Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:

Днес няколко пъти чух и прочетох, как КРАЙ, гърците ни отрязват до август и т.н., масово се пише навсякъде тази глупост, а народа вярва само на заглавията и разпространява веднага.

• Харесвам 3
Публикувано:

@borislavpetkov84, за фериботи разгледай един сайт https://www.ferryhopper.com/

дава ти опция за всички пристанища Пирея , Рафина и Лаврио и мн лесно излизат резултатите. За цената има значение с коя компания ще пътуваш. Seajets са най-скъпите, blue star ferries, Hellenic seaways  и т.н 

Публикувано:

Кацнахме благополучно в Родос тази вечер, с полет на Уиз от Лондон, и при бординга не пуснаха поне 10-15 човека (включително семейства с деца), защото нямаха кодове... Разправии, чудесии, не ги пуснаха и това е. Не знам дали са имали потвърждения или изобщо не са попълвали формуляра. Не знам също това Уиз само в Англия ли го правят или почват поголовно... В Родос на много малко хора правиха тестове (нас пропуснаха). Много от хората само симулираха носенето на маски...

• Харесвам 9
Публикувано:

Не знам, но положението нещо не ми харесва с тези граници....

Пускат, спират, разправийийи и какво ли още не..... дай кода, после дай теста 🙄

Най-вероятно пак ще има опашки на Кулата.

Чух, че много Румънци са си отменили резервацийте, а гръцките хотелиерите доста се надигат, защото много малко туристи има вече. Не знам какво ще става, може би и ние ще изгорим ама живи и здрави. Ако не ☺️ черноморието ще ни очаква. 😇

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, Jorro каза:

Да не мислиш, че е случайно...Една и съща глупост са я преписали 100 издания вече отделно от групите на столична община и ковид я тиражират и кой знае колко хора ще подведат и ще ги дооткажат от Гърция. Как пък 1 сайт издание не написа изрично, че ако се лети със самолет към Гърция няма изискване за PCR..... ама да не изпуснат някой да се излъже да отиде на Слънчака, че няма хора....

Слънчев бряг никога, ама никога (от самото си създаване преди 80 години, та до днес) не е разчитал на български туристи.За това и доста хотели там изобщо не са отворили.

Има предостатъчно места по останалите малки курорти и по южното, и по северното черноморие където да се иде. Около мен масово се пренасочиха познати към Синеморец, Лозенец, Поморие, Обзор и почти никой не се юрна към Слънчака. До момента тези, които се върнаха почти нямаха лоши коментари, даже напротив - повечето бяха очаровани колко е чиста водата, от пространството на плажа, а някой и от цените в завденията

С малък брой изключения ходещите на Слънчака конкретно не са таргет група на  тези, които ходят на Северна Гърция например и в това няма нищо лошо.

Ако си на 20 надали идеалното ходене на море е да се забиеш в малко село на Халкидики на спокоен плаж пълен със семейства с ревящи деца и с море, на което докато стигнеш дълбочина годна за плуване вече е станало следобед.

А и защо да пишат изрично за полетите, че няма PCR - за цялата следваща седмица има около 1000 седалки от редовните линии в посока Гърция. Това общо взето е бройката минаващи само през Кулата само за 2 часа в по-натоварен ден..

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 16 минути , jul каза:

@searus, много ми е интересно какво е станало с хората без PLF, те не са с кола да обърнат? 

Tя е написала - не са ги пуснали още на бординга, т.е. авиокомпанията изобщо не ги е закарала до Родос.

преди 8 часа, searus каза:

и при бординга не пуснаха поне 10-15 човека (включително семейства с деца), защото нямаха кодове...

• Харесвам 4
Публикувано:
На 18.07.2020 г. в 14:31, slujitel каза:

В България пък си мисля,  че като нищо ще те затворят 14 дни здрав, само, ако се окаже,  че на полета е имало някой заразен. 

Струва ми се, че по протокол трябва да се карантинират само тези, които са били на съседните седалки около заразения пътник, а не всички пасажери в самолета, то затова като се попълват формулярите се посочва и номер на мястото.

На 20.07.2020 г. в 12:30, searus каза:

Опитвам се да попълня този така наречен PLF формуляр и се сблъсквам с проблем - променя си възрастта на пътуващите както си иска и  ...
да, определено занижава възрастта ...

Ей, докъде ни докара тоя вирус - жени да се оплакват, че им намаляват възрастта...

• Харесвам 2
  • Смея се 12
Публикувано:
преди 18 минути , Фичо каза:

то затова като се попълват формулярите се посочва и номер на мястото.

Няма графа за номер на мястото, нито на PLF документа за Гърция, нито на декларацията при пристигане в БГ, предполагам АК предоставя схемата при нужда.Когато ние пътувахме Раян не гледаха имаш или не QR кодовете при бординга в София, явно зависи от АК.

За възрастта - казвам ви, има нещо гнило 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 42 минути , Фичо каза:

Струва ми се, че по протокол трябва да се карантинират само тези, които са били на съседните седалки около заразения пътник, а не всички пасажери в самолета, то затова като се попълват формулярите се посочва и номер на мястото.

А дано.

преди 26 минути , Мари Николова каза:

Няма графа за номер на мястото, нито на PLF документа за Гърция, нито на декларацията при пристигане в БГ, предполагам АК предоставя схемата при нужда.

Не ги ли разреждат на празни места? Как ще се разбере кой къде се е преместил?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 45 минути , Мари Николова каза:

Няма графа за номер на мястото, нито на PLF документа за Гърция, нито на декларацията при пристигане в БГ 🙂

Имах предвид ето този формуляр, но не съм пътувал скоро, така че не знам понастоящем какво точно се попълва в самолета ...

image.png.b8449c48d58f4810ae0ffe6987d27284.png

image.png.1628ec8b38c5c8e2cd10fdfaa84aa3d0.png

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, slujitel каза:

Не ги ли разреждат на празни места? Как ще се разбере кой къде се е преместил?

