Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 28.07.2020 г. в 22:17, antea каза:

не е много завладяващ клипът, въпреки че имам силен сантимент към Гърция :smile: а и точно Fun да е емоцията, която се свързва с Халкидики...

Fun е за Родос, за Халкидики - rejuvenation. Според мен замисълът е интересен, но не знам доколко човек има време да осмисли посланието в тия четиридесет секунди, а и емоциите са индивидуални за всеки, не ги свързвам точно с посочените отрови аз.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 часа, KolevKolev каза:

Здравейте,трябва да попълня формуляра за Гърция..

https://travel.gov.gr/#/ Мога ли да използвам този сайт за него и колко дни преди полета трябва да го попълня?

Това е сайта да.

Трябва да го попълниш най късно предишния ден преди пътуването. QR кода ще дойде малко след полунощ в деня на пътуването.

Преди пишеха, че формуляра трябва да се попълни поне 24 часа преди  пътуването, но досегашния опит показва, че може да го попълниш и в 23:55 и QR кода да дойде в 00:10, а и формулировка на сайта е променена -  "All travelers must complete their PLF until the day before entering the country"

• Харесвам 6
Публикувано:

Някой да има инфо за положението на Кулата? Има ли опашка? Чака ли се дълго? Как е било последните дни? Някой да е минавал тези дни?

• Харесвам 1
Публикувано:

днес опашки има големи и се е чакало много - това споделят във фейсбук групата за Кулата

оставям тук един линк, от който се информирам текущо - кратко и стегнато представят ежедневно /а понякога и по-често/ текущата ситуация с нарастване броя на случаите в Гърция и къде се появяват из страната - https://www.atoz-guides.com/coronavirus-in-greece-update/

• Харесвам 6
Публикувано:

Днес като бях до Благоевград (Сандански - Благоевград - Предел - Сандански), имаше много големи колони, и нагоре и надолу. Всичко навсякъде коли и тирове, а Кресна като я видях на дългия участък 🙄 лошо ми стана.......

Така, че предполагам, че и на границата е било хаос, но не съм ходил последните 4/5 дни.

Просто от натовареността на пътя правя изводите и за границата.  

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Някой,който си е правил теста в Лина,може ли да сподели датата и часа ли пишат на резултата или само датата?

Публикувано:

Днес в 15:45 пристигнахме на Кулата-Промахон. Взех си кафе и момичето сподели, че отдавна не е било така без коли. Потръпвах и се почувствах привилигирован свише. Представяте ли си, изпълних всички щуротии, за да отида отново в Гърция?! И точно на деня на моето пътуване няма коли. И сякаш, за да не бъда съвсем разочарован, защото се готвех за героично олимпийско чакане от порядъка на 5-6 часа, опашката се появи. Чакаше ме точно след българския граничен пункт. И се започна едно охльовско надбягване. И така 1:40 ч. Гръцкото момче, като видя колко прилежно и порядъчно си бях подредил документите, усмихна ми се и ми каза "уелкъм". Преминах границата и се замислих - преди години чакахме за визи и т.н. В последните години се качвам в колата, разбърквам листчетата, на които съм написал - Гърция, Турция, Румъния, Хърватска и т.н. Изборът на сляпо ще реши посоката. Толкова е лесно всичко. Днес обаче стана изведнъж трудно и се замислих - нищо не е даденост, а награда или наказание за нашата упоритост или ленност. А сега..... сега ще пия едно узо. Ела филе!

• Харесвам 31
  • Браво 3
Публикувано:

Отново има голяма опашка на Кулата, някъде около 4/5 км. е колоната. 

Преминаването през границата е поне 3/4 часа, дано не бъркам в изчисленията ми.

Така, че не се учудвам за колоната и все пак е събота, а и днес е 1-ви август.

Време е за море :smoke: и за купон. 😊

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, Иван Попов каза:

Отново има голяма опашка на Кулата, някъде около 4/5 км. е колоната. 

Преминаването през границата е поне 3/4 часа, дано не бъркам в изчисленията ми.

Така, че не се учудвам за колоната и все пак е събота, а и днес е 1-ви август.

Време е за море :smoke: и за купон. 😊

С моите 1:40 ч. чакане вчера на фона на днешните опашки, за които говориш, вече мога от днес да се наричам Пантелеис Късметис 😂

• Харесвам 6
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 6 минути , Pantelej Putnik каза:

С моите 1:40 ч. чакане вчера на фона на днешните опашки, за които говориш, вече мога от днес да се наричам Пантелеис Късметис

Късметакис ще е съвсем тематично 😄

Хубава почивка пожелавам!

А дано и ние имаме такъв късмет като тръгнем

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 21 минути , Ivko каза:

А какъв е този зор за Гърция пак не ми е ясно?!

Е, как? В България калмарите са 4лв. по-скъпи, а и не са пресни. Като дадеш 150лв. за ПСР след 3-4 седмици си ги избил, схемата е добра.

