Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:

Travala.com не спечели особена популярност във форума, но благодарение на него едноседмичнoто ни  настаняване излиза безплатно + това че допълнително ми връщат към 100$ в AVA. А имам още към 250$ в профилите.За първа резервация над 200$,сега връщат само 50$. Но...благодарение на това, че цените им в момента са доста високи, а имат гаранция за най-добра цена и връщат разликата в AVA, а AVA расте постоянно,макар и с бавни темпове, си заслужава занимавката. За Миконос цените са луди и ако въобще се престраша да резервирам нещо към септември/октомври, задължително ще мина през Травала.

• Харесвам 6
Публикувано:

Добре, а за самолетните полети защо няма яснота с тестове ли ще са, или не?  Ние ще летим на 29 август с новата линия на Wizz ама до тогава незнам ще се прави ли тест или не. 

Публикувано:
33 minutes ago, Levantino said:

Добре, а за самолетните полети защо няма яснота с тестове ли ще са, или не?  Ние ще летим на 29 август с новата линия на Wizz ама до тогава незнам ще се прави ли тест или не. 

E то за след месец и половина няма кой да ти каже 😄 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 52 минути , Levantino каза:

Нещата се променят всяка седмица очевидно, та до края на август нищо не се знае.

Иначе, както гласи един виц - щом се решава с пари, значи не е проблем, а разход.

• Харесвам 13
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 41 минути , temporary каза:

Някой със заявка за QR код за тези дни - получил ли ги е?

Кой получил,получил.Системата не работи.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 минути , Emil Chakalov каза:

Кой получил,получил.Системата не работи.

В близките дни няма да работи сигурно.

Ще влизаме в Гърция само с преведен на английски резултат от PCR тест

От сряда до 29 юли гръцките власти ще пропускат през ГКПП "Кулата-Промахон" само с отрицателен тест за COVID-19. Резултат за теста трябва да бъде преведен и на английски език, а от него до преминаването на границата не трябва да са минали повече от 72 часа. Това гласи решение на гръцките власти, публикувано официално снощи, съобщават от Външно министерство.

Влизаме в Гърция само с преведен на английски резултат от PCR тест. Той ще трябва да бъде направен 72 часа преди пътуването.От сряда до 29 юли гръцките власти ще пропускат през ГКПП "Кулата-Промахон" само с отрицателен тест за COVID-19. Резултат за теста трябва да бъде преведен и на английски език, а от него до преминаването на границата не трябва да са минали повече от 72 часа. Това гласи решение на гръцките власти, публикувано официално снощи.

За повече инфо тук.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, temporary каза:

Питах за тези, които са в заварено положение. Другата информация я знам

Аз получих qr  за днес. Попълвах формата в петък.

Публикувано:

А някой знае ли дали може ли от съответната лабораторя да издадат резултата на английски език или отделно ще трябва да си го преведа?

Публикувано:
13 minutes ago, Kristinna said:

А някой знае ли дали може ли от съответната лабораторя да издадат резултата на английски език или отделно ще трябва да си го преведа?

В бгмамата коментират, че може. В Токуда издавали такива резултати, но записвали от вчера за 22.07. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 6 часа, temporary каза:

Някой със заявка за QR код за тези дни - получил ли ги е?

Аз го попълних на 10 и дойде днес в 00:10ч.  Ние тръгнахме без кода и бяхме на бензиностанция Петрол на границата, когато дойде потвърждението. Ако не беше дошъл, щяхме да се разправяме.:)

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 8 часа, Jorro каза:

Дайте идея освен в познатите сайтове като booking, expedia, cheaptickets,airbnb да търся настаняване в Миконос? 

И аз питах, но в темата за Цикладите 

Публикувано:

Измушихме се между капките, но за съжаление пътуването свърши. Преди малко се прибрахме през Маказа - нито декларации, нищо... 