Да и аз си задавах подобни въпроси.Не знам.

@Фичо, не съм попълвала такъв документ.Когато попълвах вече споменатите реално още не бяхме чекирани, нямаше как да знам кои са местата. Все повече се съмнявам, че се действа по протокол.

Това е д-та, която се попълва при пристигане в БГ.

BG-Passanger-DATA.PDF

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 минути , Мари Николова каза:

Все повече се съмнявам, че се действа по протокол.

Дано да си права,  че си сложих главата в торбата. Не издържах. 

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 1 час, Мари Николова каза:

Няма графа за номер на мястото, нито на PLF документа за Гърция, нито на декларацията при пристигане в БГ, предполагам АК предоставя схемата при нужда.Когато ние пътувахме Раян не гледаха имаш или не QR кодовете при бординга в София, явно зависи от АК.

Определено зависи от ак. Bulgaria Air изрично искаха и проверяваха кода при бординга за Атина.

А това с мястото вероятно зависи от конкретната форма / държава. За вътрешен италиански полет трябваше да попълвам мястото, както и за полета ми довечера от Италия до Полша също го искат.

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

Определено зависи от ак. Bulgaria Air изрично искаха и проверяваха кода при бординга за Атина.

А това с мястото вероятно зависи от конкретната форма / държава. За вътрешен италиански полет трябваше да попълвам мястото, както и за полета ми довечера от Италия до Полша също го искат.

И ние ще летим с България еър до Атина, тестваха ли те на летището в Атина преди вътрешния полет?

Георги Матеев
Публикувано:
преди 35 минути , slujitel каза:

И ние ще летим с България еър до Атина, тестваха ли те на летището в Атина преди вътрешния полет?

Да, тестваха целия самолет. По-назад някъде го бях описал с подробности.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, slujitel каза:

И ние ще летим с България еър до Атина

@slujitel, удобно ли е да споделиш накъде ще ходите от там, че събирам идеи 🙂

Продължавам да съм шубе, но той  Матеев е виновен, с неговото култово безопасно "треперене на плажа", подтикващо към безразсъдно пътуване до Гърция.  Мислех си за няколко дни в Атина, че отдавна ми се ходи до плажа Vouliagmeni или пък комбинация от Атина и Миконос за една нощувка, че повече става скъпо. Но пък по тези места плажовете едва ли да са точно безлюдни 🙂

Намерила съм едно хотелче в Камини(изглежда ми приятен като квартал??) в Атина с идеята да е удобно за посещение на Vouliagmeni и да се стига лесно до другият плаж- Варкиза. Този последният платен ли е, ако някой знае?

• Смея се 2
Публикувано:
преди 1 минута , Мари Николова каза:

@slujitel, удобно ли е да споделиш накъде ще ходите от там, че събирам идеи 🙂

Продължавам да съм шубе, но той  Матеев е виновен, с неговото култово безопасно "треперене на плажа", подтикващо към безразсъдно пътуване до Гърция.  Мислех си за няколко дни в Атина, че отдавна ми се ходи до плажа Vouliagmeni или пък комбинация от Атина и Миконос за една нощувка, че повече става скъпо. Но пък по тези места плажовете едва ли да са точно безлюдни 🙂

Намерила съм едно хотелче в Камини(изглежда ми приятен като квартал??) в Атина с идеята да е удобно за посещение на Vouliagmeni и да се стига лесно до другият плаж- Варкиза. Този последният платен ли е, ако някой знае?

Моя случай е особен.  Понеже и мен ме беше малко страх, не толкова от вируса, колкото да не затворят границите и отново да се окажа с неизползваем билет, за който да се чудя как да си върна парите, се възползвах от една социална програма за военни. Дестинацията е Крит, но билетите,  които са купили са 2 отделни. София-Атина и Атина - Крит, като престоите и в двете посоки са по цял ден. Така с кода ще бъдем тествани на летището в Атина и каквото господ е решил. Не знам резултатите къде ще ни застигнат, но сме група военни и изобщо не знам. Иначе всичко е платено,  то е пакет, но ако нещо се случи до 13.08 поне със сигурност ще ми върнат парите. 

• Харесвам 5
Публикувано:

Добре де сега има тестове за хора идващи от България или като цяло за българи 🙄, че и аз си правя някакви планове и ако стига другия месец до Барселона от там мисля да литна към Атина и в случая не идвам от България, но съм българин 🤪, но предполагат гледат къде си бил последните две седмици 🙄

• Харесвам 2
Публикувано:
4 minutes ago, Ivko said:

Добре де сега има тестове за хора идващи от България или като цяло за българи 🙄, че и аз си правя някакви планове и ако стига другия месец до Барселона от там мисля да литна към Атина и в случая не идвам от България, но съм българин 🤪, но предполагат гледат къде си бил последните две седмици 🙄

Е тва малко ти бие по точки маршрута София-Барселона-Варна. 😄 Кефиш ме как го развиваш. 😄 

Кво ти пука дали ще има тестове, поне ти взимат секрет само от гърлото (което пак е много гадно), но сравнено с взимането на секрет от носа е направо приказка 😄 

• Смея се 2
Публикувано:
преди 18 минути , Ivko каза:

На случаен принцип тестват пътници от всички полети.Може би, бройката за даден полет зависи от къде идва.Ти сам трябва да отбележиш къде си бил в последните 14 дни в PLF документа.

Ивко, признай си, от Атина искаш да летиш до Абу Даби за да стигнеш до заветният Дубай 🙃

• Смея се 7

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.