Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:

Така си беше. 12,50 евро за кола и 4 пътника до Лефкими. Миналата година по това време бяхме на Корфу за първо море за годината. За втори път ходим в края на Май и беше супер. Ех, споменииии :)

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, antea каза:

това е по-скъпият вариант до Керкира, самоцитирам се от юли 2018 :smile:

"логистиката е лесна, и поне до средата на юли цените на фериботите до Лефкими са просто соц - на отиване бяхме с Lefkimmi Lines - 5 евро за кола и 5 за пътник, на връщане с Менекратис - 5 евро кола, 2,50 евро - за пътник - което е минимум 4 пъти по-ниско от линиите до Керкира, а разстоянието между двата града е 50 км по суша"

Да.Лефкими е най-изгодно като цена.

Миналата година само се повозихме на ферибота и направихме кратка обиколка пеша на Керкира,като оставихме колата в Игуменица.

Но при всички случай си струва да отидеш с ферито до Лефкими ,дори да пътуваш до северната част на острова - по кратко пътуване и доста по-евтино.

Тази година със сигурност ще ползвам тази линия.

• Харесвам 1
Публикувано:

Казва ли ти някой.... Ако има, ще трябва родителите да попълват. На КПП не искаха за децата, макар че моето едното е на 14 и има лк, другото е малко.

Публикувано:

Ние също сме направили резервация за Гърция, но за август месец. По принцип в Гърция винаги ходим началото на септември, тогава най - много ни харесва времето и е по - спокойно, ноо тази година съм решила август, че да не вземат пак да ни хлопнат кюпенцата септември...Иначе съм направила резервацияв за Лефкада за 8 дни и 2 дни за Паксос. Лефкада ни беше следващия в списъка били сме вече на Закинтос, Корфу, Тасос и Санторини, а на Паксос и Антипаксос сме ходили на дневна екскурзия и плажовете на Антипаксос ми останаха много на сърце, така че решихме някой ден да се върнем там, та ето ни и повод. За Лефкада няма да позлваме ферибот, но за Паксос ще ни трябва ферибот и сега не мога да намеря информация за него като цени и разписание, ако някой има информация ще помоля да ми напише...Надявам се всичко да е отворила и да няма проблеми.. Ние ще се придвижваме с колата ни.

Писах си с хотелите и ми казаха, че отварят от 1 юли, за сега нямали друга информация и ще подържаме връзка с тях 🙂

Публикувано:

Изисквания за гръцките фериботи: 

-при качване ще се мери темп на пътниците от член на екипажа.

-ще се попълва пак някакъв вид формуляр.

-всички пътници и екипажа ще са с маски и ще спазват дистанция от 1.5 м.

-капацитета на феритата ще е 50/%

64B0C403-19C6-4893-8F79-9A903FB7D25D.jpeg

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Вероятно съм от тези които най-малко познават Гърция, ходил съм 4-5 пъти общо и оглеждах къде най-лесно и бързо може да се отиде за един  удължен уикенд. Чак се учудих, че до сега не съм видял наличието на този остров  Сакотракис и мислих да слизам към Атина и оттам към Андрос, но за  3 дни си е безсмислено. Изчетох каквото има във форум, поразгледах и по други места и си го заплюх за това лято. 

Доколкото виждам най-лесно се стига от Александрополус. На мен лично много ми прилича на малките канарски острови Ла Гомера и Ел Йеро като обстановка.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 45 минути , Alexander каза:

Вероятно съм от тези които най-малко познават Гърция, ходил съм 4-5 пъти общо и оглеждах къде най-лесно и бързо може да се отиде за един  удължен уикенд. Чак се учудих, че до сега не съм видял наличието на този остров  Сакотракис и мислих да слизам към Атина и оттам към Андрос, но за  3 дни си е безсмислено. Изчетох каквото има във форум, поразгледах и по други места и си го заплюх за това лято. 

Доколкото виждам най-лесно се стига от Александрополус. На мен лично много ми прилича на малките канарски острови Ла Гомера и Ел Йеро като обстановка.

Самотраки ли имаш предвид? Нас винаги ни е спирало това, че фериботите са редки и не особено евтини, а няма много плажове на острова, не е особено туристически. Та все не му идва ред. Хората често ходят на палатки, няма много заведения и хотели. Морето е много синьо, но със скалист бряг. Не познавам нито един недоволен посетител.

Мисля, че и на Тасос си струва един удължен уикенд, има красиви места, но аз не съм му почитател и не ми се получава да го препоръчвам. 

Ако гледаш пътуване с кола, виж района около Волос, много магеланци го хвалят в една от темите. Чак ми стана интересно и на мен, ако ходим 2 пъти в Гърция това лято.

Много харесах и идеята за Парга и дневна екскурзия до Пакси. 

