Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 7 часа, PizzaVegetariana каза:

Здравейте, плануваме Санторини септември месец с чартър директно от София. Дилемата ми е следната: Не искаме да губим ценни дни отпуска като се прехвърляме сами София- Атина, Атина- Санторини, а чартъра на Бохемия е супер като дани , ноо хотелите не ми харесват. Буквално всичко е в Периса, а аз искам да сме в Ойа или Фира ... като всички екскурзии сами ги организираме вече съм се разглезила 😄 Та, има ли начин да се плати само за чартър? Ако се свържа с България Еър те сигурно ще откажат да продадат билети? Има ли някой опит с агенция, която се съгласява да не е в един от предложените хотели? Благодаря 

Аз бях питал преди време само за билети за чартъра до Тенерифе, който пускат понякога, но цените бяха много сериозни - не помня точни цифри и реално нямаше смисъл.

Публикувано:

И аз съм питала за цена само на чартър и ми отговориха, че само ако няма достатъчно туристи и в последния момомент...

Публикувано:

Лошото е, че ако на някой му се влоши състоянието с Ковид-19 и е на остров, то тогава ще трябва да се прехвърли в по-голяма болница в областта. Примерно за Цикладите в Атина, защото е близо. Карпатос в Крит, както стана днес. Това местене на пациенти с Ковид е за един пациент на ден с хеликоптер. Няма потенциал за два случая на ден. Затова проверяват колкото могат и ограничават. Днес са хванати 4 човека на Кулата, предишните дни по двама.
Някакво село в Ксанти е затворено защото има много случаи. 
Лечението е безплатно, но с карта за ЕС. Сметката после отива в държавата от която туристът е дошъл.

Днес, е направен тест на всеки който е кацнал без QR код.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 17 часа, PizzaVegetariana каза:

Здравейте, плануваме Санторини септември месец с чартър директно от София. Дилемата ми е следната: Не искаме да губим ценни дни отпуска като се прехвърляме сами София- Атина, Атина- Санторини, а чартъра на Бохемия е супер като дани , ноо хотелите не ми харесват. Буквално всичко е в Периса, а аз искам да сме в Ойа или Фира ... като всички екскурзии сами ги организираме вече съм се разглезила 😄 Та, има ли начин да се плати само за чартър? Ако се свържа с България Еър те сигурно ще откажат да продадат билети? Има ли някой опит с агенция, която се съгласява да не е в един от предложените хотели? Благодаря 

Питай в агенцията, ако има свободни седалки в самолета, може.

Публикувано:

Jul- пише в пресата и тв колко и къде се тествани положително. Не казват с каква националност са. На гръцки https://www.protothema.gr/greece/article/1022658/krousmata-koronoiou-ti-deihnoun-ta-stoiheia-gia-ta-eisagomena-peristatika-agonia-gia-ta-4500-test-sta-aerodromia/

• Харесвам 2
Публикувано:

Добре, хайде да обясня малко за чартърите, че съм взимал за роднини и приятели. Последния път беше София-Анталия, цената е около 180-200 евро двупосочно и за Санторини ще е нещо подобно.

Имайте предвид, че в голямата си част този сектор функционира на т.н. "ранни записвания" т.е. резервациите се правят от миналата година, така че не се чака до последния момент, защото тогава вече наистина говорим само за останали места, трудно се получава и не винаги има и в двете посоки. 

Примерно сега погледнах един туроператор, които продава билети за Анталия, имат само няколко останали за септември и октомври и ги продават за 69 евро на посока, виждал съм и по 39 евро някои сезони. 

Ако имате фиксирани планове трябва да се пита поотрано и всички, които ги продават (туроператор + агенциите).  

• Харесвам 5
Публикувано:

Вчера към 10-11 вечерта, изчакахме към 15 минути ... погледнаха личните карти и за нищо друго не питаха, не погледнаха и документите на колата, което скоро на тази граница не ми се беше случвало.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 1 минута , temporary каза:

Вчера към 10-11 вечерта, изчакахме към 15 минути ... погледнаха личните карти и за нищо друго не питаха, не погледнаха и документите на колата, което скоро на тази граница не ми се беше случвало.

А кой е граничният пункт?

Публикувано:

Информация от приятел, минал вчера на Маказа: гърците са нямали инструкции и не са проверявали QR код. Българите са проверили за глоби към КАТ.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

Вчера се прибирахме през Кулата, да не кажа транзит, ама за по-малко от 2 минути минахме! Погледнаха само документите на пътниците! На влизане имаше малка опашка, която предполагам за около 15-20мин. щеше да мине. Действието се развиваше около 14ч.

• Харесвам 2
Публикувано:

Днес е друга бира на границата. 

Все още нямам кодове. Попълних отново - формата изглежда по различен начин и потвърждението има допълнителна информация. 

Коментирахме брой пътници в кола. Сега излиза информация, че се допускат водач+3 пътника, ако не са семейство и колкото места има в колата, ако са семейство. 

• Харесвам 3
Росен Василев
Публикувано:

Привет!

Преди малко минахме Кулата. Чакахме около 3 часа в задръстване.

На гишето през което минахме не ни искаха дори декларация с QR code, нито ни правиха тест. Сигурно защото беше българин, който ни проверяваше.

Лек път на всички! 

• Харесвам 9
  • Браво 2
Публикувано:

Здравейте, току що минах и аз през кулата. За 3:30, от 9:30 бяхме в задръстване. Не са гледали qr код, само лична карта и документи на колата и минахме. Пред нас колата обаче беше с българска регистрация и я отбиха за PCR тест.

• Харесвам 5
  • Браво 1
  • Замислям се 3
Публикувано:
57 minutes ago, alice_9 said:

Здравейте, току що минах и аз през кулата. За 3:30, от 9:30 бяхме в задръстване. Не са гледали qr код, само лична карта и документи на колата и минахме. Пред нас колата обаче беше с българска регистрация и я отбиха за PCR тест.

А вашата с каква регистрация е била ?

Публикувано:

Какво значение има? Ние сме със СВ, щото колата е лизингова, но сме от Пловдив. Би трябвало да гледат хората, не колата. 

Публикувано:
преди 12 минути , jul каза:

Какво значение има? Ние сме със СВ, щото колата е лизингова, но сме от Пловдив. Би трябвало да гледат хората, не колата. 

Въпросът е  регистрацията на колата от коя държава е, а не от кой град е... 

• Харесвам 3
Публикувано:

ВАЖНА информация за пътуващите към Гърция
Чака ви се или не, друг избор за преминаване освен през КПП Кулата засега. Всички КПП през Северна Македония, включително ЕВЗОНИ са затворени...Затова целия поток, дори туристите идващи от Сърбия преминават през КПП Кулата!!! 
Ето, затова се чака по два часа..потока от Евзони също преминава през Кулата...🤣

Публикувано:

Инфо за минаване през летище Атина. Добра организация и тестване на всички от полета от София. После видях повторение в Родос на процедурата със самолет от Мюнхен. Резултата ще стане ясен утре. Но теста е безплатен, а и ако се окажеш положителен карантината е за сметка на Гърция. Така че за това е помислено в правилната посока.

• Харесвам 11
  • Шок 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.