Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:

Сега минах по магистралата от Сандански до разклона на село Марикостиново, видях 2 патрулки с включени маяци.

Явно днес е събота и пак се очакват задръствания и колони.

Засега е спокойно, иначе засякох 4/5 румънски коли. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Явно не съм се изразила правилно- ще се иска предварително направен тест от пътуващите. Примерно, да имат отрицателен тест 72ч преди кацане. Обсъжда се още, не е сигурно. 

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Малко информация и от Санторини: пристигнахме в четвъртък вечерта от Солун. На летището за вътрешните полети нямаше специални проверки за чужденци. Нямаше и тестове при пристигане. Полетът на Волотеа беше точно навреме с добра организация. 
Тук на Санторини има малко туристи за сезона. Много хотели са затворени, а тези които са отворени, работят на значително по-ниски цени от нормалните.

E5E5C39E-CB72-4699-ACB1-2B0CFA27389D.jpeg

8517C2A5-17B0-44A7-81ED-FB96B2C16E37.jpeg

• Харесвам 26
Публикувано:

Току що минах границата. Точно 32минути, имаше коли, но не и опашки. Патрулки бяха спирали колите на 2км от границата, да си стане опашка и доволно да се заснеме от телевизионните камери на място. Не са ни тествали. Слагаме джапанките вече 😉

• Харесвам 15
  • Браво 3
Публикувано:

вариант някакъв е да се правят и от тези  pool-тестовете, прочетох споделена информация, че издават документ поотделно на всеки един с ЕГН, особено за семейства, които така или иначе живеят в плътен контакт един с друг

разбира се, ако излезе положителен резултатът ще се харчат допълнително средства за отделни тестове, но при отрицателен пък се спестяват

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 10 минути , bad kid каза:

В PLF формата е изчезнало като опция сухопътен транспорт.   Да не затворят и Кулата...?

В статия на Екатимерини се казва, че властите са обмисляли пълното затваряне на Промахон, но финално са решили че това ще е пагубно за туризма. В следващите две седмици в зависимост от броя на инфектираните ще се реши, дали да не бъде затворен Промахон.

• Харесвам 2
Публикувано:

In order for these changes to be implemented, the PLF system will not be available for travel through Promachonas until Tuesday, 00:01 hours. Travelers who had already issued their PLF forms will still be able to cross the Promachonas border crossing, but travelers without a PLF form will not be allowed to enter and should reschedule their trip for Wednesday July 15th.

от групата за преминаване през Кулата във Фейсбук

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 9 минути , bad kid каза:

По горе е писано, но на английски, спират влизането по суша до 14-ти, освен ако нямаш вече код.

Даже по-точно - формата ще може да се попълва от 14-ти, а да се влиза в Гърция от 15-ти.

Публикувано:

Ужас.... реално аз сега не мога да се регистрирам... ще мога вторник в 00:01, което обаче значи, че ще мога да вляза чак Четвъртък 16ти и вече ще ми трябва отрицателен тест... 

Публикувано:
Преди 1 час, MARTiNSHO каза:

А случайно някой може ли да сканира този QR код и да ми каже каква е информацията, която има вътре?

Ми както при самолетните билети - всичката информация от декларацията - паспортни данни,дати на пътуване,адрес на пребиваване.

• Харесвам 1
Публикувано:

Лоша новина

Гърция затваря и Кулата – Промахон за туристи от утре

Гърция затваря границата си за български туристи по суша, пише Сега. До 6:00 ч. сутринта в сряда – 15 юли Кулата-Промахонас – единственият граничен пункт, който обслужва трафика по земя към южната ни съседка няма да пропуска преминаващи без сериозна причина.

Както стана ясно вчера след заседание на правителството на Мицотакис, от 15 юли страната ще приема туристи от България само с предварително направен в сертифицирана лаборатория PCR-тест. Тестът с негативен резултат за коронавирус трябва да бъде взет не повече от 72 часа преди пътуването. Досега пътуващите се тестваха избирателно на ГКПП-Кулата за сметка на гръцката държава.

За повече инфо тук.

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 4 часа, Георги Матеев каза:

Привет и от Касос - съседният на Карпатос остров. Тук времето буквално е спряло 🙂

20200711_163004-01.thumb.jpeg.bc695ab71dc38e16c2e69d35fd101cff.jpeg

Oфффф... Жив да те ожали човек! Не е лек лекият живот! :girl_blum:

преди 2 часа, MARTiNSHO каза:

Ужас.... реално аз сега не мога да се регистрирам... ще мога вторник в 00:01, което обаче значи, че ще мога да вляза чак Четвъртък 16ти и вече ще ми трябва отрицателен тест... 

Можеш да влезеш и в сряда.... стига да имаш PCR тест. На 09.07 в 23:45 мъжът ми пробно попълни един PFL за влизане на 10-ти и получи QR кода в момента, в който изпрати попълнените данни.

преди 2 часа, MARTiNSHO каза:

А случайно някой може ли да сканира този QR код и да ми каже каква е информацията, която има вътре?

QR кодът е линк към PFL формуляра, който си попълнил.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 7 часа, Георги Матеев каза:

Привет и от Касос - съседният на Карпатос остров. Тук времето буквално е спряло 🙂

Това беше и вторият най-къс полет, който съм правил някога - 14 мили, 6 минути по часовник.

20200711_130551-01.jpeg

20200711_103854-01.jpeg

20200711_100032.jpg

20200711_094655.thumb.jpg.fa871ee6780f1e8ed7dd4918be2b8b5e.jpg

20200711_161436.thumb.jpg.0f026c6880ce44c8b83f14785f26e472.jpg

20200711_162805.jpg

20200711_163004-01.thumb.jpeg.bc695ab71dc38e16c2e69d35fd101cff.jpeg

С коя компания се лети? Или с частен чартър? Иска ми се да направя такъв къс полет

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , adreno каза:

SkyExpress го правят. Те имат и други кратки полети между островите, но този мисля им е най-късия. 50 евро.

То и в сряда трябва PCR тест.

Аз не съм казала, че не трябва PCR, а просто, че не е необходимо да се чака до четвъртък. PFL от 09.07 може да се попълва и за следващия ден, не е нужно да е 48 часа предварително.

Публикувано:

Да доложа за теста  за Гърция:

Вчера бях в “ Писанец” - тестът струва 120 лева, издават сертификат.

Има и списък, от 12.06.2020,  на лицензираните лаборатории, където да се прави този тест - не може навсякъде. 

https://www.mfa.bg/upload/54034/zapoved-rd-01-336-12-06-2020.pdf

• Харесвам 12
Публикувано:

Не можах да намеря потвърждение из сайта на Външно, пък гръцкия ми е чужд, затова просто цитирам и давам линк към източника. Звучи ми напълно логично :

Тестът с негативен резултат за коронавирус трябва да бъде взет не повече от 72 часа преди пътуването, да бъде преведен на английски език и да съдържа трите имена и номер на паспорт/лична карта на пътуващия. 

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/gurciya-zatvori-granicata-bulgariya-za-tri-dni

• Харесвам 7

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.