Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:
2 hours ago, bobole4e said:

След 29.07 ще решат, според зависи от ситуацията в двете страни.

И аз така го тълкувам, но начина им на изказ е скандален.... 

Публикувано:
преди 6 минути , Kristinna каза:

Чудят се какво да измислят вече 190A1745-827C-4E3C-8579-6EB5EC9AF907.jpeg.c9d63879fc4550d6d204effcf44c6ace.jpeg

Ами идеята явно е, ако си си купил фалшив тест да трябва да си купиш и фалшив касов бон, така че в един момент да ти е по-изгодно да си направиш истински тест

• Харесвам 11
Публикувано:

Вчера приятели от Петрич са влезли с отрицателни PCR-тестове.Чакали са три часа.Почти от всяка кола правят на един човек повторен PCR-тест.Това било породено от слухове,че на границата се продават такива по 40 евро.

• Харесвам 6
Публикувано:

Опитвам се да попълня този така наречен PLF формуляр и се сблъсквам с проблем - променя си възрастта на пътуващите както си иска и това се разбира чак накрая, след като натисна submit. Колко пъти мога да го попълня преди да ме баннат нещо 😉 И всъщност как да го накарам проклетото нещо да ми приема възрастта, която пиша?!? Вече попълних 3 пъти...

Публикувано:

Пробвай с друг браузър.

Няма да те банне, хората в Фейсбук групата си попълват по няколко такива формуляра.

Публикувано:

Здравейте, 

мои познати пътуват утре и са им казали,че освен самите тестове и фактурата трябвало да бъде преведена на английски....Някой да знае дали е така или го правят за да се  презастраховат ?

Благодаря предварително!

• Шок 1
Публикувано:
преди 42 минути , searus каза:

Опитвам се да попълня този така наречен PLF формуляр и се сблъсквам с проблем - променя си възрастта на пътуващите както си иска и това се разбира чак накрая, след като натисна submit. Колко пъти мога да го попълня преди да ме баннат нещо 😉 И всъщност как да го накарам проклетото нещо да ми приема възрастта, която пиша?!? Вече попълних 3 пъти...

Ако се опитва да ви намали възрастта със сигурност има нещо гнило - колкото по-млад, толкова вероятността да те тестват е по-голяма. Ах, този балкански манталитет. Ние им даваме фалшиви тестове, те ни правят електронни номера, за да ни го върнат 😉

Извинявай, сигурно не ти е до шеги 🙂 А защо не пробваш всеки поотделно да си пусне PLF формуляр, вече ако пътувате с деца ще трябва да се добавят към някой възрастен?

Публикувано:

Да, определено занижава възрастта, с по 3-5 години, но защо и на детето??? От 6 го направи на 5 в два от трите формуляра, на третия го промени пред очите ми и успях да го оправя... Просто не мога да си го обясня, а за браузъра не се сетих, защото съм с Мозила, какво по-нормално от това? Ще пробвам през хром, да видим с номер 4 дали ще се преборим (и да, пробва и мъжът ми, и на него промени)

p.s. с Хром стана!

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 45 минути , Tina каза:

Здравейте, 

мои познати пътуват утре и са им казали,че освен самите тестове и фактурата трябвало да бъде преведена на английски....Някой да знае дали е така или го правят за да се  презастраховат ?

Благодаря предварително!

Тази новина се носи из българските медии и ФБ. Никъде я няма официално. Нека си носят касовата бележка от плащането на тестовете. 

• Харесвам 1
Публикувано:
5 hours ago, searus said:

Да, определено занижава възрастта, с по 3-5 години, но защо и на детето??? От 6 го направи на 5 в два от трите формуляра, на третия го промени пред очите ми и успях да го оправя... Просто не мога да си го обясня, а за браузъра не се сетих, защото съм с Мозила, какво по-нормално от това? Ще пробвам през хром, да видим с номер 4 дали ще се преборим (и да, пробва и мъжът ми, и на него промени)

p.s. с Хром стана!

Здравейте,ще пътувам на 4ти Август за Крит,кога да почна да попълвам този формуляр с оглед QR кода,който се бави,или вече го оправиха?

Публикувано:
преди 41 минути , KolevKolev каза:

Здравейте,ще пътувам на 4ти Август за Крит,кога да почна да попълвам този формуляр с оглед QR кода,който се бави,или вече го оправиха?

