Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:

Освен риска, има и оценка на печалбата

Едно е да рискуваш за 1000 евро, друго е да рискуваш същото за 1000000 евро

Само примерно де

• Харесвам 3
Публикувано:

В момента в групата за Кулата една дама, почиваща на Ситония, сподели, че и на плажа проверяват за маски. Можело гол, но с маска:) 

• Харесвам 1
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 2 часа, giafil каза:

Това с маска на плажа са български интерпретации  на нашите медии...малко сбъркали в превода...

И аз останах с такова впечатление, четейки и сравнявайки написаното в български и чужди медии съответно. 

Утре летим за Миконос, живот и здраве, и ще докладвам. 

• Харесвам 6
Публикувано:

@MCC, Чакам ъпдейт от летището на Миконос и ситуацията с маските, другата събота летим и ние. Май ще има селфи с маска, селфи без маска. 😉 

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:

Аз също се нареждам на опашката на чакащите новини от Миконос. Вие поне летите директно от София, а ние ще трябва да скокнем до Солун..... 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, Levantino каза:

@MCC, Чакам ъпдейт от летището на Миконос и ситуацията с маските, другата събота летим и ние. Май ще има селфи с маска, селфи без маска. 😉 

Да няма после раирано селфи с маска от някъде :))) . Малко офф, но на човека убил Осама БинЛаден му забраниха до живот да лети с Делта заради демонстративно селфи без маска в самолета и надпис “ I am not a p*ssy”!

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 4
Публикувано:

Еврика, току-що ни излезнаха негативни резултати. Кастелоризо и Родос да се готвят 🙂

Между другото след прочетеното тук леко се притеснявах от pcr теста. В крайна сметка процедурата ми се стори далеч от неприятна, а бъркането и в носа и в гърлото не беше особено надълбоко. Правих теста в Рамус, ако има значение.

• Харесвам 11
  • Браво 2
Публикувано:
преди 4 минути , Георги Матеев каза:

Еврика, току-що ни излезнаха негативни резултати. Кастелоризо и Родос да се готвят 🙂

Между другото след прочетеното тук леко се притеснявах от pcr теста и по-точно от бъркането в носа. Всъщност в крайна сметка преживяването ми стори далеч от неприятно, а бъркането не беше особено дълбоко.

Защо в носа,  а не в гърлото?

• Харесвам 1
Публикувано:

В Пловдив - Каспела бъркат и в носа и в гърлото. При носа направо те разплакват. В Пълмед не беше толкова дълбоко и далеч  не толкова неприятно.

• Харесвам 3
Публикувано:
34 minutes ago, Георги Матеев said:

Между другото след прочетеното тук леко се притеснявах от pcr теста. В крайна сметка процедурата ми се стори далеч от неприятна, а бъркането и в носа и в гърлото не беше особено надълбоко.

Зависи кой и как ти взимат пробата. По принцип трябва да се вземе надълбоко, но е адски неприятно. Важното е, че си здрав. Чакаме преки включвания! През Атина ли ще летиш? 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 44 минути , Георги Матеев каза:

Между другото след прочетеното тук леко се притеснявах от pcr теста. В крайна сметка процедурата ми се стори далеч от неприятна, а бъркането и в носа и в гърлото не беше особено надълбоко. Правих теста в Рамус, ако има значение.

Любими и двата. На Кастелоризо има супер гледка от червената крепост, дала името на острова, ликийската гробница е интересна, синята пещера и ако имаш време,разходка с лодка до Каш. Това ако спиш на Кастелоризо,ако си с дей трип от Родос  наслади се само на острова.

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:

Амиии, мнението относно тестовете показва, че сме готови за път.

Дестинация - Сивота.

Моля за препоръки за плажове, заведения и места за посещение. В Парга сме били и определо ни хареса. Ще я "отметнем" и този път. Само, че след нея продължихме към Лефкада, та не сме били около Сивота.

• Харесвам 3
Публикувано:
32 minutes ago, Asya Assenova said:

Любими и двата. На Кастелоризо има супер гледка от червената крепост, дала името на острова, ликийската гробница е интересна, синята пещера и ако имаш време,разходка с лодка до Каш. Това ако спиш на Кастелоризо,ако си с дей трип от Родос  наслади се само на острова.

