Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:

До кога ще са задължителни PSR тестовете за Гърция? Нали на всеки 15 дни обновяват информацията. Ние ще пътуваме на 16 и искрено се надявам да ги премахнат.

Публикувано:

Знам какво пише в страницата на Гърците, но може ли някой да ми потвърди, че за едно домакинство е необходима една PLF форма? Говоря за домакинство (т.е. аз с приятелката ми), не за семейство с деца, брак и т.н. 

Съмнява ме някой да проверява точно кой има брак и кой не, но все пак...

Публикувано:
преди 4 минути , П.Кръстев каза:

Знам какво пише в страницата на Гърците, но може ли някой да ми потвърди, че за едно домакинство е необходима една PLF форма? Говоря за домакинство (т.е. аз с приятелката ми), не за семейство с деца, брак и т.н. 

Аз мога от опит да потвърдя, че е достатъчна една форма. Ние с жена ми бяхме с една, ама сме с различни фамилии, т.е. все едно ми е приятелката. Никой не е искал свидетелства за брак или касова бележка за купуването (в гаранция е още).

P.S. Търся квартира, ако случайно прочете последното.

• Харесвам 2
  • Смея се 9
Публикувано:

Аз също потвърждам, че попълнихме една PLF за едно и също домакинство. С жена ми нямаме брак, съответно сме с различни фамилии, имаме дете на 12. Пътувахме на 27.08 до Солун, откъдето летяхме за Санторини. Това, че сте едно домакинство, се даказва много лесно с адресите на личните карти, не че някой на границата ше ви пита....

Публикувано:
преди 15 минути , vino4erpec каза:

Аз също потвърждам, че попълнихме една PLF за едно и също домакинство. С жена ми нямаме брак, съответно сме с различни фамилии, имаме дете на 12. Пътувахме на 27.08 до Солун, откъдето летяхме за Санторини. Това, че сте едно домакинство, се даказва много лесно с адресите на личните карти, не че някой на границата ше ви пита....

To даже и по адрес на лична карта не сме на едно място... 🤔 Пътуваме утре рано сутринта, та ако е необходима втора PLF форма днес е последния шанс.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, П.Кръстев каза:

To даже и по адрес на лична карта не сме на едно място... 🤔 Пътуваме утре рано сутринта, та ако е необходима втора PLF форма днес е последния шанс.

Никой не търси и не гледа доказателства за адрес, доброволно декларирате, че сте едно домакинство и съответно живеете на едно и също място, ние си минахме без проблеми с един PLF (нямаме брак). Не могат и по лична карта да сравняват, ако пътуваш с паспорт, какво правят тогава?

• Харесвам 3
Публикувано:

Така е, просто дадох пример. На нас само БГ полицай ни погледна документите, поиска акт за раждане на детето, въобще не ни попита имаме ли PLF и тестове, всичко протече за около минута. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, П.Кръстев каза:

Да, една декларация е достатъчна. С мъжа ми нямаме брак- минахме с една.

Публикувано:

Към 8.30 днес минахме границата за няма и 5 минути. Бяхме 3 коли, двете пред нас ги отбиха за тест, на нас ни погледнаха единия тест и декларацията (започва с 93 ако има значение 😄 ) и ни пожелаха приятен път. 

• Харесвам 5
Публикувано:

Подготвям се за пътуване до Гърция, но преди 2 дни се завърнах от Северна Македония с отрицателен QR код. В Македония влязох с лична карта. 

Мислите ли, че ако в QR формата попълня номер на червен паспорт и забравя да отбележа, че съм бил в Македония ще намаля шанса от повторен PCR на Кулата??? Сигурен съм, че ако прочетат Македония със сигурност ще има. Разбира се ще правя PCR за Гърция в София преди да тръгна. 

Публикувано:

Здравейте, Някой има ли актуална информация дали е продължено изискването за pcr тестове и до коя дата? Настоящата заповед мисля, че изтича във вторник.

Публикувано:
преди 43 минути , Eagleman каза:

Здравейте, Някой има ли актуална информация дали е продължено изискването за pcr тестове и до коя дата? Настоящата заповед мисля, че изтича във вторник.

До 15 септември е засега. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 13 часа, sndos каза:

Подготвям се за пътуване до Гърция, но преди 2 дни се завърнах от Северна Македония с отрицателен QR код. В Македония влязох с лична карта. 

