Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, Jorro каза:

Някой може ли да ми каже като попълвам PLF-a и на мястото където трябва да посоча къде съм бил в предишните 14 дни защо няма Гърция? 

Е, те питат за други държави. 😁 Не пиши нищо щом я няма. 

Публикувано:

Някой ходил ли е февруари месец на Крит? Детето ми има рожден ден на 07 и се чудя дали е добра идея да изкараме там една седмица....  За плаж не си и помислям, по-скоро културно-исторически туризъм. Някой с опит и реално мнение биха ми били полезни във вземането на решение. Благодаря предварително!

Публикувано:

Не съм била през февруари, но Крит си заслужава по всяко време! 😍 Пристрастна съм, обичам го този остров! 
Ако харесвате драматична природа и гледки, ще ви хареса. Предполагам ще бъде доста умряло извън големите градове.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 часа, vino4erpec каза:

Някой ходил ли е февруари месец на Крит? Детето ми има рожден ден на 07 и се чудя дали е добра идея да изкараме там една седмица....  За плаж не си и помислям, по-скоро културно-исторически туризъм. Някой с опит и реално мнение биха ми били полезни във вземането на решение. Благодаря предварително!

Ходили сме февруари за рожденният ден на жена ми.Беше супер.Имаше си туристи на Кносос.Ходихме на няколко плажа и на едното място,един(мисля руснак)влезе да се къпе.Чак и аз се замислих,но бяхме привечер и си беше хладно и навън 🙂

В едно от малките градчета на юг нямаше свободни места за спане в нета,взехме един апартамент и като отидохме се оказ,че сме само ние туристи в целият град.Не ни хареса и след 3 нощи се преместихме в една готина къща,на една англичанка и там беше супер.

• Харесвам 2
Публикувано:

@MadelinБлагодаря много и на теб! В крайна сметка запазих Pension Irene 2, заради 6 годишното и басейна. Ако са големи вълните  на плажа, да не остане прецакан 🙂 Предполагам има автобус от летището в Санторини и обратно, но да питам? И колко горе-долу струва таксито до там, понеже полета ни е в 8:20 и се чудех автобусите колко рано тръгват. Ако някой има информация ще съм благодарна.

Публикувано:

Ще си призная, че когато мернах темата за първи път, отместих поглед презрително - никога не съм разбирал какво толкова й харесват на Гърция - сухите, напечени от слънцето хълмове и пресоленото море, високите цени или тези толкова прехвалени, но надценени (по мое мнение:) острови...

Обаче така се случи, че след седмица пътувам за Крит, където ще остана десетина дни (или поне се надявам да са толкова, че в това време - кой знае:). Само че напълно се изгубих в мненията и информациите в различните сайтове, в много от които "актуалната" информация е от май/юни. Така че се надявам на малко помощ от вас😇

Ще пътувам в петък за Прага, и от там, след 4 дни престой летя за Хания, транзитно през Пафос (Кипър). Попълних си PLF-а, където не съм писал страни на пребиваване, защото Чехия може да се води един вид транзит. Първоначално я бях посочил, но - вярвате или не - точно преди да натисна бутона Submit, ми се обади момичето, с което ще пътуваме и ме инструктира с категоричен тон да не пиша нищо там (тя ще идва от Португалия и също не била посочила). И я послушах, но сега като че ли излиза, че пътувам от България? 

Смятате ли, че в такъв случай ще ми трябва PCR тест? 

Публикувано:
преди 13 минути , Янко Велков каза:

Ще си призная, че когато мернах темата за първи път, отместих поглед презрително - никога не съм разбирал какво толкова й харесват на Гърция - сухите, напечени от слънцето хълмове и пресоленото море, високите цени или тези толкова прехвалени, но надценени (по мое мнение:) острови...

Обаче така се случи, че след седмица пътувам за Крит, където ще остана десетина дни (или поне се надявам да са толкова, че в това време - кой знае:). Само че напълно се изгубих в мненията и информациите в различните сайтове, в много от които "актуалната" информация е от май/юни. Така че се надявам на малко помощ от вас😇

Ще пътувам в петък за Прага, и от там, след 4 дни престой летя за Хания, транзитно през Пафос (Кипър). Попълних си PLF-а, където не съм писал страни на пребиваване, защото Чехия може да се води един вид транзит. Първоначално я бях посочил, но - вярвате или не - точно преди да натисна бутона Submit, ми се обади момичето, с което ще пътуваме и ме инструктира с категоричен тон да не пиша нищо там (тя ще идва от Португалия и също не била посочила). И я послушах, но сега като че ли излиза, че пътувам от България? 

Случайно хванах преди време края на интервю от кораб. И май беше ти?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 минути , Янко Велков каза:

Ще пътувам в петък за Прага, и от там, след 4 дни престой летя за Хания, транзитно през Пафос (Кипър).

