Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 минути , Георги Матеев каза:

След по-малко от 20 часа летим за Атина, а все още не сме получили QR кодове. Без код не те пускат в самолета, което определено не ми харесва, та се наложи да се разровя. Ако някой има проблем с кодовете за в бъдеще може да ползва следните контакти:

General Secretariat for Civil Protection
E-mail: kepp@gscp.gr
Τel.: 0030 210 33 59 002-3 (24 hours)

И какво стана? Пристигнаха ли кодовете?

Георги Матеев
Публикувано:
преди 2 минути , AlexandraKo каза:

И какво стана? Пристигнаха ли кодовете?

Едва преди 15 минути пуснах имейл, ако до 2-3 часа не отговорят ги почвам по телефона. Ние попълвахме PLF формата още в края на юни и може нещо технически да се е омазало оттогава. Дори от гръцкото посолство ни казаха, че досега би трябвало да сме получили кодовете, ама тц. Не би било първи път в историята човек да стане жертва на компютърна грешка, та днес ще се ръчка до последно докато не пратят.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 15 минути , Георги Матеев каза:

След по-малко от 20 часа летим за Атина->Карпатос, а все още не сме получили QR кодове. Без код не допускат в самолета, та се наложи да се поразровя. Ако някой има бъдещ проблем с QR кодовете може да ползва следните контакти, това са точните хора:

General Secretariat for Civil Protection
E-mail: kepp@gscp.gr
Τel.: 0030 210 33 59 002-3 (24 hours)

Само на гръцки е този телефон, аз нищо не разбрах. Моите кодове също никакви ги няма, а тази нощ пътувам. А самият сайт с формата изобщо не се отваря при мен в момента. Ако е технически бъг, да се надяваме да са толерантни да проявят разбиране. Не е наша вината все пак. 

Публикувано:
преди 23 часа, searus каза:

Може би е ставало въпрос някъде вече, но честно казано се изгубих в тоновете информация, някой знае ли какво всъщност се случва при гърците, ако летиш дотам със самолет и хванат 1 носител на вируса на борда, какво става с останалите пътуващи? Много се изкушаваме от Родос в момента, но ми липсва това парче от пъзела...

Току що, ровейки се за информация за липсващите кодове, попаднах на мнение от 3 юли от чужденец, който е пристигнал в Крит на 1 юли и 2 дни по-късно са му се обадили да карантинират него и семейството му, защото е имало двама положителни на полета им. Предполагам това отговаря на питането ти. 🙂

Edit: https://eody.gov.gr/en/covid-19-advice-for-hotels-in-quarantine/ - тук обаче пише, че само съседните 2 реда до заразените се карантинират.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 43 минути , Георги Матеев каза:

След по-малко от 20 часа летим за Атина->Карпатос, а все още не сме получили QR кодове.

Стискам палци да дойдат навреме кодовете и ви пожелавам приятна почивка! 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 36 минути , Георги Матеев каза:

Едва преди 15 минути пуснах имейл, ако до 2-3 часа не отговорят ги почвам по телефона. Ние попълвахме PLF формата още в края на юни и може нещо технически да се е омазало оттогава. Дори от гръцкото посолство ни казаха, че досега би трябвало да сме получили кодовете, ама тц. Не би било първи път в историята човек да стане жертва на компютърна грешка, та днес ще се ръчка до последно докато не пратят.

А не може ли да попълниш отново въпросните декларации?

В един форум си говореха, че чак на третото пускане са получили кодове.

Публикувано:

За България при пътуване със самолет контактните лица са: Лице, пътувало в самолет в близост до лице с COVID-19 (до две места във всички посоки), придружител при пътуване или лица, полагащи грижи, членове на екипажа, обслужващи дадения сектор, където седи заболелият (ако тежестта на симптомите при заболелия или негово преместване/движение сочи за по-голяма експозиция за близък контакт, може да се определят и други или всички пътници в самолета).

Т.е. според зависи, може и всички пътници.

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/09/preporyki-za-zdravnite-vlasti-za-upravlenie-kontaktni-covid-19.pdf

Мисля, че това са международни или поне европейски насоки.