За Сивота писах, че си беше супер в момента без тълпи. В събота се понапълни плажа. Освен местни, имаше много и нахални италианци +сръбски субекти без тен (нали не ги пускали? ), така че се изнесохме бързо към любимото ни Мецово. В любимия ни ресторант ни нагостиха уникално вкусно, както винаги. Туристи и там липсваха. 

Супер приятната изненада на това пътуване се оказа Геопаркът Викос, каменните села и мостове на Загори и чудната къща за гости, в която бяхме отседнали. 

• Харесвам 13
  • Браво 2
Публикувано:
преди 50 минути , jul каза:

Измушихме се между капките, но за съжаление пътуването свърши. Преди малко се прибрахме през Маказа - нито декларации, нищо... 

За Сивота писах, че си беше супер в момента без тълпи. В събота се понапълни плажа. Освен местни, имаше много и нахални италианци +сръбски субекти без тен (нали не ги пускали? ), така че се изнесохме бързо към любимото ни Мецово. В любимия ни ресторант ни нагостиха уникално вкусно, както винаги. Туристи и там липсваха. 

Супер приятната изненада на това пътуване се оказа Геопаркът Викос, каменните села и мостове на Загори и чудната къща за гости, в която бяхме отседнали. 

А излизане през Маказа има ли към настоящия момент, или е отворен само КЪМ България?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 часа, jul каза:

Преди малко се прибрахме през Маказа - нито декларации, нищо

Съвсем се обърках 🙂

И на прибиране в България ли искат декларация?

• Харесвам 1
Публикувано:

Искали. Болен ли си, контактувал ли си с болни... Като излизахме през Маказа маскирани медицински сестри раздавали, за да имаш време да попълниш за връщане. 30 мин по-късно на място ни сестри, ни декларации. Приготвихме се с химикали да пишем бързо снощи, обаче ни пожелаха лек път и това беше. 

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

Инфо от Фейсбук-

Малко информация, преди минути звънях на гръцката граница, обясниха ми че може със семеен (пул) тест, но трябва да има имената на всеки член от семейството и да са на англииски.

Обаче , от преди малко....'Здравейте, преди малко звънях в Цибалаб и ми казаха, че срока за излизане на Pool теста вече е 72 часа.'

• Харесвам 9
Публикувано:

Планирах леко тридневно бягство със самолет през Солун до Лемнос...

Предвид ситуацията нещата придобиха куриозен вид: SOF-ATH-SKG-LXS-ATH-SKG-ATH-SOF, при това на 3  отделни резервации

Направо не искам да мисля колко неща могат да се объркат. Като започнем с 40 минутния трансфер в Атина за начало 😬

Ако не друго - ще си компенсирам излитанията и кацанията за минал период 😀

• Харесвам 3
  • Шок 7
  • Браво 3
  • Смея се 1
  • Замислям се 2
Публикувано:

Здравейте,

Имам нужда от помощ..Имам  полет до Ханя с Уизеър другия месец и искам да го отменя заради задължителен PCR тест,дали има някакъв вариант за refund или ваучери?

Screenshot_20200713-200834.png

Публикувано:
1 minute ago, KolevKolev said:

Здравейте,

Имам нужда от помощ..Имам  полет до Ханя с Уизеър другия месец и искам да го отменя заради задължителен PCR тест,дали има някакъв вариант за refund или ваучери?

Screenshot_20200713-200834.png

Защо трябва да правите задължителен тест? Прочетете изискванията на официалния сайт https://travel.gov.gr/#/  , този тест е задължителен само за пътуващи през сухопътната граница. 

• Харесвам 5
Публикувано:
4 minutes ago, Eva eva said:

Защо трябва да правите задължителен тест? Прочетете изискванията на официалния сайт https://travel.gov.gr/#/  , този тест е задължителен само за пътуващи през сухопътната граница. 

Мале,така се бях притеснил,много Ви благодаря, надявам се да не променят нещо..

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.