Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Георги Матеев
Публикувано:
преди 2 часа, bibi каза:

https://travel.gov.gr/#/  някой, нещо да е чул/ чел по тоя въпрос ? ( в сила от 01.07.2020)

Не знам за тестовете, но такива супер досадни предварителни анкетки и формички със сигурност ще станат норма при пътуване. Ама попълних, къде ще ходя... 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 13 часа, Adventurer каза:

Сега вие може и да не знаете, но когато един индивид стигне до момента в живота си, в който разсъждава за пясъка това е индикация за доста сериозно житейско израстване и помъдряване, а решението, което взима може да се окаже съдбоносно...:to_pick_ones_nose: Не отдавна света гледаше с притаен дъх един от най-великите моменти в историята на кинематографията, в който най-непоносимо великият човек (@Брани, приятелю, как си днес?) размишляваше по същата вечна тема... а хората все още се питат какво щеше да стане (с галактиката), ако Анакин харесваше пясък?! :unsure:     

Така че карайте го по-леко, че от такива сложни теми много боли глава после, а света все пак е голям и зарзавати дебнат от всякъде тамън за всеки вкус, а обективност не очаквам от никой, търся си я и си я намирам, когато ми потрябва.  

P.S. For the record and in case you wonder... I like sand! :cool:

Ако трябва да погледна безпристрастно самата си цяла сага, тази сцена не е нещо, с което особено се гордея ...

🙂

• Смея се 5
Публикувано:
преди 23 минути , Георги Матеев каза:

Не знам за тестовете, но такива супер досадни предварителни анкетки и формички със сигурност ще станат норма при пътуване. Ама попълних, къде ще ходя... 🙂

И аз мисля така. Да го приемем, че вече е норма. Ти какво попълни и кога? Този образец Passenger Locator Form /в линка/, нали е от 1 юли? 

Ние, 2 коли народ, се гласим другата събота да пътуваме до Солун, на гости на приятел. Въобще не ми пречи 48 часа по-рано да си попълня формата с информация къде в Гърция ще пребивавам. А правилно ли разбирам, че PLF трябва да се попълни онлайн?

Публикувано:
преди 44 минути , Брани каза:

Ако трябва да погледна безпристрастно самата си цяла сага, тази сцена не е нещо, с което особено се гордея ...

🙂

Много болезнен момент за феновете е този... от друга страна обаче някои жени явно обичат да ги сравняват с пясък... целта оправдава средствата ли казваха... :grin:

Нещо подобно попълвах и за Пулия, така че проверявайте си за такива изисквания преди да тръгнете на някъде...
https://www.regione.puglia.it/web/salute-sport-e-buona-vita/-/chiarimenti-sulle-disposizioni-relative-agli-ingressi-in-puglia-a-partire-dal-3-giugno

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 37 минути , jul каза:

https://travel.gov.gr/#/ - Според протокола за влизане по суша 48 часа по-рано попълваме онлайн и показваме qr код или разпечатаме. Обаче, ако добре виждат очите ми, ако са ни тестували ще трябва да останем изолирани, докато ни излязат резултатите? 

Да, точно така. Ще стискам палци да няма мобилно медицинско звено на КПП-то, когато сме там. 😃 Звената ще обикалят КПП-тата,  както разбирам.

И друго ми направи впечатление: "Depending on their code, incoming persons are directed .....to the screening area or allowed to continue their trip..." - от този текст аз разбирам, че щом зависим от кодовете, значи системата няма да ги генерира на случаен принцип, а ще има заложена някаква методика за оценка на риска. Сигурно включва фактори като държавата, от която идвам, пол, възраст и др.

• Харесвам 3
Публикувано:

На КПП ще се прави проверка в зависимост от QR.  Отделно ще има Мобилно медицински звено, което ще обикаля по местонахождение. Значи, ако ви направят тест, отивате там за където сте запазили място. Изолирате се за един ден. В случай на положителен тест може да направят още един или да отидете в хотел Карантина. Ако е отрицателен самоизолирането приключва.

• Харесвам 5
Публикувано:

Аз ще ида за 4 дни и един ден ще стоя изолирана. За 4 дни може да ми се наложат 14 дни карантина. Отделно, че ако посочиш, че влизаш с кола, дава възможност само през Кулата и Маказа.?  Няма да пътуваме при това положение, а бяхме решили на 01.07 да тръгнем без предварителна резервация. Няма как да посоча, къде ще отседна. Много разочароващо. Да видим Септември как ще е.

