Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Георги Матеев
Публикувано:
преди 2 минути , ДиянаВ каза:

А в Италия може ли да се кацне без карантина за идващи от България?

В момента вече не, ако ще се прави и нощувка, но така или иначе дадох Италия само като пример. Карантина по принцип няма за транзитиращи пътници - т.е. ако не се излиза от летището няма проблем да се лети дори през Виена (примерно), стига да има полети, разбира се.

• Харесвам 4
Публикувано:
Just now, Георги Матеев said:

В момента вече не, но дадох Италия само като пример. Освен това никога няма карантина само за транзитиращи пътници - т.е. ако не се излиза от летището няма проблем да се лети дори през Виена (примерно), стига да има полети, разбира се.

Да схванах, че Италия е само пример, но за съжаление за идващите от България подобните примери из Европа с всеки ден се увеличават. Е, Германия и Франция поне са големи по площ и избор на летища 🙂

Публикувано:

Ама какво го мислите! Нали на няколко немски летища правят безплатен PCR тест за пристигащи.Летите до Дортмунд например, правят ви тест, някак ги убеждавате да ви дадат резултата на хартия или мейл и имате поне 48 часа да правите тегели из Европа, преди да се приземите на някой гръцки плаж 🤪

• Харесвам 2
  • Смея се 8
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 21 часа, анамари каза:

От гръцкото посолство са казали, че за пътуващите на 28 и 29 ще се направи компромис и ще се тестват на летището.

Как мислите, дали тези ще са безплатни?

Георги Матеев
Публикувано:
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

То, след малко, както върви, навсякъде ще има карантина за нас.:(((((

Абсолютно, аз честно казано дори се изненадах, че гърците все още въобще ни допускат и не въведоха карантина за българи, както направи Италия. Явно продължават с опитите да спасят нещо от сезона и ще си затварят очите поне до края на август...

Преди 1 час, ДиянаВ каза:

Да схванах, че Италия е само пример, но за съжаление за идващите от България подобните примери из Европа с всеки ден се увеличават. Е, Германия и Франция поне са големи по площ и избор на летища 🙂

Както казах това не важи за транзитни пътници. Не съм прочел или видял да има проблем при транзит на което и да е летище. На теория може да се лети към Гърция през всяко едно европейско летище без да се подлежи на карантина в транзитната точка (при условие, че не се напуска летището).

преди 43 минути , Вероника каза:

Как мислите, дали тези ще са безплатни?

Да, както бяха и до момента.

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

Абсолютно, аз честно казано дори се изненадах, че гърците все още въобще ни допускат и не въведоха карантина за българи, както направи Италия. Явно продължават с опитите да спасят нещо от сезона и ще си затварят очите поне до края на август...

Както казах това не важи за транзитни пътници. Не съм прочел или видял да има проблем при транзит на което и да е летище. На теория може да се лети към Гърция през всяко едно европейско летище без да се подлежи на карантина в транзитната точка (при условие, че не се напуска летището).

Да, както бяха и до момента.

При транзит билета ще София-Гърция и още на бординг ще трябва да се покаже резултат от тест.

Публикувано:
преди 2 часа, Мари Николова каза:

Ама какво го мислите! Нали на няколко немски летища правят безплатен PCR тест за пристигащи.Летите до Дортмунд например, правят ви тест, някак ги убеждавате да ви дадат резултата на хартия или мейл и имате поне 48 часа да правите тегели из Европа, преди да се приземите на някой гръцки плаж 🤪

Ама пък България не е рискова страна (за сега) от гледна точка на Германия и няма тест 😄 

• Смея се 1
Публикувано:
преди 7 минути , tch каза:

Ама пък България не е рискова страна (за сега) от гледна точка на Германия и няма тест 😄 

Изчакай ден,два или мини през Сърбия.

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Георги Матеев
Публикувано:
Преди 1 час, slujitel каза:

При транзит билета ще София-Гърция и още на бординг ще трябва да се покаже резултат от тест.