Мислите ли, че ако в QR формата попълня номер на червен паспорт и забравя да отбележа, че съм бил в Македония ще намаля шанса от повторен PCR на Кулата??? Сигурен съм, че ако прочетат Македония със сигурност ще има. Разбира се ще правя PCR за Гърция в София преди да тръгна. 

Един господ знае от какво зависи какъв код ще получите. Ние пуснахме с мъжа ми отделни декларации - едно и също попълнено, за мен 93/тест/, на него 43. А както споделят по-горе и 93 не означава задължителен тест, някои минават гратис. Божа работа, както е на кеф гърка.

Публикувано:

Това какво значи? Че ще го обновят на 14ти ли? На 15ти мислим да ходим за тестване преди обед по някое време. Вече опашки няма, но ако го отменят на 15ти следобед изискването, никак няма да ми е хубаво. 

Публикувано:

Предполагам гърците ще изчакат да минат и празниците около 22ри и тогава евентуално да ги махнат.

Иначе къде мислите да ходите за тест? И къде е най-бързо и евтино

• Харесвам 1
Публикувано:
6 hours ago, adreno said:

Предполагам гърците ще изчакат да минат и празниците около 22ри и тогава евентуално да ги махнат.

Иначе къде мислите да ходите за тест? И къде е най-бързо и евтино

Ще ходим в Цибалаб, защото ни е най-удобното място, 115лв е цената. Тест взет във вторник може да се вземе подпечатан на следващия ден до обяд (в лабораторията, където на мен ми е удобно не работят следобед). Тъпото е, че за пътувания в чужбина от сайта им трябвало да се свалят и попълнят някакви формуляри, на които те само слагали печат. Отрицателни да са, ще намерим принтер. 🙂 Минавам от там с детето всяка сутрин за яслата и от седмица-две опашките са чувствително намалели спрямо преди. По телефона ни казаха, че не е нужно да записваме час. 

В Рамус е по-евтино, към 100лв е май и има отстъпка от цената за хора с карта на СБА, половинката ми дори ходи да си вземе такава карта, но не ни е близо мястото и времето, което двама души ще изхабим да ходим до лабораторията за нас не си заслужава спестените пари от разликата в цената на теста. 

Допълнение: 80 лв е с карта на СБА в Рамус, сега проверих

• Харесвам 1
Публикувано:

Цибалаб също мисля, че имат някакви отстъпки за повече хора - за 3-ма май беше по 95лв, за 4-ма по 85лв и за 5 човека - по 75лв.  https://cibalab.com/wp/coronavirus-pcr-ускорен-срок/

• Харесвам 1
Публикувано:

@Cooв Геника цената при семейна отстъпка е 89 лв. на човек. Тест направен преди обяд излиза в същия ден. Много са внимателни при вземане на пробата и можеш да си запазиш час предварително. 

• Харесвам 1
Публикувано:
4 hours ago, dechy said:

Цибалаб също мисля, че имат някакви отстъпки за повече хора - за 3-ма май беше по 95лв, за 4-ма по 85лв и за 5 човека - по 75лв.  https://cibalab.com/wp/coronavirus-pcr-ускорен-срок

Ние сме двама (и дете под 10г, но и за което тест не искат) и като говорихме по телефона ни казаха, че няма отстъпка:)

3 hours ago, Roberto Baggio said:

@Cooв Геника цената при семейна отстъпка е 89 лв. на човек. Тест направен преди обяд излиза в същия ден. Много са внимателни при вземане на пробата и можеш да си запазиш час предварително. 

Благодаря! Може и там да направим. Сега им звъннах, казаха, че само на Плиска работи за Ковид тест и че се резервират часове онлайн. Свободни часове имало за утре. Ще видя на половинката как са му задачите с работата утре и дали може да отделим време за ходене до Плиска. 🙂

Публикувано:
преди 1 минута , Coo каза:

Ние сме двама (и дете под 10г, но и за което тест не искат) и като говорихме по телефона ни казаха, че няма отстъпка:)

Благодаря! Може и там да направим. Сега им звъннах, казаха, че само на Плиска работи за Ковид тест и че се резервират часове онлайн. Свободни часове имало за утре. Ще видя на половинката как са му задачите с работата утре и дали може да отделим време за ходене до Плиска. 🙂

Здравей,

за детето ще трябва да правите тест.

https://www.mfa.gr/bulgaria/bg/the-embassy/news/announcement-regarding-entry-to-greece-through-land-borders-with-bulgaria.html

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.