• Харесвам 4
Публикувано:
В момента, AlexandraKo каза:

Системата не допуска избор на дата, ако има по-малко от 48 часа до деня на пътуване. Вече е късно за нови декларации. 

Публикувано:
В момента, AlexandraKo каза:

Имам чувството, че подаването на декларациите твърде рано опропастява самото получаване навреме на кодовете, защото вероятно гърците ги затриват някъде, имайки предвид, че не са спешни. Знам ли?!?

• Харесвам 5
Публикувано:
В момента, Pantelej Putnik каза:

Имам чувството, че подаването на декларациите твърде рано опропастява самото получаване навреме на кодовете, защото вероятно гърците ги затриват някъде, имайки предвид, че не са спешни. Знам ли?!?

Аз ги попълних едва преди 2 дни и пак нямам код. Просто издаването на кодовете днес се е бъгнало явно, без значение кога е пусната формата. 

• Харесвам 5
Георги Матеев
Публикувано:

Кашата вече е пълна. Никой никъде не отговаря, а кодове продължава да няма. Всъщност какъв е шансът от днес да са решили да спрат достъпа на българите, както стана със сърбите наскоро?

Иначе Visit Greece ми пратиха още контакти, на които да опитам.

Please try also the following email at the Secretariat: generalsecretary@civilprotection.gr

Please also contact the Hellenic Civil Aviation Authority if they allow you to travel without QR codes. TELEPHONE: 0030 210 8916000
E-MAIL : YPA@HCAA.GR 

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

най-лесно ще разбереш ако пуснеш нови декларации с по-късна дата /първата, която ти позволява системата/ - ако дойдат, значи не е това (ограничаване на българи), а някъде мернах и информация, че са минавали хора с QR кодове с по-късна заявена дата от реалната

• Благодаря 1
Публикувано:

Има някаква омазвация с кодовете, сега чета във Фейсбук групата за Кулата-Промахон.

Уви май не се знае какво следва

• Харесвам 2
Георги Матеев
Публикувано:
преди 13 минути , bad kid каза:

Има някаква омазвация с кодовете, сега чета във Фейсбук групата за Кулата-Промахон.

На Кулата дори не ги мисля, там поне не зависят от транспорта и могат да се разправят на място на границата.

Ако си със самолет и нямаш код авиокомпанията директно ти отказва бординг и не летиш, което е доста по-дразнещо защото директно ти се проваля цялото пътуване. Bulgaria Air утре хич няма да ги интересува, че гърците са имали технически проблеми. Имаш код - летиш, нямаш код - не летиш.

Иначе попълних и пуснах още една формичка за петък, нищо че полета е утре - ако вземе да дойде ще ползваме това, дори да се наложи известно повишаване на тона на летището. Благодаря на @antea за идеята.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 12 минути , bad kid каза:

Това щях да напиша и аз - днес масово се оплакват, че нямат кодове и във въпросната ФБ група, и в мамата... 😞

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 минути , Георги Матеев каза:

На Кулата дори не ги мисля, там поне не зависят от транспорта и могат да се разправят на място на границата.

Ако си със самолет и нямаш код авиокомпанията директно ти отказва бординг и не летиш, което е доста по-дразнещо. Bulgaria Air утре хич няма да ги интересува, че гърците са имали технически проблеми. Имаш код - летиш, нямаш код - не летиш.

Иначе попълних и пуснах още една формичка за другиден, нищо че летим утре - ако вземе да дойде ще ползваме това.

Ето как една глупост (кодовете) влече цяла лавина от последващи глупости. При това - никому ненужни. Ненужни, защото с декларации не се спира пандемия. Но пък се вземат пари от Европа.

• Харесвам 2
Георги Матеев
Публикувано:
преди 14 минути , Pantelej Putnik каза:

Ето как една глупост (кодовете) влече цяла лавина от последващи глупости. При това - никому ненужни. Ненужни, защото с декларации не се спира пандемия.

