Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:

As of Monday, 17 August 2020 at 00.01 am (GMT+3), a negative molecular test result is equally required for all travelers, who enter Greece through Promachonas border station and are born before 1 January 2011. 

За родени след 01.01.2011 г. не се изисква

Публикувано:
9 minutes ago, mitaka said:

Здравей,

за детето ще трябва да правите тест.

https://www.mfa.gr/bulgaria/bg/the-embassy/news/announcement-regarding-entry-to-greece-through-land-borders-with-bulgaria.html

Амммм тук пише също за лица родени преди 2011та

Оообаче те нали са казали, че на 15ти ще решават дали трябва или не тест и изобщо как ще продължи това и... Не знам 🙂 На официалните си стои това каквото беше... Ние мислим на 17ти да пътуваме

IMG_20200914_151439.jpg

IMG_20200914_151355.jpg

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , Coo каза:

Амммм тук пише също за лица родени преди 2011та

Оообаче те нали са казали, че на 15ти ще решават дали трябва или не тест и изобщо как ще продължи това и... Не знам 🙂 На официалните си стои това каквото беше... Ние мислим на 17ти да пътуваме

IMG_20200914_151439.jpg

IMG_20200914_151355.jpg

Ние имаме час в 17:00ч. днес за тестове. Чудя се дали да правим на дъщеря ни тест. Тя е на 9 години и 10 месеца.

Публикувано:
3 minutes ago, mitaka said:

Ние имаме час в 17:00ч. днес за тестове. Чудя се дали да правим на дъщеря ни тест. Тя е на 9 години и 10 месеца.

Гледат година на раждане и ако е родена преди 1 януари 2011, трябва тест, аз така го разбирам написаното на сайта им, иначе на границата започват сметки години, месеци и колко дни и става задръстване 😞

Публикувано:
преди 2 минути , Coo каза:

Гледат година на раждане и ако е родена преди 1 януари 2011, трябва тест, аз така го разбирам написаното на сайта им, иначе на границата започват сметки години, месеци и колко дни и става задръстване 😞

Май ще рискувам да не и прявя тест. Ако стане проблем на границата, ще се разправям. Ще показвам официалният сайт на правителството им.🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
16 minutes ago, mitaka said:

Май ще рискувам да не и прявя тест. Ако стане проблем на границата, ще се разправям. Ще показвам официалният сайт на правителството им.🙂

Най-много да й направят тест на границата... 🙂

Публикувано:

Днес в 11:30 си направих тест в Рамус-Дружба. Без записване, директно отидох на място - за 10 минути мина всичко.

Даже бъркането в носа не беше толкова неприятно, колкото очаквах. Дали защото предупредих лаборантката, че имам проблеми с носа, дали защото беше добра или просто отгоре-отгоре я карат - не знам.

Благодарности на @Coo за жокера със СБА картата - 80 лв.

• Харесвам 2
Публикувано:

И в 18ч излезе резултатът.

Остава да разбера може ли да мина през друг техен офис (различен от Дружба) да ми го дадат с печат и на английски.

Публикувано:
преди 3 часа, mitaka каза:

Минах без тест на сина ми при навършени 10 години. Роден е 2010г. На границата гърка само попита на колко години е.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , adreno каза:

Остава да разбера може ли да мина през друг техен офис (различен от Дружба) да ми го дадат с печат и на английски.

Може да се вземе от всеки техен офис, дори и от тези, които не правят PCR-тестове.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 часа, adreno каза:

Може през друг офис. Ние си ги правихме в един Рамус, взехме ги от този на Сточна гара. Там стана много бързо, излезе една сестра, взе личните карти на тези, които чакат за резултати и излезе с резултатите разпечатани и подпечатани.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 часа, adreno каза:

Може от всеки офис на Рамус, може и един да получи резултатите от тестовете на останалите, само носете копие на документа, с който ще пътувате или самия докумет, за да въведат коректно данните от теста.

преди 11 часа, Моника каза:

Може през друг офис. Ние си ги правихме в един Рамус, взехме ги от този на Сточна гара. Там стана много бързо, излезе една сестра, взе личните карти на тези, които чакат за резултати и излезе с резултатите разпечатани и подпечатани.

Потвърждавам, че на Сточна гара са много експедитивни.

