Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:

Днес видях това видео за първите български туристи на остров Самотраки
https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/06/25/4082615_turizum_v_gurciia_po_vreme_na_covid-19/

Честно казано не съм впечатлен. Наистина ли има българи, които се кефят на подобно място като Самотраки?! На видеото виждам лош чакълест плаж и български турист, който говори несвързано за нова концепция за Черноморието, да се вземат мерки много дългогодишни и постоянни такива и други подобни нищонезначещи объркани фрази. След това се вижда кадър с някакви огромни скали, тип забити чукари, а между тях някакъв гьол, през който мина един пес, а след него се цопва там и туристка. Страхотно и уникално преживяване! Междувременно двама гърци говорят на английски в стил гастарбайтер след месец в Лондон и разчитат, че с активно жестикулиране няма да забележим потресаващата им граматика - on island, in worldwide, we have to be very care. И на това се кефят някои българи?! Наистина ли?! Аз нямам нищо против някой да хвали по-хубави места извън България, но тези места наистина да са по-хубави. Да идеш до остров Закинтос, Корфу, Крит, Скопелос и т.н., да, чудесно, разбирам, но да ми хвалиш Самотраки или Кавала да кажем, не го разбирам.
Надявам се, че магеланците не хвалят подобни забити чукари.

• Харесвам 4
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, Crazy Horse каза:

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/06/25/4082615_turizum_v_gurciia_po_vreme_na_covid-19/

Честно казано не съм впечатлен. Наистина ли има българи, които се кефят на подобно място като Самотраки?! На видеото виждам лош чакълест плаж и български турист, който говори несвързано за нова концепция за Черноморието, да се вземат мерки много дългогодишни и постоянни такива и други подобни нищонезначещи объркани фрази. След това се вижда кадър с някакви огромни скали, тип забити чукари, а между тях някакъв гьол, през който мина един пес, а след него се цопва там и туристка. Страхотно и уникално преживяване! Междувременно двама гърци говорят на английски в стил гастарбайтер след месец в Лондон и разчитат, че с активно жестикулиране няма да забележим потресаващата им граматика - on island, in worldwide, we have to be very care. И на това се кефят някои българи?! Наистина ли?! Аз нямам нищо против някой да хвали по-хубави места извън България, но тези места наистина да са по-хубави. Да идеш до остров Закинтос, Корфу, Крит, Скопелос и т.н., да, чудесно, разбирам, но да ми хвалиш Самотраки или Кавала да кажем, не го разбирам.

Нищо не разбираш в Гърция всичко е по-хубаво дори и да не си бил на по-наизток от Ихтиман.

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 8 часа, Crazy Horse каза:

Ти, като гражданин на света, предполагам разбираш, че различните хора имат различни предпочитания. Никога не съм срещала недоволен от Самотраки турист, но е добре предварително да провери, че пясък няма, а само синя вода. Всъщност доста от хората ходят там на палатки, но понеже не е моето изживяване, не мога точно да определя с какво този остров е по-добър. Може да е защото ходят малко хора, може да е по друга причина. 

• Харесвам 10
  • Браво 1
Публикувано:
преди 7 часа, Crazy Horse каза:

българи?! Наистина ли?! Аз нямам нищо против някой да хвали по-хубави места извън България, но тези места наистина да са по-хубави. Да идеш до остров Закинтос, Корфу, Крит, Скопелос и т.н., да, чудесно, разбирам, но да ми хвалиш Самотраки или Кавала да кажем, не го разбирам.

Вожде , 

Като посетил всички гореизброени острови те уверявам че Самотраки си има своя  собствен чар и определено си заслужава своето време . 

Да имаш свой  вкус е напълно нормално . Но без да си виждал диня да гледаш как някой яде такъв плод и плюе семки и да направиш заключение като горното е най меко казано странно , особено за преподавател.

Да ядеш ябълка , круша , праскова или кайсия нямам нищо напротив , но да ми хвалиш диня не го разбирам . 

Не вярвам че има  готини хора ( това вероятно би било синонима на магеланци 🙂 ) , които да хвалят този  грозен зелен едър плод пълен със семки които се налага да плюеш 🙂  . Надявам се че готините хора не хвалят подобни грозни плодове .

Попрочети малко . Писали сме и @домосед , @Rainy , @Radnev, @Kris, @Ivaylo A., @lesy а вероятни и доста други . 

