Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 16 минути , KolevKolev каза:

Здравейте,

Имам нужда от помощ..Имам  полет до Ханя с Уизеър другия месец и искам да го отменя заради задължителен PCR тест,дали има някакъв вариант за refund или ваучери?

Screenshot_20200713-200834.png

Снимката е от Ryan, а пишеш, че пътуваш с Wizz? 

преди 13 минути , Eva eva каза:

Защо трябва да правите задължителен тест? Прочетете изискванията на официалния сайт https://travel.gov.gr/#/  , този тест е задължителен само за пътуващи през сухопътната граница. 

Изпревари ме 😊  Тъкмо и аз това рових. 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
13 minutes ago, Иван Попов said:

Снимката е от Ryan, а пишеш, че пътуваш с Wizz? 

Изпревари ме 😊  Тъкмо и аз това рових. 🙂

Райън,райън ,обърках се 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 37 минути , KolevKolev каза:

Здравейте,

Имам нужда от помощ..Имам  полет до Ханя с Уизеър другия месец и искам да го отменя заради задължителен PCR тест,дали има някакъв вариант за refund или ваучери?

Сигурен ли сте че е с Wizzair? Ryanair летят до Ханя, а и PCR тест за момента се изисква само за влизане в Гърция през Кулата/Промахон, за летищата не се изисква. Проверете си пак 🙂

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 6 часа, adreno каза:

Планирах леко тридневно бягство със самолет през Солун до Лемнос...

Предвид ситуацията нещата придобиха куриозен вид: SOF-ATH-SKG-LXS-ATH-SKG-ATH-SOF, при това на 3  отделни резервации

Направо не искам да мисля колко неща могат да се объркат. Като започнем с 40 минутния трансфер в Атина за начало 😬

Ако не друго - ще си компенсирам излитанията и кацанията за минал период 😀

Напълно разбираем маршрут предвид ситуацията. Всичко ще е ок и ще успееш дори с кратката връзка. Дано нямаш по-дълги транзити на ATH, че ще умреш от скука - почти нищо не работи там, включително салоните.

• Харесвам 2
Публикувано:

Все още стои информацията, че от 00:01 трябваше пак да отвори QR системата, но все още не се е появила сухопътен транспорт...

Публикувано:

Мерси, ама нещата се издъниха на първия лег. 😄

Закъсняхме с излитането от София с 50 минути заради хаос на бординга. Уж имаше даже хора на стенд бай, накрая няколко свободни седалки...

На кацане в Атина - 2/3 от пълния иначе самолет ни пратиха на Ковид тест - българи, гърци имаше и цветнокожи даже.

Който нямаше QR може да попълни на място формуляр със същото инфо.

Иначе Егейците имат организация - още преди да започне слизането съобщиха пътниците за Солун да се свържат с агент след слизане и тя ни чакаше с новите бордни карти за новия полет за сутринта и ме пратиха да спя в Софитела срещу летището.

Не страдам - спестих нощувката в Солун. 😜

Виж ваучера за храна наистина няма къде да се ползва - летището е празно.

• Харесвам 14
Публикувано:

А някой пробвал ли е (питал ли е) дали може да се мине ето така:
image.png.459628fc279e876a66280664b0f7f702.png
Въобще как изглежда тази част от QR кода? Предполагам, че всичко останало е еднакво. Също така някой сканира ли QR кодовете или просто ги събират (ако са напечатани)?

Публикувано:
преди 30 минути , MARTiNSHO каза:

Въобще как изглежда тази част от QR кода? 

Ето така изглежда:

PLF.png

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 минути , miroslava каза:

Гледат го. Под кода има едни цифрички. Според групата в Фейсбук, ако почва с 13 те тестват.

Не е задължително.Действително, като че ли гледат номера, но по вероятно да гледат възрастта, която е до кода.При нас тестваха предимно млади хора и родители с деца.Над 40 годишни бяха малко, а около пенсионна възраст- изключение.

• Харесвам 1
Публикувано:

Само да кажа, до нас има лаборатория на Цибалаб. Опашката от чакащи (вероятно за PCR) сутрин (при условие че работното им време е от 8,30) в 8 часа е повече от 50 метра.

• Харесвам 1
  • Шок 3
Публикувано:

Вече могат пак да се генерират QR кодове. Много интересно, че при потвърждението има това нещо - "The PLF document is only valid with the QR code. If travel departure begins prior to the day of arrival, travelers are allowed to board after showing the confirmation email (and not necessarily the QR code which is scheduled to arrive during their trip)."