Чехия е в категория В за Кипър и ще искат тест. Евентуално, ако има вратичка за транзитно преминаващи.

502595317_.png.7fbf0b86b96228b8f7d067030900641b.png

Източник:https://cyprusflightpass.gov.cy/en/country-categories

• Шок 1
Публикувано:
преди 24 минути , elenitta каза:

@MadelinБлагодаря много и на теб! В крайна сметка запазих Pension Irene 2, заради 6 годишното и басейна. Ако са големи вълните  на плажа, да не остане прецакан 🙂 Предполагам има автобус от летището в Санторини и обратно, но да питам? И колко горе-долу струва таксито до там, понеже полета ни е в 8:20 и се чудех автобусите колко рано тръгват. Ако някой има информация ще съм благодарна.

За къде ви трябва такси на Санторини? Цените варират в зависимост от дестинацията, но очаквайте 20-35 €. Ще споделя нашия опит - кацнахме около 22:00 от Солун, докато вземем багажа стана около 22:20, следващият автобус до Фира беше 23:10, последен за деня. Отпред имаше не повече от 10 таксита, след като хората се разотидоха останахме само ние и още 2-3 двойки младежи. Хотелът ни беше в Картерадос, което е на 3,5 км от летището. Питаха ни искаме ли такси и първо ми предложиха на цена от 20 €. Отказах..... Малко по-късно се приближи някакъв друг, казах му, че цената е "ridiculous" за толкова кратко разстояние.... След кратък пазарлък я докарахме до 15 €, при което шофьорът, който ни закара, когато му плащах изрече: "tonight - special price...."🤣

Публикувано:
преди 2 минути , Дани Магелани каза:

Случайно хванах преди време края на интервю от кораб. И май беше ти?

Хахаха:) Известен съм, йей:) Дам, имам познат, който работеше в телевизия Черно Море и ме помоли да отговоря на няколко въпроса - аз му отвърнах, че нямам от какво да се оплаквам - всичко ни е наред, а това което се опитваха да изкарат като голяма драма - че сме далеч от семействата си и т.н. - ало, добър ден - че това си е нормално за професията 😄 Аз това и казах, но доста хитро са изрязали само моментите, в които се постарах да изглеждам по-драматично за ефект. А, и се оказа, че вече не е в Черно море, а в Нова.

преди 5 минути , Мари Николова каза:

Чехия е в категория В за Кипър и ще искат тест. Евентуално, ако има вратичка за транзитно преминаващи.

Силно се надявам да я има тази вратичка, тъй като нямам намерение да напускам летището; но пък и в Москва нямах намерение да го напускам като летях за Минск, пък то се оказа, че трябва руска виза, така че - кой знае...

• Харесвам 1
Публикувано:

@Янко Велков преди няколко седмици рових за транзитно минаване през Ларнака без излизане от летището. Категорично беше позволено и не се искаше тест, пишеше го в прав текст на няколко официални източника. Освен ако оттогава нещо не се е променило по-скоро ще си ок, но задължително провери. А конкретно Минск не е добър пример, просто руснаците имат този полет за вътрешен, независимо че е отделна държава, което съответно налага смяна на терминали / паспортен контрол / руска виза.

Говорейки за транзити, чисто информативно, след час излитам от Румъния към Лондон, като в Лондон съм само 3 часа транзит. Официално това е позволено без тест и карантина, само трябва изрично да се отбележи при попълване на британския PLF.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 минута , Георги Матеев каза:

@Янко Велков преди няколко седмици рових за транзитно минаване през Ларнака без излизане от летището. Категорично беше позволено и не се искаше тест, пишеше го в прав текст на няколко официални източника.

Освен ако оттогава нещо не се е променило по-скоро ще си ок, но задължително провери.

Говорейки за транзити, чисто информативно, след час излитам от Румъния към Лондон, като в Лондон съм само 3 часа транзит. Официално това е позволено без тест и карантина, само трябва изрично да се отбележи при попълване на британския PLF.

Ще чакам информация от пътуването ти. Имам един Лондон, и ако не махнат тестове, карантини до тогава, да го мина транзит като взема билети за друго място. Полетът ми е с Раян.