Много сме тези с дините . А да.... и си купи диня да опиташ 🙂 .

• Харесвам 23
  • Смея се 3
Публикувано:

@Crazy HorseАкостирал съм на Самотраки, аз лично останах доста впечатлен и ми хареса.Да не забравяме ,че острова се слави с най вкусното ярешко в цяла Гърция 🙂

• Харесвам 6
Публикувано:

@Crazy Horse тоз човек, просто е самоук правяч на видеоклипове. Нормално да не се възторгнеш от творбата му. Единственото се довери, че гърците имат , меко казано, странен английски. Както знаеш, те са центъра на Вселената и не им се налага да се стараят в ученето на езици. Прибави супер специфичните звукове в езика им и ще им простиш . Разбира се, трябва и да се прекръстиш, да метнеш нещо зад рамо, да запалиш свещичка , да не ти се падне някой с говорен дефект или с хрема, че да видиш кон боб яде ли. 

Споко, хубаво си е Самотраки, пък и ни е близо :wink:

• Харесвам 6
Публикувано:

Гърция не е само плажове. Ние винаги съчетаваме с гастротуризъм. В последните години доста се промени и представата ми за хубав плаж, което преди едни 15 години беше задължително пясъчен. На Самотраки има и терми, и планина, което е чудно съчетание с морето. 

@Lindt, не е много синьо там, Средиземно не може да се сравнява по синьост с Йонийско море 🙂

Не че убеждавам някой в нещо, но наистина е несериозно да се правят изводи по едно клипче. Аз така колко години избягвах Кипър, защото от клипчетата ми изглеждаше като Слънчака. 10 дни не стигнаха, влюбихме се, особено в турската част, и 300 пъти съжалих, че не сме отишли по-рано. Не че пак не мога да ида, но вече хората, които ни развеждаха не живеят там. 

• Харесвам 6
Публикувано:

В Самотраки бях за 4-5 дни за спа и рафтинг, не за плаж. Спа в Терма си е приятно изживянане, защото е като да си в планински поток, но горещ и серен. Много малки природни басейни, без навалица, без напрежение. 

• Харесвам 7
Публикувано:

@ivooo, динята ми е любимият плод между другото.😀 Аз мисля, че вече знам какво харесвам и какво не и ти казвам със сигурност, че няма да ходя до Самотраки, за да установя, че няма да ми хареса. Не е като да не съм виждал чукари и чакълести плажове. За мен плажът трябва да е пясъчен, както и за жена ми и децата ни. Опитвали сме чакълести чукарести места и няма да повтаряме. Не си правя някакви генерални изводи, просто коментирам конкретното място от конкретното видео и недоумявам що за прехласване има от конкретния турист. Да седиш на чакъл, пиейки бира и това е върхът, така ли?! И мислиш, че аз нямам собствен опит с подобно нещо и трябва да ида там лично, за да установя, че чакълът в Самотраки не ми харесва също толкова колкото и на което и да е друго място?!
Другото интересно е, че много българи се бъзикат колко били намусени българските холтелиери как не се усмихвали, говорели мйеко на български и дървено на английски, а в същото време дават двама гърци, които нито се усмихват, нито изглеждат супер приветливи, нито говорят нормално английски, но под видеото следват над 100 възторжени коментара. Уау! Ако Стоичков говори глупости на английски от сорта самтайм уин, самтайм люн следват много майтапи и буквален превод на бисерите му, но когато грък каже we have to be care, преводът е супер правилен , ние трябва да бъдем внимателни и така се създава впечатление, че гъркът говори гладко. А, трябва да се преведе като ние трябва да сме грижа или ние тpябва има внимание, за да се посмее малко публиката. Или само с българи трябва да се бъзикаме за неправилен английски, а щом е грък, мммм колко е хубаво. И в Кавала така като бях, седят си българчетата на някакъв плаж, а до тях някаква воняща тръба излива бълвоч в морето, но те ми казват, о, йее, тук е супер. С други думи, лайно да е, ама гръцко да е, така ли?! Аз разбирам, че всеки има свой си вкус, но все пак очаквам и малко повече обективност, а не преклонение пред всеки гръцки чукар, чакъл или чукундур, само защото не са от български произход.

