Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 7 минути , Pantelej Putnik каза:

В интерес на истината и въпреки, че съм съвсем убеден мъж😄, гърците имат далеч по-хубави мъже, отколкото жени.😄

Абе и испанците имат хубави мъже...защо ходя всяка година в Барселона 😀😀

• Харесвам 7
  • Шок 1
Публикувано:
преди 1 минута , Ivko каза:

Абе и испанците имат хубави мъже...защо ходя всяка година в Барселона 😀😀

Нямам идея защо ходиш. Сподели 🙂 Тук сме си все наши 😄

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 13
  • Замислям се 1
Публикувано:

Хм, моите първи впечатления от гъркините (и гърците) бяха отдавна, имаше много студенти в МУ в Пловдив. С много дълги коси и много обли тела бяха девойките. 

После, като взех виза, на нясто видях, че всъщност не са всички така, но и хубави Елени не видях из близката Гърция. 

Сега обаче, има-няма 30 години по-късно и след пропътувани мнооооого километри из Гърция и островите, работата я виждам по друг начин. Има доста кръшни дами, при това някои и доста хубави, а облите като цяло липсват. Освен това има обща визия на хората в някои региони. Примерно в Тесалия са слаби и добре сложени като цяло, от млади до стари, със светли, почти руси коси, и не особено високи. 

Същата работа и за мъжете, далеч не са всички снажни братя на морето, по които да точиш лиги 😁

Но наистина, последните години съм видяла доста красиви гъркини 👍

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:

В моята група като студентка, също имаше няколко гърци и повината от тях бяха най-добре изглеждащите чуждестранни студенти в потока - добре сложени и с хубави черти, но не високи. Другите бяха по-зле. Жени нямаше. След това из Гърция съм виждала и хубави и не, по принцип ми се струва, че като цяло не стареят добре, макар че и добре поддържани гъркини съм виждала, но никога не са ми хрумвали като достъчна причина да отида в Гърция и да чакам 6 часа на опашка заради тях 😀

• Харесвам 2
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 27 минути , bad kid каза:

Според БТВ протестиращи блокират пътя към Кулата в момента...

Леле, е сега се избиха....и да падне правителството в този момент, няма да му обърнат внимание 😜

Според мен солунчани са особено красиви.Мъжете са високи, с красиви тъмни черти, жените са нетипично грацилни - нямат особена прилика с населението на останалата част от Гърция. Единствената причина за която се сещам е, че сме оставили нашият красив ген там през вековете 🙂 И @Иван Попов има предвид вероятно точно тези особености на "гръцкият" вид 😉 Пък всеки е свободен да си харесва, каквото му харесва 🤓

• Харесвам 5
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 15 часа, Pantelej Putnik каза:

Нямам идея защо ходиш. Сподели 🙂 Тук сме си все наши 😄

Ама и аз май много хубава тема отворих :dance3: за момичетата 😃 

преди 3 часа, bad kid каза:

Според БТВ протестиращи блокират пътя към Кулата в момента...

Да, ето инфо.

Дори и в Благоевград са правили блокада. 

преди 3 часа, Мари Николова каза:

Според мен солунчани са особено красиви.Мъжете са високи, с красиви тъмни черти, жените са нетипично грацилни - нямат особена прилика с населението на останалата част от Гърция. Единствената причина за която се сещам е, че сме оставили нашият красив ген там през вековете 🙂 И @Иван Попов има предвид вероятно точно тези особености на "гръцкият" вид 😉 Пък всеки е свободен да си харесва, каквото му харесва 🤓

Да 😊 точно така. 

Аз примерно харесвам, и рускините, и сръбкините, а защо не и гъркините. В Гърция съм виждал много красиви момичета.....

@Мари Николова е много права, защото повече момчета от Гърция са високи и руси. Имам доста приятели гърци, които са точно такиви. 

Навсякъде по света хората са красиви, какво да не би в ОАЕ да няма готини момичета.... 🤗 

• Харесвам 4
Публикувано:

Кой казва,че не може да се мечтае за Гърция от офиса?

