Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой чел ли е това http://www.colibri.bg/knigi/426/izabela-shopova-na-iztok-v-raq

Препоръчаха ми го и смятам да си го набавя.

Ето от тук започват писмата на Изабела. В книгата са включени едно към едно. Прочети ги и сам прецени. Това, което има в повече в книгата е няколко глави на тема живота в НЗ.

http://ide.li/modules.php?name=News&new_topic=38&page=8

• Харесвам 2
Публикувано:

И специално за Fly traveler панорама на езеро Уанака. Снимала съм от около 1400м. Гледката е уникална, една от многото, които видях в НЗ.

post-181-0-51056600-1396008383_thumb.jpg

• Харесвам 23
Публикувано:

И специално за Fly traveler панорама на езеро Уанака. Снимала съм от около 1400м. Гледката е уникална, една от многото, които видях в НЗ.

attachicon.gifWanaka_Panorama3a.jpg

Много красиво и много хубава панорамна снимка!

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Виждам, че пътуването вече се е осъществило, ако може малко инфо как стана с тази програма.

Ние го плануваме за края на годината за по-дълго време с колела, много отдавна си ни е мечта.

С каква техника носи/снима, това ми е голяма драма на мен, а иначе не винаги се снима само по изгрев/зелез :)

Публикувано:

Програмата я изпълнихме с 1 изключение. Пропуснахме Карамеа за сметка на 1 нощ повече край Пупонга.  Там е пълно с колоездачи, видях най-различни разновидности и варианти на колела. Ние нямахме много време, но го уплътнихме максимално. За апарата: имах само един - 5д мк2 носих него, но вече го нямам. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Програмата я изпълнихме с 1 изключение. Пропуснахме Карамеа за сметка на 1 нощ повече край Пупонга.  Там е пълно с колоездачи, видях най-различни разновидности и варианти на колела. Ние нямахме много време, но го уплътнихме максимално. За апарата: имах само един - 5д мк2 носих него, но вече го нямам. 

Какво стана, продаде ли го? Какъв ще си купуваш?

Публикувано:

Удавих го, но вече съм с нов. Ама не мигвам, още не мога да прежаля парите.  :)

Между другото цените на фототехниката в НЗ са доста добри, като в Щатите примерно.  Това сравнено с българските си е супер. :)

• Харесвам 2
Публикувано:

Ако е спрямо Канон може би, но аз каквото съм чувал там техниката е доста скъпа, както всичко, което е външна стока за острова...

Публикувано:

Удавих го, но вече съм с нов. Ама не мигвам, още не мога да прежаля парите.  :)

Между другото цените на фототехниката в НЗ са доста добри, като в Щатите примерно.  Това сравнено с българските си е супер. :)

Много съжалявам, във вода ли го изтърва? Едва ли от дъжд само се е развалил, все пак е с магнезиво тяло и предполагам с уплътнения... Сега МК 3 ли си взе? :) А обектива ОК ли е? От НЗ ли си взе новото тяло?  Предполагам, ако си го удавила преди края напътуването... Ето виж колко кофти като в БГ няма застраховка, която да ни покрива фото и видео техниката в чужбина.

Аз преди си купувах апарати и обективи само от Щатите или Канада, но последно преди 2 години и половина като като вземах последното ми тяло и обективи, цените в България бяха най-добри, отгоре на това и 400 лв. отстъпка ми направиха във Фотосинтезис.

Публикувано: (редактирано)

Вълна го събори в океана, обектива също замина. Моя грешка си е, няма на кой да се сърдя. Явно вече съм била поуморена и реших да си спестя малко усилия, но не предвидих прилива. Новият ми го донесоха от Щатите. Определено цената там беше по-добра.

ПП Сега погледнах цените във Фотосинтезис, спестила съм 2400лв. Разликата няма какво да я коментирам.

Редактирано от Tedy
  • Харесвам 2
Публикувано:

М

Вълна го събори в океана, обектива също замина. Моя грешка си е, няма на кой да се сърдя. Явно вече съм била поуморена и реших да си спестя малко усилия, но не предвидих прилива. Новият ми го донесоха от Щатите. Определено цената там беше по-добра.

ПП Сега погледнах цените във Фотосинтезис, спестила съм 2400лв. Разликата няма какво да я коментирам.

Цените на Канон са така и това е факт и като цяло е политика на канон Европа за съжаление.

Много хубави кадри с новата камера и да не я давиш така :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Маршрутът ни: Auckland, полет до Dunedin, Moeraki, Kaka point /Nugget point/, Te Anau, Milford sound, Queenstown, Glenorchy, Lake Wanaka, , Roys peak, Lake Pukaki, Lake Tekapo, Franz Josef Glacier, Lake Matheson, Punakaiki, Puponga, Kaikoura, Christchurch, полет до Auckland, Coromandel, Rotorua, Tongariro park, Auckland.

Общо на двата острова минахме около 4500км с колата. Почти пълна обиколка на Южния остров и по-малка на северния. Лично мнение - ако прецениш, че няма да успеете да минете толкова много км с колелетата, оставете Северния остров и наблегнете на Южния. Единственото, което не е за изпускане на Северния е Тонгариро или Мордорския парк. През ноември - декември по езерата цъфтят лупините и е много красиво. Относно маршрута зависи какво обичате да гледате. Аз си падам по природа и не обичам претъпкани туристически места, затова Северния остров не ми допадна толкова. Роторуа си е маорска и входа за гейзерите е як. Около 48$ /човек. Толкова беше и за пещерата Waitomo за 30 минутна обиколка.

