Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:

8 minutes ago, Eva eva said:

Комисията за защита на конкуренцията започва проучване дейността на частните лаборатории по повод преустановяване предлагането на групови pcr тестове по метода на пуловете.

Ха, за защита на конкуренцията!Послушковци. Мисля, че много фирми си тестват регулярно персонала на пул и сега доста ще падне цифрата заразени по документи.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте, предстои ни пътуване до Крит на 25 август.Има ли някой, който в момента е там или е пътувал след въвеждането на тестовете? Бих искала да му задам няколко въпроса.Благодаря

Публикувано:

От днес има нови разпоредби. Много нови мерки, от които едната е, че ще затварят ресторантите и барове-заведения за хранене от 24:00 до 7:00 в Крит, Източна Македония, Траки, Областите Солун, Лариса, Корфу, Халкидики, Общини - Миконос, Парос, Санторини, Волос, Катерини, Родос, Антипарос, Закинтос и Кос. Това важи до 23/8. Другите мерки са, че искат тестове и на гръцките граждани влизащи в страната, както и на влизащите от Швеция, Белгия, Чехия, Испания и Холандия. 

Има ограничение на влизащите от Албания до 750 човека на денот 16/8.

Всички влизащи по суша са задължени да са направили тест.

• Харесвам 20
  • Благодаря 1
Публикувано:
1 hour ago, harta said:

От днес има нови разпоредби. Много нови мерки, от които едната е, че ще затварят ресторантите и барове-заведения за хранене от 24:00 до 7:00 в Крит, Източна Македония, Траки, Областите Солун, Лариса, Корфу, Халкидики, Общини - Миконос, Парос, Санторини, Волос, Катерини, Родос, Антипарос, Закинтос и Кос. Това важи до 23/8. Другите мерки са, че искат тестове и на гръцките граждани влизащи в страната, както и на влизащите от Швеция, Белгия, Чехия, Испания и Холандия. 

Има ограничение на влизащите от Албания до 750 човека на денот 16/8.

Всички влизащи по суша са задължени да са направили тест.

Благодаря ви! Тестовете продължават ли да важат и за въздушния транспорт?

Публикувано:

Много благодаря за ъпдейта, @harta

Ние по план летим за Миконос на 22 август, от Швейцария, директно със Swiss. Засега доколкото знам е необходимо само да попълним т.нар. Passenger Locator Form; ще следя. 

Публикувано:

Изискването на тест по въздушен транспорт важи от 17/8 за страните Швеция, Белгия, Чехия, Испания и Холандия. Непрекъснато сменят мерките и е много объркана информацията. 

В Порос също след 12:00 затварят заведенията. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Здравейте, 

Извинявам се ако повтарям въпроса на някой друг, но сега попълвам PLF документа. 

В случая моя приятел е шофьора на колата и попълних неговите данни, оттам отбелязах че сме не семейни и написах моите имена. Налага ли сте да попълвам отделен PLF документ само за мен или е достатъчно, че написах че съм пасажер в неговия документ? 

П. С. Изпратиха ми мейл, че ще получа QR кода в 0:00 ч. Преди тръгването ни.. 

Публикувано:
преди 15 минути , VeronikaIv каза:

Здравейте, 

Извинявам се ако повтарям въпроса на някой друг, но сега попълвам PLF документа. 

В случая моя приятел е шофьора на колата и попълних неговите данни, оттам отбелязах че сме не семейни и написах моите имена. Налага ли сте да попълвам отделен PLF документ само за мен или е достатъчно, че написах че съм пасажер в неговия документ? 

П. С. Изпратиха ми мейл, че ще получа QR кода в 0:00 ч. Преди тръгването ни.. 

Ами изрично си пише, че "ще попълня само една PLF-форма за семейство/домакинство".

Ако не живеете заедно (водите се на различни адреси), попълнете две различни.

Публикувано:
преди 20 часа, Iv27 каза:

Здравейте, предстои ни пътуване до Крит на 25 август.Има ли някой, който в момента е там или е пътувал след въвеждането на тестовете? Бих искала да му задам няколко въпроса.Благодаря

Ние пътувахме на 28.07- 04.07.2020. Бяхме от първите, но тъй като не успяхме да си направим тестове в България използвахме възможността да ни ги направят на летището. Това вече не е в сила. Ако мога да съм полезна с нещо- питай.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте, моля ви за съвет. Пътувам края на другата седмица през Кулата за Гърция със семейството ми. Чета по разни ФБ групи, че не трябва пср тест за деца до 10г. Вярно ли е това?

• Харесвам 1
Публикувано:
4 minutes ago, harta said:

Да, за деца до 10 год. тест не се иска.

Да питам пътувалите с малки деца: това значи или не значи, че на границата няма да направят и на детето? Чудя се за една септемврийска Гърция от известно време...

Публикувано:

From: Embassy.Athens@mfa.bg <Embassy.Athens@mfa.bg>
Sent: Wednesday, August 12, 2020 11:38 AM
Subject: Отг: PCR test for entering Greece

Здравейте,

Информацията, че за деца до 10-годишна възраст не се изисква PCR-тест за коронавирус, е потвърдена от Центъра за връзка към Генералния секретариат за гражданска защита на Република Гърция.

