Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 минути , vino4erpec каза:

Аз пък имам следния въпрос - имаме билети за полет от Солун до Санторини, полетът е късно вечерта. Кога да направим PCR-тестовете, при условие, че летим в четвъртък вечерта, мислим да влезем в Гърция същата сутрин през Кулата-Промахон?

И още нещо - тъй като подлежим на евентуален тест на Кулата, има ли вероятност да ни тестват и при пристигането в Санторини?

Полетът е вътрешен. Важния час е влизането в страната. Така че теста трябва да е до 72 часа преди да влезете в страната. В Рамус моя излезе за 4 часа.

• Харесвам 4
Публикувано:

Значи да разбирам, че няма никакъв шанс на летището в Солун да ни питат кога сме влезли в Гърция и дали имаме тестове?

Публикувано:
37 minutes ago, vino4erpec said:

Аз пък имам следния въпрос - имаме билети за полет от Солун до Санторини, полетът е късно вечерта. Кога да направим PCR-тестовете, при условие, че летим в четвъртък вечерта, мислим да влезем в Гърция същата сутрин през Кулата-Промахон?

И още нещо - тъй като подлежим на евентуален тест на Кулата, има ли вероятност да ни тестват и при пристигането в Санторини?

На летището в Санторини не тестваха пристигащите с вътрешни полети, когато ние летяхме. Никакъв контрол нямаше. Силно предполагам, че и сега е така.

• Харесвам 1
Публикувано:

И вчера беше така. А и вие за кода за влизане в Гърция си попълвате всички адреси, а те само първия. Там ще има Санторани и ще се вижда, че е втори адрес след Солун.

• Харесвам 2
Публикувано:

Нашият първи адрес е Санторини. След това - Наксос. Да попълвам ли Наксос в PLF или да си трая? 5 дни сме планирали на Санторини.

Публикувано:

Вчера говорих с познати,живеещи в Гърция.Заради покачване на случаите с Ковид,все по-често се говорило по телевизията,че правителството иска пълно затваряне на границите.

• Шок 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 40 минути , Emil Chakalov каза:

Вчера говорих с познати,живеещи в Гърция.Заради покачване на случаите с Ковид,все по-често се говорило по телевизията,че правителството иска пълно затваряне на границите.

Споко, първо ще съберат парата от туристите и чак след това. В противен случай са фалирали още тази зима.

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:
преди 20 минути , tch каза:

Споко, първо ще съберат парата от туристите и чак след това. В противен случай са фалирали още тази зима.

АМИН!

• Смея се 4
Публикувано:

Здравейте, надявам се до края на месеца да не ни хлопнак кюпенцата и да може да отидем. Имам следната питанка, ние ще сме на островите Лефкада и на Паксос. Лефкада добре, обаче не мога никъде да намеря разписание са ферибота Игуменица - Паксос, аз ли нещо не мога да се ориентирам влизах на хиляда места...резервирала съм хотел там и човека ми беше казал, че има ферибот всеки ден, ама кой е този ферибот така и не го откривам...Моля за съдействие, писах и на човека с хотела, ама отговаря доста бавно...

Публикувано:

Може ли да попитам, ако има хора с подобни случаи? Ние имаме нощувки на 2 различни населени места първите 2 дни (средно през 500км) и след това се мятаме на фери до остров, където ще ни е почивката. Във версиите на PLF, които следах преди известно време, имаше опция за посочване до 2 населени места.

Кое е редно да се изброи в такъв случай: мястото на първата нощувка + 2-та или 1-та + мястото на по-дългото пребиваване (което при нас ще започне на третия ден)?

И някъде гледах инфо, че на ферито също се вълнували от PLF-а от границата. Но нямам идея вярно ли е.

А  с него ще акостираме на трети адрес в рамките на 3 дни.

Публикувано:
преди 19 минути , zvezda9001 каза:

Здравейте, надявам се до края на месеца да не ни хлопнак кюпенцата и да може да отидем. Имам следната питанка, ние ще сме на островите Лефкада и на Паксос. Лефкада добре, обаче не мога никъде да намеря разписание са ферибота Игуменица - Паксос, аз ли нещо не мога да се ориентирам влизах на хиляда места...резервирала съм хотел там и човека ми беше казал, че има ферибот всеки ден, ама кой е този ферибот така и не го откривам...Моля за съдействие, писах и на човека с хотела, ама отговаря доста бавно...