• Харесвам 1
Публикувано:

Предполагам, че е интересно да споделя как видях мерките по Цикладите от гл. т. на коронавируса.

Направихме тестовете в неделя на 06.09 в Рамус в Дружба. Бяхме там към 10 ч. и пред нас нямаше никой. Резултатите ни излязоха към 17:00 ч. същия ден, взехме си листата на следващия ден - 07.09. Летяхме на 08.09 с wizz до Миконос. Още на летище София, преди качване на самолета ни провериха тестовете и кодовете. На няколко човека не позволиха да се качат на самолета. На летището в Миконос ни провериха кодовете, дали пък не ги и сканираха, погледнаха ни и резултатите от тестовете. Бързо вървеше. Никого не тестваха, но имаше създадени условия.

В Миконос маски носеха около 20-30 % от туристите, в Санторини и Наксос още по-малко, може би около 10 %. В автобуси, корабчета, фериботи, магазини маските са задължителни. На открития ферибот си взехме напитки и излязохме на външната палуба, стояхме без маски. Персоналът - сервитьори, шофьори, продавачи и т.н. 90 % носят маски и то правилно. 

Върнахме се с Aegean airlines от Санторини през Атина. От самолета се слизаше по редове - от 1 до 5, след това от 5 до 10. 

Скоро ще има и снимки. Страхотно беше! Цикладите са невероятни 🙂 

• Харесвам 16
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 13 минути , Eva eva каза:

Предполагам, че е интересно да споделя как видях мерките по Цикладите от гл. т. на коронавируса.

Направихме тестовете в неделя на 06.09 в Рамус в Дружба. Бяхме там към 10 ч. и пред нас нямаше никой. Резултатите ни излязоха към 17:00 ч. същия ден, взехме си листата на следващия ден - 07.09. Летяхме на 08.09 с wizz до Миконос. Още на летище София, преди качване на самолета ни провериха тестовете и кодовете. На няколко човека не позволиха да се качат на самолета. На летището в Миконос ни провериха кодовете, дали пък не ги и сканираха, погледнаха ни и резултатите от тестовете. Бързо вървеше. Никого не тестваха, но имаше създадени условия.

В Миконос маски носеха около 20-30 % от туристите, в Санторини и Наксос още по-малко, може би около 10 %. В автобуси, корабчета, фериботи, магазини маските са задължителни. На открития ферибот си взехме напитки и излязохме на външната палуба, стояхме без маски. Персоналът - сервитьори, шофьори, продавачи и т.н. 90 % носят маски и то правилно. 

Върнахме се с Aegean airlines от Санторини през Атина. От самолета се слизаше по редове - от 1 до 5, след това от 5 до 10. 

Скоро ще има и снимки. Страхотно беше! Цикладите са невероятни 🙂 

Благодаря за изчерпателната информация. Там сме другата седмица (Санторини и Наксос). Очаквам ги с нетърпение! Все още обаче нямам запазен хотел за Наксос, но действам. Приемам и конкретни препоръки! 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

@elenitta, страхотно ще бъде! За Наксос бих препоръчала плажа Плака, уникален е! Ние отидохме с автобус от Наксос Хора, срещу пристанището е автогарата. Билетчето е евро и нещо. Плажувахме при хотел Plaza beach, там е и последната спирка на автобуса. Има и басейни, безплатни са. Плажът Agios Georgios Beach също не беше никак лош, на пешеходно разстояние от града. И на двата бяхме около 10 ч. и на първа линия шезлонгите бяха празни. Заплащат се - по 7-10 евро комплект - два шезлонга с чадър. Заслужава си да отидете до Apollo Temple по залез. Също и тук беше много приятно, има асансьор безплатен, може и само да снимате, не е задължително да сядате в кафенето -1739 Terrasse Cafe.

За настаняване - ние бяхме тук Pension Irene 2. Хубаво беше, чисто, спокойно и цената - много изгодно. Като минус мога да посоча, че беше малко отдалечено от центъра. 

Весело изкарване 🙂 Със сигурност ще е незабравимо 🙂 

• Харесвам 3
Публикувано:

Благодаря за бързата реакция. Ще разгледам. Мислим си за кола под наем на двете места за по ден, да обиколим по-отдалечените места.  Как ме запалихте с това Санторини, не мога да спя. 🙂 🙂 🙂 

• Харесвам 2
Публикувано:

Каквото и да си говорим, Санторини си е must see за всеки пътешественик. Не знам дали има по-силна дума от must в английския 🙂 Туристическо е, но пък е уникално.

