Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:

Минахме Кулата за 6 (шест) минути тази сутрин към 10:30. Имаше две-три коли, гледаха PCR тестовете ни, акт за раждане на детето, за ПФЛ формата не питаха. 

Интересното за мен беше, че всички служители на пунктовете бяха без маски... Но с тези задължително отрицателни пцр тестове, вероятно това е едно от най-безопасните места в момента 🙂

От другата страна на границата животът е дрямка на сянка.

IMG_20200917_105704.jpg

• Харесвам 15
Публикувано:

Българските граждани да се въздържат от пътуване в района на Централно и Южно Йонийско море, област Атина и Цикладски острови. Такава е препоръката на Министерството на външните работи заради циклона "Янос", който се очаква да премине през южната ни съседка. В случай, че вече планирано пътуване не може да бъде отложено, от Външно призовават българските граждани да следят постоянно съобщенията на местните власти за евентуално усложняване обстановката.

CEEC3418-0E1B-49CC-A624-AACC3641A817.jpeg

• Харесвам 4
Публикувано:

На Кефалоня е много зле. Агия Ефимия отново е съсипана 😞 Янос е тръгнал на югоизток явно, в момента в Порос е най-зле. 
По йонийското крайбрежие е ок, получавам сводка от приятели с кемпър от Амудя.

• Харесвам 4
Публикувано:

Имам бърз въпрос - за полетите към Гърция, попълвате ли два формуляра, ако сте семейство или само един? Защото досега през сухопътната граница винаги сме попълвали само по един, но от Уиз Еър изрично са ми подчертали в мейла, че всеки пътник трябва да има свой. Та се зачудих. Иначе точно утре летя към Миконос, буря не буря, това е.

Публикувано:
14 minutes ago, feel_the_rush said:

Имам бърз въпрос - за полетите към Гърция, попълвате ли два формуляра, ако сте семейство или само един? Защото досега през сухопътната граница винаги сме попълвали само по един, но от Уиз Еър изрично са ми подчертали в мейла, че всеки пътник трябва да има свой. Та се зачудих. Иначе точно утре летя към Миконос, буря не буря, това е.

Ние бяхме с един.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ама, че късмет! Утре сутрин тръгваме за Атина, а в неделя сутринта летим за Санторини. Надявам се всичко да се е разминало до утре вечер и ако е възможно тоя Янис да се запилее някъде без да пречи на хората. Дано да мине без поражения!

• Харесвам 3
Публикувано:

Досега на Атина ѝ се разминава и не е валяло, както казваха в прогнозата и съгласно тук https://www.windy.com/-Rain-thunder-rain?rain,37.384,23.739,9

Предупреждението за опасно време, обаче остава в сила и за утре.

Дано и утрешната прогноза да не е точна.

Публикувано:
преди 1 час, Bellaero каза:

На Кефалоня е много зле. Агия Ефимия отново е съсипана 😞 Янос е тръгнал на югоизток явно, в момента в Порос е най-зле. 
По йонийското крайбрежие е ок, получавам сводка от приятели с кемпър от Амудя.

Аз съм и в една група във ФБ Kefalonia Unplugged и хората постват снимки в реално време. Доста е зле положението наистина, на много места няма ток. Писаха сутринта, че полет от Лондон на Райън е отклонен и кацнал в Атина. Дано отмине и се нормализират скоро нещата без много щети.

• Шок 1
Публикувано:

Много ми е мъчно за Кефалоня. Не стига скапания ковид, ами и времето скапано. Показват и стотици изнемощели прелетни птици. Скупчили са се по терасите, молят хората да си приберат котките, за да могат да се спасят и оцелеят птичките.

И за Итака ми е дерт, и там е зле, но в тамошните групи никой не е писал.

• Замислям се 1
Публикувано:

Моля някой който живее в Гърция за информация дали Янос. ще достигне Пелопонес? Каква е прогнозата в този район?

Моля за повече информация какво се случва?? 
За  Атина и Солун каква е прогнозата?

Бихте помогнали на всички които сме в Гърция гледаме телевизия но не разбираме нищо и незнаем какво ни очаква ???

Публикувано:

"Янос" се движи от запад на изток от Сицилия през Йонийските острови в посока Атина и Цикладите...и доколкото виждам на картата в момента е над северен  Пелопонес района на Килини в посока Патра) 

photo_verybig_192768.jpg

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, ttelena каза:

Моля някой който живее в Гърция за информация дали Янос. ще достигне Пелопонес? Каква е прогнозата в този район?