Това календарче си го купих от Волос на 31.12.2019 г.Чудесен завършек на годината.

Обещахме си с приятелите,че задължително ще посетим  гръцкото море през лятото.

Е,отложихме го тази година.Но това не значи,че сме се отказали.Може би догодина Санторини ни очаква?!

20200803_112123.jpg

• Харесвам 8
  • Браво 2
Публикувано:
преди 6 минути , jungfraujoch каза:

Това календарче си го купих от Волос на 31.12.2019 г.Чудесен завършек на годината.

Е,отложихме го тази година.Но това не значи,че сме се отказали.Може би догодина Санторини ни очаква?!

20200803_112123.jpg

Защо сте го отложили! Дано следващото лято да можем да отидем по-далеко. За PCR теста - днес сутринта отидох в 8,30 в Рамус.  Проба дадох в 9,10 и вече имам резултат. Досадно е, но не е проблем. Трябва да кацнем в Санторини в сряда. От години не съм го виждала без тълпите от круизите и ще ни е носталгично предполагам .

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:
преди 21 минути , Роми каза:

Трябва да кацнем в Санторини в сряда. От години не съм го виждала без тълпите от круизите и ще ни е носталгично предполагам .

Роми, може ли да споделиш как ще стигнете до Санторини? И няма ли да е прекалено горещо сега или като е остров ще има ветрец все пак? Много се чудим дали другата седмица да не се пуснем надолу към Цикладите (Миконос и Наксос), ама точно горещината ни спира..

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , oli_mali каза:

Роми, може ли да споделиш как ще стигнете до Санторини? И няма ли да е прекалено горещо сега или като е остров ще има ветрец все пак? Много се чудим дали другата седмица да не се пуснем надолу към Цикадите (Миконос и Наксос), ама точно горещината ни спира..

На островите не е жега, особено на Цикладите. Там мелтемите добре разхлаждат.

преди 25 минути , jungfraujoch каза:

20200803_112123.jpg

Защо отлагате? Сега ще е супер без навалицата. Аз бях през юли преди тестовете и планирам Корфу около 6-и септември.  В Гърция мерките са много по-добри от тук, където бих казала, че почти не се спазват.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 19 минути , oli_mali каза:

Роми, може ли да споделиш как ще стигнете до Санторини? И няма ли да е прекалено горещо сега или като е остров ще има ветрец все пак? Много се чудим дали другата седмица да не се пуснем надолу към Цикладите (Миконос и Наксос), ама точно горещината ни спира..

Със самолет. Иначе не е горещо колкото на континента. Има си го постоянния вятър. Аз съм постояно във водата и издържам. Аз винаги отивам в Гърция юли и август. За Цикладите си е супер.

• Харесвам 4
Публикувано:

Имахме резервация от февруари с платено капаро 50%, в петък получихме писмо че хотела за лято 2020 няма да работи. Предлагат ни друг хотел при същите условия но трябва да сменим и датите до 20.08 тъй като и този хотел затваря. Хотела ок, няма проблем да сменим но датите са ни константа и не може да променяме, още повече че сме 10 семейства. Писахме им още в петък но няма още отговор. Някой има ли такъв проблем? И ако откажат да ни върнат депозита само с оспорване на транзакцията ли е решението? 

Публикувано:
Преди 1 час, Mistela каза:

Имахме резервация от февруари с платено капаро 50%, в петък получихме писмо че хотела за лято 2020 няма да работи. Предлагат ни друг хотел при същите условия но трябва да сменим и датите до 20.08 тъй като и този хотел затваря. Хотела ок, няма проблем да сменим но датите са ни константа и не може да променяме, още повече че сме 10 семейства. Писахме им още в петък но няма още отговор. Някой има ли такъв проблем? И ако откажат да ни върнат депозита само с оспорване на транзакцията ли е решението? 