Tук има разписание до 26.08. https://www.gtp.gr/RoutesResults.asp?SchDay=0&SchMonth=0&SchYear=2020&CompanyID=0,2&SortType=1,2&AroundDate=0&Origin=EGR6TS10IGOIGO,3062,8&Destination=EGRIKE22PAXPAX,6191,8

Но не вярвам след това Паксос да няма връзка със сушата. Може би просто още не е излязло разписанието. Най-вероятно ще са по-нарядко феритата.

• Благодаря 1
Публикувано:

Бих искала да попитам - когато попълвате декларацията за пътуване в Гърция за какъв период назад посочвате в кои държави сте били? 

Публикувано:
преди 30 минути , zvezda9001 каза:

https://corfuferries.gr/el/home/

това е оператора  

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 30 минути , Madelin каза:

Може ли да попитам, ако има хора с подобни случаи? Ние имаме нощувки на 2 различни населени места първите 2 дни (средно през 500км) и след това се мятаме на фери до остров, където ще ни е почивката. Във версиите на PLF, които следах преди известно време, имаше опция за посочване до 2 населени места.

Кое е редно да се изброи в такъв случай: мястото на първата нощувка + 2-та или 1-та + мястото на по-дългото пребиваване (което при нас ще започне на третия ден)?

И някъде гледах инфо, че на ферито също се вълнували от PLF-а от границата. Но нямам идея вярно ли е.

А  с него ще акостираме на трети адрес в рамките на 3 дни.

както и по горе @Роми беше обяснила на тях им трябва в рамките на 48ч да те намеря в случай, че си позитивен за Covid-19. Така че ги карай поред.

• Харесвам 3
Публикувано:

Гръцките власти обявиха днес, че въвеждат  допълнителни мерки при влизане през сухопътните граници, включително от България, през всички отворени ГКПП, с изключение на ГКПП „Кулата-Промахон”.
По информация на българското посолство в Атина ограниченията ще засегнат ГКПП „Маказа-Нимфеа“, който е отворен за преминаване на български граждани с постоянно пребиваване в Гърция и за пътуващите по съществени причини. Новата мярка предвижда граничният пункт да бъде затворен за преминаване в интервала от 23.00 ч.  на 7 август до 7.00 ч. сутринта на 8 август. Влизането на лица при абсолютно наложителни пътувания (служебни, здравни и др.) се доказва със съответните документи.

Публикувано:
24 minutes ago, Ivko said:

Гръцките власти обявиха днес, че въвеждат  допълнителни мерки при влизане през сухопътните граници, включително от България, през всички отворени ГКПП, с изключение на ГКПП „Кулата-Промахон”.
По информация на българското посолство в Атина ограниченията ще засегнат ГКПП „Маказа-Нимфеа“, който е отворен за преминаване на български граждани с постоянно пребиваване в Гърция и за пътуващите по съществени причини. Новата мярка предвижда граничният пункт да бъде затворен за преминаване в интервала от 23.00 ч.  на 7 август до 7.00 ч. сутринта на 8 август. Влизането на лица при абсолютно наложителни пътувания (служебни, здравни и др.) се доказва със съответните документи.

Писна ми да всяват само паника с тези гръмки заглавия и тъпи статии, сега и тъпите журналисти ще го препишат и напудрят още повече... Ще затворят за 8 часа и без това почти неизползвания ГКПП Маказа и то през нощта голям праз.... 

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:

Затварят всички пунктове през нощта, с изключение на Кулата, за неопределено време. Опитват се да ограничат собствените си граждани и постоянно пребиваващите да щъкат напред-назад из Балканите за пазар и хазарт.😆 

• Харесвам 7
  • Смея се 1
Публикувано:

За тези, които все пак не се откажат и дойдат в Гърция, да покажа няколко снимки от залеза от нашето хотелче. Да кажа, че цените на този род хотели сега са доста по-тънки от предишни години. Просто не се вързвайте на журналистически писания. Маска в Санторини се слага само в супермаркета и то маркирайки и с откпит нос  :)))

20200806_201136.jpg

20200806_201430.jpg

20200806_201541.jpg

20200806_212145.jpg

• Харесвам 29
Публикувано:

@Роми разбрах, че на Санторини вече имало и Лидъл. В Tripadvisor  чужденците се радват, че вече има откъде да си купят евтина вода, но пишат ,че не е много добре зареден и само сутрин имало повече стока. Доколкото разбирам водата от чешмите става само за къпане, така ли е ?