Приятен ден,

Посолство на Република България в Атина

Bulgarian Embassy in Athens

33-A Stratigou Kallari Str., Paleo Psychico, 154 52 Athens
Tel.: +30 2106748 106; +30 2106748 105
Fax: +30 2106748 130
E-mail: 
embassy.athens@mfa.bg, embassbg@otenet.gr

• Харесвам 7
Публикувано:
Преди 1 час, Iv27 каза:

Здравейте,

Информацията, че за деца до 10-годишна възраст не се изисква PCR-тест за коронавирус, е потвърдена от Центъра за връзка към Генералния секретариат за гражданска защита на Република Гърция.

Приятен ден,

E-mail: 

Най-добре без да се публикуват служебните емайл-адреси

Публикувано:

30 minutes ago, tch said:

Най-добре без да се публикуват служебните емайл-адреси

Благодаря за забележката. Изтрих го, публикацията е взета от група за пътуващи в Гърция. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 часа, Iv27 каза:

Здравейте,

Приятен ден,

E-mail: 

Има и новина на сайта на гръцкото посолство - https://www.mfa.gr/bulgaria/bg/the-embassy/news/announcement.html

• Харесвам 6
Публикувано:

Днес, обявиха още нови мерки. Заведенията ще са затворени от 17/8 до 24/8,  от 24:00ч до 7ч в Атика, Китира, островите в Сароническия залив, Корфу, Крит, Източна Македония, Тракия, Солун, Халкидики, Лариса, Миконос, Парос, Санторини, Волос, Катерини, Родос, Антипарос, Закинтос, Кос. 

На Парос и Антипарос от 15/8 не се разрешава събирането на повече от 9 човека, в ресторантите 4 човека на маса или ако са от едно семейство е разрешено 6 човека. Носенето на маски е задължително на закрито и открито. 

Днешните случаи с Ковид 19 на Цикладите са 3. 

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Благодаря 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 33 минути , harta каза:

Днес, обявиха още нови мерки. Заведенията ще са затворени от 17/8 до 24/8,  от 24:00ч до 7ч в Атика, Китира, островите в Сароническия залив, Корфу, Крит, Източна Македония, Тракия, Солун, Халкидики, Лариса, Миконос, Парос, Санторини, Волос, Катерини, Родос, Антипарос, Закинтос, Кос. 

На Парос и Антипарос от 15/8 не се разрешава събирането на повече от 9 човека, в ресторантите 4 човека на маса или ако са от едно семейство е разрешено 6 човека. Носенето на маски е задължително на закрито и открито. 

Днешните случаи с Ковид 19 на Цикладите са 3. 

Е... тъй като съм на Парос, се надявам идиотията да не стигне  до носене на маски.... засега дори и в магазините е пожелателно. Но знаеш ли...

Публикувано:

изобщо не е пожелателно обаче

PAROS & ANTIPAROS 
New measures go into effect from 6am until 24 August 

- All events are prohibited.

- Gatherings of more than 9 people are prohibited

- Only 4 people at a table in restaurants unless it is a family.

- Masks must be worn everywhere - indoors and outdoors.

- Shops will close at 12 midnight. 

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Зле звучи, но ще видя от утре дали ще има някакви промени. Няма да се учудя и да е заради Дева Мария утре. Нали в Парикия се намира най-старата напълно запазена църква в Гърция, още от 4 век, и винаги се препълва с гърци острова за 15.08. Тук и на Тинос са най-големите празнувания и може да се презастраховат.

• Харесвам 4
Публикувано:

Просто от Парос и Антипарос са  най-многото завърнали се от ваканция младежи.  Не казвам, че там са се заразили. Просто са били със симптоми. 
Роми, избягвай младите и не ходи в заведения/ плаж тип Кабана, Голямата Санта и Пунта. На Марчело не знам какво е състоянието.

Утре, 16/8 ще правят тестове на пристанището Радина и Пиреа на пристигащите, но на който желае. А може и на свободен избор, не знам. 
В Парикия наистина става лудница от хора днес вечерта и празнуват. По принцип е впечатляващо. Лодките в морето са с факли, заря и т.н 

Фестивалът на пиратите е на 23/8 в Науса. Тогава също не можеш да се разминеш от хора.   Жалко, че няма да стане. Освен ако не измислят нещо друго.

• Харесвам 6
  • Шок 1
Публикувано:
преди 1 час, harta каза:

Просто от Парос и Антипарос са  най-многото завърнали се от ваканция младежи.  Не казвам, че там са се заразили. Просто са били със симптоми. 
Роми, избягвай младите и не ходи в заведения/ плаж тип Кабана, Голямата Санта и Пунта. На Марчело не знам какво е състоянието.

Утре, 16/8 ще правят тестове на пристанището Радина и Пиреа на пристигащите, но на който желае. А може и на свободен избор, не знам. 
В Парикия наистина става лудница от хора днес вечерта и празнуват. По принцип е впечатляващо. Лодките в морето са с факли, заря и т.н 

Фестивалът на пиратите е на 23/8 в Науса. Тогава също не можеш да се разминеш от хора.   Жалко, че няма да стане. Освен ако не измислят нещо друго.

По принцип ресторантите и баровете на централната пешеходна алея в Парикия и в Науса са на 100% пълни. Но и днес не виждам почти никого с маски. Изключения са работещите в заваденията, ще видя вечерта ще има ли промени. 

• Харесвам 2
  • Шок 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.