Не мисля, че има ограничение кога да се попълни, но поне ден предварително (според сайта им), за забавяне не знам, пише, че се получава в полунощ преди пътуването, а дори да се забави, може да се пътува и само с имейл потвърждение, което пристига веднага.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 6 часа, KolevKolev каза:

Аз пътувам за Крит днес . Попълних формуляра в събота. Днес, следобед, го попълних още два пъти, защото ме хвана истерията, че не получавам никакви кодове. Току що, дойдоха и трите заедно. Дори не мога да се зарадвам, все още, че ми умряха маса нервни клетки. 

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Публикувано:

Не знам защо трябва да се стига до истерии и нерви, като ясно и кратко са го написали хората, че идват в полунощ кодовете, а ако случайно не дойде, минаваш само с потвърждението, т.е. няма опасност да не допуснат някого...

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 26 минути , searus каза:

Не знам защо трябва да се стига до истерии и нерви, като ясно и кратко са го написали хората, че идват в полунощ кодовете, а ако случайно не дойде, минаваш само с потвърждението, т.е. няма опасност да не допуснат някого...

"The PLF document is only valid with the QR code. If travel departure begins prior to the day of arrival, travelers are allowed to board after showing the confirmation email (and not necessarily the QR code which is scheduled to arrive during their trip)." - Колко да е ясно и кратко? В моя случай, ако въобще ме качат на самолета без код, като за 2000 евро, глобата за четирима, които мога да похарча доста по-добре от това да спонсорирам гръцката държава. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 часа, nisti75 каза:

"The PLF document is only valid with the QR code. If travel departure begins prior to the day of arrival, travelers are allowed to board after showing the confirmation email (and not necessarily the QR code which is scheduled to arrive during their trip)." - Колко да е ясно и кратко? В моя случай, ако въобще ме качат на самолета без код, като за 2000 евро, глобата за четирима, които мога да похарча доста по-добре от това да спонсорирам гръцката държава. 

При забавени случаи на границата, хората споделяха доколкото си спомням, че не е имало проблеми, а така или иначе пускането на допълнителни формуляри в деня на летенето дори не знаех, че се допуска...

Публикувано:
преди 2 минути , zvezda9001 каза:

За съжаление....

Screenshot_2020-07-22-15-01-02-868_com.facebook.katana.jpg

Нищо не разбрах,  уж се забранява,  а после "туристите, както до сега....". Кои туристи?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , slujitel каза:

Нищо не разбрах,  уж се забранява,  а после "туристите, както до сега....". Кои туристи?

Има малко по-нормална информация на страницата на министерството:

https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/26064

Изглежда, че условията за туристи си остават непроменени, влизане само през Кулата:

"Специално през ГКПП „Кулата – Промахон“ се разрешава влизането и на лица извън обхвата на изключенията посочени по-горе като се запазват досегашните изисквания за отрицателен PCR тест (т.е. запазват се досегашните условия за преминаване). Подчертаваме, че влизането в Гърция на туристи е възможно само през ГКПП "Кулата–Промахон."

Обаче да им имам ясния изказ просто, не знам колко хора са получили удар от горното съобщение...

• Харесвам 6
Публикувано:

Има ново ограничение за работещите в Гърция и за гърците, които влизат с МПС в Гърция. За туристите няма промени. Статия в момента не намирам.

• Харесвам 4
Публикувано:
3 hours ago, the7endless said:

Има малко по-нормална информация на страницата на министерството:

https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/26064

Изглежда, че условията за туристи си остават непроменени, влизане само през Кулата:

"Специално през ГКПП „Кулата – Промахон“ се разрешава влизането и на лица извън обхвата на изключенията посочени по-горе като се запазват досегашните изисквания за отрицателен PCR тест (т.е. запазват се досегашните условия за преминаване). Подчертаваме, че влизането в Гърция на туристи е възможно само през ГКПП "Кулата–Промахон."

Обаче да им имам ясния изказ просто, не знам колко хора са получили удар от горното съобщение...

Да не мислиш, че е случайно...Една и съща глупост са я преписали 100 издания вече отделно от групите на столична община и ковид я тиражират и кой знае колко хора ще подведат и ще ги дооткажат от Гърция. Как пък 1 сайт издание не написа изрично, че ако се лети със самолет към Гърция няма изискване за PCR..... ама да не изпуснат някой да се излъже да отиде на Слънчака, че няма хора....

• Харесвам 11
Публикувано:

ако може да се четат новините, които се публикуват и да не се всява излишна паника: "Специално през ГКПП „Кулата – Промахон“ се разрешава влизането и на лица извън обхвата на посочените изключения, като се запазват досегашните изисквания за отрицателен PCR тест. От МВнР напомнят, че влизането на туристи в Гърция е възможно единствено през ГКПП "Кулата–Промахон"."

• Харесвам 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.