Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, 

Хвърлила съм око на директен полет до Миконос към края на август, за 4 дни престой (3 нощувки). 

В Гърция сме били в Атина, Санторини, и на Касандра, т.е. всичко останало ми е непознато. 

Четох, се Миконос е "Ибиса-та на гръцките острови" - оживена парти атмосфера, съчетана с високи цени, което не е точно това, което търся; но директният полет и фактът, че имам да използвам ваучер, с който полетът излиза безплатен, ме изкушава. Пък и ми е интересно да видя Миконос 🙂

Четох, че голяма част от навалицата се дължи на круизните кораби; но си мисля, че това лято този проблем едва ли ще го има. Вие как мислите?  

Другото, което се чудя: струва ли си за толкова кратко време да разбивам престоя между Миконос и Наксос (с идеята да избегнем купона и да се насладим на по-спокойна почивка), или не? Ферито излиза 40Е на човек в посока, което по-скоро ме отказва от идеята. 

Публикувано:
Преди 1 час, MCC каза:

Здравейте, 

Хвърлила съм око на директен полет до Миконос към края на август, за 4 дни престой (3 нощувки). 

В Гърция сме били в Атина, Санторини, и на Касандра, т.е. всичко останало ми е непознато. 

Четох, се Миконос е "Ибиса-та на гръцките острови" - оживена парти атмосфера, съчетана с високи цени, което не е точно това, което търся; но директният полет и фактът, че имам да използвам ваучер, с който полетът излиза безплатен, ме изкушава. Пък и ми е интересно да видя Миконос 🙂

Четох, че голяма част от навалицата се дължи на круизните кораби; но си мисля, че това лято този проблем едва ли ще го има. Вие как мислите?  

Другото, което се чудя: струва ли си за толкова кратко време да разбивам престоя между Миконос и Наксос (с идеята да избегнем купона и да се насладим на по-спокойна почивка), или не? Ферито излиза 40Е на човек в посока, което по-скоро ме отказва от идеята. 

МСС, не съм била на Миконос, но 8 нощувки на Наксос ми бяха крайно недостатъчни.

Някой по - горе писа за лежерна  почивка на Калефалония.  Там не е за лежерна почивка. Красота и в четирите страни на острова, а се пътува бавно. И не заради дължи разстояния, а заради завои.  Но пък всеки си струва. Не си представям да се опъна на пясъка, като знам на другия край на острова какво ме чака.

Фери от Глифа до Скиатос не ми е известно да е имало някога. Имаше от Мантуди. 

Публикувано:

В Миконос си е прекрасно, поне според мен. Плажовете са много добри, има и много шумни и весели, но и много спокойни, нудиски и смесени. Прекрасно развит публичен транспорт- автобуси и лодки, включително и нощен транспорт. Цените не са ниски, но цените са съизмирими с тези в Хилкидики, а качеството - много по-високо. Знам, че много ще ми възразят за цените, но знам какво говоря. Няколко пъти съм била на Миконос и определено съм пристрастна, но преди 3 години бях през юни в Порто Карас на конференция , а в началото на юли в Миконос за малко море. Бях в шок, че цените в Хилкидики са за доста неща по-високи от Миконос и то през юни!  То аз и преди не признавах много Хилкидики, но след този случай не бих се излъгала да отида изобщо.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, jul каза:

Сигурно имаш предвид от Глифа до Евия?

До Евия са Glyfa ferries, а аз съм пътувал с Anes с малко корабче за до 8 автомобила. Този маршрут обаче все още не е обявен за тази година на страницата им.

Публикувано:

Здравейте. Да попитам нещо според вас последната седмица на Юни - първата на Юли, къде има по-големи шансове да се постоплила водата ( нещо от сорта на поне -25-26 градуса да е), в района на заливите около Прага - Лихнос, Агиос Йоанис и другите в района или тези по южен Пелион?

Йосиф Милчов
Публикувано:

Никога не сме ходили на море в Гърция, но явно тази година ще ни е сефте. Препоръчаха ми селцето Ставрос в близост до Аспровалта, а също се огледах и в местата около Йонийско море, по точно Левкада. Какво ви мнението за двете места и кое е по доброто според вас. 

