Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ето какво се вижда от корабчето в Kaikoura:

attachicon.gifWhale2.JPG

attachicon.gifWhale.JPG

Опитвам се да разбера колко близо до китовете стигат лодките? Тази снимка с приближение ли е правена или показва реално разстояние до кита?

Публикувано: (редактирано)

Опитвам се да разбера колко близо до китовете стигат лодките? Тази снимка с приближение ли е правена или показва реално разстояние до кита?

Почти реално е, апаратът ми има само x3 Zoom

Не беше толкова близко, колкото ми се искаше, но явно целта е да не ги притесняваме.

Редактирано от Oshko
  • Харесвам 1
Публикувано:

Изкарах кажи речи половината време във въздуха и грубо казано всеки 2-ри ден летях, беше екстремно от тази гледна точка, но пък видях доста неща в забързан вариант. Бих го повторил, но повече гледам на това пътуване сега като генерална репетеция за Южния остров в съчетание с Бора-та :)

Би ли написал полетите / авиокомпаниите?

• Харесвам 1
Публикувано:

Би ли написал полетите / авиокомпаниите?

Qantas: Лондон-Мелбърн (през Дубай) - Окланд; на връщане през Сидни вместо Мелбърн

Air New Zealand: Окланд - Раротонга (О-ви Кук)

Air Rarotonga: Раротонга - Айтутаки

• Харесвам 3
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

JКажете сега за Нова Зеландия,така дългоочакваната дестинация .Маршрута е следния :

От Christchurch до Christchurch  Ван под наем за 11 дни и Canon  600D с новия ми широко ъгълен обектив 10-18mm

Christchurch ,Arthur's Pass National Park,Punakaiki Pancake Rocks ,Fox Glacier,

Wanaka,Roys Peak,Mount Cook National Park,Lake Tekapo,Lake Pukaki, Glenorchy,Queenstown,

Te Anau,Milford Sound,Fiordland National, Park,Nugget point,Dunedin, Christchurch

Как изглежда този маршрут за 11 дни.? Пропускам ли нещо ? Постижим ли е или прекалено  амбициозен ?

Някакви впечатления от Stewart Island , Bluff (сякаш ми се иска да бъда най възможно на юг) …и как се стига до  Doubtful Sound като гледам на картата трудна работа .

Целия маршрут е 2,025 km средно около 200км на ден изморително е ,...но се чувствам организиран, мотивиран и  много зареден с енергия за сега J.

Много бих бил щастлив с помощ от приятели за идеи за  кратки еднодневни трекинги за запечатване на качествени фотографии на панорами места.

Много харесвам природата на Норвегия и усещам ,че Нова Зеландия ще е доста подобно като релеф , като природа , като чистота ,като спокойствие  но според мен  поради отдалечеността  на самата държава от останалия свят, ми се струва,че ще е още по девствено и непокънато и по красиво предоплагам . Фиорди , кристални езера , водопади, ледници ,заснежени върхове това са  страхотните панорами които търся ......Точно това ми харесва J

И специални благодарности на Теди ,преценям я като доста активна тук и  се надявам да сподели ценни преживявания, идеи и съвети за приятно прекарване в New Zealand  ...,

И не само на нея, на всичи хиляди благодрности .... Благодаря на всички J

• Харесвам 3
Публикувано:

Смяташ ли да правиш трек на ледника?  Отнема 4 часа, аз не можах да го включа в графика и изобщо съжалявах, че загубих толкова време за този регион. Пунакайки е много туристическо място, което също бих пропуснала.

Doubtful Sound е достижим само и единствено с кораб. 1 ден е тура до там и обратно. Само казвам като си правиш плановете да имаш предвид кое колко часа се гледа.

• Харесвам 1
Публикувано:

Всъщност до колкото разбирам препоръчваш от  Christchurch да слизам дирекно на юг към Wanaka,Roys Peak...да прескоча Punakaiki Pancake Rocks и двата ледника , а какво ще кажете за Arthur's Pass National Park пише че този преход с влак бил с едни от най добрите в света, някой да има оппит ?  