За повече време ми допада Кефалония с Итака, доста евтина е връзката с фери. Или с Лефкада, там няма ферибот, така че 2 острова, 1 фери ми звучи добре.

Корфу и тези Пакси островчета също са добра идея, ако няма да е пренаселено тази година.

Въобще аз бих зарязала нещата около Атина за догодина и бих видяла тези тук мега популярните за италиански и английски туристи, круизи и туристически пакети, може да се окаже чудесна година за тях.

• Харесвам 2
Публикувано:

Да, Самотраки исках да напиша.

Видях, че има Фери от Александропулус в петък следобед и в неделя надвечер, цени 40 евро за кола и 9 евро на човек в посока. 

Тасос не ми е бил в плановете никога, според мен няма да ми хареса при наличието на толкова много хора.

Ще разгледам какво има около Волос сега и къде е тази Парга.

Кефалония ми изглежда много добре, но ще е за друго лято с повече дни. 

Парга е много далеч за 3 дни, сега видях къде е. Волос не е зле като разстояние, ще се огледа подробно

• Харесвам 1
Публикувано:

За уикенд препоръчвам с три ръце Амулиани. Миналата година бяхме там и много ни хареса. Има фери, но е много евтино. Не помня точно, но не беше повече от 10 евро за кола и 3 евро за човече. 

Ние тази година ще сме в Парга, снощи букнах хотелче на Валтос 🙂 

• Благодаря 1
Публикувано:

@Alexander, откъде го мислиш този дълъг уикенд? Ако дадеш начална точка, мога да дам предложения. 

Самотраки е малко хипарска история, освен, че няма особено плажове. Предимството му е, че не е туристически. Не съм гледала разписанието тази година, а в края на миналото лято се смени компанията, оперираща до острова след грандиозния скандал с блокирани с дни пътници на острова. Между другото от брега на Александруполис наблюдавахме ритуал с корабите за последен курс, не знам дали е традиция някаква.

@Lindt, не вярвам изобщо да е пренаселено тази година. Особено Йонийско море, където основните туристи са италианци, а за Кефалония и Англичани.

@Eva eva, да не беше и само 10 евро за колата, без билет за пътниците....

Аз отмених всички резервации за това лято. В момента се оглеждам за нещо между Парга и Сивота през юли. Преди сме били Врахос-Луца и южно от Парга районът ни е добре познат, както и от Игуменица посока Албания. Не сме разучавали крайбрежието между Парга и Игуменица. Оставихме го за друг път и може би е дошъл, че последните години сме все доста на юг 🙂 

Публикувано:
преди 41 минути , Eva eva каза:

За уикенд препоръчвам с три ръце Амулиани. Миналата година бяхме там и много ни хареса. Има фери, но е много евтино. Не помня точно, но не беше повече от 10 евро за кола и 3 евро за човече. 

Ние тази година ще сме в Парга, снощи букнах хотелче на Валтос 🙂 

Как е като цени и народ? Би трябвало да е пълно с българи, сърби, румънци. За мен цените са значително по-високи по Халкидиките  спрямо по-южните зони.

@Jul от София с кола.

Публикувано:

В обичаен сезон е пълно с българи, сърби и македонци на Амулиани, сега не знам. Аз лично харесвам островчето за дневен плаж и разходка, за оставане нещо ми се губи автентичната Гърция, но може в този сезон 2020 да не е така. Иначе там не е скъпо никак и ако планирате уикенда преди средата на юли, може да е добър вариант. Също така може да обмислите спане около Йерисос, а от там за ден на Амулиани, както и има няколко страхотни плажа между Йерисос и Олимпиада, с тюркоазена вода, ненатоварени.

Цените на Халкидики от години са все по-високи, а сравнено с южна Гърция-безобразни. 

Вариант е Волос, ако сте любители на ципуро и мезета - там е мястото 🙂 Плажовете обаче са малко кът без каране поне час в посока за хубав плаж.

За 3 дни Парга май ви идва далече. Иначе и за нея имам надежда, че сега е моментът да се види без тълпи.

Публикувано:

Полуостровът под Волос ми допада много, видях много хубави места-хотелчета до брега. Не ме интересуват големи пясъчни плажове за там, още повече за 2 дни.

За сега фаворитите са Волос и Самотраки, но първото е най-лесно за стигане ми се струва.

Ходенето ще е края на юли по-скоро или началото на август.

Публикувано:

Полуостровът е Пелион и е страхотно, но не е дестинация за уикенд. Тежки планински пътища, които отнемат много време за придвижване. За западния бряг препоръчвам от Афисос на юг. За източния - там са драматичните плажове, но пътят през планината е доста. Освен това може да имате проблем с вятъра. 

