Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 минути , harta каза:

Имаш право. Не знам за какви фалшиви тестове говорят и върнати хора. 

При това правилото за тестовете е от утре сутринта. Кога минаха хора със сертификати, кога откриха фалшиви?😆

Публикувано:

Може да е полезна за някого - днес правихме тест за корона вирус в Рамус, в Дружба. Бързо минахме, за около 15 минути. Това стана към 13:00 ч., сутрин може и да е по-натоварено. Пишеше на сайта им, че работят до 17:00 ч. Резултатът ще излезе до 72 часа.

Допълвам - на регистратурата питаха дали тестът е за пътуване в чужбина.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 16 минути , Eva eva каза:

Може да е полезна за някого - днес правихме тест за корона вирус в Рамус, в Дружба. Бързо минахме, за около 15 минути. Това стана към 13:00 ч., сутрин може и да е по-натоварено. Пишеше на сайта им, че работят до 17:00 ч. Резултатът ще излезе до 72 часа.

Как така до 72 часа? Навсякъде пише, че за София излизат до 36 часа...

• Харесвам 1
Публикувано:
Just now, Христиан said:

Как така до 72 часа? Навсякъде пише, че за София излизат до 36 часа...

Така ни казаха на регистратурата. Сигурно ще излезе и по-рано. Макар че, не знам дали искам да го виждам 😞 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , Eva eva каза:

Така ни казаха на регистратурата. Сигурно ще излезе и по-рано. Макар че, не знам дали искам да го виждам 😞 

Това е крайно несериозно ако е вярно. Не мисля, че до 72 часа изобщо върши работа на хората, които ги правят за пътуване...

Аз днес питах в друга лаборатория на Рамус (не тази в Дружба) и там също ми казаха до 36 часа, но така или иначе ще ходя в централната...

Публикувано:

Аз се тествах в Рамус в Дружба преди 10тина дни, 100лв за PCR, и ми казаха резултати до 36 часа (излязоха в рамките на деня). Чаках 1 час на опашка в събота следобяд за тестването. Това беше обаче преди нуждата от резултати на английски, така че явно са реагирали на ситуацията и сега рекламират опцията. На резултатите на български имаше само имена и ЕГН, гърците искат имена и номер на документ за самоличност, трябва да се провери, но най-вероятно лабораториите са реагирали на нуждите на пазара.

Правят и тестове за антитела, имат качествен и количествен, единият само показва +-, другият количествата антитела, ако има такива. Струват 30 и 45лв съответно.

• Харесвам 6
Публикувано:
7 hours ago, super_sunshine said:

На полета за Ханя днес тестваха (почти) всички българи. Полетът не беше на повече от 50% запълнен. 

Безплатни ли бяха тестовете и кога излизат резултатите?

Публикувано:
преди 1 час, KolevKolev каза:

Безплатни ли бяха тестовете и кога излизат резултатите?

Резултат ако "излезе" те пращат в карантина. До 24 часа пускат смс ако е +. Ако е отрицателен не те информират.

Моите 24 часа изтекоха и нямам смс.

• Харесвам 11
  • Благодаря 2
Публикувано:

Колежка и семейството й са се тествали днес в Рамус с-у Студентска поликлиника около 12.30 на обяд. Никакви хора, 100 кинта на калпак за PCR тест. Резултати - най-вероятно утре. Дано е полезно на някой.

• Харесвам 7
Публикувано:

на Кулата обаче продължават да тестват избирателно и хора, които представят сертификати за отрицателни тестове

• Харесвам 3
Публикувано:
На 14.07.2020 г. в 15:49, Nati каза:

Но, аз не намирам къде точно ги правят...

Във Варна в лаборатория Лина правят групов тест до 5, 8 или 10 човека, като цената започва от 130 лева и са готови до 36 часа.

На сайта им пише, че могат да променят цените и времето на изследванията по всяко време.

• Харесвам 5
Публикувано:
На 12.07.2020 г. в 7:52, AlexandraKo каза:

Има и списък, от 12.06.2020,  на лицензираните лаборатории, където да се прави този тест - не може навсякъде. 

https://www.mfa.bg/upload/54034/zapoved-rd-01-336-12-06-2020.pdf

@kaka reni според този списък лаборатория Лина във Варна не е лицензирана.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 15.07.2020 г. в 17:06, seaell каза:

@kaka reni според този списък лаборатория Лина във Варна не е лицензирана.

Предполагам, че щом централата има лиценз, респективно и клоновете също.