...Аз май ще се вслушам  в съвета ти, 11 дни   не са  чак толкова много, а пък си правя и планове за еднодневни изкачвания до панорамни гледки , четох че около Queenstown  има няколко трекинги за около 4  5  часа в двете посоки ,а много бих се радвал да споделите някой подобно място с прекрасна панорама ,не съм профисионален катечач , но много ми допадат кратките изкачвания до откриващи панорами  ами Фиордланд кажете нещо за там .... също и за Mount Cook някакви впечатления ? а да не забравя и  Stewart Island ,с корабче от Bluff...

Определено искам да усетя и китовете близо до себе си но май се отдалечавам от Christchurch  не знам дали ще ми е достатъчно времето ,ами Теди сещам се че си писала и за пингвини че сте ги срещали докато пътувате, помниш ли къде ? Къде да се оглеждам ? J J

Благодаря  

• Харесвам 1
Публикувано:

И като имаме пред вид, че днес е премиерата на третия Хобит, как да не направиш един 'Дотам и Обратно'

Да видиш на Билбо дупката.

Да видиш как е живота из Графството..

Да тръгнеш към Зеления Дракон.

Да влезнеш в него и да пиеш по една зеленодраконовска бира.

Ей тези малките неща в буквалния и истинския смисъл на думата  :)

post-299-0-73518900-1418984463_thumb.jpg

post-299-0-64162300-1418984536_thumb.jpg

post-299-0-31266300-1418984575_thumb.jpg

post-299-0-56240900-1418985172_thumb.jpg

post-299-0-99681800-1418985217_thumb.jpg

post-299-0-51727200-1418985260_thumb.jpg

post-299-0-85418100-1418985299_thumb.jpg

post-299-0-06483100-1418985364_thumb.jpg

post-299-0-99988100-1418985379_thumb.jpg

post-299-0-44706000-1418985388_thumb.jpg

post-299-0-89749200-1418985396_thumb.jpg

• Харесвам 16

Голям фен съм на филма, но Хобитона не ме е изкушил и за миг. Виж много ме е яд, че не качих вулкана прототип на Mt Doom. Това щеше да е истински готино. Бях си счупила апарата и малко бях с клюмнал нос, предполагам това ме е отказало. :)

Айс, точно това ти предлагам. Имаш малко дни и искаш да правиш трекинги, които отнемат време и сили. Съкрати маршрута и се концентрирай на най-красивите места. Бях открила трек до някакъв връх с уникална гледка над Куинстаун, но валеше, нямаше видимост и го пропуснахме. Обаче трябва да си разровя записките. Потърси в Гугъл, там има подробно инфо за всякакви маршрути.

Това е панорама снимана от ръка към връх Кук. В района има един 3, 4 дневен преход и 2, 3 кратки по час, два. Този, който направих беше около 2 часа.

post-181-0-71608000-1418986653_thumb.jpg

Както се вижда и на снимката ледниците са черни и изглеждат като вулканичен сипей.

Редактирано от Tedy
  • Харесвам 17
Публикувано:

Голям фен съм на филма, но Хобитона не ме е изкушил и за миг. Виж много ме е яд, че не качих вулкана прототип на Mt Doom. Това щеше да е истински готино. Бях си счупила апарата и малко бях с клюмнал нос, предполагам това ме е отказало. :)

Айс, точно това ти предлагам. Имаш малко дни и искаш да правиш трекинги, които отнемат време и сили. Съкрати маршрута и се концентрирай на най-красивите места. Бях открила трек до някакъв връх с уникална гледка над Куинстаун, но валеше, нямаше видимост и го пропуснахме. Обаче трябва да си разровя записките. Потърси в Гугъл, там има подробно инфо за всякакви маршрути.

Това е панорама снимана от ръка към връх Кук. В района има един 3, 4 дневен преход и 2, 3 кратки по час, два. Този, който направих беше около 2 часа.

attachicon.gifMountCook_Panorama1b.jpg

Както се вижда и на снимката ледниците са черни и изглеждат като вулканичен сипей.