Публикувано:

@nino на Санторини водата идва от завод за преработка на морската вода в питейна и не е препоръчителна да се пие от чешмата. Това не е нещо кой знае какво защото в много части на света е така. Бутилираната вода не е скъпа. Има достатъчно супермаркети  да си купиш. Даже и не помня колко струваше, но явно не е било нещо кой знае какво. @Роми ще ти каже. И тук в рамките на шегата не задължително да пиеш вода има много хубаво вино местно, което си струва да се опита има и бира...

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:

В суперите малката вода от 0,5л е под 50 цента, а голямата от 1,5л е до 1 евро. Студена вода, от хладилник, на някои места продават за 1,5 евро. Водата от чешмите е за къпане и готвене.

• Харесвам 4
Публикувано:

Да напиша и аз малко в темата, защото ни се случиха доста неща, а това време на мен винаги не ми стига. 

Накратко на напиша за какво иде реч: От декември нашите са платили море (Вурвуру) но заради covid отменят нещата вече 3/4 пъти от юли насам, и накрая го решиха, че ще ходят твърдо. 😀 Та в понеделник си говорят родителите ми: дай да не ходим, парите да горят... каквото иска да става. А във вторник отново се започва, ако искаш да ходим пък каквото дойде. 🙄 И айде пак звънят на тур. агенцията в Петрич, моля променете ни резервацията отново и пак чакат отговор от хотела, но чакат чакат, а резултат няма до сряда на обяд...... а лабораториите взимат до 12:30 часа в Сандански за тестове.  

Ами сега какво правим (ако в сряда не направят резултат ще изпуснат един ден от почивката) , оттам казавам й на майка ми да се обади директно в хотела и на гръцки да ги помили да й променят резервацията на момента, че през тези посредници (тур. агенцията в Петрич, та в последствие разбираме, че има и гръцка фирма посредник) става бавно с тези мейли. Та обаждаме се по телефона и за 2/3 мин. вече всичко е уредено. Правят си тестовете веднага след обаждането и вчера си ги взеха, разбира се, че са отрицателни.

Днес вече са в Гърция, тази сутрин (около 08:00 тръгнаха от Сандански) са минали граница за 35/40 мин. имало е проверки за кодовете и за тестовете. Гърците са си избирали за тестове отново по избор (най-много Румънци), а мойте родители не са ги спирали, за да им правят тестове на границата. 

Казаха ми, че пътищата са чисти и се пътува страхотно спокойно, няма движение и пречки за каквото е и да било. Така, че сега може би утре и в неделя ще има малко трафик, но ще мине и той. 🙃

Които си е намислил да пътува за Гърция 😊 да стяга куфарите и да тръгва, няма место за притеснение. 😊 След тяхното пътуване може би и ние ще тръгнем.

@lesy Малко инфо за твоето питане. 

При попълването за кодовете се добавя нов адрес и всичко е готово. Не е голяма философията с попълването за тези кодове. То ти търси всичко последователлно: имена, номер на лична карта, номер на кола (ако си с кола разбира се), друго лице от страната при случай на проблем, адрес, временен адрес и това май беше....  

Нашите кодове дойдоха в 00:04 часа в деня на пътуването. 

• Харесвам 18
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 10 часа, giafil каза:

@nino на Санторини водата идва от завод за преработка на морската вода в питейна и не е препоръчителна да се пие от чешмата. Това не е нещо кой знае какво защото в много части на света е така. Бутилираната вода не е скъпа. Има достатъчно супермаркети  да си купиш. Даже и не помня колко струваше, но явно не е било нещо кой знае какво. @Роми ще ти каже. И тук в рамките на шегата не задължително да пиеш вода има много хубаво вино местно, което си струва да се опита има и бира...

Ами в супермаркета имаше 2 вида води по 1.5 л. Една по 0.2 лв. И другата по 0.24. 4 броя тоник, за джина, бяха 2.04 евро, бирата -мнаго видове. Евтинки. Резултата е от преди 2 часа и чета от касовата бележка. Във Фира има поне 2 супермаркета в района на центъра. Аз не готвя на почивка, но се вижда че са страхотно заредени. Особено т любимите ми сирена. Скъпо е виното. Да си знаете

• Харесвам 6
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Комисията за защита на конкуренцията започва проучване дейността на частните лаборатории по повод преустановяване предлагането на групови pcr тестове по метода на пуловете.

• Харесвам 8
  • Браво 2
  • Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.