• Харесвам 3
Публикувано:

От ледника Franz Josef Glacier не видях абсолютно нищо. Има смисъл само, ако се прави трек в леда, но извозването е с хеликоптер и струва към 400$. Наблизо е ледника Фокс. Там правят трек с гид без хели и излиза по-човешка цена около 130$. Понеже съм виждала патагонските ледници бях доста разочарована и това е място, което бих пропуснала.

Много красиво е край тези скали, те са до Puponga.

post-181-0-90211600-1397682771_thumb.jpg

Също Кака поинт.

post-181-0-02513100-1397682844_thumb.jpg

Ето и панорама към Гленорчи.

post-181-0-51614500-1397682909_thumb.jpg

• Харесвам 18
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

След 20 дена четене и умуване вече имаме маршрут. Както винаги на мен ми се иска да видя максимума и това се оказа голямото предизвикателство, защото  дните не стигаха. Обичам да гледам природа, а в НЗ основно това си има. :) Още не знам как успях да оптимизирам маршрута, предполагам математическата мисъл доста помага.  :lol: Ще опиша местата, които ние ще посетим, надявам се информацията да е полезна и на други, които ще пътуват до там. 

Auckland, Dunedin, Moeraki, Nugget point, Te Anau, Milford sound, Queenstown, Glenorchy, Lake Wanaka, , Roys peak, Lake Pukaki, Lake Tekapo, Franz Josef Glacier, Lake Matheson, Punakaiki, Karamea, Puponga, Kaikoura, Christchurch, Auckland, Coromandel, Rotorua, Tongariro park, Auckland. Точно 25 нощувки, навсякъде по една с опция да снимам изгрев/залез при подходящо време. Имаме и няколко полу и еднодневни трекинги, повечето качвания на панорамни места.

Ако повториш и разполагаш с 10, а не с 25 дни, то как би редуцирала този списък?

• Харесвам 2
Публикувано:

skywalk, skyjump It's 2 for 1 SkyWalk time! Bring your mate along for FREE,

until September 30 2014.

От кулата в Окланд

Thanks, but no thanks :)

От стъпил здраво на земята :)

• Харесвам 1
Публикувано:

За 10 дена програмата ще е доста съкратена. От Северният остров задължително трябва да се види Тонгариро или Мордорския парк с кратерите. От Южният езерната област е много красива, Милфорд саунд по време на силен дъжд е уникална гледка, Дунедин, Кака поинт с фара и на север скалите с арки. Та просто трябва да поразгледаш снимки и да решиш какво ще жертваш. 10 дена са наистина малко, защото реално половината отиват за път и за гледане не остава много.

• Харесвам 1
Публикувано:

За 10 дена програмата ще е доста съкратена. От Северният остров задължително трябва да се види Тонгариро или Мордорския парк с кратерите. От Южният езерната област е много красива, Милфорд саунд по време на силен дъжд е уникална гледка, Дунедин, Кака поинт с фара и на север скалите с арки. Та просто трябва да поразгледаш снимки и да решиш какво ще жертваш. 10 дена са наистина малко, защото реално половината отиват за път и за гледане не остава много.

Taka e, малко са :(

Но по принцип на човек, все не му стига времето :)

Може да поставя въпроса и така - кои биха били твоите Топ 3 места на Южния остров за 8-9 дни на базата на това, което си видяла и би искала пак да се върнеш там?

• Харесвам 1
Публикувано:

Taka e, малко са :(

Но по принцип на човек, все не му стига времето :)

Може да поставя въпроса и така - кои биха били твоите Топ 3 места на Южния остров за 8-9 дни на базата на това, което си видяла и би искала пак да се върнеш там?

1. Milford Sound или Doubtful Sound(вторият е по-трудно достъпен и с по-малко хора съответно)

2. Kaikoura  - ако искаш да видиш китове

3. Fox Glacier или Franz Josef Glacier, ако обичаш гледчери и не си бил преди това в Патагония, за да не се разочароваш като Теди :)

Аз имах мисля 7 дни за южният остров и това избрах, всъщност и Wild food festival в Hokitika, но това не е за всеки и е само един ден в годината.

Публикувано:

Ако правиш маршрут мисля е важно да се съобразиш и с разстоянията, за да оптимизираш максимално дните. Та си мисля - кацаш в Дунедин, фара на Кака Поинт, Те Анау и Милфорд саунд, езеро Уанака, Куинстаун, Гленорчи. Полет от Куинстаун. Нещо такова. На втора страница съм качила панорама от езеро Уанака, но до там си е трек. Това е панорама на Куинстаун.

post-181-0-06064500-1401525931_thumb.jpg

Фарът също съм го качила горе на снимка.

Кайкоура бих пропуснала, ледниците също.

• Харесвам 3
  • 6 месеца по-късно ...
Публикувано:

Ще го постна и тук това, щото темата е НЗ. Отидох, видях и ... се върнах. Две седмици - по ден в Мелбърн и Сидни, 4 дни в Окланд и северен остров. 5 дни на острови Кук(за тях отделно). Изкарах кажи речи половината време във въздуха и грубо казано всеки 2-ри ден летях, беше екстремно от тази гледна точка, но пък видях доста неща в забързан вариант. Бих го повторил, но повече гледам на това пътуване сега като генерална репетеция за Южния остров в съчетание с Бора-та :)

Понеже Хобитът е на мода пак сега, ще спомена че го докарах до Хобитон-а, там където са снимали част от филма - селцето, където живеят хобитите. Умопомрачително добре са го направили, може би защото съм фен на филма, но допадна ми много.

Около Окланд се въртях, има интересни местенца. Но нямаше време за южния остров, следващия път, следващия път ...

• Харесвам 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.