Публикувано:
преди 4 минути , jul каза:

Полуостровът е Пелион и е страхотно, но не е дестинация за уикенд. Тежки планински пътища, които отнемат много време за придвижване. За западния бряг препоръчвам от Афисос на юг. За източния - там са драматичните плажове, но пътят през планината е доста. Освен това може да имате проблем с вятъра. 

Ние няма да обикаляме, примерно отсядаме някъде около Lefokastro, Afissos, Kala Nera, на 30-40 мин са от Волос.

Не знам колко вятър има, но ме съмнява да е много за нас, свикнали сме на такъв от океана.

Публикувано:

Ние резервирахме цяла вила за юли месец до Аспровалта, най-бързо се стига с кола и оттам има много възможности. Също е пълно с българи, но това важи и за целия Халкидики.

Амуляни има страхотен плаж, плитък е и е много подходящ за деца. Също има един затворен залив между няколко острова в южната част, можете да си наемете лодка и да изкарате цял ден. Като цени, Амуляни определено беше по-скъпо от където и да е другаде в Гърция, не знам защо. Като се почне от храната по ресторантите, в магазина и сте стигне до вилите под наем. Има асфалтов път през половината остров, останалата част са черни пътища, но са добре поддържани.

Публикувано:

@AlexanderКала Нера е гадно. Афисос препоръчвам с 2 ръце, както и Лефокастро. За Афисос търсете задължително с паркомясто, голям проблем е. На този бряг вятър няма, на източния е. И аз си мислех, че съм свикнала на вятър по островите, ама този беше брутален. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 56 минути , jul каза:

В момента се оглеждам за нещо между Парга и Сивота през юли

Около Сивота е най-голямата и висококачествена концентрация на плажчета по Йонийско море. Ние сме били в веднъж, селцето е приятно, прилично, има готини кръчмета и малка крайбрежна улица. Ако не ти харесва един плаж, следващият е на 500-1000 метра. Има около 15-20 плажа в радиус от 15 км. На Агия Параскеви има малко островче на 150 м. срещу плажа, до което може да се стигне с плуване или с водно колело

В Сивота има и изключително скъпи хотели, не знам какво точно е породило това, може би гледката към разпиляните острови в моето.

Харесал съм си 1-2 хотелчета на ключови места, дето все не мога да се доредя до тях. Явно се заемат много рано.

Има еднодневни турове до Саранда. Единствен недостатък е, че е по-северната част на Йонийско и морето може да е по-студено като за там. От нашето е по-топло (макар че веднъж на Парга бяха дошли някакви ледени течения и водата беше за 2-3 дни 15 градуса).

Някой спомена Валтос в Парга - това е най-комерсиализираният плаж в района и не го препоръчам. Има опасност да повлияе на впечатлението от градчето.

• Харесвам 1
Публикувано:

Е, те може да не плажуват на Валтос 🙂 И аз не го харесвам иначе, но вечер сигурно е готино.

И аз не знам защо, но целият район е доста скъп. Даже един къмпинг загледах - около 2 пъти по-скъпо излиза, отколкото къмпинга в Александруполис. Но това цялото крайбрежие е така, само в Превеза ми се видя доста евтино. Може би заради многото италианци, които пристигат на Игуменица и тръгват на юг. 

За Саранда ще пропусна, няма какво да правим там. Бях, видях и надали ще повторя. Виж, едни миди в Гуват в Ксамил бих изяла, ама доста път за едното ядене 😄

Публикувано:
преди 2 минути , jul каза:

Даже един къмпинг загледах - около 2 пъти по-скъпо излиза, отколкото къмпинга в Александруполис

Е, сега сравняваме Лом и Лондон.

Публикувано:

И аз препоръчвам Амуляни и плажовете ( Voulitsa, Komitsa и Legend) на третия ръкав Атон. От миналото лято на плажа Alikes на Амуляни, чадърите на първа и втора линия са платени (10€ и 5€). До плажа има таверната Metochi с много вкусна риба. Ние си наемаме къща в Неа Рода и обикаляме по плажовете, всички са със ситен пясък, плитко и кристално море, ходим юли и август и никога не е било препълнено по плажовете, с изключение на Амуляни. На Атон също има и много добри таверни Ploton, Kritikos, Mouragio...

Тази година сме запазили за 12 юли 😀

Публикувано:

Мале, ние 3 месеца кроим планове как да се приберем от Гърция, вие вече резервирахте за лятото 😂

Лека полека гърците отварят плажове, на 15 и сезоните хотели ще отворят.

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:

И аз нямам търпение  да отворят границите.  Миналата година към днешна дата имах две морета  в Гърция. Първата ми резервация тази година е за 18.06 на Арменистис. След това на юли и август на любимия ми къмпинг Ставрос. Септември още не съм планирал, но може би поне един път ще отскоча.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.