Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:
В момента, tch каза:

Къде къде по-опасно е да пуснеш един болен, вместо цяло заразено семейство 😄 Явно нямат много тестове 🤔

Нали само с отрицателен тест се влиза, преведен, с положен мокър печат, с номер на документ за самоличност. Всички ли да са фалшиви? И да,можеш да си с отрицателен тест и да пипнеш гадния вирус в двата дена след това... Кога ще свърши тази гадост...

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Asya Assenova каза:

Нали само с отрицателен тест се влиза, преведен, с положен мокър печат, с номер на документ за самоличност. Всички ли да са фалшиви? И да,можеш да си с отрицателен тест и да пипнеш гадния вирус в двата дена след това... Кога ще свърши тази гадост...

Положен мокър печат? Четох, че от Пирогов ги пращали на имейла.

Публикувано:
преди 10 минути , Bore каза:

Положен мокър печат? Четох, че от Пирогов ги пращали на имейла.

Трябва да има печат, не става само ако ти си го разпечаташ. Резултатът от теста трябва да е преведен на английски, да фигурира номерът на документа с който ще пътуваш и да е подпечатан после.Това  е за преминаване на границата  както по суша, така и  по въздух. Това за тестове, правени в Рамус, защото аз там ще си правя,  удобно ми е.  Така ми обясниха от лабораторията. От Пирогов може и с печат да ги изпращат по имейл, не зная.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , Asya Assenova каза:

Трябва да има печат, не става само ако ти си го разпечаташ. Резултатът от теста трябва да е преведен на английски, да фигурира номерът на документа с който ще пътуваш и да е подпечатан после.Това  е за преминаване на границата  както по суша, така и  по въздух. Това за тестове, правени в Рамус, защото аз там ще си правя,  удобно ми е.  Така ми обясниха от лабораторията. От Пирогов може и с печат да ги изпращаш по имейл, не зная.

И в Пирогов трябва да се отиде на другия ден за печат.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , анамари каза:

И в Пирогов трябва да се отиде на другия ден за печат.

т.е. чакам теста по имейла и щом дойде, разпечатвам и отивам за печат на рецепцията?

Публикувано:
преди 11 минути , Asya Assenova каза:

Трябва да има печат, не става само ако ти си го разпечаташ. Резултатът от теста трябва да е преведен на английски, да фигурира номерът на документа с който ще пътуваш и да е подпечатан после.Това  е за преминаване на границата  както по суша, така и  по въздух. Това за тестове, правени в Рамус, защото аз там ще си правя,  удобно ми е.  Така ми обясниха от лабораторията. От Пирогов може и с печат да ги изпращат по имейл, не зная.

Можеш ли дадеш малко допълнителна информация за тестовете в Рамус? Разбрах, че са по 100лв? Дали се чака дълго (знам, че няма предварителни часове при тях)? Благодаря!

Публикувано:
преди 7 минути , super_sunshine каза:

Можеш ли дадеш малко допълнителна информация за тестовете в Рамус? Разбрах, че са по 100лв? Дали се чака дълго (знам, че няма предварителни часове при тях)? Благодаря!

Зависи от лабораторията. Аз ще посетя една до нас, там почти няма хора. Най-много хора има в тази в Дружба, централната, но там много бързо ставало. Моя приятелка си прави тест за нея и детето в понеделник, сподели че за по-малко от час са минали, а опашката е била чак на паркинга. Резултатите излизат или на същия ден вечерта, или на другия ден сутринта. На мен ми предстои пътуване на 6-и септември сутринта ,  пада се в неделя,  казаха ми да дойда в петък сутринта, за да ми стане готов резултатът в събота до обяд и после да отида в централната лаборатория в Дружба, за да си получа резултата. Тя работи в събота до 18 ч. Да си нося личните документи, с които ще пътувам и при тестването и при получаването на теста и след като си получа теста, да отида да ми го подпечатат.  Тази информация ми я дадоха по телефона, аз ги търсех, те не вдигнаха  и после ми върнаха обаждането, бяха много любезни. Това е в общи линии.

• Харесвам 6
Публикувано:

Взеха пак нови мерки. Всеки ден нещо ново. Вече съвсем се обърках. От 21/8, петък от 6:00 до 31/08, 06:00  за Миконос и Халкидики важи с маски на открито и закрито. В заведенията, естествено че е без маска. По-точно 4 човека на една маса или 6 ако са от едно семейство, забранено е събирането на едно място на повече от 9 човека.