Публикувано:
1 hour ago, Lyubina said:

Само да кажа, до нас има лаборатория на Цибалаб. Опашката от чакащи (вероятно за PCR) сутрин (при условие че работното им време е от 8,30) в 8 часа е повече от 50 метра.

Потвърждавам. Преди опашките бяха по една пряка, сега вече и завиват по улицата. Струпват се хора, да си здрав и ще лепнеш нещо. Аз затова още като видях pcr тестове за влизане в Гърция и дадох назад с плановете да ходим пак юли. Следя темата, скача ми се по фериботите, но следващите седмици надали ще го направя.

• Харесвам 4
Публикувано:

Здравейте, някой знае ли лаборатория в София, която прави тези семейни пул тестове и резултатите излизат в рамките на деня или поне до 48 часа. (в Цибалаб е до 72 часа, в Рамус не правят на частни лица)

Публикувано:

Само да кажа, че с Уиз от Варна до Атина е пълно с билети по 18,99лв с WDC и за юли и за август и в двете посоки.Уточнихме, че със самолет не ви искат предварително направен отрицателен PCR тест, даже може безплатно да ви направят такъв при пристигане. Така де, предимство е, ако това не ви стресира 🙂

• Харесвам 8
  • Браво 2
Публикувано:

Мдааа, въпросът е какво правим, при условие че целта ни е доста по-на-север от Атина 😉 

Всъщност, ние почти се отказахме от идеята за лятна отпуска. Така или иначе, половинката няма да го пуснат да си почива до края на август. Няма да се види ни бялото, ни черното море. 😞 

Публикувано:
преди 37 минути , Nati каза:

Здравейте, някой знае ли лаборатория в София, която прави тези семейни пул тестове и резултатите излизат в рамките на деня или поне до 48 часа. (в Цибалаб е до 72 часа, в Рамус не правят на частни лица)

Ти видя ли, че има списък, с лицензирани лаборатории?

По-нагоре в темата.

Публикувано:

да, почнали сме ги една по една да питаме и само в Цибалаб и Рамус казаха, че правят. В Бодимед не вдигат телефона и ще пробваме утре. В интернет пише, че хората масово такива семейни тестове си правят, за да им излезе по-евтино. Но, аз не намирам къде точно ги правят...

Публикувано:

последните информации /от преди 1-2 часа/ е че вече Цибалаб вадят резултатите от пул-тестовете в 72-часов срок, съответно с тях човек не може да се класира за Гърция, и съответно предлагат на пътуващи индивидуалните тестове по 120 лв, които ще излязат в по-кратък срок

• Харесвам 1
Публикувано:

Много ме "кефят" нашите печалбари..... Видяха, че хората се опитват да минат с 3-4 пъти по-ниска цена и хайде - изведнъж резултатите излизат тогава, когато няма да ти свършат работа, вместо еднократно 130 лв, сега 3 или 4 пъти по 130 лв...

• Харесвам 6
Публикувано:
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Ти видя ли, че има списък, с лицензирани лаборатории?

По-нагоре в темата.

Списъка по-горе е от референтните лаборатории, пуснат е от Външно за "улеснение на гражданите"(цитирам от сайта). Иначе, гърците искат резултат от лицензирана лаборатория (държавна или частна), дори да не е специализирана за Ковид. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Според мен, тестовете трябва да са индивидуални. В пресата днес пише, че имало върнати хора с фалшиви отрицателни тестове. Лично не са били изследвани. Тестовете трябва да са от лицензирани лаборатории, които са 100 за  Балканите. https://www.protothema.gr/greece/article/1026537/koronoios-promahonas-pouloun-plasta-pistopoiitika-arnitikon-test-gia-40-euro/

Публикувано:

Тези пул тестове се правят на група хора до 5 човека и след това се издават индивидуални сертификати, които да се покажат на границата. Ако има положителна проба, то тогава на всеки човек от тази група се правят допълнителни изследвания (още по 75лв на човек) и се определя кой или колко от тези хора са с положителни проби. Тааа, аз не виждам защо да не може с тях да се мине границата. Единствената причина е че няма лаборатория, която да ги направи за по-малко от 72 часа или поне аз не мога да намеря такава и всички ще даваме пари ей така....

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.