• Харесвам 9
Публикувано:

Все си мисля, че повечето хора наоколо са опитвали вече достатъчно богата плодова салата и точно тия тип хитри разговори можем и да си ги спестим, нали така? Но все пак ние си имаме един чисто наш си манталитетен проблем свързан с прехвалване и почти идеализирането на чуждата (в случая гръцката) диня, но задължително на фона на море от плюнки по българската тиква... сега това на мен лично не ми пасва, но няма да се задълбавам излишно в момента, а и това е само увод към вече наистина сериозната и дълбоко философска тема за пясъка.

Сега вие може и да не знаете, но когато един индивид стигне до момента в живота си, в който разсъждава за пясъка това е индикация за доста сериозно житейско израстване и помъдряване, а решението, което взима може да се окаже съдбоносно...:to_pick_ones_nose: Не отдавна света гледаше с притаен дъх един от най-великите моменти в историята на кинематографията, в който най-непоносимо великият човек (@Брани, приятелю, как си днес?) размишляваше по същата вечна тема... а хората все още се питат какво щеше да стане (с галактиката), ако Анакин харесваше пясък?! :unsure:     

Така че карайте го по-леко, че от такива сложни теми много боли глава после, а света все пак е голям и зарзавати дебнат от всякъде тамън за всеки вкус, а обективност не очаквам от никой, търся си я и си я намирам, когато ми потрябва.  

P.S. For the record and in case you wonder... I like sand! :cool:

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 6 минути , Adventurer каза:

Мернах преди време един... така де, един @Zaro да обяснява, че наскоро установил, че не харесва пясък, а чакъл и даже си бил купил галоши за... ъмм.. плаж. :scratch_one-s_head:

От един @Zaro:

Нищо не си разбрал от мнението ми. И, моля, цитирай правилно. Не е коректно иначе.

Бъди здрав!

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 16 минути , Zaro каза:

От един @Zaro:

Нищо не си разбрал от мнението ми. И, моля, цитирай правилно. Не е коректно иначе.

Бъди здрав!

Добре, както и да е, приемам, че не съм разбрал, но се бъзикам, така че не го взимай на сериозно... ще я махна тази част щом ти е проблем.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте, Магеланци! 

Пиша за първи път тук и се извинявам предварително, ако повтарям неща които сте коментирали вече! 

Ние сме си двойка с Джак и търсим местенце на макс 600 км. от София. 

Ходили сме в Ставрос, Каламици, Сикия, о. Милос, но за островите няма да имаме време тази година за жалост.  Искаме да избегнем по-голямата част от българското присъствие. Отиваме за да си починем и да хапнем хубава храна. 

Ще бъда много щастлива ако ми подскажете някое местенце, както и къща/бунгало/хотел, а може разбира се и ресторанти от които сте останали доволни. Имаме доста голям проблем с намирането на подобни места заради кучо... 

Благодаря Ви предварително! 🐕

Публикувано:

Я каква чудна тема имало! Ще се върна после да я изчета. След шест дни си отивам на любимата Кефалоня. За трети път ще ми е, но ми е най-лесния план за тази година. Колебаех се и за североизточно Пилио. Инак да споделя, че на 16-ти вечерта се юрнахме за две нощувки в близка Гърция с все хиляди сърби, и висяхме седем часа и половина в блокада! 12 часа път до Неа Каликратия! 😂 Много се надявам в петък да няма такива драми, че Капитан Аристидис няма да ме чака 🙂

Точно погледнах и билетките, егейците са се осъзнали и има Крит и Родос по двайсетина евра пак, също и гоу лайт тарифата пак са пуснали.

5FC5C395-CFCA-4B7A-AE68-6E7B7DA2E782.jpeg

• Харесвам 14
Публикувано:

Ще чакам да видя как ще се развиват събитията, че традиционно ходим през октомври в Кипър за последно море. Не съм гледала и билети още, Уиз май са свалили Ларнака.

Публикувано:
преди 34 минути , bibi каза:

https://travel.gov.gr/#/  някой, нещо да е чул/ чел по тоя въпрос ? ( в сила от 01.07.2020)

Гърция беше обявила план за отваряне на границите в няколко фази и т.н. фаза 3 в сила от 1 юли е точно тестване нa случаен принцип при влизане в страната и евентуални допълнителни ограничения за страни определени като рискови. 
https://www.mfa.gr/en/current-affairs/statements-speeches/greece-welcomes-the-world.html

• Харесвам 2
Публикувано:

Още от 15-ти юни има тестване на случаен принцип. Например на 16-ти през деня са тествали, в четири и нещо нощеска, когато минахме границата, ги нямаше естествено. Новото е, че тестват и на другите граници, не само на Кулата.