Публикувано:
преди 31 минути , vino4erpec каза:

За къде ви трябва такси на Санторини? Цените варират в зависимост от дестинацията, но очаквайте 20-35 €. Ще споделя нашия опит - кацнахме около 22:00 от Солун, докато вземем багажа стана около 22:20, следващият автобус до Фира беше 23:10, последен за деня. Отпред имаше не повече от 10 таксита, след като хората се разотидоха останахме само ние и още 2-3 двойки младежи. Хотелът ни беше в Картерадос, което е на 3,5 км от летището. Питаха ни искаме ли такси и първо ми предложиха на цена от 20 €. Отказах..... Малко по-късно се приближи някакъв друг, казах му, че цената е "ridiculous" за толкова кратко разстояние.... След кратък пазарлък я докарахме до 15 €, при което шофьорът, който ни закара, когато му плащах изрече: "tonight - special price...."🤣

Ама и аз така го написах.... По принцип бих ползвала автобус от летището до Имеровигли (през Фира). Пристигаме сутринта в 8:00. Навръщане полета ни е в 8:20 сутринта  и се чудех в колко е най-ранния автобус за летището. Та, ако се наложи ще ползваме такси. Нощувката преди полета е във Фира.

Благодарение на всички ви почти съм готова с подготовката, остава и да почерпя 🙂( и всичкода мине по план, че като си знаем късмета...)

Публикувано:
13 minutes ago, elenitta said:

Ама и аз така го написах.... По принцип бих ползвала автобус от летището до Имеровигли (през Фира). Пристигаме сутринта в 8:00. Навръщане полета ни е в 8:20 сутринта  и се чудех в колко е най-ранния автобус за летището. Та, ако се наложи ще ползваме такси. Нощувката преди полета е във Фира.

Благодарение на всички ви почти съм готова с подготовката, остава и да почерпя 🙂( и всичкода мине по план, че като си знаем късмета...)

Според мен е актуално https://www.ktel-santorini.gr/index.php/en/services-eng/timetable-summer-eng/list/15

Ще трябва да се прехвърлите във Фира на друг автобус до Имеровили. За връщането изчакайте, на място със сигурност ще ви предложат от хотела трансфер. В хотела на моите приятелки във Фира имаше трансфер за 2 човека 10 евро, за 4 човека - 20 евро. Нашият полет беше в 6.20 сутринта и си поръчахме трансфер за 4.30 ч. 

Между Наксос и Санторини със самолет ли сте?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 51 минути , Георги Матеев каза:

@Янко Велков преди няколко седмици рових за транзитно минаване през Ларнака без излизане от летището. Категорично беше позволено и не се искаше тест, пишеше го в прав текст на няколко официални източника. Освен ако оттогава нещо не се е променило по-скоро ще си ок, но задължително провери. А конкретно Минск не е добър пример, просто руснаците имат този полет за вътрешен, независимо че е отделна държава, което съответно налага смяна на терминали / паспортен контрол / руска виза.

@Георги Матеев сещаш ли се на прима виста колко е разрешения престой за транзит в Лондон и дали могат да се смянат летища ? 

Публикувано:
35 minutes ago, elenitta said:

С ферибот

С ферибот. Мислех да взема билети на място.

Като слезете от ферибота на пристанището нещата са много уредени, веднага ще ви насочат към автобус за съответното населено място. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, Янко Велков каза:

но сега като че ли излиза, че пътувам от България? 

Ако пишеш България ще трябва тест (а теста ще трябва да е направен в Чехия, заради давността. Остава въпроса как така теста ти е от чешка лаборатория, а ти не си писал Чехия като посетена). Не разбрах защо да не пишеш Чехия, а Кипър пък не би трябвало да пишеш, след като въобще не влизаш там...

Разбира се може и да не погледнат изобщо, но това не е гарантирано. Въобще тия разходки по картата в днешно време носят само проблеми...

• Замислям се 1
Публикувано:
1 hour ago, Jorro said:

Само не намерих и официално инфо за маските, за кои области остават.

Ние пътуваме утре, маските и шнорхелите са стегнати в багажа и ще го карам по метода Ако другите носят нещо някъде, нося и аз.

• Харесвам 3
Публикувано:
26 minutes ago, Coo said:

Ние пътуваме утре, маските и шнорхелите са стегнати в багажа и ще го карам по метода Ако другите носят нещо някъде, нося и аз.

Ние сме в петък. Прочетох обаче за силни бури от утре до събота в този район.....имайте го предвид.

• Харесвам 2
Публикувано:

Днес минахме границата в 17:00ч. Имаше 15-20 коли, но проверката става супер бавно. Чакахме около 30 минути.Небрежно погледнаха тестовете и кодовете и попитаха дъщеря ни дали е под 10 години. След това ни пожелаха приятно изкарване.

В момента се наслаждавам на звездите,шума на морето, което е на 10 метра пред палатката ми и поредната Митос.😉

• Харесвам 8
Публикувано:

Маските остават за всички области, без Парос и Антипарос. Като са добавили и някои нови. Ще закача носле източника, че пиша от телефона.

И като допълнение на тази "добра" новина, времето за уикенда е ужас. Дано поне ни върви по вода 🙂

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.