Не и ако пътуването е на отделни билети. Пример, летиш през Германия. От гледна точка на властите в България (и според билета) ти летиш до крайна точка Германия, където (за момента) няма проблем да влезнеш. Излиташ, кацаш и всичко точно. Там киснеш няколко часа на летището и после излиташ за Гърция с друг билет. От гледна точка на гръцките власти ти вече идваш от Германия и на излитане не ти искат тест.

Естествено, както е тръгнало скоро никъде няма да влизаме безпроблемно, но поне засега този вариант е напълно възможен.

• Харесвам 14
Публикувано:

Може ли накой да ми каже теста за влизане в Гърция задължително ли трябва да е в някоя от 36 лаборатории от списъка? Тук в Карлово правят psr тест, казват, че става за Гърция,  но лабораторията не е в този списък.

Публикувано:
преди 5 минути , slujitel каза:

Може ли накой да ми каже теста за влизане в Гърция задължително ли трябва да е в някоя от 36 лаборатории от списъка? Тук в Карлово правят psr тест, казват, че става за Гърция,  но лабораторията не е в този списък.

The Laboratories that perform the RT-PCR testing should be:

1. National Reference laboratories
  2. National Public Health Laboratories or
  3. Private laboratories which are accredited from the respective national accreditation authorities (not necessarily specifically for COVID-19).

От това аз разбирам, че така да се каже негативен тест от всяка лаборатория ще бъде приет, защото в БГ лабораториите се лицензират, ако не се лъжа. Гледам буква "С", та за това си мисля така.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 11 минути , slujitel каза:

но лабораторията не е в този списък

Ако лабораторията не  е в списъка, според мен, пращат материала да се изследва другаде. За Хасково знам , че така беше покрай истерията с Григор Димитров - пращаха пробите в друга лаборатория в друг град и затова се бавеха. Щом са ти казали, че правят и ще ти издадат документ-давай.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 1 час, slujitel каза:

За онова списъче, което пусна Външно пишеше, че е пуснато за улеснение на гражданите. Може всяка държавна и частна лаборатория с лиценз.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , Olianata каза:

А дали мога да вляза в Гърция с PSR тест правен в Турция.Защото в Одрин теста е 30лв,а не 100лв.

Стига да е от лицензирана лаборатория и да спазиш срока от 72 часа, мисля, че не би трябвало да е проблем. Все пак това са изисквания не само за българи, съотв. тестове се правят кой откъдето може.

• Харесвам 4
Публикувано:

Трябва ли да се спазят задължително тези лаборатории или има и други,например за град Варна-Рамус не е в списъка,но пък е лицензирана?

https://mfa.bg/bg/situationcenter/25986?fbclid=IwAR3JkIB2HHhcAFuumj7-lgEd4J6TPKdaD7_Ja7fsxYVD1r9bZLhK3hb1SIY

Публикувано:
преди 20 минути , KolevKolev каза:

Трябва ли да се спазят задължително тези лаборатории или има и други,например за град Варна-Рамус не е в списъка,но пък е лицензирана?

https://mfa.bg/bg/situationcenter/25986?fbclid=IwAR3JkIB2HHhcAFuumj7-lgEd4J6TPKdaD7_Ja7fsxYVD1r9bZLhK3hb1SIY

Рамус е в списъка, тези по различните градове са й филиали, така че си е наред. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Olianata каза:

А дали мога да вляза в Гърция с PSR тест правен в Турция.Защото в Одрин теста е 30лв,а не 100лв.

Аз бих звъннала на посолството на Гърция в София. В момента между Гърция и Турция нямат полети до края на юли и са на ръба на война 

• Харесвам 2
Публикувано:

Оказа се, че лабораторията трябва да е от списъка, пише го в сайта на посолството и от нашата лаборатория в Карлово ми казаха,  че техния тест няма да ми свърши работа.  За мен това означава,  че лабораторията в Карлово не ми върши работа и трябва да ходя до Пловдив и разправията става голяма и скъпа. Много ми е мъчно, но се отказах от почивката и загубих пари. Спирам да правя опити да пътувам.

• Харесвам 3
  • Шок 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Може ли най отгоре в темата да бъде пуснат линк с лабораториите които правят ПСР тест, защото току що звъннах в една от лабораториите които са в списъка и се оказа че правят само бързи тестове без ПСР.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.