Идеята с декларациите реално не е да спре пандемията, а при евентуален проблем да имат контакт с теб и да знаят къде си за да ограничат потенциалните щети.

Аз съм ОК с цялата тази система и разбирам защо се налага, но не съм с ОК с това, че очевидно не е измислена и направена добре и си има чисто технически проблеми. В момента седим на тръни и сме буквално на ръба да ни отпадне цялото пътуване заради някой забил сървър (примерно).

Освен ако от днес не са решили да забранят достъпа на българи до Гърция, разбира се.

Тоест, в момента или има колосален технически проблем със системата им, тъй като никой не получава кодове днес, или българите ефективно са баннати вече. Ще се разбере скоро какво точно е.

• Харесвам 6
Публикувано:

и аз мисля, че е забил нещо сървърът и е технически проблем, което надали успокоява пътуващите, но поне има надежда да избълват наведнъж кодовете на всички за утре

Георги, а ако пробваш да подадеш за теб и с аржентинския ти паспорт? да тестваш дали е по националност?

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
В момента, Георги Матеев каза:

Идеята с декларациите реално не е да спре пандемията, а при евентуален проблем да имат контакт с теб и да знаят къде си за да ограничат потенциалните щети.

Аз съм ОК с цялата тази система и разбирам защо се налага, но не съм с ОК с това, че очевидно не е измислена и направена добре и си има чисто технически проблеми. В момента седим на тръни и сме буквално на ръба да ни отпадне цялото пътуване заради някой забил сървър (примерно).

Освен ако от днес не са решили да забранят достъпа на българи до Гърция, разбира се.

Да, има логика, ако ще се ползва за контакт.

Едва ли обаче ще забранят достъпа за българи, т.к. това не се прави така - със спиране на кодовете, а би следвало да известят нашето външно министерство. Поне така си мисля. Освен това не е толкова просто да забраниш на европейски граждани да влизат в Гърция ей така от днес за утре. За сърбите може, защото те не са ЕС, но за тези от ЕС работата не е толкова проста. Така си разсъждавам аз, а дали е така.....

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, VesseloVesse каза:

Току що, ровейки се за информация за липсващите кодове, попаднах на мнение от 3 юли от чужденец, който е пристигнал в Крит на 1 юли и 2 дни по-късно са му се обадили да карантинират него и семейството му, защото е имало двама положителни на полета им. Предполагам това отговаря на питането ти. 🙂

Edit: https://eody.gov.gr/en/covid-19-advice-for-hotels-in-quarantine/ - тук обаче пише, че само съседните 2 реда до заразените се карантинират.

А в Раън и Уиз където хората масово си сменят местата след излитане как ще определят съседните 2та реда, освен на честна дума къде си седял 😆 

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:

Поне днес ще има отговор какво се случва на Кулата на хората без кодове....имаш някаква преднина с информацията.

Публикувано:

Аз мернах във въпросната група, че на някои кодовете са пристигнали вечерта преди пътуването. Освен това в имейла никъде не пише 24 часа преди пътуването, а просто се казва в деня преди пътуването (реално никъде не уточняваш кога планираш да си на границата-не знам дали по въздух @Георги Матеев е посочил час). Тоест има как и днес в 23:59 да ги пратят. Друг е въпросът, че всички дето чакаме, ще изкараме по няколко мини инфаркта междувременно. 

преди 21 минути , bad kid каза:

Поне днес ще има отговор какво се случва на Кулата на хората без кодове....имаш някаква преднина с информацията.

Аз мисля, че тези, които са днес на границата, са си получили кодовете снощи и нямат проблеми, поне не прочетох за такива. Но пък пише, че тестват масово. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 27 минути , Георги Матеев каза:

Тоест, в момента или има колосален технически проблем със системата им, тъй като никой не получава кодове днес, или българите ефективно са баннати вече. Ще се разбере скоро какво точно е.

Ако не пристигнат, си отпечатай мейла им, че са получили искането ти + днешния ти мейл, че издирваш кой отговаря за тези кодове. Винаги ще те пуснат. Още повече, че в самолета до Атина попълвахме много подробни подобни декларации. 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.