• Харесвам 1
  • Смея се 10
Публикувано:
33 minutes ago, Ivko said:

Ние ходихме тази година (и по принцип), защото е по-интересно отколкото на другите морета, до които може да стигнем с кола. Фериботи. Острови. Качваш се с колата в кораб, голям кораб, човек, трябва да видиш това щастие в очите на дете. Не, че примерно о-в Болшевик е лошо място, просто е различно. 

Ходихме през юни малко след като отвориха за туризъм. Нито имаше декларации, нито qr кодове или тестове. Туристи също почти нямаше. Като ги въведоха бях на кантар струва ли си pcr тест, но откакто позната след такъв ми разказа как й текло кръв от носа и т.н, съвсем се отказах, освен ако няма сериозна здравословна причина това да го правя на детето ми. 

Сега следя темата, за август нямам никаква надежда, но стискам палци след средата или за края на септември поне да отпаднат тестовете за Гърция, защото определено искам да зарадвам детето с фериботите в морето още веднъж тази година.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 9 минути , Coo каза:

Сега следя и стискам палци за есента лека полека да отпаднат тестовете за Гърция, защото определено искам да зарадвам детето с фериботите в морето още веднъж тази година.

изобщо не го виждам да отпаднат тестовете, властите там са достатъчно заети да овладяват бързо и спешно местните случаи, които растат поради същите причини като у нас (сборища, сватби и тн), за да си позволят да рискуват и допълнително привнасяне откъм съседите си

• Харесвам 5
Публикувано:

@antea И аз не го вярвам много,че ще отпаднат, но едната надежда ни крепи всяка вечер детето като си натовари количките върху корабчето във ваната 🙂 🙂 🙂

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 часа, Pantelej Putnik каза:

С моите 1:40 ч. чакане вчера на фона на днешните опашки, за които говориш, вече мога от днес да се наричам Пантелеис Късметис 😂

Да, ти си наистина късметлия. 😉

Вие минахте между капките.

Приятна почивка 😊

Сега като минах (около 17 часа), опашката вече беше почти до Марикостиново.... 

преди 56 минути , Ivko каза:

Ами заради морето 🙃  и заради хубавите момичета :smile3:

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Ivko каза:

Щото като теглиш чертата, там засега е по-добре.

Преди 1 час, Иван Попов каза:

Ами заради морето 🙃  и заради хубавите момичета :smile3:

Виждал съм една хубава гъркиня, много хубава 😍, ама беше отдавна

• Смея се 5
Публикувано:
преди 2 минути , Zaro каза:

Виждал съм една хубава гъркиня, много хубава 😍, ама беше отдавна

Аз съм чел за една в Старогръцки легенди и митове 🙂 

• Смея се 17
Публикувано:
преди 2 минути , tch каза:

Според мен , и с тази са си останали...къде ги видяхте тези хубави гъркини, чак се потресох от това твърдение :biggrin:. Въпреки че аз гледам за хубави гърци повече, но  и там е голяма греда.

• Смея се 2
Публикувано:
преди 13 минути , tch каза:

Мани, понеже нямам снимка, никой не ми вярва (и аз не бих). А не се видяхме в Гърция, да е блестяла на фона на другите гъркини, а в Лондон. Запозна ме българка, която ми каза, че е хубава, и естествено не и повярвах, че и бас загубих.

• Смея се 5
Публикувано:
Преди 1 час, Zaro каза:

Щото като теглиш чертата, там засега е по-добре.

Ами съмнявам се...7 нощувки+самолет+багаж до Барселона 400лв не е ли добре? 😀😀

Поне аз лично от София ако тръгвам не бих се редил на такива колони за Гърция.

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Значи веднъж в Атон в нашия манастир, аз си говоря с някакви хора на портала и в един момент се връща от някъде един доста респектиращо (дори за безверник като мен) изглеждащ възрастен монах, става някакъв разговор и той започна да обяснява, че току-що се връща от Солун и е шокиран от гледката там. 

Аз, разбира се, любопитен, веднага питам, очаквайки да чуя нещо напълно несъвместимо с праведния му начин на живот, съдейки и по строгия му поглед и вид. Той ме поогледа хубаво, приближи се, поприведе се, а аз вече тръпнех от очакване да чуя коя поквара на модерния свят го е шокирала чак пък толкова... Казах ли ви, че изглеждаше доста респектиращо с побеляла брада от мъдростта на времето... 

Докъде бях стигнал? А да, приведе се към мен и със строг тон каза, това гръцките жени имат такива дебели крака, че не е за шок, а за ужас... останах си така замислен на място за известно време над мъдростта, която беше споделил с мен.

• Смея се 14
Публикувано:
преди 2 часа, bobole4e каза:

Според мен , и с тази са си останали...къде ги видяхте тези хубави гъркини, чак се потресох от това твърдение :biggrin:. Въпреки че аз гледам за хубави гърци повече, но  и там е голяма греда.

В интерес на истината и въпреки, че съм съвсем убеден мъж😄, гърците имат далеч по-хубави мъже, отколкото жени. Вижте например Никос Вертис. Хубав, майка му стара! Споко! Все така харесвам жени. 😄

• Харесвам 5
  • Смея се 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.