Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:

И за мен схемата с 48 часа преди пътуване, а и евентуално задържително тестване ми размества чакрите. Първо, защото нашите пътувания до Гърция ще са с кола основно от днес за утре, много пъти за по няколко дни, а не веднъж за сезона за две седмици. 😕 Второ, до нас има лаборатория, не знам дали всички за коронавирус чакат, но сутрин като водя детето на ясла, опашката се вие по една пряка: ако трябва да се редя, че и с детето... който има дете знае какъв стрес е да му вземат секрет от където и да е:) И не на последно място, това с тестването ми е много объркано. Аз и да имам тест, той ще се признае ли или все пак гърците могат да решат да ме тестват? Постоянно има новини, че някой с отрицателен тест бил болен или обратното: за държавния тест се обадили, че е положителен, а в частни лаборатории повторни тестове показвали отрицателни резултати. И изобщо кой трябва да питам за това, за да не увисна с две годишно на границата? Личната на детето или в лабораторията, или друго? 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 32 минути , Zaro каза:

Българският хотелиерски бранш приветства увиличените случаи.

Сигурно грее от щастие от отменените чартъри с чужди туристи,  които ще растат  с увеличаването на случаите. 

П. П.  Мисля си, че все пак почивката в Гърция не е животоспасяваща операция,  гърците поставиха своите условия и всеки си преценява дали може да понесе риска. 

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:

Попълних вече формуляра, но освен един мейл със съдържание : Благодаря че попълнихте, не съм получила още нищо. Определено не виждам номер на ппълниния формуляр или код. Не съм отпечатала също нищо, защото никъде не ми даде. 

Някой попълни ли го вече и дали получи някакъв код? Или да има някакъв номер, който да е като входящ?

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Coo каза:

Аз и да имам тест, той ще се признае ли или все пак гърците могат да решат да ме тестват? 

Вероятно ще бъде възможно както и на други места по света, но само това има за момента като информация:

https://www.mfa.gr/en/current-affairs/statements-speeches/greece-welcomes-the-world-update-15-june-2020.html 

Q: Can a visitor provide the results of a molecular test (conducted up to 72 hours prior to arrival) to avoid being tested?
A: Subject to evaluation, such tests can be accepted.

преди 44 минути , Роми каза:

Попълних вече формуляра, но освен един мейл със съдържание : Благодаря че попълнихте, не съм получила още нищо. Определено не виждам номер на ппълниния формуляр или код. Не съм отпечатала също нищо, защото никъде не ми даде. 

Някой попълни ли го вече и дали получи някакъв код? Или да има някакъв номер, който да е като входящ?

Това за момента е един доста бъгав и недомислен сайт с куп проблеми, особено ако въвеждаш полети и адреси и засега никой не е поличил нищо повече от стандартния автоматичен отговор, който са ти върнали и на теб.  

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 часа, stanimir каза:

Сигурно грее от щастие от отменените чартъри с чужди туристи,  които ще растат  с увеличаването на случаите. 

П. П.  Мисля си, че все пак почивката в Гърция не е животоспасяваща операция,  гърците поставиха своите условия и всеки си преценява дали може да понесе риска. 

Поставиха ги, факт.  Ще гледат туристи през крив макарон обаче. При тия условия, моето пътуване отпадна. Да видим септемврийското.

Публикувано:
преди 4 часа, Zaro каза:

Българския туристически бранш страда не по-малко от увеличените случаи.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:

Вчера пробно попълних формуляра. Никъде не е посочено какво правиш, ако влезеш с кола и хванеш самолет от Солун. Затова си попълних просто, че влизам сухопътно с автомобил. После посочих като адрес на пребиваване остров в Южен Егей и толкова. Системата дава опция за максимум два адреса. Не съм ситурен какво правиш, ако ше бъдеш на три острова, да речем.....

Публикувано:

Още не съм получила код към попълнения от мен формуляр. А мои приятели попълниха днес сутринта и веднага им дойде потвърждение с бар код, а не само любезно отлагане като при мен. Чудя се отново ли да попълвам или да чакам. Мнение от  по-добре познаващите навиците на гърците? 

Публикувано:

Някъде прочетох, че ГКПП Илинден е затворено, защото от гръцка страна имало близко село поставено под карантина. Колко е вярно, не знам. Мисля да търся инфо по телефони на МВнР или нещо подобно, за инфо.

Публикувано:

А какво се случва ако искаш да отидеш на плаж за 1 ден без нощувка, нещо което в югозападна България е практика. Реално нямаш адрес, на който ще нощуваш.

Георги Матеев
Публикувано:
преди 9 минути , Edem каза:

А какво се случва ако искаш да отидеш на плаж за 1 ден без нощувка, нещо което в юго-западна България е практика. Реално нямаш адрес, на който ще нощуваш.

Плажът е твоя адрес на практика. И ако на влизане в Гърция ти направят тест се карантинираш до края на деня на въпросния плаж, а вечерта на излизане от страната питаш информативно какъв ти е бил резултата.

Преди 1 час, Роми каза:

Още не съм получила код към попълнения от мен формуляр. А мои приятели попълниха днес сутринта и веднага им дойде потвърждение с бар код, а не само любезно отлагане като при мен. Чудя се отново ли да попълвам или да чакам. Мнение от  по-добре познаващите навиците на гърците? 

Аз също не съм получил, но пътуването ми е след 10 дни. Имам подозрение, че пращането на QR код е конкретно обвързано с посочената дата - (примерно) пращат ти го 2 дни преди отпътуване, в което има логика, тъй като ситуацията се мени ежедневно и ако днес твоята държава е безопасна по гръцките изисквания, то утре може и вече да не е. Твоите приятели кога са писали дата на влизане в Гърция?

• Харесвам 4
  • Смея се 3
Публикувано:
22 minutes ago, vinidj said:

За всички пътници от семейстото ли трябва попълване или само за един?

Основната информация се попълва за един пътник и в последната стъпка има възможност за добавяне на други пътници, като за тях се искат само имена и възраст. Има две стъпки: в първата дава възможност за добавяне на членове на семейството, а в следващата стъпка за пътници, които не са членове на семейството.

• Харесвам 3
Публикувано:

И още, казаха в новините на БНТ: при влизане в Гърция с кола и последващо пътуване с ферибот, QR кода е необходим за купуване на билета за ферибота.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, koletoo каза:

Някъде прочетох, че ГКПП Илинден е затворено, защото от гръцка страна имало близко село поставено под карантина. Колко е вярно, не знам. Мисля да търся инфо по телефони на МВнР или нещо подобно, за инфо.

По-добре питай Гранична полиция, ГКПП са под тяхна юрисдикция.

• Харесвам 1
Публикувано:
На ‎28‎.‎6‎.‎2020‎ г. в 20:27, Zaro каза:

Има си хас!

Публикувано:
4 hours ago, vino4erpec said:

Има ли някой, който планира влизане с кола през Промахон и след това полет от Солун до някъде?

Аз имам такъв план, но преди полета от Солун до Санторини ще имам няколко дни за друго място. Все още се чудя дали да си причинявам вътрешния полет или направо да си остана на първото място до края. Може и да е безпроблемно в крайна сметка, така че изчаквам да взема решение. Полетът ми е на 9 юли и ще споделя, ако се реша да отида. Ако някой има по-скоро вътрешен полет от Солун, ще е много полезно, ако може да сподели как минава.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.