Публикувано:
53 minutes ago, BlackArt77 said:

Никога не сме ходили на море в Гърция, но явно тази година ще ни е сефте. Препоръчаха ми селцето Ставрос в близост до Аспровалта, а също се огледах и в местата около Йонийско море, по точно Левкада. Какво ви мнението за двете места и кое е по доброто според вас. 

В Ставрос не съм била, но преди 2 години бяхме на Лефкада. Много ни хареса! Отседнахме в селцето Василики, плажът е чудесен по средата на залива, спокоен. В това хотелче нощувахме, приятно, без да е супер лукс:

Проблем е, че към 4 следобяд излиза доста силен вятър, тогава излизат сърфистите 🙂 В двата края на плажа на Василики има много приятни кръчми.  

Един ден направихме круизче от Василики - ей това си заслужава 1 000 % и остават спомени за цял живот. Маршрутът на корабчето беше - плажовете Егремни /тук спряхме на самия плаж/ и Порто Кацики /тук само минахме покрай него/ на Лефкада, селцето Фискардо на о. Кефалония /имахме време за обяд на самия остров/, спирка на о. Итака, след това се влиза в една пещера и се минава покрай още няколко островчета, включително и острова на Онасис, където са  - Скорпио.

Ето и снимки 🙂 

Плажът на Василики, пред хотела:

DSC08128.JPG

Залива с кръчмите

DSC08138.JPG

Плажът Егремни /с круиза/

DSC08202.JPG

Фискардо /с круиза/

DSC08228.JPG

о. Итака / с круиза/

DSC08244.JPG

отново пред хотела във Василики

DSC08290.JPG

• Харесвам 11
Публикувано:
6 minutes ago, vladimira74 said:

Определено Лефкада.

Ева може ли линк към хотела на Василики.

Нямат нито сайт, нито ги намирам по разни резервационни системи. Преди 2 г. им намерих мейла от някъде и така се свързах с тях.

Не съм много полезна 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

@BlackArt77, зависи какви са ви вижданията за почивка.

Ставрос - близо е, бюджетно е, пренаселено ми идва (за този сезон не е ясно), има достъп до няколко много приятни плажа с тюркоазена вода (след Олимпиада посока Неа Рода). Може да се иде за ден до Амулиани. Плажът на Ставрос според мен не става. Ако се спрете на него, препоръчвам да гледате по-крайните части откъм реката и Неа Врасна.

Лефкада - и ние отседнахме във Василики. За мен Лефкада е само междинна спирка към Кефалония, не можах да я харесам. Да не се разпростирам - качила съм пътепис с практическа информация, може да прегледаш. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Миналата година в началото на юли отидохме в Неа Врасна (те Ставрос-Неа Врасна-Аспровалта и Офринио са всичките в един дълбок залив). Тръгнахме с малка кошница и само да топнем д..тата преди същинското море. За първи път стъпихме в тоз регион. (На Халкидики ходим от 2000 г . след 2013-14 упорито го избягваме заради "побългаряването". ) От Врасна останахме очаровани - спокойно и ненаселено селце, приятелско отношение в хотела и по кръчмите. (примери: отиваме в 9 ч. при настаняване от 14 и хората наскачаха да ни посрещнат с фрапета, закуски, плодове за децата, като категорично отказаха да си платя за още една закуска. 100 пъти се извиниха, че не ни е готова стаята, а ние всъщност отидoхме рано за да си удължим плажа 🙂. В плажната кръчма пък им похвалихме зехтина и искахме да си купим, та на изпроводяк ни даруваха с 1 л. и пак не пожелаха пари). Иначе морето е като нашето - пясък и леко мътна вода.

Лефкада и района около Парга/Превеза - е друго ниво определено ! Наслада за всички сетива ! Много красиво, различни типове плажове, много възможности за обикаляне и дейли трипчета. Минусът е ,че е по-далече и по-скъпо.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 1 час, Eva eva каза:

Проблем е, че към 4 следобяд излиза доста силен вятър, тогава излизат сърфистите 🙂 В двата края на плажа на Василики има много приятни кръчми.  

