Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 часа, Георги Матеев каза:

Аз също не съм получил, но пътуването ми е след 10 дни. Имам подозрение, че пращането на QR код е конкретно обвързано с посочената дата - (примерно) пращат ти го 2 дни преди отпътуване, в което има логика, тъй като ситуацията се мени ежедневно и ако днес твоята държава е безопасна по гръцките изисквания, то утре може и вече да не е. Твоите приятели кога са писали дата на влизане в Гърция?

Ами моята дата - 2 юли. Затова и бълбукам;-) Ако го нямам утре- ще се обадя по телефоните.

• Замислям се 1
Публикувано:

Значи утре трябва да дойде. Чакаме репортажи 🙂

По групите се коментира, че по гръцките медии говорят този режим да засягал само новите националност, допускани от 1 юли. Българи, румънци и сърби вече сме били допуснати и не било за нас. Ако разбирам какво се случва.... 

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз разбирам, че е за всеки отделен формуляр.

• Arrival of persons at the checkpoint. All persons entering the country must submit a completed passenger locator form (PLF) upon their arrival. 
  • Passport and customs control are carried out and each incoming person’s unique quick response (QR) code is checked on their mobile phone screen or on the printed form with their QR code.
    Попълних един за мен и добавих мъжа ми, после един за него и се добавих мен 🙂
  • С потвърждението на резервацията ми за фери дойде и декларация на мейла.  Пише, че я изискват попълнена за борда. Позната живееща в Гърция се прибира след два дни и е резервирала по телефон ферито. Казали са и да е по-рано там, за да попълва декларация.
Публикувано:

Такава ли сега след 1.юли е декларацията за ферибота или е някаква по-засукана с номер на паспорт, адрес за престой на острова и т.н? (Тази напр. попълвах на 20.6, но изглежда от тогава мина цяла вечност в нововъведения заради заразени)

IMG_20200629_231322.jpg

Публикувано:

Дали ще има някакъв проблем, ако попълниш формуляра и не пътуваш на определената дата? Например, сега подавам информация за пътуване на 02.07., без да имам категорично решение. След това подавам и формуляр за пътуване на 03.07., когато със сигурност ще мина границата. Има ли възможност за оттегляне на декларацията? Би трябвало двата кода да са независими и да са валидни само при подаването за проверка на границата в деня, указан за преминаването й.

• Харесвам 1
Публикувано:

За фериботите няма логика да се подписва декларация. Пише, че не може да си купиш билет и да се качиш без QR код, вероятно ще ползват новата форма. 

@rik4o, защо да не може? В крайна сметка не е ненормално да ти се сменят плановете.

Аз не разбирам колко декларации попълваме - 1 за всички или 2- 1 за мен, 1 за мъж ми, а децата при единия? 

Публикувано:

Попълних 2 - за мен и за съпругата ми, тъй като, доколкото разбрах, в декларацията може да се добавят член на семейството под 18 години и/или пътуващите заедно с теб (когато влизаш с колата си), които не са членове на твоето семейство.

Публикувано:

Това къде го има за членове на семейството под 18г? Аз го видях само в онези инструкции, дето се мотат на български из нета. Не съм попълвала, в самата да не пише? 

Публикувано:

След попълване на данните ти дава възможнос да попълниш и за членове на семейството под 18 години и за други пътници.

Аз имам вече QR код - попълнени данни вчера, пътуване утре.

• Харесвам 6
Публикувано:

Попълних пробно декларацията, но не открих начин да отбележа пътуване с кемпер - няма как да посочиш адрес в този вариант. Някакви идеи?

Публикувано:
преди 2 часа, temporary каза:

След попълване на данните ти дава възможнос да попълниш и за членове на семейството под 18 години и за други пътници.

Аз имам вече QR код - попълнени данни вчера, пътуване утре.

Моля те, дай инфо какво се случва на границата. 

Публикувано:

@Цвета Искаше улица на настаняването, а при мен е GPS координат. Писах втори път името на селото на мястото на улица, прие го така.

Ако имате идея къде ще ходите, пиши региона, виж пощенски код някакъв там и промерно camping или camper.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 15 часа, Роми каза:

Ами моята дата - 2 юли. Затова и бълбукам;-) Ако го нямам утре- ще се обадя по телефоните.

И моето е на 2ри, нямам код. При попълването вчера - първия път не ми прие формуляра, въртя с часове и нищо. Втория път го прие веднага, получих първия мейл, втори няма.

Публикувано:

Моя колежка пътува утре. Снощи късно (около полунощ)  е получила формулярите с QR кода.

Странното е, че е получила един и същ мейл приблизително 12 пъти.

• Смея се 5
Публикувано:
преди 17 часа, rik4o каза:

Дали ще има някакъв проблем, ако попълниш формуляра и не пътуваш на определената дата?

Казаха, че проблемът ще е огромен!!! Идват във вас, изкарват те изпод завивките и те водят за тяхна сметка на Санторини. 1 седмица. В стая с изглед. И бутилка узо, за да давиш мъката 😄 

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Благодаря 1
  • Браво 3
  • Смея се 23
  • Замислям се 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.