Публикувано:
На 15.07.2020 г. в 16:35, antea каза:

на Кулата обаче продължават да тестват избирателно и хора, които представят сертификати за отрицателни тестове

Някъде из нета,съвет от многознайковци:

"За почиващите в Гърция!!
Ако искате да не ви тестват допълнително и да не ви бавят
Пуснете няколко пъти заявка за код на различни имейли
Пращат на едно и също лице и с 13 и с 23
На границата изберете с 23"

Колко е вярно, не мога да кажа, но не пречи да се пробва.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Айде на промоцията за PCR тестове в Пирогов: От 19ти е "офертата" . 😄 

☑️ Цената на един тест зависи от това дали човек го прави самостоятелно или в група със своето семейство. 
(checkmark)индивидуален тест - 100 лв.
(checkmark)тест за двама – 200 лв.
(checkmark)семеен пакет за трима - 270 лв. 
(checkmark)семеен пакет за четирима - 350 лв.

Цялата новина:

Здравейте! От понеделник, 19 юли, в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” ще се правят PCR тестове за COVID-19 на пътуващи в чужбина:
(checkmark)ще се издават сертификати на английски език
(checkmark)изследванията ще се провеждат сутрин между 8:00-10:00 ч.
(checkmark)взетите проби се изследват в сертифицирана лаборатория за Real Time PCR
(checkmark)резултатите ще се получават между 12:00-13:00 ч. на следващия ден от централната регистратура на болницата

☑️ За да се направи изследването е необходимо да донесете:
(checkmark)двустранно ксерокопие на личната Ви карта
(checkmark)когато пациентът е дете е необходимо да се преснима и неговият червен паспорт

⚠️ Изследването не изисква ограничение в консумирането на храна и вода.

☑️ Цената на един тест зависи от това дали човек го прави самостоятелно или в група със своето семейство. 
(checkmark) индивидуален тест - 100 лв.
(checkmark) тест за двама – 200 лв.
(checkmark) семеен пакет за трима - 270 лв. 
(checkmark) семеен пакет за четирима - 350 лв.

👉https://bit.ly/2DJkqL8  

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
  • Браво 1
  • Смея се 2
Публикувано: (редактирано)
преди 1 час, Jorro каза:

Айде на промоцията за PCR тестове в Пирогов: От 19ти е "офертата" . 😄 

(checkmark)индивидуален тест - 100 лв.
(checkmark)тест за двама – 200 лв.
(checkmark)семеен пакет за трима - 270 лв. 
(checkmark)семеен пакет за четирима - 350 лв.

Цялата новина:

Здравейте! От понеделник, 19 юли, в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” ще се правят PCR тестове за COVID-19 на пътуващи в чужбина:
(checkmark)ще се издават сертификати на английски език
(checkmark)изследванията ще се провеждат сутрин между 8:00-10:00 ч.
(checkmark)взетите проби се изследват в сертифицирана лаборатория за Real Time PCR
(checkmark)резултатите ще се получават между 12:00-13:00 ч. на следващия ден от централната регистратура на болницата

☑️ За да се направи изследването е необходимо да донесете:
(checkmark)двустранно ксерокопие на личната Ви карта
(checkmark)когато пациентът е дете е необходимо да се преснима и неговият червен паспорт

⚠️ Изследването не изисква ограничение в консумирането на храна и вода.

(checkmark) индивидуален тест - 100 лв.
(checkmark) тест за двама – 200 лв.
(checkmark) семеен пакет за трима - 270 лв. 
(checkmark) семеен пакет за четирима - 350 лв.

👉https://bit.ly/2DJkqL8  

Понеделник не е ли 20 юли?

Редактирано от ива валя
грешка
Публикувано:

аз се люшкам ту в ентусиазъм, ту в тотална предпазливост по отношение на Гърция

следя им много внимателно статистиките и изобщо не знам какво да мисля вече, в момента правят тестове колкото и у нас, при по-голямо собствено население, без дори да броим туристите, с проби само от гърлото, а да кажем откриват 10 пъти по-малко хора от нашите бройки; като се има предвид каква голяма част от тестовете се провеждат на границите - сухопътна и летища, си мисля, че вътре в самата държава /без Атина/ изобщо не се изследват по-масово хората, откъдето идва и лежерното спокойствие, че "няма нищо", и това на фона на почти никакви особени мерки и неносене на маски

