Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,има ли информация за фериботна  връзка отЛефкада към Кефалония.Намирам само  един, и пътува един път дневно от Нидри.Благодаря!

Публикувано:

Бихте ли ме ориентирали малко, моля - като отидем на разходка до Амулиани, освен селцето, кой плаж да посетим, кой е най-красив и интересен? Благодаря!

Публикувано:
21 minutes ago, Contest said:

Бихте ли ме ориентирали малко, моля - като отидем на разходка до Амулиани, освен селцето, кой плаж да посетим, кой е най-красив и интересен? Благодаря!

Ние първия ден отидохме на Аликес - плажът е страхотен, с фин пясък, перфектен. Но доста се напълни с хора и чадърите на първа линия се заплащаха. Това е и най-големият плаж на острова. Следващите дни плажувахме на Agios Georgios Beach, пред таверна Sarandis. Това вече беше нашето място. Плажът е със съвсем малко по-едър пясък. Но си се ходи с боси крака. Чадърите и шезлонгите не се заплащат, поръчвахме си напитки. Почти нямаше хора на пажа. Искам пак 🙂 Чувала съм и че последния плаж, Megali Ammos Beach е най-хубав на острова, но не стигнахме до него. 

Ето малко снимки 🙂 Това е от Аликес.

109.jpg

Тези са от Georgios Beach.

140.jpg

164.jpg

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 16 минути , Contest каза:

Селцето няма нищо интересно. Най-хубавия плаж е Alykes beach, отидете по-рано сутрин защото местата бързо свършват. Зад плажа има хубава таверна Metochi. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Забравих да споделя, че последния ден си взехме лодка под наем и обиколихме острова и отидохме и до съседните острови - май се казваха магарешки. Те са необитаеми и има малки плажове без нито един човек. Много е красиво. Само като идея 🙂

Весело изкарване 🙂

• Харесвам 6
Публикувано:

@Contest, островът е толкова миниатюрен, че може първо да обиколите всички плажове, да си харесате и после да се ситуирате 🙂 

@Optima, този е, няма друг ферибот Лефкада-Кефалония. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 часа, Optima каза:

Здравейте,има ли информация за фериботна  връзка отЛефкада към Кефалония.Намирам само  един, и пътува един път дневно от Нидри.Благодаря!

Здравей, ние мислим да пътуваме в края на юли до там, но вчера ни отговориха това:

The schedule for 25th of July is not ready yet.

We will know about that after the first week of July

Please forward then your email again to proceed your booking

Timetable and fares can be seen on: dionitravel.gr and

westferry.gr

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Contest каза:

https://goo.gl/maps/BUFb7ApRdYjV98pq7

Karagatsi е много приятно плажче.Има и шезлонги и свободна зона.Има фургон със закуски и кафе.

Както ти препоръчва Eva eva си вземете лодка и се разходете до Drenia - малко островче под Амулиани.

• Харесвам 2
Публикувано:

Понеже видях темата,че е и за актуална информация,да дам такава от вчера.Преминаването на границата в двете посоки е тегаво.Говоря за Кулата-Промахон.Вчера сутринта бяхме там в 6,45.За нас опашката почна от средата между двете граници.Мислех,че ще минем за 10-15мин.Да,ама не.Минахме в 8,10ч.Забавянето според мен е от сърбите.Провериха ни българите за около минута.Не вкарват нищо на компютър.

На обяд в 14,00ч.-опашка 15 коли,предимно българи-30 мин.Не е много,но бяхме 15 коли,ами ако бяхме 500?

Така че,който мисли да пътува да се зареди с търпение.

• Харесвам 7
Публикувано:

Някой ходил ли е до Скиатос, откакто гърците отвориха? Как е положението с фериботите - спазват ли 50% пасажери? Предполагам, че билетете трябва да се вземат предварително? Има ли значение от кой сайт, видях наколко? Нещо важно, което трябва да знаем за острова?

