Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 3.09.2020 г. в 16:07, ivailo_radev каза:

Ако спите в Имеровили и ползвате градски, трябва да хванете автобуса до Фира и после от там за Ия. Ама внимание - по този маршрут важи един билет (че ние се прецакахме първия път, да си вземем един до Фира и после още един до Ия).

Поправка - от Имеровили директно хващате автобус за Иа. Проверено миналата седмица.

Публикувано:
На 7.09.2020 г. в 23:09, Eva eva каза:

С това - SUPERJET. Здраве да е, каквото стане 🙂 То не бяха нерви за тестове, да не затворят границата, кодове, отменени полети три пъти, сега нямам сила да ги мисля и тия буфони и каквото е там 🙂 Да клати, само да ни закара 🙂 

В събота пътувахме със Superjet на Sea Jets от Наксос до Миконос. Не искам да Ви плаша, но ако имате проблем с повръщането, вземете мерки предварително. Вълнението беше силно, не знам колко Бофорта, но имаше доста зле изглеждащи, предимно жени. Хората раздават торбички постоянно. Лодката закъсня 40 минути и вместо 35 минути, пътуването отне на д 50. Но пък беше много яко изживяване за мен.... Успех!

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 10 часа, vino4erpec каза:

Поправка - от Имеровили директно хващате автобус за Иа. Проверено миналата седмица.

На нас нещо не ни се получи 😄 Даже този, който хванахме от Фира за Ия, не мина през Имеровили. Само на връщане.

Публикувано:

Гледам сайта на виненото събитие Ворина, обаче е на гръцки и копи/пействам преводи... Правилно ли разбирам, че тази година ще е от 14 до 20ти, но уикенда шатрички за дегустация на пристанището в Солун няма да има дори при ограничения за броя влезли? И всяка винарна ще си правят техни дегустации на различните им локации с предварително записване и т.н? 

http://www.winemakersofnorthgreece.gr/el/

Публикувано:
преди 1 час, ivailo_radev каза:

На нас нещо не ни се получи 😄 Даже този, който хванахме от Фира за Ия, не мина през Имеровили. Само на връщане.

Така е, защото спирката в посока Иа е чак долу на главния път, реално е под селцето. Горе в него е тази в посока Фира. Ние открихме вярната спирка с навигация и много питане.

Публикувано:

Sea jet  2 днес е спрян. Може и други да вържат на което пристанище стигнат. Sea jet 2 пътува между Сифнос, Милос, Кимолос, Фолегандрос, Санторини, Аморгос, Куфониси, Наксос и Миконос. Днес не е тръгнал изобщо от Пирея.

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:

Здравейте  ,как разбирате изискването за направенPSR тест 72 часа преди влизането в Гърция.

Ако направя теста в петък сутринта и в понеделник по обяд съм на границата дали ще има проблем???

• Шок 1
Публикувано:

Днес много духа наистина  на Цикладите. Има 8 Бофорта. Обаче големите ферита на Блу Стар май си вървят. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 55 минути , ttelena каза:

Здравейте  ,как разбирате изискването за направенPSR тест 72 часа преди влизането в Гърция.

Ако направя теста в петък сутринта и в понеделник по обяд съм на границата дали ще има проблем???

Еми, то е ясно.

Ако го направиш в 10:36 часа в петък може да минеш границата в 10:36 в понеделник.

Ако подраниш - чакаш. Защо мислиш са тези опашки на границата.

Ако закъснееш - sorry

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 3
Публикувано:

Здравейте! Днес успешно минахме границата, като пред нас в 10:50 имаше точно 4 коли. На колата пред нас изкараха един от пасажерите и му направиха тест. След това на нас дори не ни погледнах резултатите, само ми казаха, че аз (шофьор) трябва пак да си направя на място (дори не го бяха погледнали нито моя, нито на останалите). Минах и ми казаха да тръгвам, без да искат пари и без да кажат кога ще излезне и къде да проверя. Като ги попитах, само ми казаха: давай, тръгвай. Някой от вас попадал ли е в подобна ситуация? 

• Смея се 1
Публикувано:
преди 2 часа, ttelena каза:

Преди 1 час, ven62 каза:

Еми, то е ясно.

Ако го направиш в 10:36 часа в петък може да минеш границата в 10:36 в понеделник.

Ако подраниш - чакаш. Защо мислиш са тези опашки на границата.

Ако закъснееш - sorry

Това постоянно се дискутира и аз бях писал, ама на някои не им хареса мнението ми дори и търсеха друго. 72 часа няма какво да им се разбира - хващаш часа на влизането ти в Гърция и вадиш 72 часа. Ако пишеше 3 дни или 3 денонощия или нещо друго, разбирам да има интерпретации, ама при 72 часа не виждам къде е чуденката. ven62, ползвах само да ти допълня мнението, та затова съм цитирал твоя отговор 😄

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, bad kid каза:

Тестовете на границата не се плащат.

Ако резултатът е положителен, те ще те търсят.

. Благодаря за отговора. Да се надяваме, да не ме търсят 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 32 минути , ivailo_radev каза:

72 часа няма какво да им се разбира - хващаш часа на влизането ти в Гърция и вадиш 72 часа.

Има една подробност: масово лабораториите не пишат час на вземане на пробата, а само дата.

Затова обикновено се счита от 00.00 часа до 00.00 часа.