Малееееееееее ква снимка Теди, страхотна е ,невероятна е , фантастична панорама , ще си я сложа на десктопа за поне 3 години на пред :)  точно това търся, точно на такова място искам да съм ,такава природа искам да усетя,  това ме зарежда и ужасно много ме кефи ....Завиждам ти наистина ,ама наистина :) :) :) .........но и аз ще публикувам снимки после ,:):):):) ..........ще видиш ти :) :) :) :) ....Многооооооооооооооо те моля, провери си в записките къде точно се намира това място искам да съм там и аз  ....да се изкатеря, да поседна на някоя скала, да постоя така поне 15 минути ,без да се помръдвам , да изключа всички дразнители и за миг  да забравя за всичко ,и да се насладя на тази природа .........Многооооо яка снимка .За миг се замислих дали секса е все още на първо място :)  Многооооо добро фото , а и апарата ти изобщо не лъже .......

p.s. дай още подобни снимки,и казвай точно къде са правени :):):) МОЛЯ МОЛЯ МОЛЯ МОЛЯ :) айде лека,... Да си жива и здрава :) най искрено ти го желая .... 

• Харесвам 6
Публикувано:

Предната панорама е в Mt. Cook NP. Вече съм качила доста снимки  в темата.

Това е Crown range road.

post-181-0-57395300-1419005709_thumb.jpg

Lake Pukaki.

post-181-0-22081100-1419005735_thumb.jpg

Wharariki beach.

post-181-0-57606100-1419005755_thumb.jpg

И това вече съм аз. :)

post-181-0-99469700-1419005773_thumb.jpg

• Харесвам 30
  • Браво 2
Публикувано:

Весела коледа на всички :) 

Теди благодаря много за снимките,страхотни са :) :) :) едно въпросче към последната снимка (на която си ти ),къде точно е правена и колко време е необходимо да се стигне до тази панорама , вижда се в далечината че има път ...но може и да греша ..

Сещам се още да питам дали има указателни табели за езера, пещери,водопади ,ледници и глетчери да не пропусна нещо? И лесно  ли се откриват докато карате с колата ?Защото в Норвегия не беше хич лесно .. и още необходимо ли е да се ползва GPS в южния остров? знам че е пуст но , по добре да питам .

благодаря пак :)    

Публикувано:

Панорамата е над езеро Уанака. Качването е около 3 часа. Има табели за по-известните забележителности, всъщност има табели за какво ли не. Всичко е указано като посоки, :) включително тоалетните. Ние навсякъде ползваме GPS.

• Харесвам 1
Публикувано:

Относно навигацията, препоръчвам да се ползва, като се има в предвид обратното движение, по-лесно е да не зяпаш табелите, а да внимаваш в пътя!

• Харесвам 2
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Кххх... Сигурно други биха се смели на глас на думите ми, но тук не вярвам да се смеете. Колко пъти съм завъртала по тази тема, не е истина  :rolleyes: И сега гледам за идната Нова Година точно в Нова Зеландия. Пътуването ще е накъсано на три части, защото ще отседна в Уелингтън при приятели. Ще има скитане из Северния остров, скитане по северната част на Южния остров (фери от Уелингтън) и най-много дни за централната и южната част на Южния остров. И ще задавам въпроси, независимо от това че ще имам хора на място - имам огромно доверие на Теди и препоръките й. Сега един въпрос, ако може :)

Теди, следя маршрута ви - взимам всичките ти препоръки предвид, но се чудя как наемахте коли - с различни pick up and drop off points? Защото така сякаш е най-удобно, но не ви ли беше скъпо? В Северният остров може би така ще ми бъде най-удобно - еднопосочна кола под наем, но в Южния може би също. Освен ако не направя пълен кръг от Christchurch. 

Поздрави и на Влади! 

Публикувано:

На Северният остров направихме пълно кръгче, взехме кола и я оставихме в Оукланд. На Южният тръгнахме от Дунедин и я оставихме в Крайсчърч. Имаше оскъпяване, но не беше много, то и разстоянието между двата града не е голямо. Та избери си фирма и провери точно как ще дойде при теб.

Публикувано:

Добре се е разходил младежа, но на Теди снимките са по-хубави.

Най ме изкефи скока, но това не е за всеки...

• Харесвам 3

Леле, много хубаво пътешествие. Ааа, снимките също са страхотни, тези от скока - чудесно си е отпразнувал младежът 26 рожден ден. На мен много ми хареса и тази, дето се е заврял в една ледникова пролука.

Невероятно хрумване е , дето всички снимки са в гръб. Childish, много ти благодаря за невероятното откритие - този блог - потапяма се в проучване :) :) :)

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.