преди малко пак орах в полетите към Миконос с идеята за Наксос и Парос; първо проверих хотелите - безплатна анулация, където изобщо има, е максимум до седмица преди датата на настаняване, после - рент-а-кар компаниите, за по-малко от 40 евро дневно е невъзможно да се открие, но от там някак лека-полека стигнах и до първия /забележете абсолютно първия за всичките 5-6 месеца дотук!/ открит случай на Парос преди 2 дни - на атинянка с къща на острова, а от там - и до местната им медия, чиито изводи не ме успокоиха хич (прочетох с Google translate) - http://fileleutheros.net/main/2020/7/16/--1?fbclid=IwAR2sIk6J66S9ignr53lhVs6GR5insiS8SNf0IEZOGQ8VRRe4nouTGRvlU7k

последното по темата, което прочетох преди малко, е че са я отнесли с полет към болница в Атина в някаква капсула с отрицателно налягане, понеже от безсимптомна е станала болна, но няколко дни преди това е била на добре посетена църковна служба, сценариите по света са едни и същи...

и сега пак съм в изходна позиция, вече тотално почвам да се демотивирам

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 30 минути , antea каза:

следя им много внимателно статистиките и изобщо не знам какво да мисля вече, в момента правят тестове колкото и у нас, при по-голямо собствено население, без дори да броим туристите, с проби само от гърлото, а да кажем откриват 10 пъти по-малко хора от нашите бройки; като се има предвид каква голяма част от тестовете се провеждат на границите - сухопътна и летища, си мисля, че вътре в самата държава /без Атина/ изобщо не се изследват по-масово хората, откъдето идва и лежерното спокойствие, че "няма нищо", и това на фона на почти никакви особени мерки и неносене на маски

преди малко пак орах в полетите към Миконос с идеята за Наксос и Парос; първо проверих хотелите - безплатна анулация, където изобщо има, е максимум до седмица преди датата на настаняване, после - рент-а-кар компаниите, за по-малко от 40 евро дневно е невъзможно да се открие, но от там някак лека-полека стигнах и до първия /забележете абсолютно първия за всичките 5-6 месеца дотук!/ открит случай на Парос преди 2 дни - на атинянка с къща на острова, а от там - и до местната им медия, чиито изводи не ме успокоиха хич (прочетох с Google translate) - http://fileleutheros.net/main/2020/7/16/--1?fbclid=IwAR2sIk6J66S9ignr53lhVs6GR5insiS8SNf0IEZOGQ8VRRe4nouTGRvlU7k

последното по темата, което прочетох преди малко, е че са я отнесли с полет към болница в Атина в някаква капсула с отрицателно налягане, понеже от безсимптомна е станала болна, но няколко дни преди това е била на добре посетена църковна служба, сценариите по света са едни и същи...

Аз съм от хората, които не променят плановете си. Естествено, че има изключения, но това са били някакви обективно непреодолими за мен обстоятелства.

В този смисъл, въпреки "заклинанията" на нашите власт по отношение на Португалия си литнахме и си изкарахме повече от чудесно.

Всеки знае себе си, но аз на ваше място бих отишъл, като единственото самоограничение, което ще си наложа е ходенето и избора по/на ресторантчета и капанчета.

Колкото до гърците, разбира се, че не може да им се вярва на 100%. Те успяха да излъжат Европа в т.ч. Германия за немалко милиарди евро т.е. някакви си изследвания и резултати от тях не биха им били никакъв проблем.

-----

И последно. Погледни го така:

Кое е едно от най-несигурните места в Европа и защо трябва да стоиш в него!?

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 1 час, antea каза:

Според мен ако си решил да пътуваш със самолет, трябва да имаш едно наум, че може да се окажеш контактен с някой безсимптомен, седял около теб и да се прежалиш за 14-дневна карантина.  Аз имам запазен хотел на Ретимно за седмица, като мислех да обогатя пътуването, като направя преди това три дни на Миконос от 5- и до 8-и септември  и после с фери до Крит за 7 нощувки и лежерна почивка. Но както писа по-горе, свободната анулация на Миконос е  най-много седмица преди датата на първата нощувка, често и по-рано, а гърците бълват промени непрекъснато. Явно е по-добър вариант да се буква нещо буквално в последния момент, който може да си го позволи като отпуска, разбира се

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , ven62 каза:

Всеки знае себе си, но аз на ваше място бих отишъл, като единственото самоограничение, което ще си наложа е ходенето и избора по ресторантчета и капанчета.

ама сподели на практика - как точно се прави този избор? :smile: харесваш си типична малка семейна таверна, от тия, по които всички припадаме, как да знаеш, че бабето, дето така изкустно прави салатата, не е била на църква в неделя?

• Харесвам 7
  • Смея се 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.