• Харесвам 5
Публикувано:

Новината е от днес: вливането в Гърция ще става с попълнен формуляр минимум 48часа преди самото влизане от 1.7. От статията не става ясно дали е само за самолетни пътувания или същото ще е приложимо и за автомобили. Някой знае ли как се тълкува?

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/specialen-formuliar-za-pytuvashtite-do-gyrciia-6111531

IMG_20200628_094354.jpg

Публикувано:

Да споделя, че всички глупости, които бг новините снасяха, че третират и българите като Трети страни, е невярна. Просто сърбите минават и на гръцкото гише да им вкарат данните. Кола с пет човека един по един на гишето. Независимо кой на коя опашка беше, стоиш и чакаш сърбите да минат на едно от двете гръцки гишета. Проверка на талона имахме за първи път, не зная дали е заради глоби. Докато висяхме с часове и никой не знаеше какво се случва, приятелка три часа напред в опашката ми обясни. Заговорихме се с хора от другите коли и една гъркиня звъня по техните инстанции, можели да осигурят още хора от другия ден. Явно бяха решили да правят това малко преди да наближим границата, защото бяхме шеста кола след блокадата. Самата блокада беше при Лукойл два км преди границата. 
Доколкото зная вече е облекчено минаването, чух за транзитен коридор през Македония за сърбите, но не съм сигурна в тази информация. Сега от първи като пуснат всички, не знам какво ще стане.

• Харесвам 2
Публикувано:
53 minutes ago, bibi said:

https://travel.gov.gr/#/  някой, нещо да е чул/ чел по тоя въпрос ? ( в сила от 01.07.2020)

Явно е доста ново, защото ние миналата седмица ходихме до Гърция с кола и тази се прибрахме. Нищо от тези неща описани на сайта не ни искаха. На влизане супер бърз преглед на документи и паспорт на детето, дори акт за раждане не искаха (формално: защото не сме женени с баща му). А на влизане в България провериха за глоби за шофиране за няколко минути и толкова.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 22 часа, Crazy Horse каза:

@ivooo, динята ми е любимият плод между другото.😀 Аз мисля, че вече знам какво харесвам и какво не и ти казвам със сигурност, че няма да ходя до Самотраки, за да установя, че няма да ми хареса. Не е като да не съм виждал чукари и чакълести плажове. За мен плажът трябва да е пясъчен, както и за жена ми и децата ни. Опитвали сме чакълести чукарести места и няма да повтаряме. Не си правя някакви генерални изводи, просто коментирам конкретното място от конкретното видео и недоумявам що за прехласване има от конкретния турист. Да седиш на чакъл, пиейки бира и това е върхът, така ли?! И мислиш, че аз нямам собствен опит с подобно нещо и трябва да ида там лично, за да установя, че чакълът в Самотраки не ми харесва също толкова колкото и на което и да е друго място?!
Другото интересно е, че много българи се бъзикат колко били намусени българските холтелиери как не се усмихвали, говорели мйеко на български и дървено на английски, а в същото време дават двама гърци, които нито се усмихват, нито изглеждат супер приветливи, нито говорят нормално английски, но под видеото следват над 100 възторжени коментара. Уау! Ако Стоичков говори глупости на английски от сорта самтайм уин, самтайм люн следват много майтапи и буквален превод на бисерите му, но когато грък каже we have to be care, преводът е супер правилен , ние трябва да бъдем внимателни и така се създава впечатление, че гъркът говори гладко. А, трябва да се преведе като ние трябва да сме грижа или ние тpябва има внимание, за да се посмее малко публиката. Или само с българи трябва да се бъзикаме за неправилен английски, а щом е грък, мммм колко е хубаво. И в Кавала така като бях, седят си българчетата на някакъв плаж, а до тях някаква воняща тръба излива бълвоч в морето, но те ми казват, о, йее, тук е супер. С други думи, лайно да е, ама гръцко да е, така ли?! Аз разбирам, че всеки има свой си вкус, но все пак очаквам и малко повече обективност, а не преклонение пред всеки гръцки чукар, чакъл или чукундур, само защото не са от български произход.

На мен пък Кавала ми е един от любимите континентални гръцки градове заедно с Нафплио.Ходя на плаж на Амолофи.Ама вкусове всякакви, спорът е излишен.

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.