Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 35 минути , antea каза:

надеждата умира последна :smile: дебна си и тук, че сърцето ме тегли

Зависи … при нас, мъжете, мерака умира последен … след надеждата.

• Харесвам 1
  • Браво 2
  • Смея се 11
Публикувано:

Не ме стряскайте със смс-и. От 1/8 корабите пътуват с 85% капацитет.  Просто взимат повече мерки и ще следят по-строго. В Кавала има доста заразени и може нещо там да предприемат. Ще видиме.

• Харесвам 3
Публикувано:

Не зная но има нещо дълбоко сбъркано в мерките им . Изреваха , че Кипър им наложи тестове.  Въвели са с маска на дека на фериботите, където толкова духа ,че едвам си удържам очилата на носа. Допускат от UK ,   Испания и Италия без тестове. С Турците се дръгнат да отворят пристанищата .  ...Албански и македонски полети само до Атина....

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 1 минута , giafil каза:

Не зная но има нещо дълбоко сбъркано в мерките им . Изреваха , че Кипър им наложи тестове.  Въвели са с маска на дека на фериботите, където толкова духа ,че едвам си удържам очилата на носа. Допускат от UK ,   Испания и Италия без тестове. С Турците се дръгнат да отворят пристанищата .  ...Албански и македонски полети само до Атина....

И аз мисля като теб. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Ще чакаме да видим какво ще обяват официално днес.  Сутринта на заглавната страница на сайта на егейските авиолинии, още стоеше, че пътуващите между 28 юли и 4 август от България и Румъния трябва да предоставят негативен PCR тест. Сега това съобщение от заглавната страница е изчезнало,  но на травъл ъпдейтс за пътуващите от Гърция и Румъния вече периода е до 15 август. Добавено е също, че травъл бана до Турция е удължен до 15 август, а от 6 август пътуващите от Гърция към Кипър трябва да предоставят негативен PCR:

https://en.aegeanair.com/travel-updates/

• Харесвам 3
Публикувано:

На летището все още правят тестове, но не на всички. Вчера са били 8 положителните случаи на границата/летищата/пристанищата. Процентът на заразените ако се увеличи от някоя държава, ще наложат по-строги мерки, както с България. 

На палубата трябва да си с маска, май за да се избягва да си пипаш лицето. Все пак хората пушат, кафета пият, хапват, няма как да си все с маска. Пипат масите, запалки и кой знае какво още. Може някой да ти се изкашля в лицето. Сега с капацитет 85% корабите сигурно са пълни.

На отиването до един остров, за малко си свалихме маските и паднаха от вятъра на земята. Не бях взела други маски и си останахме без маски. На малкото му се играеше и разхождаше, та без маски се разхождахме и вътре. На връщане, си сложихме маските и сваляхме за малко на брадичката, да не ни ги издуха вятъра. Имах и резерва от маски. Тогава не беше задължително носенето на маски и капацитетът беше 65%. На палубата едва си намерихме място .

Публикувано:

Аз имах канцелиран полет от края на юни за Родос, който мислех да комбинирам с о.Халки, впоследствие с ваучера, който ми изпратиха Егейските авиолинии резервирах за Кефалония за около седмица края на август, та следя предимно изискванията за полетите. Тъкмо днес се чудех, дали мога да променя полета на връщане и да си удължа престоя с още една седмица и да включа и Итака, като така и така ще правя тестове, а следващото ми пътуване, заради което първо го лимитирах до седмица бавно, но сигурно върви към провал също, ама засега ще се въздържам от всякакви промени, понеже ситуацията от ден на ден все по-несигурна става и трябва да се следи ден за ден.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 19 часа, Zaro каза:

Схемата с ваучерите е на тяхното министерство на туризма. 

Та, положението се развали.

Най накрая отговориха и пратиха ваучери за сумата на депозита. Позоваха се на член от техния закон. Ако до 18 месеца не използваме ваучерите ще възстановят сумата.

Мислите ли ако пусна оспорване на транзакцията към банката ще стигнем до положителен резултат? Все пак не говорим за 500€ а за 9500€!

• Шок 4
Публикувано:

Според мен задължително пробвай. Ти ако вземеш кредит за 9500 ще те одрусат сума ти лихви, а на тях им е позволено да вземат от теб насила

• Харесвам 3
Публикувано:

Заразените за последните 24ч са 121,Ro = 1

47 - Солун, 26- Атина, 5 - на границата/пристанищата, летищата, 7 - туристи, които сами са отишли в болница за изследване, по 8 - на Халкидики  и Лариса, 7 - Корфу, по 2 - Иматия и Серес, по 1 случай в общини  - Кавала, Аркадия, Ахаия, Драма, Еврос, Евия, Козани, Пела и Хиос. 

Следващият брифинг ще е във Втоник 10/8.

• Харесвам 5
Публикувано:

имам чувството, че тая малка гад мръсна си седи латентно някъде и само чака народът да се поразщъка малко и веднага - хоп, се манифестира! примерно случаите около Кавала са свързани И с фабрика за месо, където надали са имали особен плътен досег с туристи, за да се смята, че е довлачен вируса от тях, ама ей го - решил е пак да се пръкне на бял свят в края на юли-август, а не през юни, когато какво е правел? дремел някъде...

• Харесвам 2
Публикувано:

За Кавала, казват ,че някой от работещите е пътувал и се е върнал от балканска държава. Колко е вярно не знам. Както казват, че може и от туристите да е. По принцип, в  северна Гърция си имаше доста време Ковид. Даже един район, около Ксанти (Ехино),  беше затворен за повече от три месеца.