• Харесвам 7
Публикувано:
2 hours ago, elenitta said:

Благодаря за изчерпателната информация. Там сме другата седмица (Санторини и Наксос). Очаквам ги с нетърпение! Все още обаче нямам запазен хотел за Наксос, но действам. Приемам и конкретни препоръки! 🙂

И ние се върнахме от Наксос в неделя. Бяхме отседнали в Агиос Прокопиос и определно бих ти го препоръчал. По островите е страшно ветровито и на плажовете, ако не са в залив има големи вълни. Дори в дните с 7 бофорта на плажа водата беше спокойна. От 10-ти пуснаха и шезлонгите безплатни с консумация, че преди това бяха между 7 и 15 евро за сет. Най-много ми харесаха шезлонгите пред хотел Колозео. Цените на плажа са 3 евро гирос пита, 4 евро фреш от портокал, 2,50 за фрапе, 6,50 за гръцка салата и т.н. Като цяло сравнено с другите беше супер особено с това, че шезлонгите им са от тези големите дървени с дюшечета върху тях.

За Настаняване мога да препоръчам нашето студио - https://www.naxospetitestudios.gr/ . Дамата, която е собственик е страхотна, много мила и се старае да ви направи престоя максимално приятен. (Посрещна ни с бутилка вино, а на тръгване ни изненада със страхотни донъти ммммм 🙂  Аранжирала е всяка стая с много чувство то си и личи. Стаите са чисти, с климатик, хладилник, кафе машина Долче густо и се намират на много удобно място- хем си на 5 крачки от плажа и от автобусната спирка хем и от най-хубавата таверна в курорта - 

https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g805487-d8214171-Reviews-Traditional_Greek_Tavern_Giannoulis-Agios_Prokopios_Naxos_Cyclades_South_Aegean.html

Провери за цена през cheaptickets.com ,booking и също звънни директно на нея, може би ще докараш същата цена, а вероятно ще ти предложи и да ви вземе безплатно от летището/пристанището. Аз успях да докарам след отстъпки цена от 35 евро за двойна стая/на вечер. 

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 18 минути , Jorro каза:

И ние се върнахме от Наксос в неделя. Бяхме отседнали в Агиос Прокопиос и определно бих ти го препоръчал. По островите е страшно ветровито и на плажовете, ако не са в залив има големи вълни. Дори в дните с 7 бофорта на плажа водата беше спокойна. От 10-ти пуснаха и шезлонгите безплатни с консумация, че преди това бяха между 7 и 15 евро за сет. Най-много ми харесаха шезлонгите пред хотел Колозео. Цените на плажа са 3 евро гирос пита, 4 евро фреш от портокал, 2,50 за фрапе, 6,50 за гръцка салата и т.н. Като цяло сравнено с другите беше супер особено с това, че шезлонгите им са от тези големите дървени с дюшечета върху тях.

За Настаняване мога да препоръчам нашето студио - https://www.naxospetitestudios.gr/ . Дамата, която е собственик е страхотна, много мила и се старае да ви направи престоя максимално приятен. (Посрещна ни с бутилка вино, а на тръгване ни изненада със страхотни донъти ммммм 🙂  Аранжирала е всяка стая с много чувство то си и личи. Стаите са чисти, с климатик, хладилник, кафе машина Долче густо и се намират на много удобно място- хем си на 5 крачки от плажа и от автобусната спирка хем и от най-хубавата таверна в курорта - 

https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g805487-d8214171-Reviews-Traditional_Greek_Tavern_Giannoulis-Agios_Prokopios_Naxos_Cyclades_South_Aegean.html

Провери за цена през cheaptickets.com ,booking и също звънни директно на нея, може би ще докараш същата цена, а вероятно ще ти предложи и да ви вземе безплатно от летището/пристанището. Аз успях да докарам след отстъпки цена от 35 евро за двойна стая/на вечер. 

@Jorro Страшно ти благодаря и на теб! Записвам си всичко!

Публикувано:
1 hour ago, elenitta said:

@Jorro Страшно ти благодаря и на теб! Записвам си всичко!

