Гърция. Изглежда се изисква тест само при директни полети от България и Румъния.

Което на практика значи, че ако българин лети България-Гърция с транзит (примерно) в Италия, то на бординга на полета Италия-Гърция никой няма да му иска PCR тест, а само QR код.

А дали няма да се усетят и да го променят?  

Георги Матеев
Публикувано:
преди 11 минути , slujitel каза:

В това, което се попълва за кода не се ли посочва от къде се лети? Милано ли ще посочиш?

Разбира се, като това ще е самата истина - полетът е Италия-Гърция. Граничните власти ги интересува от коя (и съответно колко рискова) държава влизаш в Гърция, а не каква е националността ти.

Очевидно в полето "посетени в последните 2 седмици държави" ще попълня и България, но на излитане от Италия ще трябва да се покаже единствено валиден QR код. Най-много да направят тест при пристигане в Гърция, но най-важното е, че на бординга в Италия никой няма да иска задължителен PCR тест за да допуснат пътника на полета.

преди 6 минути , Asya Assenova каза:

А дали няма да се усетят и да го променят?  

Няма как да знам, но в момента е така. Вратичката е широко отворена.

• Харесвам 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.