Кастелоризо ми е мечта и някой ден ще я изпълня,,,дори бих останал седмица само да се наслаждавам на градчето.Има един стар филм Mediterraneo с Оскар от 91-ва. за група италиански войници захвърлени там през войната...сниман е на Кастелоризо. Който не го е гледал да навакса. Вобще Додеканезите са супер яки и цветни с тези джамии, църкви и крепости. 😉  То на Кос падна минарето от земетресението, поне го видях преди десет години. 

mediterraneo_92.jpg

• Харесвам 10
Публикувано:

До Кастелоризо е остров Ро необитаем, но интересното е, че последният жител е била една жена Деспина Ахладиоти родена 1890 и умира 1982г. Тази жена дали на инат на турците или от някаква вътрешна потребност на каже на света, че е жива всеки божи ден е вдигала гръцкия флаг. Гърците е наричат Дамата от Ро. Погребана е с военни почести. 

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 16 минути , Levantino каза:

Кастелоризо ми е мечта и някой ден ще я изпълня,,,дори бих останал седмица само да се наслаждавам на градчето.Има един стар филм Mediterraneo с Оскар от 91-ва. за група италиански войници захвърлени там през войната...сниман е на Кастелоризо. Който не го е гледал да навакса. Вобще Додеканезите са супер яки и цветни с тези джамии, църкви и крепости. 😉  То на Кос падна минарето от земетресението, поне го видях преди десет години. 

mediterraneo_92.jpg

Този филм ме запали по острова и миналото лято го посетих два пъти - с дей трип от Рпдос през юни и после през октомври от Каш. Прекрасен е, прилича си с Халки и Сими.

• Харесвам 5
Публикувано:
На 19.08.2020 г. в 13:51, Oldkozel каза:

Карта на СБА дава 20 лева отстъпка в Рамус. Така излиза, че можеш да си купих сребърна карта за 35 лева и да спестиш 45 лева при 4-членно семейство (4х20 отстъпка - 35 цена карта), като картата ти идва допълнителен бонус. 1 карта важи за всички членове на семейството на картодържателя. Утре ще го тествам (в момента инфото е от сайта на СБА, което беше потвърдено по телефона от Рамус).

Всичко е точно - дават отстъпка. Можеш да дадеш материал в почти всяка лаборатория. Като си видиш отрицателния резултат може да си вземеш принт с подпис и печат от всяка лаборатория на Рамус.

П.С. В Рамус бъркат в устата и двете ноздри, но не е драма.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 50 минути , Mamas каза:

Амиии, мнението относно тестовете показва, че сме готови за път.

Дестинация - Сивота.

Моля за препоръки за плажове, заведения и места за посещение. В Парга сме били и определо ни хареса. Ще я "отметнем" и този път. Само, че след нея продължихме към Лефкада, та не сме били около Сивота.

И аз чакам отзиви за Сивота, ще атакувам от Корфу:)

• Харесвам 3
Публикувано:

В 5:52 бяхме на Кулата и минахме за 27 минути. Гледаха QR кода, бегло тестовете. Спряха 2 румънски коли за ПСР тест, моят код беше с 43. 

Поздрави от Переа

1F404006-CB2E-4E6B-A0A2-3680913F6A8B.jpeg.3d2b51a7cce35050d4cda82a3286ea5b.jpeg

• Харесвам 17
  • Браво 1
Публикувано:

Кастелоризо и на мен ми е в плановете отдавна, но още не му е дошъл редът. Като цяло и на мен сякаш Додеканезите най- ми харесват.  Тази година също планът беше за Додеканези - Родос и Халки, но в крайна сметка в четвъртък пристигнахме в Кефалония. Полетите и до Атина и до Агростоли бяха почти пълни. Гледаха ПЛФ форми и резултати, но всичко мина гладко. В момента сме във Фискардо, живота си тече доста оживено, в хотела обаче имаме надпис да си изнасяме боклука сами, понеже заради Ковид няма са влиза чистачка 😀

• Харесвам 6
Публикувано:

Йонийските острови са много приятни, но някак си чистички, поредени и прекалено "цивилизовани". Додеканезите заради близостта си с азиатският бряг, направо лъхат на история, едно очеравателно примесване на гръцка, италинска и османска архитектура. Някак по-диви са. На всяко пристанище - Сими, Калимнос, Кос, има задължително италианска колониална сграда с кръста на крал Викторио Емануеле и крепост на рицарите - хоспиталиери, които са владели архипелага двеста годни. А на Лерос, пристанището Лаки ( Порто Лаго) целято е построено от италианските фашисти в стил  "рационализъм" от 30-те години на миналия век. Говори се, че самият Мусолини е имал вила на острова, но никога не е идвал. През 2015г., когато слязохме в Лаки, беше като "град-призрак",пълен със сирийски бежанци, които се бяха настанили в италианската сграда на киното и спяха по земята на дюшеци. Беше сюреалистично. Пътувахме от Калимнос до Лерос с един стар кораб, "Нисос Калимнос", който освен нас превозваше стотина бежанци. 😉😉 Сега да ме пита човек, къде ми е бил акъла тогава....но Лерос си остава един от най-яките острови и много искам да се върна пак там. 

DSCN7355.JPG

DSCN7364.JPG

DSCN7349.JPG

DSCN7640.JPG

DSCN7638.JPG

DSCN7626.JPG

DSCN7538.JPG

DSCN7384.JPG

DSCN7397.JPG

DSCN7398.JPG

DSCN7450.JPG

DSCN7506.JPG

DSCN7513.JPG

DSCN7520.JPG

DSCN7379.JPG

• Харесвам 31
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 час, Oldkozel каза:

В 5:52 бяхме на Кулата и минахме за 27 минути. Гледаха QR кода, бегло тестовете. Спряха 2 румънски коли за ПСР тест, моят код беше с 43. 

Поздрави от Переа

1F404006-CB2E-4E6B-A0A2-3680913F6A8B.jpeg.3d2b51a7cce35050d4cda82a3286ea5b.jpeg

Хайде, приятна  почивка, да си изкарате прекрасно!

преди 13 минути , Levantino каза:

Йонийските острови са много приятни, но някак си чистички, поредени и прекалено "цивилизовани". Додеканезите заради близостта си с азиатският бряг, направо лъхат на история, едно очеравателно примесване на гръцка, италинска и османска архитектура. Някак по-диви са. На всяко пристанище - Сими, Калимнос, Кос, има задължително италианска колониална сграда с кръста на крал Викторио Емануеле и крепост на рицарите - хоспиталиери, които са владели архипелага двеста годни. А на Лерос, пристанището Лаки ( Порто Лаго) целято е построено от италианските фашисти в стил  "рационализъм" от 30-те години на миналия век. Говори се, че самият Мусолини е имал вила на острова, но никога не е идвал. През 2015г., когато слязохме в Лаки, беше като "град-призрак",пълен със сирийски бежанци, които се бяха настанили в италианската сграда на киното и спяха по земята на дюшеци. Беше сюреалистично. Пътувахме от Калимнос до Лерос с един стар кораб, "Нисос Калимнос", който освен нас превозваше стотина бежанци. 😉😉 Сега да ме пита човек, къде ми е бил акъла тогава....но Лерос си остава един от най-яките острови и много искам да се върна пак там. 

DSCN7355.JPG

DSCN7364.JPG

DSCN7349.JPG

DSCN7640.JPG

DSCN7638.JPG

DSCN7626.JPG

DSCN7538.JPG

DSCN7384.JPG

DSCN7397.JPG

DSCN7398.JPG

DSCN7450.JPG

DSCN7506.JPG

DSCN7513.JPG

DSCN7520.JPG

DSCN7379.JPG

Страхотни снимки!
Вие май другата събота ще пътувате за там. 
Пожелавам ти всичко да мине добре и да ни покажеш нови, още по- хубави снимки!

• Харесвам 4
Публикувано:

@AlexandraKo, не не за Додеканезите, отиваме на Цикладите, там е друга бяло-синя приказка.

Нооо както е казано You never come to Dodekanisos twice, you come once, or you will continue coming time after time for the rest of your life 😉😉😉 

DSCN8498.JPG

• Харесвам 14
  • Браво 2
Публикувано:
Преди 1 час, Levantino каза:

@AlexandraKo, не не за Додеканезите, отиваме на Цикладите, там е друга бяло-синя приказка.

Нооо както е казано You never come to Dodekanisos twice, you come once, or you will continue coming time after time for the rest of your life 😉😉😉 

DSCN8498.JPG

Все е хубаво!
В този момент на несигурност, докъдето и да се добере човек, все едобре:)))

За Додеканезите съм мноооого съгласна:)))

• Харесвам 4
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.