Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 10.08.2020 г. в 16:31, Iv27 каза:

Здравейте, предстои ни пътуване до Крит на 25 август.Има ли някой, който в момента е там или е пътувал след въвеждането на тестовете? Бих искала да му задам няколко въпроса.Благодаря

Здравей! Вчера се върнахме от Крит. Направиха ми тест на летището. Не съм сигурна, но само на мен от целия самолет ( бяхме около 30-35 пътника), защото PCR теста ми беше направен във вторник, а пристигнахме на летището в петък.

Публикувано:

Някой може ли даде информация, как стои въпросът с опашките в събота и неделя на Кулата? Чудя се все пак дали да не направим тестовете и оползотворим ваучера тази година. Не се знае догодина как ще е....

Мисля, че в хотела, койтоо бяхме запазили и имаме ваучер има свободни места за след една седмица.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, Mamas каза:

събота и неделя на Кулата

Миналата седмица имаше опашки, минаваше се средно за около час.  

преди 3 часа, Mamas каза:

Мисля, че в хотела, койтоо бяхме запазили и имаме ваучер има свободни места за след една седмица.

Има места почти във всички хотели в Гърция. Поне така ми каза един приятел, който работи в хотел в Гърция. 

Но все пак се свържете в хотела да попитате.  

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 минути , Jorro каза:

Някой може ли да ми потвърди, че деца под 10 години нямат нужда от направен PCR тест?

Чета https://travel.gov.gr/#/faq_travelqa

Предполагам няма как да не е актуално там

Най-актуалното място 👍

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Jorro каза:

Някой може ли да ми потвърди, че деца под 10 години нямат нужда от направен PCR тест?

Чета https://travel.gov.gr/#/faq_travelqa

Предполагам няма как да не е актуално там?

Ето и от посолството на Гърция https://www.mfa.gr/bulgaria/bg/the-embassy/news/announcement-regarding-entry-to-greece-through-land-borders-with-bulgaria.html

• Харесвам 2
Публикувано:

Медиите пишат,че се въвежда задължително носенето на маски на всички обществени места ...??? Това старо ли е ?? 
https://www.google.com/amp/s/www.actualno.com/amp/maskite-v-gyrcija-veche-sa-zadyljitelni-na-vsichki-obshtestveni-mesta-news_1491518.html

Публикувано:
преди 52 минути , Levantino каза:

Медиите пишат,че се въвежда задължително носенето на маски на всички обществени места ...??? Това старо ли е ?? 
https://www.google.com/amp/s/www.actualno.com/amp/maskite-v-gyrcija-veche-sa-zadyljitelni-na-vsichki-obshtestveni-mesta-news_1491518.html

Аз за първи път го виждам, вече ми е все тая, дано само да не затворят границите отново.

• Харесвам 3
Публикувано:

Не е старо. От днес е.

Аз това го разбирам, както е написано: "използването им от всички служители и клиенти на обществени услуги е задължително", т.е. ако се ходи в обществени институции.  Явно досега не се е изисквало.

• Харесвам 3
Публикувано:

Незнам дали не е старо. Вече съм тотално отвратен от начина по който се пресъздава всичко от Гърция в нашите медии,,,,то не бяха секири, брадви, ужаси, забрани !! И волски нерви да имаш пак ще се притесниш, а на всичко отгоре голяма част от хората, които се отказаха злорадстват и сипят подмятания от сорта “аз на тея мръсни византийци няма да им се навеждам” , “по-дорбе се откажи” и т.н. Истината е, че и полвината от това, което се пише не отговаря на истината, нооо докато не отидем няма как да разберем. 

@dechy  значи става въпрос за банки, болници, аптеки, административни сгради и други такива, едва ли ги носят на открито. Значи да разбирам, нищо по-различно от тук. 

• Харесвам 11
Публикувано:

не ги четете има някаква не здрава тенденция , целенасочена към почивка в Гърция като , че хората да се откажат и да отидат на родното море...трудно ще стане...почти всички мои познати предпочитат един ден по малко да почиват заради PSR  тестовете защото 100 лв са доста на човек...но да не се занимават с нашият псевдо туризъм...така че, нямам нищо против да ме осведомяват с колко са се покачили заразените в Гърция ,но повече не им вярвам... 

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:
преди 4 часа, Asya Assenova каза:

Аз за първи път го виждам, вече ми е все тая, дано само да не затворят границите отново.

И аз само това се моля, броя дните до тръгването.

Иначе, това за маските не е ново - задължителни са навсякъде на закрито, с изключение на частните домове. На открито са задължителни на Парос и Антипарос.

• Харесвам 2
Публикувано:

На Парос е до 24-ти, предполагам, че заради масовите литургии за Панагия го въведоха, надявам се до 29-ти да отпадне,  защото не си представям как пия леден Митос в Парикия с маска 😉 

• Харесвам 4
Публикувано:

Хора, уморих се да повтарям, че само някой грък с маска може да видиш. И то вътре в магазин, автобус, фери. Беше си предтекс за да отменят големите лигургии и на 23.08. Пиратите в Науса. Утре ми е последен ден и слава богу няма шанс да го развалят с някоя идиотия, като испанските.

• Харесвам 5
  • Шок 1
Публикувано:

Носенето на маска е препоръчително за една седмица за завърналите се от ваканция и по специално от Парос, Антипарос, Порос и други острови. Една седмица карантина, така да се каже. Това е за младите, които се завръщат за да не заразят родителите си, приятели и др.. Вчера на Миконос заразените бяха 9.

Бирата на масата естествено без маска. Не мисля, че има някой седнал на маса с маска. 

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 минута , Bore каза:

може ли инфо кои кодове тестват на границата?

Според зависи.  Няма нищо сигурно, не е като преди. 

• Харесвам 2
Публикувано:
В момента, Bore каза:

ех...

Добави се в групата за Кулата във Facebook, там има актуално инфо, непрекъснато се update-ва 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 11 минути , Asya Assenova каза:

Добави се в групата за Кулата във Facebook, там има актуално инфо, непрекъснато се update-ва 🙂

преди 13 минути , Bore каза:

ех...

Сега прочетох в групата за Кулата, че днес са тествали с код 93, с 43 не са,  по един от кола предимно, но пак според зависи.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 минути , Asya Assenova каза:

по един от кола предимно, но пак според зависи.

Къде къде по-опасно е да пуснеш един болен, вместо цяло заразено семейство 😄 Явно нямат много тестове 🤔

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.