Според мен, не е никакъв проблем да се направи теста 2 дни преди пътуването, т.е. при условие че се пътува в понеделник, пробата е най-добре да бъде взета в събота. Вече всички лаборатории работят в събота (до обяд поне) и ще може да се получи необходимия резултат в съответното време.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 6 минути , Lyubina каза:

Има една подробност: масово лабораториите не пишат час на вземане на пробата, а само дата.

Според мен, не е никакъв проблем да се направи теста 2 дни преди пътуването, т.е. при условие че се пътува в понеделник, пробата е най-добре да бъде взета в събота. Вече всички лаборатории работят в събота (до обяд поне) и ще може да се получи необходимия резултат в съответното време.

Да, ако не пишат час, тогава смятането на часовете ни отпада 🙂 Ама то и въпросът на дамата тогава леко ще се обезсмисли. Само трябва да гледа дали нейната лаборатория не пише час наистина.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , Lyubina каза:

Аз правих тест в четвъртък и пътувах в неделя без проблем.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 минути , Asya Assenova каза:

Аз правих тест в четвъртък и пътувах в неделя без проблем

Ам, те и на мен не ми  поискаха резултатите от теста, но това е въпрос на късмет и не означава, че може да се мине и без него 🙂 

На колите преди нас доста им поровиха документите.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 22 минути , Asya Assenova каза:

Аз правих тест в четвъртък и пътувах в неделя без проблем.

Само да те попитам кога попълни QR формуляра, че нещо той ме притеснява. Ще правя тест в петък искам да пътувам в неделя

Публикувано:
преди 9 минути , Jeko каза:

Само да те попитам кога попълни QR формуляра, че нещо той ме притеснява. Ще правя тест в петък искам да пътувам в неделя

Няма значение кога, QR кога се получава на мейла в 00:00ч в деня на пътуването. Аз моя го попълних преди 2 дни и пътувам този петък.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Днес се върнахме от Гърция. Бяхме на Пелион за 12 дни, 2 семейства без деца. Преди пътуването си набелязахме няколко места за нощувка според прогнозата и особено ветровете.  Понеделник сутринта си направихме пул тест във Варна - общо 150лв. за четиримата. Резултатите излязоха към 17ч. След това звъннахме на първите две места, където си бяхме набелязали. В телефонен разговор потвърдихме на едното. Помолихме да ни изпратят ел.поща за да имаме доказателство на границата. Вечерта попълнихме PLF. Минахме в четвъртът сутринта като реално се вместихме в 72-та часа, но на сертификата не пишеше час. QR кодът пристига след полунощ. Попълнихме адреса само за първите нощувки, на място решавахме къде да са следващите. Първо бяхме в Агиос Йоанис, след това в Милина. Обикаляхме с каяци крайбрежието на Пелион. Агиос Йоанис е удобно за разглеждане на по-красивите плажове, с прозрачно синя вода. При липса на вятър е идеално за плажна почивка. След това отново по телефона запазихме следващите нощувки без предплащане. Милина е традиционно гръцко крайбрежно селце, удобно за разглеждане на Южен Пелион. На Пелион имаше основно гърци, тук-там българи, малко германци, собственици на имоти.

В Агиос Йоанис сервитьорите бяха с маски, в магазините -  също. Но в Милина и региона май само туристите слагахме маска в магазин и то не винаги. Дори и на гръцка вечер бяхме, но само с музика. Забравяш всичко. Не ми се прибираше.

• Харесвам 15
  • Благодаря 1
Публикувано:
6 hours ago, ivailo_radev said:

Това постоянно се дискутира и аз бях писал, ама на някои не им хареса мнението ми дори и търсеха друго. 72 часа няма какво да им се разбира - хващаш часа на влизането ти в Гърция и вадиш 72 часа. Ако пишеше 3 дни или 3 денонощия или нещо друго, разбирам да има интерпретации, ама при 72 часа не виждам къде е чуденката. ven62, ползвах само да ти допълня мнението, та затова съм цитирал твоя отговор 😄

Не че не ти харесах мнението. Просто на мен не ми помогна. Часовете и аз си ги бях сметнал. Проблемът е, че няма как да смяташ часове, когато на теста ти, както беше в нашия случай, няма час а само дата на вземане на пробата.
За едно си прав: вероятно няма смисъл да се обръща толкова внимание. Ние в крайна сметка също преценихме, че едва ли ще са толкова педантични проверяващите и си направихме тест в събота за пътуване във вторник за Ханя. Наистина нямаше проблеми. От Раян само ни питаха дали имаме тестове, а на летището в Ханя ни ги погледнаха съвсем набързо и ни пуснаха без да ни правят пак. 

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 часа, Lyubina каза:

Ам, те и на мен не ми  поискаха резултатите от теста, но това е въпрос на късмет и не означава, че може да се мине и без него 🙂 

На колите преди нас доста им поровиха документите.

Гледаха и резултстите от тестовете и кодовете. Един общ за мен и дъщеря ми, започва с 43 и не ни тестваха на границата Имам приятелка, която работи в агенция и включва тестовете в цената на пътуването, казват на техните клиенти да се тестват 3 дни по-рано. Досега не са имали проблем, Но всеки да се тества, когато намери за добре, аз споделям моя опит.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 6 часа, Lyubina каза:

Ако си направи теста в събота, ще трябва да се вземе от лаборатория, която работи в неделя или да тръгне по-късно в понеделник.

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.