Юни месец, май още не пускаха туристи, затова е дремел....

Мистела - няма ли как да отидете на море? Как така затварят хотелите? Много странна дата за затваряне ми изглежда 20/8 или нещо не съм разбрала?!?

Публикувано:
преди 30 минути , harta каза:

Мистела - няма ли как да отидете на море? Как така затварят хотелите? Много странна дата за затваряне ми изглежда 20/8 или нещо не съм разбрала?!?

Този за който ни е резервацията изобщо няма да отвори за 2020, а този от същата верига затваря на 20.08 и след тази дата няма резервации. Аз даже в букинг ги проверих и така е, след 20.08 пише че не е наличен. Мноооого кофти работа.

А за море вече бяхме на нашето, но тук е друга сбирка.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , Mistela каза:

Този за който ни е резервацията изобщо няма да отвори за 2020, а този от същата верига затваря на 20.08 и след тази дата няма резервации. Аз даже в букинг ги проверих и така е, след 20.08 пише че не е наличен. Мноооого кофти работа.

А за море вече бяхме на нашето, но тук е друга сбирка.

Много ми е интересно какъв е този хотел за такава сума, признавам си почти припаднах като прочетох.  Може ли линк?

Публикувано:
преди 1 час, giafil каза:

@Бръмбар Итака е толкова символична....Дано нещата бъдат по-добри и плановете се сбъднат...

Мддаа  🙂

Когато тръгнеш нявга за Итака,
моли се пътят ти да е далечен,
изпълнен с перипетии и знания.

Недей забравя никога Итака.
Да стигнеш там - това е твойта цел,
ала по пътя никак да не бързаш,
че по-добре - години да пътуваш
и остарял на острова да спреш,
богат, с каквото в пътя си спечелил,
без да очакваш нещо той да ти даде.

Итака те дари с прекрасното пътуване.
Без нея нямаше да можеш в път да тръгнеш.
Но нищо друго няма тя да ти даде.

И ако бедна я намериш, не те е тя излъгала:
тъй мъдър, както си сега със толкоз опит,
навярно вече си разбрал Итаките що значат.

К. Кафавис

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 59 минути , slujitel каза:

Много ми е интересно какъв е този хотел за такава сума, признавам си почти припаднах като прочетох.  Може ли линк?

https://sermilia.cronwell.gr/en/
Заповядай, хотелчето е ок.

преди 50 минути , neuromancer каза:

Те са много хора

Други хотели съвсем ли няма?

Има, и този който е на Ривиерата им е ок, но датите са ни проблем. Всички от групата сме на трудови договори с графици за отпуск.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 часа, harta каза:

За Кавала, казват ,че някой от работещите е пътувал и се е върнал от балканска държава. Колко е вярно не знам. Както казват, че може и от туристите да е. По принцип, в  северна Гърция си имаше доста време Ковид. Даже един район, около Ксанти (Ехино),  беше затворен за повече от три месеца.

Юни месец, май още не пускаха туристи, затова е дремел....

Там пътуват много до България за пазар, доктори и др. Четох критики на властите им да спрат да прескачат до съседите на еднодневни пътувания. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Само проучвам, че два пъти не можахме да тръгнем за Гърция. Надявам се в края на месеца да не затворят границата, да сме здрави и да успеем да отидем.

Ако сме отседнали на поне две места за по няколко дни, има ли възможност да се въведат във формуляра и двата адреса? И дали би могло да въведем само първия адрес, а след това някъде да добавим и втория? Имаме идея да сме седмица на Пелион и седмица на Амулиани, но не искаме да запазваме предварително за Амулиани. А ако искаме да добавим още някой ден в Гърция, как се процедира. Работим online и имам чувство, че може да ми хареса там.

На Пелион  за каяци и шнорхелинг къде бихте ни препоръчали да отседнем? Не са фаворит пясъчните плажове, живеем на морето. Идеята е с каяци да търсим диви заливчета.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , lesy каза:

Ако сме отседнали на поне две маста за по няколко дни, има ли възможност да се въведат във формуляра и двата адреса? И дали би могло да въведем само първия адрес, а след това някъде да добавим и втория?

Има поле за добавяне на повече от един адрес. Мисля, че няма вариант да добавяш, след като си пуснала документа. Реално гърците ги интересува да могат да те намерят в първите 24-48ч от пристигането ти и то само в случай, че са ти направили тест  или пък пътуваш със самолет и са установени заразени около вашите места.

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз пък имам следния въпрос - имаме билети за полет от Солун до Санторини, полетът е късно вечерта. Кога да направим PCR-тестовете, при условие, че летим в четвъртък вечерта, мислим да влезем в Гърция същата сутрин през Кулата-Промахон?

И още нещо - тъй като подлежим на евентуален тест на Кулата, има ли вероятност да ни тестват и при пристигането в Санторини?

Публикувано:
преди 1 минута , vino4erpec каза:

Аз пък имам следния въпрос - имаме билети за полет от Солун до Санторини, полетът е късно вечерта. Кога да направим PCR-тестовете, при условие, че летим в четвъртък вечерта, мислим да влезем в Гърция същата сутрин през Кулата-Промахон?

Тестовете в понеделник, ще може да влезете в четвъртък. И във вторник може, повечето лаборатории изкарват резултата до 24 часа. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.