@BlackArt77, по принцип "разписанието" на вятъра е от 3-3.30 до към 8. Но това не трябва да те плаши. Вятърът в никакъв случаи не е неприятен, а и гледката на сърфистите си заслужава. Миналата година се пробвах и аз и определено ми хареса. Понякога вятърът стачкува и спира в 5 и тогава една моторница започва да обикаля и да прибира сърфистите 😄

Плажът на Василики е малко особен - много плитък много навътре, но камъните са си ... едри камъни. Не че не става, ама точно там не бих седял много време. Наоколо има бутикови закътани плажчета, даже миналата година открих един, който е за 5-6 човека максимум. Василики ми е предпочитаното място на Лефкада. Лепна ми, дето се казва.

преди 14 минути , bibi каза:

Лефкада и района около Парга/Превеза - е друго ниво определено ! Наслада за всички сетива ! Много красиво, различни типове плажове, много възможности за обикаляне и дейли трипчета. Минусът е ,че е по-далече и по-скъпо

Парга може и да е по-скъпо (макар че според мен няма съществена разлика). Но Лефкада категорично е чувствително по-евтино.

• Харесвам 3
Публикувано:
3 minutes ago, Zaro said:

Плажът на Василики е малко особен - много плитък много навътре, но камъните са си ... едри камъни. Не че не става, ама точно там не бих седял много време. Наоколо има бутикови закътани плажчета, даже миналата година открих един, който е за 5-6 човека максимум. Василики ми е предпочитаното място на Лефкада. Лепна ми, дето се казва.

Хм, пред нашия хотел плажът си беше супер. Нямаше никакви камъни, освен по брега, но там май бяха допълнително насипани. В морето нямаше камъни.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 минути , Zaro каза:

Парга може и да е по-скъпо (макар че според мен няма съществена разлика). Но Лефкада категорично е чувствително по-евтино.

Може би си прав, говорим за разлики от 10-20 евро. Ние сме 5 човека (2+3) и си угаждаме. По спомени сметките от последните лета  са били нещо от сорта; Врасна-40-50 евро, Парга/Превеза - ок. 70-90,  Лефкада 60-70, Евия 40-60. То има и разлика в какъв тип кръчма седнеш, де. 🙂

Публикувано:
преди 3 часа, BlackArt77 каза:

Има много красиви места в Гърция и тук може да получиш хиляди предложения за конкретни места. Въпросът е обаче как ти самият си представяш почивката. Дали искаш спокойствие и да си далече от тълпите от българи, румънци, сърби и т.н., дали искаш да си на ол инклузив заради децата, дали искаш да си на остров и т.н. За да имаш приятна отпуска това е първият въпрос, на който трябва да си отговориш.

Нека и аз да ти препоръчам, а ти ще си проучиш и ще решиш.

За спокойствие и далече от тълпите балканци - вземи 4 или 5-звезден хотел на Халкидики (вярно, че може така да се натресеш на руснаци, но трябва и ревюта за хотелите да се четат). Препоръчвам ти на Атон този хотел -  Akrathos Beach Hotel. Хотелът предлага и ол инклузив и е подходящ за семейства с деца.

За почивка в апартамент/ студио в частна къща - бих препоръчал остров Тасос и например района на Chrysi Ammoudia. Там плажът е много хубав и има красиви гледки към планината на острова.

Като за първи път и в зависимост от желанията ти, аз бих препоръчал да обърнеш специално внимание на Тасос. Наблизо е, има добри плажове, има и диви и красиви места, но има и масов туризъм на места. Ако желаеш по-изискан хотел на Тасос без много балкански субекти, то виж този - ALEA Hotel & Suites. От онази част на острова (западната страна) като цяло плажовете не са от най-хубавите, поради което ти препоръчах източната страна на острова и по-специално Chrysi Ammoudia. Може да погледнеш и Makryammos Bungalows, ако желаеш да си сред родни отпускари.

Аз лично не бих ти препоръчал нито Ставрос, нито Левкада. Ставрос в сезона е претъпкан (разбирай и плажа). Левкада има една особеност, че хубавите плажове са на отсрещната страна на острова, а в средата на острова е планина. Може би само селището, което Eva eva ти препоръчва си заслужава, но толкова път за нещо, което може да получиш и по-наблизо...... Освен това на Левкада и изобщо на Йонийските острови е може би с около 10-15% по-скъпо от Халкидики например. Ако ще биеш толкова път до Йонийско море (което има невероятен син цвят), то препоръчвам Корфу, а не Лефкада. Главният град на Корфу е супер за разходка, но не препоръчвам там да се остане за почивка.