• Харесвам 1
Публикувано:

Да напиша и аз малко в темата. Нашите бяха до Метеора и се върнаха вчера с  2 коли. 

На Кулата на отиване към Гърция (сряда, около 06:30 часа) е имало 7 коли, а вчера (около 14:00 часа) към Б-я само 4 коли.  

Минали са светкавично границата. 

От към Гръцка страна е имало лекари за тестове за корона вирус, но те почти не спирали никой, само определени коли и те които си харесат (най-вече Македонци и Сърби).

Карантината я няма, така, че спокойно се пътува, само проблем е понякога границата... но дано вече всичко е нормално и няма колони до Левуново/Марикостиново..... 

• Харесвам 7
Публикувано:

Виждам, че Гърция въвежда от 1ви Юли задължително попълване на адрес при пристигане и престой там за 1 ден. Обаче ако кацнеш в Солун и след това имаш купени билети за автобуса Солун-София дали ще направят изключение и ще те пуснат веднага без престой да се води транзит?!

• Харесвам 1
Публикувано:

От протокола, пуснат по-горе. Съвсем официално. 

Аз се чудя ние как ще виждаме qr кода - ще изписва ли дали подлежим на тестване? Все пак да знам какво решение да вземем. 

Публикувано:

Не, разбира се, то остава сега хората и схема с QR кодовете да направят.

Малко започнахте да се филмирате, все още не живеем в Гатака, целта им е по-скоро да контролират събирането на информацията, тестването ще е на случаен принцип, няма критерии за идеалния вирусоносител. В други държави, няма такъв контрол и евентуално могат да ви глобят, ако по някаква причина ви поискат формуляра, а вие не сте го попълнили въобще... Гърците просто са се постарали повече, пак добре, че не карат хората да се редят за листчета по границите...

• Харесвам 6
Публикувано:

Въпросът със самоизолирането не ми е ясен, ако същия ден вземем някои от вътрешните полети към островите например, каква трябва да е схемата?

• Харесвам 1
Публикувано:
4 minutes ago, CarpeDiem said:

Въпросът със самоизолирането не ми е ясен, ако същия ден вземем някои от вътрешните полети към островите например, каква трябва да е схемата?

Вижте линка на bibi на предната страница и в цитата на Георги Матеев най-горе на тази страница. Посочва се крайната точка на пътуването.

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, jul каза:

От протокола, пуснат по-горе. Съвсем официално. 

В протокола никъде не виждам да пише "за 1 ден". Пише: "until the screening results become available". Не е ясно колко дни ще сме самоизолирани, ако се случи.

@CarpeDiem, предполагам, че схемата е същата. Самоизолацията е на адреса, посочен от нас във формуляра. Ако пътуването в Гърция включва посещение на повече места, се описват всички адреси.

• Харесвам 1
Публикувано:

още няколко дни с резултати от България  като от последните седмици и се обзалагам, че генерираният QR код за сънародници отчетливо ще насочва към карантина и тестване...

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:

Много несигурно, с много неизвестни. Ако ни нацелят за тестове май най-добре да обръщаме директно и да се прибираме. 

• Харесвам 5
Публикувано:

Много е странно това с единия ден изолация. Като влезеш в Гърция не се настаняваш директно от границата и хоп в хотела, например нас ни искат след 15ч. в мястото за настаняване, до тогава в колата ли да си седим? 😃

Публикувано:

Това очевидно е някакъв компромис, така че хем да има туризъм, хем да не навлязат изведнъж сума вирусоносители...

• Харесвам 5
Публикувано:

Голям компромис. Почти всички в Гърция искат предплащане този сезон. Значи аз съм платила, обаче обръщам и си тръгвам в загуба. И няма как да го знам до границата. Който може отменя или въобще не резервира, защото е несигурно. 

Публикувано:
преди 2 часа, antea каза:

още няколко дни с резултати от България  като от последните седмици и се обзалагам, че генерираният QR код за сънародници отчетливо ще насочва към карантина и тестване...

Българският хотелиерски бранш приветства увиличените случаи.

• Харесвам 4
  • Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.