• Харесвам 4
  • Шок 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 минута , harta каза:

Взеха пак нови мерки. Всеки ден нещо ново. Вече съвсем се обърках. От 21/8, петък от 6:00 до 31/08, 06:00  за Миконос и Халкидики важи с маски на открито и закрито. В заведенията, естествено че е без маска. По-точно 4 човека на една маса или 6 ако са от едно семейство, забранено е събирането на едно място на повече от 9 човека.

И на плажа?

• Шок 1
Публикувано:
преди 11 минути , Bore каза:

т.е. чакам теста по имейла и щом дойде, разпечатвам и отивам за печат на рецепцията?

Те ще ви го разпечатат и заверят. По мейла си е за вас, да си имате. Но не става за Гърция. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Луда работа, само дано не затворят траниците, че ми отиде почивката. Аз на Корфу ще ходя, една магеланка писа, че било мъртвило там, пък да видим.  Чак невероятно ми звучи.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 15 минути , super_sunshine каза:

Карта на СБА дава 20 лева отстъпка в Рамус. Така излиза, че можеш да си купих сребърна карта за 35 лева и да спестиш 45 лева при 4-членно семейство (4х20 отстъпка - 35 цена карта), като картата ти идва допълнителен бонус. 1 карта важи за всички членове на семейството на картодържателя. Утре ще го тествам (в момента инфото е от сайта на СБА, което беше потвърдено по телефона от Рамус).

• Харесвам 5
Публикувано:

На плажа хора с маски няма, никъде не съм виждала. Нито в заведенията за хранене, защото са на открито. 

Това с маските сега да се носят на открито е явно за места, на които има много хора, струпване на хора, тесни улички на които едвам се разминаваш.

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 час, super_sunshine каза:

Да, тестовете са по 100лв. Няма отстъпка за деца или други членове на семейството. Правих в понеделник в централната лаборатория в Дружба, бързо мина предвид голямата опашка. Трябва да се заяви, преди да ти направят теста, че искаш да е на английски и се предоставят паспортите/ картата с които ще се пътува. Резултатите могат да се видят он-лайн, но за да е на аглийски и с печат трябва да се отиде допълнително, пак с документите за пътуване. Няма нужда да разпечатваш резулатата, който си видял он-лайн. За тези резултати на английски е отделна опашката. Резултатите бяха готови вчера, но вчера не можах да отида и ги взех днес. Днес сутринта имаше малко хора и на двете опашки (и за вземане на проби и за резултати на англисйи), така че много бързо стана. Не се плаща нищо допълнително за резултатите на английски.

ПЛФ формата попълних вчера за мен и за детето една, изрично пишеше по една на домакинство, но нещо информацията за другия човек/ детето много бегла ми се видя (нито номер на документ за пътуване, нито нищо друго), та ме загложди и да питам още веднъж има ли нужда да попълвам втора ПЛФ форма за детето? 

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, harta каза:

На плажа хора с маски няма, никъде не съм виждала. Нито в заведенията за хранене, защото са на открито. 

Това с маските сега да се носят на открито е явно за места, на които има много хора, струпване на хора, тесни улички на които едвам се разминаваш.

от 21.08.влиза в сила.

Публикувано:

В петък и събота опашките са били огромни. В неделя бяхме в 7 часа и имаше трима човека преди нас. Докато започнат работа в 8 вече имаше над 30 човека. Имаше хора които не бяха успели да минат предишните дни. Това за Ремус Дружба. Резултатите ни бяха готови същия ден към 16.30. Съвета ми е, ако можете идете сутринта рано преди да отворят, така със сигурност ще минете за час, два. През седмицата може и да е по-спокойно, защото има доста лаборатории, но събота и неделя е само в Дружба. 

Летяхме до Ханя. На нашето летище гледаха тестовете и кодовете, в смисъл дали имаме такива. В Ханя, след паспортна проверка имаше някакви младежи и проверяваха, ама така и не разбрах точно какво. Ние слязохме с асансьора и им излязохме малко в гръб, та почуках единия по рамото да ни обърне внимание, тикнах му телефоните с кодовете и листа с теста, но не ни отрази  много, хвърли един поглед и това беше. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 25 минути , Бръмбар каза:

ПЛФ формата попълних вчера за мен и за детето една, изрично пишеше по една на домакинство, но нещо информацията за другия човек/ детето много бегла ми се видя (нито номер на документ за пътуване, нито нищо друго), та ме загложди и да питам още веднъж има ли нужда да попълвам втора ПЛФ форма за детето? 

А щом пише изрично по една на домакинство, защо се притесняваш излишно?? Разбира се, че няма нужда да попълваш отделно за детето.

• Харесвам 2
Публикувано:

Няма да затварят границата сега лятото.

Levantino -  Аз на Цикладите и с маска из уличките, нямам проблем. Много искам и аз там.

• Харесвам 1
  • Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.