И в крайна сметка за всеки влак си има пътници, а Гърция предлага за всеки вкус по нещо. Ако посочиш как точно си представяш почивката си, може и да сме по-полезни с препоръките.  

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:

Пред нашата къща за гости във Василики, където бяхме миналото лято  плажът също бе пясъчен и плитък доста навътре. Малко по настрани, в посока центъра на селото, май беше леко каменист, но не е нещо драматично . Ние бяхме точно на другият край на залива. Там май се водеше Понди(Понти). Точно там са и по-хубавите заведения според мен.Мога да дам линк към къщата при интерес. Останахме много доволни и от местоположението й( буквално на 20 метра от плажа), и от помещението, и от самите домакини. Големите и хубави круизи тогава тръгваха от Нидри. Заслужаваше си. Отделно от пристанището на Василики може да си направите еднодневно посещение с корабче на близкия плаж Агиофили.

• Харесвам 1
Публикувано:

След всичките тези мерки, удължаване на извънредното положение и т.н., на мен пак не ми става ясно мога ли да пътувам до Гърция, без да се налага карантина там и после тук след 15.06? На сайта на външно няма нова информация!

Публикувано:
9 minutes ago, Дидко said:

След всичките тези мерки, удължаване на извънредното положение и т.н., на мен пак не ми става ясно мога ли да пътувам до Гърция, без да се налага карантина там и после тук след 15.06? На сайта на външно няма нова информация!

Това ще стане ясно на 15.06. Все още не е 100 % сигурно.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, vladimira74 каза:

Може ли координати на студиото.

https://bit.ly/2B1PZhP

Има ги и в Букинг, но там или няма наличност или са малко по-скъпи. Може там поне да се видят отзивите и рейтинга за информация.

• Харесвам 1
Йосиф Милчов
Публикувано:

@Pantelej Putnik Избора Гърция е заради ограниченията. Принципно не съм фен на плажуването и печенето като рак на морски плаж. Обмисляме го с кола от 1 до 6 септември. Не сме претенциозни към настаняването, но разбира се гледаме все пак и да има нормални условия. Като се замисля, повече ни интересува региона. В смисъл плаж не го виждам повече от 2 до 3 часа дневно, По скоро ме интересува в даденото място какво може да се види и в региона интересно. В Гърция сме ходили само в Атина и Солун. Така, че мисля би ни било интересно на повечето места. Изключвам южна Гърция и острови като Кос, Санторини или Крит, прекалено далеч за шофиране и фериботи. По скоро регион на максимум до 500 км. от София. На ол инклузив също не държим, взех билети до Ейлат за декември и букнах ол инклузив в Таба, Египет. Разбира се това декември е доста условно и може във всеки един момент да падне, както ни падна и Мароко за септември. С две думи разчитаме за сефте на Гърция, защото от оставащата година не вярвам да стане друго пътуване, а на нашето черноморие не ни се ходи изобщо. Ако останем в България 100% бихме се забили по Родопите или Рила.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 часа, BlackArt77 каза:

Звиси какво търсите. Ставрос определено е бюджетно решение, с усещане че си в Приморско ( например). На юг, както са писали, след Опимпиада има няколко хубави плажа, които си заслужават, но са на 20-ина мин с кола. 

Лефкада е типична Йонийска дестинация, уникални плажове, но повечето с камъчета и доста дълбоки...Ноо пък уникални гледки, тюркоазена вода и т.н....

Йосиф Милчов
Публикувано:

Намерих доста приятен апартамент в Нидри, Лефкада. Какво ви е мнението за въпросното градче Нидри?

Публикувано:

Нидри е симпатично градче с хубава крайбрежна улица с приятни заведения. Има си всичко необходимо, има живот без да е пренаселено или поне така беше преди няколко години през Септември, когато ние го посетихме. Няма, обаче, хубав плаж, но, както сигурно си проучил, хубавите плажове на Лефкада са от другата страна на острова, ако желаеш да ги посетиш ще ти трябват 40 - 50 мин. каране в посока. От Нидри тръгват и много екскурзии до съседните острови. На мен ми допадна, ако посетим пак Лефкада сигурно отново бих се позиционирала в Нидри.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.