Моля за повече информация какво се случва?? 
За  Атина и Солун каква е прогнозата?

Бихте помогнали на всички които сме в Гърция гледаме телевизия но не разбираме нищо и незнаем какво ни очаква ???

Това е от ФБ групата Кулата, магистралата Атина-Солун   https://m.facebook.com/groups/135360280413?view=permalink&id=10164066944700414

• Шок 1
Публикувано:
преди 10 часа, анамари каза:

Това е от ФБ групата Кулата, магистралата Атина-Солун   https://m.facebook.com/groups/135360280413?view=permalink&id=10164066944700414

Благодаря

преди 10 часа, Levantino каза:

"Янос" се движи от запад на изток от Сицилия през Йонийските острови в посока Атина и Цикладите...и доколкото виждам на картата в момента е над северен  Пелопонес района на Килини в посока Патра) 

photo_verybig_192768.jpg

Благодаря!

Публикувано:

Родителите ми са блокирани на Кефалония от няколко дни, трябваше сряда вечер да пътуват, нямаше Фери, в четвъртък също (тогава още не беше връхлетял ураган, даже времето е било хубаво, поне на брега) от вчера вече няма ток, а от днес и вода. За сметка на това вече на пръв поглед почти не си личали следи от урагана, и преди малко са успели да се качат на първото фери (това се случи, докато пишех този пост) 

• Харесвам 8
  • Шок 1
Публикувано:

Тази новина е излязла вчера, не видях да е поствана:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Novi-oshte-po-strogi-merki-v-Gurciya-sreshtu-epidemiyata-1002040

От 21 септември до 4 октомври Гърция въвежда извънредни мерки в област Атика заради COVID-19. Въвежда се плавен график за работа, съобщава "Труд". Дистанционно ще работят 40% от служители в публичния и частен сектор по отношение на офис или работа, която може да се извършва от дома, обяви зам.-министърът на гражданската защита Никос Хардалиас. Ще има плавен график относно пристигане на работа на три вълни за служители в публичния сектор. Една част от тях ще пристигнат в 7.00 ч., други в 8.00 ч. и 9.00 съответно.

В частния сектор ще има гъвкавост в рамките на два часа от началото и края на работното време, като работата ще се напуска на 4 вълни.

Не че засяга пряко туризма, но това отиване и прибиране от работа на вълни на вълни, може да ограничи свободното движение в градовете.

Публикувано:

Някой има ли информация как е положението в Атина с бурята? Гледах на летището няма отменени полети. По пътищата е празно в момента, на границата минахме сутринта почти без да спираме.

Публикувано:
преди 29 минути , elenitta каза:

Някой има ли информация как е положението в Атина с бурята? Гледах на летището няма отменени полети. По пътищата е празно в момента, на границата минахме сутринта почти без да спираме.

В каква посока  пътувате?

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря за успокоението! Пътуваме от сутринта и не мога да открия актуална информация в нета. Крайна точка Атина за днес. По магистралата е призрачно, на Метеора имаше малко хора и това е. Снимки от обяд пускам за настроение.

IMG_20200919_131946.jpg

IMG_20200919_133443.jpg

IMG_20200919_135248.jpg

преди 4 минути , ttelena каза:

В каква посока  пътувате?

Атина с кола.

• Харесвам 14
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, elenitta каза:

Благодаря за успокоението! Пътуваме от сутринта и не мога да открия актуална информация в нета. Крайна точка Атина за днес. По магистралата е призрачно, на Метеора имаше малко хора и това е. Снимки от обяд пускам за настроение.

IMG_20200919_131946.jpg

IMG_20200919_133443.jpg

IMG_20200919_135248.jpg

Атина с кола.

Пътувахте по магистралата Солун -Атина?

Интересувам се защото аз ще се връщам в понеделник от Пелопонес и се притеснявам дали няма затворени участъци заради наводненията

Публикувано:

Пътувахме от Солун за Метеора през Козани, но като продължихме надолу за Трикала и Кардица ни върнаха, че магистралата беше затворена и минахме през Лариса. Оттам надолу никакъв проблем. През Волос и нагоре няма да имате проблем. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.