Ако нещо друго те интересува питай. Нямам много време иначе щях да опиша подробно, но те основните неща са тези.

Сега се сещам и за автобусите от Хора до Агиос Прокопиос са на всеки 30 мин и билета струва 1,60 евро в посока. Всъщност толкова е до навсякъде и се купува предварително от магазините. В Агиос Прокопиос има и средно голям супермаркет SPAR ( на 50 м от студиото, което бяхме) така, че може да си пазарувате от него. Стори ми се евтино като за остров на цикладите - Вода 1,5л- 0,30 евро например, Бирата беше около 1 евро за бутилка. 

Кола под наем си взехме за 1 ден да обиколим селата, които честно казано не ме впечатлиха толкова, че да ми се оправдае пътя 😄 ( не обичам да шофирам особено по тесни криволичещи пътища в планината ) , но ако нямате спътник, на който и да му става лошо в кола може да ви хареса :D. Цената беше 25 евро, доплатих и за пълна застраховка с 0 евро отговорност ( само на 1 място ми го предложиха- Summer cars) за 15 евро допълнително.  Навсякъде другате за тези пари е до 200 или 300 евро отговорност. Между другото с колата минахме през 1 плаж, който ми допадна, но нямахме време да останем в Микри Вигла - https://goo.gl/maps/UmYjXqBYfCdvfBdd7  . Въпреки мнооого силно ветровития ден водата беше спокойна без вълни заради залива. В същото време на Плака и Хавай биич имаше вълни по 2-3 метра. Като цяло много духа по тия острови 😄  Еднодневна екскурзия до Куфониси - 35 евро със стоп в Ираклия за 2ч. и после 4 часа в Куфония. Честно казано спирането в Ираклия беше много ненужно, защото в Агиос Георгиос няма какво да се прави, плажа не е нищо особено, а Ливади биич е на 30 мин пеша в посока през страшен баирняк. На Куфонисия беше хубаво, но честно казано и на Наксос си е супер, въпреки, че водата ми се стори по-топла, защото и беше по-плитко на брега. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 часа, elenitta каза:

Благодаря за изчерпателната информация. Там сме другата седмица (Санторини и Наксос). Очаквам ги с нетърпение! Все още обаче нямам запазен хотел за Наксос, но действам. Приемам и конкретни препоръки!

Преди 2 години бяхме в Хората на Наксос в това хотелче: Fragias Studios & Apartments

https://www.booking.com/hotel/gr/fragias-boutique-studios-and-apartments.bg.html?aid=376395;label=bookings-naam-wTAMuVFMLzQvu3zrKRSSDAS438019761960%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap22%2C563%2C000%3Aac%3Aap%3Aneg%3Afi%3Atiaud-890902234979%3Akwd-65526620%3Alp1001448%3Ali%3Adec%3Adm%3Appccp%3DUmFuZG9tSVYkc2RlIyh9Ya9nxjGDNbW5UggBp-p-5hQ;sid=d3c50c2572a2b283d4b172a9bf48e28c;all_sr_blocks=179702702_266489310_2_2_0;checkin=2020-09-21;checkout=2020-09-27;dest_id=-824502;dest_type=city;dist=0;from_beach_non_key_ufi_sr=1;group_adults=2;group_children=0;hapos=1;highlighted_blocks=179702702_266489310_2_2_0;hpos=1;no_rooms=1;room1=A%2CA;sb_price_type=total;sr_order=popularity;sr_pri_blocks=179702702_266489310_2_2_0__21900;srepoch=1600186144;srpvid=7b66718f263200d7;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl

Много ни хареса, препоръчвам го. Не е на пъпа на центъра, но за около 15 мин. се стига до района на порта. Хората е много хубаво градче, а Наксос пълен разкош. И явно извадихме голям късмет с мелтемите, защото за почти 2 седмици само 2-3 дни духаше малко по-силно, тъкмо да се помотаем по острова. Има много какво да се види.

• Харесвам 2
Публикувано:

Ходих на тест. Значи лаборантката през едно прозорче ми бърка в носа, аз се опитвам да не мърдам, но истинктивно си накланям назад тялото, на почти заден мост се огънах, хайде сега в другата ноздра, ама не мърдай така де... половинката ми умря от смях, снима видео. После много ме сърбя носа. Живи-здрави, резултати утре.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.