Публикувано:
13 hours ago, Emil Chakalov said:

Понеже видях темата,че е и за актуална информация,да дам такава от вчера.Преминаването на границата в двете посоки е тегаво.Говоря за Кулата-Промахон.Вчера сутринта бяхме там в 6,45.За нас опашката почна от средата между двете граници.Мислех,че ще минем за 10-15мин.Да,ама не.Минахме в 8,10ч.Забавянето според мен е от сърбите.Провериха ни българите за около минута.Не вкарват нищо на компютър.

На обяд в 14,00ч.-опашка 15 коли,предимно българи-30 мин.Не е много,но бяхме 15 коли,ами ако бяхме 500?

Така че,който мисли да пътува да се зареди с търпение.

Случайно да имате информация дали ще има проблем, ако сме две семейства в един автомобил? Става въпрос за четирима възрастни, без деца?

Публикувано:

@Яничка, Волос - Скиатос пътуват Anes и Blue star, или от тях директно или от https://www.ferryhopper.com/el/. До Скиатос точно не знам, но по другите фериботи мерките се спазвали "стриктно " като при нас.

@Antick, ограничението за брой пътници в автомобил беше до края на Май. Сега може и 5ти човек да си возите. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

да се запиша и аз, мислим август да отидем до Лефкада или Корфу, ще решаваме всичко в последния момент явно, но да попитам има ли някакви круизчета от Лефкада до Закинтос? 

Публикувано:

Фериботите не се пълнят в момента. Нищо не е пълно, мъртвило е. Доста хотели и къщи са с пуснати кепенци. На купуване на някои от билетите за фериботите дават декларация за попълване, че не си бил в контакт с Коронавирус и т.н. На палубата има оградени седалки (напр. Ако са срещуположни пейки, само от едната страна се сяда), вън маските не са задължителни. Вътре също през едно място са канапетата. Вътре се носи маска, не съм гледала в детайли, но като че ли се спазва. Навсякъде има табели да се спазва дистанция и диспенсъри за дезинфекция. Това на фериботите и в заведенията. Днес дремех на плажа, а детето с баща му ходиха да си търсят кафе и закуска. В някакъв навес намерили, но им изнесли шезлонги на припек, под навеса не можело заради социалната дистанция. Персоналът е с маски в заведения, магазинчета, фериботите: някои стегнати както трябва, други под носа, над челото, както дойде. Ние сме трима и маски слагаме по навик, но като гледам от клиентите никой не изисква маска. Поне в момента*
*В момента=в Гърция данните са за по 10-30 заразени/дневно, не съм гледала детайли в кои части на страната. Трябва да се следи. Може според ситуацията да въвеждат или спират ограничения за определени острови.

IMG_20200624_113010.jpg

• Харесвам 13
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 7 часа, jul каза:

@Antick, ограничението за брой пътници в автомобил беше до края на Май. Сега може и 5ти човек да си возите. 

Къде може да се прочете какви са условията и ограниченията за брой пътници в автомобил, ако не са от едно семейство?

Публикувано:

В гръцката преса :) Техните заповеди бяха почти толкова хаотични, колкото на нашия здравен министър. Към момента ограничение за брой пътници в превозно средство няма.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 минути , jul каза:

В гръцката преса :) Техните заповеди бяха почти толкова хаотични, колкото на нашия здравен министър. Към момента ограничение за брой пътници в превозно средство няма.

Много благодаря!

Публикувано:

Някой посещавал ли е за почивка Неа Потидея, плажът хубав ли е? Иска ми се да направим един дълъг уикенд сега юли, преди основната почивка, която живот и здраве ще е септември. Не намерих много мнения във форума, а на снимки в гугъл изглежда приятно с голям плаж, но ми се иска ако имате лични впечатления да споделите. Благодаря много.

Ъпдейт: Сега пък се колебаем за Ормос Панагиас, този плаж Trani Ammouda изглежда фантастично. 😍

Публикувано:

Някой има ли актуално инфо към днешна дата относно положенито на Кулата? 

В линка по-долу пише отново за 2 км опашка заради сърбите....

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/06/26/4083902_otnovo_opashki_na_kulata_za_vlizane_v_gurciia/?ref=home_NaiNovoto

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.