Другият вариант е ваучер, но не зная дали ви устройва. Ние имахме резервация за началото на  юни на един малък гръцки остров, но нямаше как да отидем заради пандемията. Политиката на хотела беше предплащане 30 процента при резервацията, тъй като хотелът е единственият на острова и е малък. Предложиха ни да почиваме през юли на същите цени, но нямаше как да излезем  в отпуска. Сега сме с ваучер на същата стойност и ако не отидем и другото лято, ще ни върнат парите по картата.  Сумата не е голяма.

Публикувано:
преди 1 час, Asya Assenova каза:

Другият вариант е ваучер, но не зная дали ви устройва. Ние имахме резервация за началото на  юни на един малък гръцки остров, но нямаше как да отидем заради пандемията. Политиката на хотела беше предплащане 30 процента при резервацията, тъй като хотелът е единственият на острова и е малък. Предложиха ни да почиваме през юли на същите цени, но нямаше как да излезем  в отпуска. Сега сме с ваучер на същата стойност и ако не отидем и другото лято, ще ни върнат парите по картата.  Сумата не е голяма.

Дните не може да сменим, а това с ваучерите не ни устройва. Сега за 50% от цялата резервация сме дали 9000€ и отгоре. Догодина може да не сме същите семейства. Ще се борим за рефънд.

• Харесвам 1
Публикувано:

Винаги пробваш каквото искаш, може първо смяна на хотела, все има някакви работещи

Няколко пъти с различни служители ако не мине. И ако ти откажат разумни варианти оспорваш в банката

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 часа, Mistela каза:

Дните не може да сменим, а това с ваучерите не ни устройва. Сега за 50% от цялата резервация сме дали 9000€ и отгоре. Догодина може да не сме същите семейства. Ще се борим за рефънд.

Схемата с ваучерите е на тяхното министерство на туризма. 

• Харесвам 1
Публикувано:

аз само това прочетох, ама не ми се вярва да се стигне чак до затваряне на границата, по-скоро да се обърнат по-строго към населението и да му обяснят, че може да се изпуснат нещата, както е тръгнало

Tuesday, August 4 – The government are holding a televised press conference this evening at 18:00 to update the country on the state of the epidemic. The conference will be chaired by Deputy Minister of Civil Protection, Nikos Hardalias, and the representative of the Ministry of Health, Professor Sotiris Tsiodras.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , antea каза:

аз само това прочетох, ама не ми се вярва да се стигне чак до затваряне на границата, по-скоро да се обърнат по-строго към населението и да му обяснят, че може да се изпуснат нещата, както е тръгнало

Tuesday, August 4 – The government are holding a televised press conference this evening at 18:00 to update the country on the state of the epidemic. The conference will be chaired by Deputy Minister of Civil Protection, Nikos Hardalias, and the representative of the Ministry of Health, Professor Sotiris Tsiodras.

Ти ще се определиш ли най-накрая...

Или следиш темата "Планове за Гърция 2020 и актуална информация" или "На почивка в България през 2020"

:wink:

• Смея се 5
Публикувано:
преди 9 минути , harta каза:

Не вярвам да мислят за затваряне. Не съм чула, нито чела. Вие какво сте чули/чели? Какво стана с резервацията? 

Още нищо, продължавам да им пиша на няколко имейла. И през месинджъра им писах и само там ми отговориха че колегите им щели да се свържат и се извиняват за неудобството.

Публикувано:
преди 3 минути , ven62 каза:

Ти ще се определиш ли най-накрая...

Или следиш темата "Планове за Гърция 2020 и актуална информация" или "На почивка в България през 2020"

:wink:

надеждата умира последна :smile: дебна си и тук, че сърцето ме тегли

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:

Пак погледнах пресата и никъде не пише за затваряне на границата. Случаите се покачват и се притесняват. 28 заразени с Ковид  в Атики вчера, а Атина този уикенд почти се изпразни. На 7-8 ще се изпразни още повече, което означава, че заразените ще разпространят Ковид в останалата част на Гърция и островите.  Най-вероятно ще отменят празниците на 15/8. 

• Харесвам 4
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.